Winst HTC keldert door tegenvallende verkopen One-telefoons

HTC heeft zijn winst afgelopen kwartaal met bijna 60 procent zien afnemen. Dat wijt de fabrikant vooral aan gebrek van verkoopsucces van zijn topmodellen One S en One X in Europa en andere regio's. Het derde kwartaal zal niet veel beter gaan, zo meldt Tweakers.net.

In het vorige kwartaal was de fabrikant nog optimistisch gestemd, omdat de One-smartphones in de lente in de verkoop zouden gaan. De winst daalde echter met 57 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, blijkt nu uit de kwartaalcijfers. Alleen op de Aziatische markt boekte de fabrikant naar eigen zeggen goede resultaten. Op de Europese markt werden de One-smartphones weliswaar 'positief ontvangen', maar de verkopen zijn gezien de resultaten niet zo goed gegaan als gehoopt. Voor het derde kwartaal verwacht HTC opnieuw een winstdaling.

HTC verkeert sinds korte tijd in zwaarder weer. Tot aan een jaar geleden ging het de fabrikant nog voor de wind en werden kwartaal na kwartaal verkooprecords gebroken. HTC is sindsdien gestopt met vermelden hoeveel telefoons er worden verkocht, omdat de aantallen sterk afnamen.

De fabrikant gaat zich volgens de kwartaalcijfers richten op het verhogen van de 'consumer preference' voor HTC-toestellen. Hoe dat precies moet gebeuren, is onduidelijk. Overigens is HTC een van de weinige telefoonfabrikanten die überhaupt nog winst maakt: Samsung en Apple zijn de andere smartphonemakers die eveneens zwarte cijfers schrijven. Andere fabrikanten, zoals Nokia, LG en Sony, maken alleen maar verlies op de verkoop van telefoons.

HTC bracht afgelopen kwartaal veel nieuwe modellen uit in Nederland. De topmodellen zijn One X en One S, terwijl verder ook de One V en Desire C op de markt kwamen. Over het algemeen komt HTC in het najaar met nieuwe modellen of nieuwe varianten op huidige modellen.

Meer nieuws

Populaire toestellen

› bekijk alle telefoons

0 reacties

› reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Schrijf jij de eerste?

Iets te zeggen? Reageer!

Je naam (*optioneel)
Vul ter controle de uitkomst van de volgende rekensom in (*verplicht)
negen plus 1
=