KPN's E-Plus boort prijsvechtersmarkt aan

'keeptalking', what's in a name

› reageer

AMSTERDAM - E-Plus, de Duitse mobiele tak van KPN, gaat de prijsvechtersmarkt op. Onder de naam 'simyo' biedt E-Plus tegen lage kosten goedkope mobiele telefoniediensten aan. Dat heeft KPN maandag bekendgemaakt.

"Simyo is bedoeld voor klanten die grote waarde hechten aan mobiele telefonie zonder allerlei fratsen", aldus KPN. Er zijn voor simyo maar twee beltarieven. Voor gesprekken binnen Duitsland wordt 19 cent per minuut in rekening gebracht en het versturen van een sms kost 14 cent per bericht. Sim-kaarten zijn tegen gereduceerd tarief via internet te koop en op te laden.

De introductie van 'simyo' moet KPN's Duitse mobiele tak winstgevender maken. Deze maand werd bekend dat Uwe Bergheim, die aan het hoofd staat van E-Plus, na teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal het veld moet ruimen voor Stan Miller, de topman van Belgische KPN-dochter BASE.

E-Plus zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 7 procent dalen, terwijl het marktaandeel gelijk bleef op 13,3 procent.

› reageer

Links:
website Simyo
Teltarif over Simyo
Tarieven Simyo(PDF)

› reageer

Als ik dit goed lees in mn beste Duits kun je de simkaarten alleen bestellen als je in Duitsland woont. Jammer.

› reageer

Grappig dat de bel en sms tarieven daar hoger liggen, dan is de hevige concurrentie in NL toch ergens goed voor :-P

› reageer

KPN's dochter BASE gaat hetzelfde doen in België. De website www.simyo.be is al geregistreerd. Klein probleempje: BASE *is* de prijsvechter in België met een tarief van 20 centimes per minuut. De prijs van Simyo zal dus toch lager moeten zitten - of de prijs van BASE omhoog natuurlijk.

› reageer

Ook www.simyo.nl is geregistreerd. Dat belooft wat.

› reageer

Zitten we daar op te w88 dan, op nog een low cost provider? Easy mobile zou ook nog komen, gaan ze allemaal vechten om klanten...

› reageer

Een extra speler denk ik niet; het Nederlandse simyo zou dan gelieerd zijn aan KPN.

Dat in Duitsland de tarieven hoger liggen heeft niet met de Nederlandse prijzenslag te maken, maar met daadwerkelijk hogere kosten; de afstanden in Duitsland zijn veel groter, aangezien je Duitslandwijd voor €0,19 belt, kun je bv. binnen Aachen bellen, maar ook van Aachen naar Frankfurt/Oder, München of Hamburg!

› reageer

gisteren simyo kaartje gekregen, kon de hele dag bellen.. vandaag pas al het beltegoed afgeschreven, sta nu in de min.
iemand ervaringen hiermee ?

› reageer

'keeptalking', what's in a name

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.