Goedkoop bellen in vijf stappen

Om zo goedkoop mogelijk mobiel te kunnen bellen kun je onderstaand stappenplan volgen. Je bespaart hiermee gemakkelijk tientallen tot honderden euro's op jaarbasis.

1. Bepaal je belgedrag

Zoek uit hoeveel je denkt te gaan bellen, SMS'en en internetten. Dit is belangrijk om het abonnement uit te zoeken dat bij je past (stap 3).

Kijk op je oude facturen om dit uit te zoeken. Staat het niet op je factuur? Bel gerust eens de klantenservice om het te vragen, maar... laat je dan niet direct verleiden tot een verlengingsactie, online gsm aanbiedingen zijn meestal veel gunstiger en ook eenvoudig aan te schaffen.

Let ook op of je belgedrag veel schommelt. Bel je de ene maand veel en de andere maand weinig? Ga dan uit van de hogere facturen, want het is later erg kostbaar als je over je belbundel heengaat. Als je een smartphone gebruikt, kan je veelal je verbruik ook meten met apps.

2. Bedenk of je een nieuw GSM toestel wilt

Een nieuw toestel moet altijd betaald worden. Een "gratis" gsm toestel betaal je uiteindelijk altijd zelf door hogere maandlasten van je abonnement. Indien je huidige toestel nog prima voldoet, neem dan een simonly abonnement of maak gebruik van korting indien je je abonnement verlengt.

Als je een nieuw toestel wilt, wil je dan er dan per sé eentje met navigatie en snel internet of is een basis gsm telefoon ook voldoende voor je? Nogmaals, alles moet uiteindelijk betaald worden.

3. Oriënteer

 • Ga naar de belwijzer van TelecomVergelijker.nl
 • Kies wat voor soort aanbiedingen je wilt zoeken: los gsm abonnement, verlengen, etc.
 • Vul je bel- en sms gedrag in dat je in stap 1 hebt bepaald
 • Vul eventueel in wat voor toestel je wilt
 • Druk op de knop "Toon resultaten"
 • Na enkele seconden krijg je de beste aanbiedingen te zien. Soms kan het wat langer duren omdat de database van TelecomVergelijker honderduizenden (combinatie)aanbiedingen van honderden winkels bevat, maar je weet daardoor wel vrij zeker dat de goedkoopste mogelijkheid er tussen staat!

  4. Probeer verschillende mogelijkheden uit

  Als je een mooie aanbieding gevonden hebt, probeer dan ook nog eens wat andere mogelijkheden uit. Wil je een een toestel in combinatie met een gsm abonnement, check dan ook eens wat het kost als je het toestel los aanschaft en ergens anders een simonly abonnement aanvraagt. Door de lagere maandlasten van een simonly abonnement kun je op jaarbasis wellicht minder kwijt zijn.

  5. Blijf actief zoeken

  Laat je gsm abonnement nooit stilzwijgend verlengen! Is je GSM abonnement contracttermijn bijna afgelopen? Zoek dan altijd naar nieuwe aanbiedingen om zo elk jaar gebruik te maken van de hoge verleng- of wervingskortingen. Eventueel kan je er voor kiezen om tijdelijk gebruik te maken van maandelijks opzegbare sim only abonnementen van aanbieders zoals Simyo en Ben. Tip om dit niet te vergeten: zet één à twee maanden voor het verstrijken van je contract een notitie in je agenda. Doe dit meteen als je de papieren van het abonnement binnenkrijgt.

  Dan bespaar je elk jaar gemakkelijk tientallen tot honderden euro's!

  Vergelijk nu direct!

  Vergelijk toestel Vergelijk los abonnement Vergelijk toestel en abonnement