Netwerkdekking binnen

Dit topic is gesloten
Gepost op 10/04/05 om 14:00 uur
Ik lees vaak dat KPN de beste dekking binnenshuis (en in bedrijfsgebouwen) heeft. Zelf kan ik alleen Vodafone en KPN vergelijken en moet constateren dat het KPN signaal over het algemeen iets beter/sterker is. Mijn vergelijking is echter geen representatieve steekproef. Heeft iemand hier wat meer ervaring mee / info over?
Gepost op 10/04/05 om 14:12 uur
Het is altijd plaats afhankelijk, de ene keer heeft KPN beter ontvangst binnenhuis de andere keer misschien wel VF.
Gepost op 10/04/05 om 16:00 uur
Je moet het zo zien, niemand wil masten zien (of voelen maar dat is UMTS) maar iedereen wil bellen.

Dus masten staan in de stad met name verborgen op gebouwen en je bent dus altijd plaats afhankelijk of je dekking goed is. Er is hier één dorp daar doet alleen TM het omdat die daar als enigste een zender hebben mogen plaatsen, en zo kan je nog wel doorgaan.

Maar als je puur de zenders en netwerken bekijkt dan heeft KPN verreweg de meeste zenders, daarna heeft VF er ook een groot aantal en het voordeel (net als KPN van de 900Mhz wat veel verder in gebouwen gaat) en daarna komt Orange, TM en daaaaaaaaarna pas Telfort...Telfort compenseert in de stad weer een groot stuk met EGSM dat is ook 900Mhz.

Bovenstaande lijst is gebaseerd op mijn eigen metingen in mijn woon ongeving (tja zendamateur dus antennes zijn leuk) en de consumentenbond kwam ook met dezelfde rangschikking.

conclusie KPN en VF hebben een heel groot voordeel van de 900Mhz want veel meer zenders als bv Orange heeft VF niet hoor. En doordat KPN als eerste was in 1994 met bouwen hebben hun dus verreweg overcappaciteit wat resulteert in een goede binnendekking.

Let wel dat we mega verwend zijn in dit land want in het buitenland USA, Australie (grote landen) kan je echt niet bellen binnen, hooguit in grote steden. En hier zeuren we als we op de bank een hakkel in het gesprek hebben...

Gepost op 10/04/05 om 20:03 uur
Zijn er ook kaarten beschikbaar, of is het mogelijk om op postcode te zoeken hoe de dekking is van verschillende operators.
Dit naast de mogelijkheid om te bellen met de KS uiteraard.
Gepost op 10/04/05 om 20:54 uur
probeer eens zoekdekking.nl Deze site probeert een beeld te geven maar is afhankelijk van mensen die hun postcode doorgeven, hierdoor vertoont het overzicht veel gaten...
 
 
 

Top 3 Sim Only: Op zoek naar een goedkope sim only?

Vergelijk alle aanbiedingen van onderstaande populaire sim only aanbieders.
Tele2
Netwerk: T-Mobile
Internet: €5,00 per maand
300 min/sms: €7,00 per maand
vergelijk (5 aanbiedingen)
Simyo
Netwerk: KPN
Internet: €5,00 per maand
300 min/sms: €7,00 per maand
vergelijk (4 aanbiedingen)
telfort
Netwerk: KPN
Internet: 500 MB
300 min/100 sms: €15 per maand
vergelijk (72 aanbiedingen)