Ziggo: internetten via modems van klanten wordt gratis dienst

Klanten van Ziggo kunnen in de toekomst gratis internetten via modems van andere klanten, zo meldt Tweakers.net. Ziggo gaat binnenkort een volgende proef doen door modems van alle klanten in Groningen open te stellen.

Het openstellen van de modems voor andere klanten die willen internetten, is tijdens de proef een kosteloze dienst en dat moet zo blijven, zo zegt woordvoerder Gradus Vos van Ziggo tegen Tweakers.net. "Om gebruik te kunnen maken van Ziggo Hotspots moet je zelf ook Ziggo Hotspot zijn. Elke klant met een Ziggo-modemrouter kan met zijn huidige abonnement zonder extra kosten Ziggo Hotspots gebruiken. Hij moet dus wel als tegenprestatie zijn eigen modemrouter als Hotspot beschikbaar stellen." De functie werkt alleen op modems met ingebouwde router.

Ondanks dat Ziggo-topmensen vorige week zeiden dat de Hotspots-dienst er komt, is dat nog niet zeker. Er loopt nog een proef in Groningen. Vos: "Pas na de proef in de wijk Helpman besluiten we of we - al dan niet na aanpassing van de techniek, de programmatuur en communicatie - de proef in september uitbreiden naar de rest van Groningen. Vervolgens krijgen wij wederom een besluitronde die moet bepalen of en wanneer wij Ziggo Hotspots uitrollen in de rest van Nederland."

Ziggo wil nog altijd niet bevestigen of ontkennen of het bedrijf meedoet met de frequentieveiling dit najaar. Als de kabelaar net als KPN, Vodafone en T-Mobile een eigen netwerk wil, is dat noodzakelijk. Eerder kocht Ziggo al ruimte in de 2,6Ghz-band, waar sinds dit voorjaar een kleinschalig lte-netwerk op draait.

Ziggo wil de markt anders betreden dan huidige aanbieders. "Het betekent dat wij het anders gaan doen dan de traditionele mobiele providers die alléén een dergelijk netwerk hebben. En helaas, ik kan geen mededelingen doen over een eventuele deelname aan de komende frequentieveiling." Eerder wezen citaten uit het prospectus er nog op dat Ziggo niet zou meedoen aan de veiling.

Ziggo is een van de bedrijven waarvan de politiek hoopt dat het de strijd aangaat met KPN, Vodafone en T-Mobile. Volgens de Tweede Kamer ontbreekt het aan concurrentie op de mobiele markt. Naast Ziggo is Tele2 een logische kandidaat om een eigen netwerk te starten.

Meer nieuws

Populaire toestellen

› bekijk alle telefoons

0 reacties

› reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Schrijf jij de eerste?

Iets te zeggen? Reageer!

Je naam (*optioneel)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
8 - 5
=