Wanadoo wordt Orange

7 cent inderdaad, dus onbeperkt (met een starttarief) naar vaste nummers 's avonds en in het weekend.

› reageer

Misschien niet 100% met telecom te maken, maar toch het volgende nieuwsbericht dat Wanadoo voortaan diensten gaat leveren onder de naam Orange.

Wanadoo stopt ermee
De naam Wanadoo houdt volgend jaar op te bestaan. Het Franse moederbedrijf France Telecom maakt er namelijk 'Orange' van, dezelfde Orange als het telecombedrijf. Binnen 18 maanden moet de internationale rebranding voltooid zijn.


http://nieuws.geenstijl.nl/archives/2005/06/wanadoo_stopt_e.html

› reageer

Zeker om de merknaam Orange sterker te maken in Nederland. Wanadoo heeft volgens mij toch aardig wat ADSL-Klanten, en hopen er natuurlijk mee dat mensen die naam aantrekkelijk vinden zodat ook de mobile-telefonie-tak van Orange er ook nog wat van mee kan pikken..
Suc6, maar dat gaat denk ik ook niet goedkomen!

› reageer

De volgende stap van Orange
Wel cool hoor, straks 1 pakket Wireless internet, Mobile en TV!

› reageer

.....een kat in het nauw maakt rare sprongen

› reageer

Wel een slimme sprong...

› reageer

Je weet het: Een kat komt altijd op z'n pootjes terecht

› reageer

Hmm, het belbedrijf met de geweldige klantgerichte instelling (Orange Nederland) moet z'n naam gaan lenen aan de internet-provider die al weken de klachten top 3 van Kassa aanvoert. Ik kan me niet voorstellen dat Orange daar nou beter van wordt.

› reageer

Ik ben bang dat mijn @wanadoo e-mailadres verdwijnt !

Zal nog wel even duur net zoals je ook nog @zonnet.nl hebt... vind dat wel erg vaag, als het hetzelfde blijft..maar wel weer makkelijk

› reageer

Als ze die e-mail adressen veranderen heb je grote kans dat klanten weg gaan, want veel mensen hebben meer dan 1 e-mail in gebruik. Ik neem aan dat ze dat wel uit hun hoofd laten, maar je weet nooit wat er na een jaar kan veranderen.

› reageer

Ja idd wel slimme zet, niet geheel toevallig. Denk dat t voor Orange alleen maar beter is als ze samengaan met Wanadoo, de ADSL klanten kunnen gelijk benaderd worden voor een abo'tje

Maarja gaat nog max 18 maanden duren de rebranding dus mag wel wat sneller dan.

› reageer

"Snel" en "Orange"..........ehhhhhhh

› reageer

Haha das waar. Denk dat ze in 2010 met UMTS komen :-)

› reageer

Wel grappig dat UPC net een MVNO overeenkomst met Orange heeft gesloten als dat binnenkort een concurrent op het gebied van internet, vaste telefonie en ook televisie gaat worden... En ook de bestaande deal met Scarlet is in dat opzicht niet echt handig.

› reageer

opzich slimme zet.
KPN heeft nu ook al een compleet pakket. Helaas dat de live-box niet echt werkt. Maar ja daar hebben meer bedrijven last van.
Misschien nemen ze tzt Scarlet wel over!? (zijn we meteen van die mafkees in z'n onderbroek af)

› reageer

Merk Wanadoo verdwijnt, wordt Orange
Gepubliceerd op donderdag 30 juni 2005
(P7) Het merk Wanadoo verdwijnt binnen anderhalf jaar van de markt. Wanadoo wordt opgeslokt door Orange, zo heeft moederbedrijf France Telecom besloten.

"Uit onderzoek blijkt dat de merknaam Orange sterker is dan Wanadoo. Omdat France Telecom geïntegreerde communicatie wil verkopen, maakt Wanadoo plaats voor Orange als merk om dat uit te dragen", licht de woordvoerster van Wanadoo Nederland toe.

Eén naam
Gisteren maakte France Telecom zijn plannen voor de nabije toekomst bekend. De nadruk ligt op het integreren van mobiele en vaste telefonie, televisie en internet. In vaktermen wordt dat ook wel triple-play genoemd. Het bedrijf achter Wanadoo krijgt in Nederland hierdoor met de derde naamswijzigingen in haar bestaan te maken. Opgericht als Euronet, werd de provider later omgedoopt tot Wanadoo en nu voor eind 2006 in Orange.

Behalve een versmelting van merken, moet het France Telecom-besluit ook een versmelting van de beide bedrijven opleveren. Klanten moeten één aanspreekpunt krijgen en krijgen ook met één bedrijf te maken. Dat samengaan blijkt ook in andere uitingen. De internetportalen, vast en mobiel, krijgen hetzelfde uiterlijk en gaan toegang bieden tot de wederzijdse diensten van Orange en Wanadoo.

Wanneer Wanadoo in Nederland van naam gaat veranderen is nog niet bekend. De woordvoerster: "Dat verschilt per land, maar de uiterlijke datum ligt aan het einde van 2006."

Integratie van diensten
France Telecom heeft als doelstelling om in 2008 tussen de vijf en tien procent omzet te genereren via de geïntegreerde telecom-, internet- en televisiediensten. In Frankrijk en Engeland zijn er al activiteiten van Wanadoo en Orange op televisiegebied, voor Nederland zijn er nog slechts plannen.

Een voorbeeld van versmolten communicatiediensten meldt France Telecom in een persbericht. Het bedrijf brengt binnenkort een belproduct op de markt voor vaste en mobiele telefonie. Huishoudens kunnen voor 40 euro per maand een abonnement nemen. In ruil daarvoor kunnen ze onderling onbeperkt bellen via de vaste en mobiele telefoon. Een tweede voorbeeld is de handel in internetabonnementen. Voor een vast abonnementsbedrag per maand krijgen klanten toegang tot zowel het vaste als mobiele internet.

In Nederland werken Orange en Wanadoo op kleine schaal reeds met elkaar samen. Orange verkoopt bijvoorbeeld via haar winkels de internetabonnementen van Wanadoo.

In Parijs maakte France Telecom bekend een aantal van haar nieuwe diensten gestalte te gaan geven met Warner Music en Microsoft. Met platenmaatschappij Warner gaat het telecombedrijf een muziekportaal oprichten, met Microsoft verscheidene diensten via vaste en mobiele telefoonnetten. Details daarvan verschijnen op 6 juli, als Microsoft-baas Steve Ballmer in Parijs toelichting komt geven op de samenwerking.


Bron: http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=594219

› reageer

Het lijkt er dus op dat France Telecom heel selectief is met het aanbieden van diensten die er toe doen. Dat is niet misselijk als ze met grote spelers als Microsoft en Warner diensten gaan opzetten. Het zal wel aan de grootte van nederland (en hun klanten) liggen.....

› reageer

Ja idd ATB, je krijgt nu wel een aparte situatie idd, ben benieuwd wat er gaan gebeuren. Opzich ist niet heel erg, want UPC gaat naar eigen zeggen alleen prepaidjes doen. Maarja je kan t ook zo zien, dat Orange verdient aan de concurrent!

› reageer

Vive la France!!!

Pfff, en ik ga er nog naar op vakantie ook... Dordogne!


› reageer

Wanadoo in mobiele telefonie

Wanadoo is bezig met een pilot op het gebied van mobiele telefonie. Wanadoo richt zich met haar aanbod op families en dan vooral op mensen die binnen het gezin weinig mobiel bellen. Vanaf november begint Wanadoo met een pilot. De nieuwe dienst maakt volgens directeur Jean-Jacques de Pins deel uit van Wanadoo's zogeheten multiplay-strategie.

Klanten die beschikken over een ADSL family-pakket en mobiel willen gaan bellen bij Wanadoo kunnen dat doen op basis van sim only of kiezen voor een Motorola V 220-toestel. De abonnementskosten zijn expres laag gehouden en bedragen zo'n 4,95 euro per maand. Klanten van Wanadoo die voor zo'n abonnement kiezen betalen in het weekend en 's avonds 0,07 eurocent per gesprek voor het bellen naar een vast nummer.

Het nieuwe aanbod van Wanadoo lijkt vooral gericht op bellers die nu nog een prepaid-kaart hebben. Het nieuwe aanbod van Wanadoo lijkt ook wel een beetje op dat van Simyo ('no frills-telefonie'), het derde merk dat KPN onlangs introduceerde en dat ook gericht is op prepaid-bellers.

Wanadoo werkt op het gebied van mobiele telefonie samen met Orange. Het is een van de eerste tastbare bewijzen van de samenwerking tussen Wanadoo en Orange. Moeder France Telecom gaf eerder dit jaar al te kennen dat het graag ziet dat Wanadoo en Orange meer zouden gaan samenwerken. Uitgangspunt van de samenwerking is mobility. Dat resulteert er onder meer in dat de naam Wanadoo volgend jaar van de markt verdwijnt en wordt omgedoopt in Orange. Op de vraag aan het grote publiek wie de meeste naamsbekendheid had, moest Wanadoo uiteindelijk het onderspit delven. De kleur rood wordt daarom volgend jaar waarschijnlijk ook ingewisseld voor oranje.

Het nieuwe aanbod voor mobiele telefonie in november betreft een zogenaamde soft launch’ voor diensten van mobiele telefonie en is onderdeel van de nieuwe multiplay-strategie (vroeger duoplay: internetten en bellen). Voor de diensten maakt Wanadoo zoals gezegd gebruik van het netwerk van Orange, een dochteronderneming van France Telecom.

Bron Emerce

Ik vraag me alleen af of dat 0.07 ct per gesprek klopt, zou het niet per minuut moeten zijn? Tis i.i.g niet veel

› reageer

7 cent inderdaad, dus onbeperkt (met een starttarief) naar vaste nummers 's avonds en in het weekend.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.