Sendo failliet

albert heijen heeft juist een aanbieding met een sendo prepaidpakket !

› reageer

Sendo is uiteindelijk failliet. Motorola neemt werknemers en patenten over.

http://www.zdnet.nl/mobile.cfm?id=46891
http://www.sendo.com/Sendo/homepage.htm
http://www.areamobile.de//php/pages/viewSingleNewsP.php?news_id=3794

Een stukje geschiedenis:

http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=24031
http://www.webwereld.nl/articles/13473

› reageer

Als ik de beide websites leest, constateer ik hieruit dat ze op dit moment in surceance van betaling zijn. Dus nog niet 100% failliet.

Wel jammer toch want ze maakte leuke toestellen voor weinig geld.

› reageer

Ik las het nieuws het eerst op areamobile en vertaalde "pleite" met failliet. Voorlopig nog maar even "?failliet?".

› reageer

nou dat had ik wel verwacht hoor, wat een slechte mobieltjes maken ze. erg plastic en weinig origineel!

› reageer

Gaan alle Britse bedrijven over de kop?? Dit is al de 2de in korte tijd maar Sendo toestellen waren niet echt het toppunt van kwaliteit zeg maar

› reageer

wel voor die prijs...

› reageer


Sendo failliet, Motorola neemt delen over
dinsdag 12 juli 2005

Sendo is failliet. Een deel van het bedrijf is overgenomen door Motorola. Analisten wijzen een jarenlange strijd met Microsoft aan als de oorzaak van de uiteindelijke val van deze Britse fabrikant van mobiele telefoons.

Het bedrijf was een aantal jaar geleden de eerste fabrikant met een volwaardige smartphone op basis van een door Microsoft gemaakt besturingssysteem (het huidige Windows Mobile voor smartphones). Op het laatste moment ontstond er een verschil van inzicht tussen Sendo en Microsoft, waardoor de telefoon nooit de consument bereikte. Sendo stond voor de moeilijke taak opnieuw te beginnen en koos ervoor een smartphone op basis van Symbian te ontwikkelen. Onderwijl produceerde het eenvoudige mobieltjes die vooral op de prepaid markt werden verkocht. Weliswaar verdiende het bedrijf hier geld mee, maar er werd meer uitgegeven aan het ontwikkelen van de smartphone. Dit type toestellen kunnen uiteindelijk veel meer winst opleveren. Uiteindelijk kwam de Sendo X er, maar klaarblijkelijk te laat.

Recentelijk kwam Sendo nog in het nieuws omdat Ericsson het bedrijf ervan beschuldigde patenten te schenden. Uit een analyse door The Register blijkt dat dit niet de val van Sendo heeft veroorzaakt. Het is toch vooral te wijten aan het feit dat het bedrijf - eens een voorloper - na de ruzie met Microsoft opeens mijlenver achterop de concurrentie was. Bovendien waren de voordelige telefoontjes die Sendo produceerde matig van kwaliteit, waardoor financiers er geen vertrouwen in hadden dat het bedrijf voldoende nieuwe contracten kon sluiten met operators. Motorola neemt patenten en ingenieurs van Sendo over.


Bron: connexie.

› reageer

2e fabrikant die faiiliet is uit Engeland? Wat was die 1e dan?

› reageer

@ mcjmeijer :

Ik neem aan, dat autofabriek Rover bedoeld wordt.

› reageer

Ik heb begrepen dat sendo niet alleen failliet is gegaan doordat ze achterliepen, maar dat er superveel fraude werd gepleegd in die organisatie. Zo veel dat ze eraan onderdoor gingen!

› reageer

albert heijen heeft juist een aanbieding met een sendo prepaidpakket !

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.