'Providers weigeren Lumia-toestellen vanwege Skype'

Volgens Nokia-CEO Stephen Elop zorgt Skype ervoor dat telecomaanbieders aarzelen om Lumia-smartphones te verkopen, zo meldt nu.nl.

Dat zou de topman gezegd hebben tijdens een gesprek met aandeelhouders. De Lumia-toestellen van Nokia draaien op het besturingssysteem Windows Phone van Microsoft. Microsoft heeft vorig jaar Skype overgenomen, en heeft sindskort een Skype applicatie gelanceerd voor het Windows Phone platform. Providers zien de applicatie van Skype als directe concurrentie, omdat de VoIP-service gratis gesprekken mogelijk maakt tussen gebruikers. Ze zijn bang dat Lumia-eigenaren enkel nog zullen bellen via Skype.

Hoewel de applicatie van Skype het mogelijk maakt via Skype gratis te bellen naar andere Skype gebruikers, heeft de applicatie nog niet de mogelijkheid om gesprekken te ontvangen als de applicatie niet geopend is. Er gaan wel geruchten dat Windows Phone 8 een volledig geïntegreerde versie van Skype krijgt. Echter is er veel onduidelijkheid of de huidige Windows Phone 7 toestellen deze update wel gaan krijgen. Daarnaast is er al langere tijd een Skype applicatie beschikbaar voor de besturingssystemen Android, IOS en Symbian.

Meer nieuws

Populaire toestellen

› bekijk alle telefoons

0 reacties

› reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Schrijf jij de eerste?

Iets te zeggen? Reageer!

Je naam (*optioneel)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
zeven plus twee
=