[Orange] Dekkingsgebied Orange

Gepost op 20/04/03 om 12:15 uur
Ik heb zeer recent een Orange abonnement afgesloten, maar het valt me nu al tegen. Ik heb GEEN bereik in mijn eigen huis. Ik woon in een plaats vlakbij Nijmegen met ruim 30000 inwoners in een normale tussenwoning. Met mijn vorige vodafone abonnement had ik volledig bereik, maar bij Orange lijkt dat anders te liggen. Ik stel echt geen hoge eisen aan mijn provider, maar ik vind het wel handig om thuis bereikbaar te zijn. Logisch toch?

Iemand anders nog ervaringen met een slechte dekking?
Is een abonnement nog af te zeggen of om te zetten binnen bijv. 5 dagen na het afsluiten?

Hoor graag. Alvast bedankt.
Gepost op 20/04/03 om 12:17 uur
Laatst was ik in bemmel, out of all places, en daar had ik met orange ook geen/weinig bereik binnenshuis....
Gepost op 20/04/03 om 12:34 uur
Winkel
http://www.telemaniac.nl
Ik was laatst in Almere, in Harderwijk, Ermelo en enkele andere plaatsen in Flevoland en de Veluwe en had geen bereik met Vodafone.
Gepost op 20/04/03 om 12:46 uur
Orange ? was dat niet ooit prutstone?..uhhh ik bedoel dutchtone.
Grote delen van Limburg hebben deze provider volgens mij allang de rug toegekeerd.
In Landgraaf (toch echt niet de allerkleinste gemeente) waren diverse duitse netwerken vele malen sterker dan Orange, met alle vervelende gevolgen vandien...(héél veel buitenland kosten)

Bij de klantenservice zegt men dan heel slim: "U moet de netwerkkeuze op uw toestel op handmatig zetten, dan is het probleem verholpen"...
Klop als een bus, alleen jammer dat je dan helemaal geen gsm meer nodig hebt...
Dus voor mij: ...alles behalve prutstone, sorrie, Orange natuurlijk...
Gepost op 20/04/03 om 13:19 uur
Ik vind dit een onzinnig antwoord. Kennelijk is kritiek op Orange niet geoorloofd bij Telemaniac. Het is gewoon een feit dat de 1800 mhz netwerken binnen een slechter bereik hebben dan Vodafone of KPN. Dus zal het altijd een tegenvaller zijn als je van KPN of Vodafone overstapt naar een van de 1800 netwerken. Als je echter de pech hebt dat je net bij jou thuis binnen niet of nauwelijks bereik hebt, is dat heel vervelend. Mijn zoon had op zijn vorige kamer geen bereik met O2. Nu is hij 100 meter verder verhuisd en heeft wel voldoende bereik. Het hoeft soms maar net een balk of boom te verschillen en je hebt weer wel bereik. Dat is dus gewoon een nadeel van alle 1800 netwerken. Soms ligt het ook nog aan het telefoontoestel. Ik had eerst een Nokia 6210 met O2 en had vaak slechte ontvangst en/of bereik. Nu heb ik een Siemens 45 wéér met O2 en heb nog nauwelijks klachten over het bereik. In de 6210 heb ik nu een gratis simkaart van KPN met 120 minuten en ik profiteer van de voordelen van beide netwerken. Soms werkt de ene beter en soms de andere. Bellen naar O2 en vast doe ik met het O2 abonnement en KPN gebruik ik voor het bellen naar overig mobiel. Goedkoop en vrijwel altijd bereik!!
Gepost op 20/04/03 om 14:22 uur
Ik zou niet weten of je er nog vanaf zou kunnen, maar je kunt wel even bellen naar de klantenservice, daar je postcode doorgeven, dan kunnen zij zien of het bereik in de toekomst nog verbeterd zal worden.

Overigens, een plaats van 30.000 inwoners en GEEN bereik? Dat vind ik sowieso al erg slecht. Heb je wel bereik als je buiten op straat staat?
Gepost op 20/04/03 om 16:54 uur
Ik heb sinds kort Orange en daarvoor heb ik een jaar KPN gehad en een half jaar O2. Ik woon in de Flevopolder (Almere) en heb hier het best bereik met KPN. Dat is gewoon de beste! Nu heb ik Orange en daarmee heb ik veel beter bereik dan O2. Ook met T-mobile hebben mijn broer en zusje in ons huis geen bereik terwijl ik met Orange wel bereik heb.
Oftewel, ik ben tevreden met Orange in mijn buurt
Gepost op 20/04/03 om 17:58 uur
Deze discussies blijf je altijd houden. Feit is inderdaad de 1800 minder goed door beton etc. dringt dan 900. Wel heeft Vodafone al te kennen gegeven dat ze het netwerk 'af hebben'. Ze zullen dus reeds bestaande gaten in de dekking niet meer (snel) oplossen. Dat vind ik persoonlijk wel erg arrogant, want hoewel ze een van de beste netwerken hebben is het zeker nog niet af. Orange en T-Mobile bouwen nog steeds hard aan het netwerk. Bel klantenservice inderdaad even om te vragen of er mogelijkheden zijn (ben bang van niet, alleen als je ook buiten geen dekking hebt maak je misschien kans). Misschien is het wel een storing of misschien wordt er over 2 weken wel een antenne bijna in je achtertuin in gebruik genomen.
Gepost op 20/04/03 om 22:05 uur
Winkel
http://www.telemaniac.nl
Natuurlijk mag je van mij commentaar of kritiek hebben op Orange, Vodafone, T Mobile, O2 of KPN. Grappig dat iemand zoveel informatie uit twee zinnen kan halen Maar deze discussie is zo oud als de mobiele telefonie zelf. De kwaliteit van een netwerk is een redelijk persoonlijke emotie. Maar een compleet netwerk dissen omdat je geen bereik hebt op een bepaalde locatie..... Dus merk ik slechts op dat ik naar verluid, het beste netwerk dat we in Nederland schijnen te hebben in mijn GSM heb zitten, maar geen of slecht bereik heb in gebieden waar respectievelijk dik 150 duizend en ca. 50 duizend mensen wonen. En zo zijn er ongetwijfeld nog diverse plaatsen. Dus wat zegt dit over een netwerk......... Uit onderzoek is gebleken dat het verschil tussen het beste en het slechtste netwerk slechts 0,2 procent is. Het is dus wijsheid om in je directe omgeving na te gaan of en welk netwerk de beste resultaten geeft. Misschien bedoelde ik dit wel En eigenlijk is het best wel een beetje niet zo slim om een langlopende verplichting aan te gaan met een netwerk zonder dit eerst uitgezocht te hebben.
Gepost op 21/04/03 om 18:08 uur
Moderator
Volgens mij doet iedereen die een nieuw abonnement bij een andere provider aan gaat laten sluiten er goed aan om eerst even met je oude toestel via de optie "zoek netwerk" te kijken welke netwerken sowieso in je huis en om je huis gevonden worden. Vraag ook even aan mensen om je heen hoe hun ervaringen zijn.

Met Ericssons kan je je zelfs aanmelden op een van de andere netten, waarna op je scherm "alleen 112" komt te staan. Als je ontvangstmeter dan na een paar seconden volledig uitslaat, dan weet je zeker dat je voldoende bereik hebt op dit andere netwek. (NB. de streepjes op je toestel zeggen erg weinig over de werkelijke kwaliteit van het net ter plekke, daarvoor moet je een gsm met netmonitor functie gebruiken, maar je weet wel of er wel enige ontvangst is of dat ontvangst van dat net volledig ontbreekt!)

Bel ook even de provider van je keuze voor een postcode check (en noteer de naam van deze medewerker voor als de gegeven info niet zou kloppen).

Binnenhuisdekking wordt door de providers nooit gegarandeerd en daar kan je ook geen rechten aan ontlenen voor opzeggen etc.(hoogstens uit coulance). Heb je buitenshuis geen bereik, dan heb je betere kansen: ga naar de gsm winkel terug en leg het probleem voor en vraag om een oplossing. Stel ook je nieuwe operator op de hoogte dat je buitenshuis geen dekking hebt.

Hoe meer mensen klagen over de slechte dekking, hoe groter de kans dat er ooit in de toekomst nog een mast in de planning er bij komt (O2 is nu weer masten aan het plannen aan de hand van klachten).

succes,

Koen
Gepost op 03/09/03 om 14:19 uur
Dit is een ouder topic maar ik heb hetzelfde probleem als de topic starter. Ik woon ook in een plaats in de regio van Nijmegen en krijg vaak berichten dat er iemand heeft gebeld en geen bericht heeft achtergelaten. Mijn telefoon is dan niet overgegaan. Met KPN en O2 heb ik nooit problemen gehad met mijn bereik, dus daar het ligt echt aan Orange. Weet iemand of er niets aan te doen is? De helpdesk heeft niet echt zin om er wat aan te doen.
Gepost op 03/09/03 om 14:37 uur
Emperor: Same here. Woon ook in Nijmegen en krijg vrij vaak voicemeels van een week oud. Ook krijg ik bericht dat ik gebeld ben en niet heb opgenomen terwijl dat ding nooit is afgegaan. Het ergste wat ik heb meegemaakt was dat ik op de waalkade een restaurant binnenging en mn bereik gelijk weg was. 5 meter van de ingang!! I En als je die sinaasappel-gasten belt krijg je te horen dat ze zgn. niks in de planning hebben maar el wel aan werken.
Het is idd. slim om van te voren info over ervaringen van mensen in te winnen voor dat je een (langdurig) contract afsluit. In sommige telecom winkels wordt je zelfs afgeraden om Orange te nemen... Als dat niet genoeg zegt...
Gepost op 03/09/03 om 14:49 uur
Ik heb ze net nog maar een keer gebeld. En het was bekend dat er minder bereik was. Er was zelfs een nieuwe mast gepland in de buurt. Maar daar heb ik nu niets aan. Heb maar gemeld dat ik er over na zou denken als mijn abbo over 4 maanden afloopt, ff inwrijven.
Gepost op 03/09/03 om 14:55 uur
In een kroeg of restaurant met name in oude binnensteden (veel bebouwing + kleine straatjes) hebben alle 1800 netweken vrij weinig bereik, dus daar moet je niet over klagen als je goedkoop (1800) belt, dat weet je van te voren en anders neem je een tafel bij het raam ;-)
Gepost op 03/09/03 om 15:00 uur
Zelfs Vodafone heeft op bepaalde punten in binnensteden belachelijk slecht bereik. Volgens mij is hier trouwens al een ander topic over ;) Over vodafone dan
Gepost op 03/09/03 om 15:06 uur
KoosKoets: grapjas, ok het is idd waar dat met veel beton om je heen het bereik wegvalt, maar in een relatief grote stad als Nijmegen en ook nog ns in het centrum blijfik erbij dat je meer mag verwachten. Zelfs van een 1800 netwerk. Die lelijke netwerkpalen zijn bij wijze van op elk dak te vinden!
Gepost op 03/09/03 om 16:30 uur
http://www.euro-bellen.nl
Vodafone mag dan soms wel beter zijn, ik heb echter ook vaak de ervarng dat binnenshuis het bereik beter is met een 1800 mHz netwerk. Het is voor een groot deel gewoon afhankelijk hoever je van elke zendmast af bent...
Gepost op 03/09/03 om 17:26 uur
In een restaurant hoor je zowiezo niet te bellen volgens de etiquette....
Gepost op 03/09/03 om 17:36 uur
Kan ook zijn dat ze zo'n gsm jammer daar hadden
Gepost op 04/09/03 om 00:05 uur
Hmm, krijg een dubbel gevoel over dat 1800 netwerk
Iemand ervaringen met een Orange aansluiting maar dan met zo'n triband bak? Vraag me af of het iets uitmaakt...
 
 

Top 3 Sim Only: Op zoek naar een goedkope sim only?

Vergelijk alle aanbiedingen van onderstaande populaire sim only aanbieders.
Tele2
Netwerk: T-Mobile
Internet: €5,00 per maand
300 min/sms: €7,00 per maand
vergelijk (5 aanbiedingen)
Simyo
Netwerk: KPN
Internet: €5,00 per maand
300 min/sms: €7,00 per maand
vergelijk (4 aanbiedingen)
telfort
Netwerk: KPN
Internet: 500 MB
300 min/100 sms: €15 per maand
vergelijk (72 aanbiedingen)