Orange boos over Vodafone-reclame

Zo dat zijn idd leuke tarieven. Ik weet niet of kpn ook de 1e min volledig berekend, maar dat moeten ze echt afschaffen. Vaak bel je maar ff van, " ik kom eraan, of waar ben je..." en dan betaal je toch gelijk voor 1 min, en daarna vaak per 30 sec.

Wel goed dat Vodafone zo groot moet rectificeren, dit zal concurrenten wel afschrikken denk ik, maarja moeten ze maar eerlijk doen, zonder kleine lettertjes etc..

Edit: KPN rekent start tarief van 49 cent zag ik dus valt toch beetje tegen. T blijft heel goed kijken, uitzoeken om iets te vergelijken.

De vakantiebellen.com site is helemaal vernieuwd zag ik, misschien wel handig om te vergelijken.

› reageer

Orange boos over Vodafone-reclame
door Hotze Zijlstra
AMSTERDAM - De opvallende advertentie waarmee Vodafone deze week in de krant z'n internationale tarieven vergeleek met andere aanbieders is 'misleidend'. Dat stelt Kevin Zuidhof van concurrent Orange. Het bedrijf overweegt een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.


"Ze beweren in hun advertentie dat hun gsm-tarieven in het buitenland het laagst liggen, maar de genoemde informatie klopt niet", aldus Zuidhof. "Zo staat er dat ons tarief 4,03 euro voor drie minuten bellen is, maar in werkelijkheid betaalt men bij ons slechts 3,45 euro."

Volgens Vodafone-woordvoerder André van der Elsen is het genoemde tarief wel degelijk juist. "Wij hebben het over het tarief ná drie minuten bellen. Orange hanteert voor precies drie minuten inderdaad 3,45 euro, maar bel één seconde langer en je betaalt precies 4,03 euro."

De discussie over de exacte hoogte van de tarieven maakt duidelijk dat de Europese Commissie een punt heeft. Brussel uitte vorige week harde kritiek op de onoverzichtelijkheid van de tariefstructuur bij de verschillende aanbieders. Veel vakantiegangers zouden dan ook niet beseffen dat de prijs van een telefoontje met familie of vrienden fors kan oplopen en de tarieven bovendien enorm verschillen.

Verkeerde been

Maar niet alleen de tarieven die Vodafone noemt zijn 'misleidend', ook de rest van de advertentie zet mensen volgens de Orange-woordvoerder op het verkeerde been. Zuidhof: "Het lage tarief van Vodafone, geldt alleen voor het eigen netwerk. Mensen moeten zich hier in veel gevallen handmatig voor aanmelden en dat weet lang niet iedereen."

Bovendien geldt het zogeheten Passport-tarief van 1,74 euro (opgebouwd uit een starttarief van 99 eurocent plus 25 eurocent voor elke minuut) lang niet in alle landen, stelt Zuidhof. Wie belt vanuit bijvoorbeeld Turkije betaalt volgens hem na drie minuten bellen wel degelijk meer dan het genoemde bedrag.

"We hebben het in de advertentie over populaire landen", reageert Van der Elsen. "Het zijn er zeventien en dat is niet de hele wereld, dat is waar. Maar we verwijzen voor meer informatie naar de website waar alle informatie te vinden is."

Automatisch ingesteld

Wat betreft het handmatig instellen van de netwerken, stelt de Vodafone-woordvoerder dat veruit de meeste moderne toestellen zo zijn ingesteld dat automatisch eerst naar een Vodafone-netwerk wordt gezocht. " Alleen bij heel oude apparaten moet dat nog handmatig gebeuren.

Orange heeft vier verschillende tarieven in evenzoveel zones. " Daarbinnen geldt één tarief, ongeacht het netwerk dat je kiest. Voor de consument is dit volkomen helder." Volgens André van der Elsen kunnen echter ook Vodafone-klanten ervoor kiezen het vaste tarief in drie verschillende zones te betalen.

Bij Orange is men niet onder de indruk van de repliek. Zuidhof: "Het tarief tót drie minuten of ná drie minuten, het blijft een theoretische rekensom. Niemand kijkt op z'n horloge tijdens het bellen. Verder moeten mensen zich via sms aanmelden voor het Passport-tarief dat niet in alle landen geldt. Het is allemaal te onduidelijk."

Als het aan Brussel ligt komt aan al deze mistigheid binnenkort een einde. Op een speciale EU-website worden dure mobiele aanbieders straks publiekelijk aan de schandpaal genageld

bron:http://www.telegraaf.nl/i-mail/22768641/Orange_boos_over_Vodafone_reclame.html

› reageer

Vind het nogal wat die extra voorwaarden waaraan je moet voldoen bij Vodafone. Die zouden ze gewoon duidelijk moeten noemen, maar goed dan ziet het er allemaal minder aantrekkelijk uit. Natuurlijk, voor die mensen die het weten is het op zich een prima aanbod, maar voor de gros van de mensen die niet alle voorwaarden gaan bekijken kom je snel van een koude kermis en ligt er na je vakantie op de deurmat wel ineens een dikke rekening van Vodafone op de mat. Vind dit dan ook zeker niet duidelijk en geef daarin Orange gelijk. Dit is dus geen 'Duidelijk Vodafone'.

› reageer

Vodafone is duidelijk genoeg met de tv reclames rondom Passport.

› reageer

Ja en ik denk dat je bij je factuur ook voorlichting erover krijgt, evenals op hun website. Snap wel dat Orange het niet eerlijk vindt, maarja ze vallen natuurlijk op met dat hoge tarieven en dat willen ze niet. Als ze nou zelf die tarieven laten zakken, dan kunnen ze zelf ook pronken :-) Ik denk dat de providers zelf nu ook wel al iets aan die tarieven gaan doen, zeker nu VF in hun nek zit te hijgen!

maargoed die tariefsvergelijkingen zijn bijna altijd een discussiepunt, kijk maar naar Tele2 versus KPN....

Trouwens heeft iemand die advertentie toevallig met die vergelijking? Wil dat wel eens zien hoe dat eruit zag!

› reageer

Telegraaf van Dinsdag ... (eindelijk gevonden)Klik hier, voor een grote afbeelding (en dan op de afbeelding klikken )
______________

Volgensmij is de reclame idd misleidend, er staan niet onjuistheden in, maar volgensmij had in de kleine lettertjes echt moeten staan dat Vodafone NL allen op bepaalde netwerken (lees: de vodafone-netwerken)het goedkoopste is voor bellen en gebeld worden in het buitenland. (lees nu weer: in de populaire vakantie landen)

[sub] ... en Turkije is dus geen populair vakantieland hé! Nu heb ik genoeg mijn eigen netwerk afgekraakt, maar het blijft leuk, dat die providers alles helder en duidelijk willen maken en datzelf ook vinden. [/sub]

› reageer

Ohkee Super! Ik vind die advertentie wel summier hoor. Wordt niet aangegeven of voordeelnetwerken nodig zijn, en of welk vakantieland als uitgangspunt is genomen. Ook dat trucje van na 3 min. is wel heel flauw, omdat je dan weer voor nieuwe 30 sec betaald. (maargoed alle andere providers zijn daar de dupe van dus niet alleen Orange.)
Starttarieven is VF wel vergeten mee te rekenen voor de andere providers, dus VF matst de concurrentie ook nog :-)
Ja Turkije is niet populair nee, daar gaat noooit niemand naar toe op vakantie

› reageer

[sub] gekgenoeg is mijn sessie verlopen (binnen 20 min!) [/sub]

[sub][Offtopic]Nog wat leuke dingetjes:
- ik wist niet dat telfort zo duur was met gebeld worden ..!
- t-mobile komt er goed uit zeg, niet verwacht.
- Qwerty1234: Ik heb een mooie oneliner (mag je het zo noemen?) voor je (wel gejat): ''Vodafone: Na 1,5 minuut altijd het goedkoopst in het buitenland''. (zie voorwaarden)

Toch knap van voda... Ik ben er te spreken over.. [/sub]

› reageer

Ja Telfort heeft als enige zelfde tarief met bellen en gebeld worden in buitenland. Onder het mom van duidelijkheid, maar die komt je wel duur te staan. Ik hoop dat de prijzenslag nu gaat uitbarsten! Jammer dat Telfort niet zal gaan doen waarschijnlijk, nu KPN the big boss is.

› reageer

ja, zo'n prijzenoorlog net als de supermarkten

› reageer

De advertentie is sowieso onwaar, want Vodafone is helemaal niet het goedkoopst. Met de volgende drie sub-providers ben je na drie minuten gebeld worden nog steeds goedkoper uit dan 99 Eurocent:

Transatel
TrendCall
Riiing

Met name TrendCall en Riiing werken ook in de écht populaire landen zoals Turkije en Griekenland.

› reageer

Ja dan noem je er ook een paar Tele 2 zal ongetwijfeld ook voordelig zijn! maarja VF wil natuurlijk wel goed uit de verf komen, dus die providers zijn ze even "vergeten".

› reageer

Tele2 is volgens mij ongeveer net zo duur als Orange

› reageer

Ze hebben hier alleen de providers met eigen netwerken meegenomen in de vergelijking; debitel, tele2 e.d. ontbreken dus

› reageer

als Orange klant heb ik liever dat ze 'ns wat aan hun peperdure buitenlandse tarieven doen, ipv op de concurrent te gaan mopperen

want het lijkt wel leuk dat beltegoed sparen, maar het schiet niet op als hun tarieven zo hoog zijn
vanuit Frankrijk bellen naar Nederland is bijvoorbeeld via Orange 35 cent duurder dan via Telfort

› reageer

'k weet niet hoe het met jouw orange-beltegoed zit, maar het mijne is gratis opgebouwd, en dat al jarenlang.
Dus als Orange het dan nodig vindt om 35 monopoly-centen meer te vragen per minuut dan Telfort heb ik er geen enkel probleem mee!
Bij Telfort moet je namelijk dat zogenaamd lagere tarief ook echt betálen!

› reageer

Bij Telfort moet je namelijk dat zogenaamd lagere tarief ook echt betálen! Volgens mij gaat het bij Vodafone (Bel&SMS) ook niet uit de bundel. Dus geen monopoliegeld voor mensen die een bijna gratis Debitel/Vodafone branded hebben gekocht.

Dit zijn trouwens de landen en netwerken; je ziet in sommige landen maar weinig netwerken:

Albanië Vodafone Vodafone AL / VODA AL
Australië Vodafone Vodafone AU / VODA AU
België Proximus Bel Proxi / B Proximus
Duitsland Vodafone D2 Vodafone / D2
Frankrijk SFR SFR
Griekenland Vodafone Panafon / GR Vodafone
Hongarije Vodafone Vodafone
Ierland Vodafone E-GSM / Eircell / IRL VODA
Italië Vodafone I 10 / Omnitel / I Omnitel / VODA IT
Japan Vodafone Vodafone JP / VODA JO
Malta Vodafone Vodafone MT / VODA MT
Nieuw-Zeeland Vodafone Vodafone NZ / VODA NZ
Portugal Vodafone Vodafone / Telecel / TLCL
Spanje Vodafone E Vodafone / E Airtel / 21401
Verenigd Koninkrijk Vodafone Vodafone
Zweden Vodafone Euro / Vodafone
Zwitserland Swisscom Swiss GSM / CH GSM

› reageer

Voor elk land is er zelfs maar 1 voordeelnetwerk. Je ziet het land en de provider in ^^ schema, wat er achter staat zijn de mogelijke schermnamen op je gsm van de desbetreffende provider.

› reageer

@rfdvries: Het buitenland bellen gaat idd niet uit je bundel. Itt tot Vodafone Duitsland. Duidelijk Vodafone

› reageer

Van bellen.com Nu is KPN ook p*ssed

KPN eist dat Vodafone een krantenadvertentie over tarieven voor mobiel bellen vanuit en naar het buitenland rectificeert. De advertentie misleidt de consument, zo stelde KPN vrijdag in een kort geding bij de rechtbank in Haarlem.

Vodafone plaatste 12 juli een advertentie op de voorpagina van De Telegraaf, waarin stond dat Vodafone op vakantie "altijd het goedkoopste" is als het om mobiel bellen naar huis gaat. De advertentie was een reactie op de klacht van PvdA-Tweede-Kamerlid Van Dam dat mobiel bellen tijdens een vakantie in het buitenland behoorlijk duur is.

Vodafone zette verderop in de krant nog een advertentie, waarin zijn tarieven met andere aanbieders worden vergeleken. Bij alle telefoongesprekken vanaf anderhalve minuut zou Vodafone als voordeligste uit de bus komen. "Die advertenties rammelen aan alle kanten", zei advocaat Van Schaik namens KPN. Volgens hem kan Vodafone helemaal niet waarmaken in alle gevallen de goedkoopste te zijn.


KPN zegt sinds deze maand een nieuw mobiel abonnement te hebben, waarbij je bij twee minuten bellen vanuit bijvoorbeeld Frankrijk 2 eurocent goedkoper uit bent dan bij Vodafone. Die gaf dat vrijdag toe, maar wees er wel op dat je dan exact twee minuten moet bellen. "Je moet dus eigenlijk een stopwatch bij je hebben," aldus advocaat Meijboom van Vodafone. Volgens hem gaat het om een "absurde uitzondering".


KPN stelt verder dat Vodafone bewust te hoge tarieven van zijn concurrent in de krantenadvertentie heeft vermeld. Ook zou Vodafone zijn klanten misleiden door te suggereren dat in het buitenland dezelfde tarieven gelden als in Nederland. Volgens KPN lijdt het bedrijf veel schade door de advertentie, omdat bij de consument het beeld blijft hangen dat KPN een stuk duurder is voor mobiele bellers in het buitenland.


Volgens Vodafone zijn de prijsvergelijkingen in de krantenadvertentie correct. "KPN zoekt spijkers op laag water," vond de advokaat. Volgens hem is KPN er alleen maar op uit om op kosten van Vodafone reclame te maken voor zijn producten. De uitspraak is 5 augustus.

Het is niet de eerste keer dat telecombedrijven met elkaar in de clinch liggen over reclame-uitingen. Eind 2003 won KPN een rechtszaak over een reclameboodschap van Tele2. Het bedrijf moest in een paginagrote advertentie rectificeren wat het eerder had beweerd over de beltarieven van KPN. Tele2 had zijn tarieven vergeleken met die van KPN , zonder daarin de voordeelnummers van KPN mee te nemen.

Twee jaar daarvoor moest KPN zelf een reclamefolder rectificeren, waarin het zijn beltarieven vergeleek met die van Tele2. KPN stelde toen dat zijn tarieven goedkoper of op zijn minst gelijk zouden zijn aan die van concurrenten. De rechter oordeelde dat KPN de vergelijking op onjuiste gronden had gemaakt.

› reageer

...De concurenten zijn duidelijk geschrokken. Ze vestigen aandacht op hun eigen (hogere) tarieven door de advertentie te bestrijden.
Wat ik interessant vind, is dat internationale spelers als T-mobile / Orange niet direct kunnen volgen.

(En ja, ik werk voor/bij Vodafone

› reageer

Niet kunnen volgen?

Andere aanbieders zouden wel dom zijn als ze Vodafone zouden volgen in die totaal mistige buitenlandse tariefstructuur.
Bellen voor hetzelfde geld in het buitenland als in Nederland.
Betaal je met je belbundel 13 cent per minuut in Nederland, betaal je in het buitenland het buiten bundeltarief van 25 cent.
Het is pure misleiding.

Consumenten staan bij het kopen van een nieuw toestel niet stil bij tarieven in het buitenland. Dus Vodafone heeft met die tarieven slechts tijdelijk een streepje voor door een dure campagne. De rechter stelt KPN vast in het gelijk in augustus. Deed Orange maar hetzelfde, die zaak zou zo gewonnen zijn.

› reageer

Ieder z'n mening, GSMdude

› reageer

Vodafone moet misleidende advertenties rectificeren

Uitgegeven: 5 augustus 2005 15:55

HAARLEM - Telecombedrijf Vodafone moet twee krantenadvertenties over mobiel bellen in het buitenland rectificeren. Dat heeft de voorzieningenrechter in Haarlem vrijdag bepaald. Volgens de rechter heeft Vodafone de consument misleid.

Vodafone plaatste vorige maand advertenties in De Telegraaf, waarin stond dat mobiel bellen in het buitenland met Vodafone "altijd het goedkoopst" is. De advertenties waren een reactie op de klacht van PvdA-Tweede-Kamerlid Van Dam dat mobiel bellen tijdens een vakantie in het buitenland veel te duur is. Concurrent KPN had felle kritiek op de advertenties en stapte naar de rechter.
[sub]Bron: www.nu.nl[/sub]

› reageer

Gelijk heeft de rechter. Erg leuk dat voda bellen in het buitenland goedkoper maakt. Maar die campagne deugde idd niet, het zag er allemaal goed en leuk uit, maar het klopte lang niet altijd (niet altijd het goedkoopst) en er waren dingen weggelaten. (registratieprocedure meen ik).

› reageer

Ja lekker voor ze, moeten ze maar duidelijk zijn. In de reclames zeggen ze dat ze dat zijn.... mooi niet dus. Maarja zal altijd een strijd zijn tussen de providers.

› reageer

Vodafone is dus inderdaad terecht op het matje gewezen. Orange had dus alle reden om boos te zijn! Goed dat KPN de rechtzaak heeft aangespannen en ook gewonnen heeft. Denk dat consumenten toch steeds vaker gaan letten op welke providers hun aan het neppen zijn. Als dat een paar keer gebeurt neem je zo'n provider niet meer echt serieus. Snijden ze zich dus zelf mee in de vingers. Da's duidelijk!

› reageer

Vodafone heeft het zo wel voor elkaar gekregen dat iedereen erover praat; eerst over de advertentie, toen over de klachten en nu over het vonnis. Da's 3x een advertentie voor de prijs van één.

Op beladviseur kun je zien dat er voor bellen in een land als Turkije zelfs 3 operators goedkoper zijn als Vodafone!

› reageer

@ Landsmeer:

Hoe kan je in zo'n leugenachtige site trappen De banner laat duidelijk zien (niet alleen de banner, ook de hele site) dat ze flink gesponsord wordt door Trendcall...

Wat nog veel erger is, is dat dit bedrijf een banner laat draaien met valse tarieven... Volgens de daadwerkelijke roaming charges is het ontvangen van een gesprek met Trendcall in Turkije 1,27 (ipv 0.47 zoals de banner verteld, dus 250% meer als de banner vermeld) Dan is het verschil met Orange (1,50) helemaal niet meer zo groot...

Zeker niet als je dat ook nog eens gaat vergelijken met bellen: 2 minuten bellen vanuit Turkije met Orange kost 2,35, bij Trendcall is dit 6,07 (bijna het driedubbele)

Oftewel: Trendcall doet op jouw (onafhankelijke) bron voorkomen alsof ze goedkoop zijn, maar tonen aan een onbetrouwbaar en leugenachtig geheel aan...!!

› reageer

walgelijk... zo een duister internetbased flutbedrijf.. maar er zijn genoeg mensen die er intrappen..

› reageer

roppie> trendcall heeft meerdere producten, heb je misschien bij de verkeerde gekeken?

Landsmeer heeft het hier over zo'n 'wereld-sim' oftewel een simkaart uit liechtenstein. Die hoeven geen roaming te betalen en zijn in het buitenland dus wel degelijk goedkoop.

Alleen vergeten ze te vermelden dat bellen naar dat nummer vanaf een gsm in Nederland enorm duur is, je zadelt de thuisblijvers dus met de kosten op!
Daarnaast is bellen in NL 39ct/min. Deze kaart is dus op zn hoogst als 2e sim te gebruiken, voor mensen die heel erg veel internationaal reizen (bv vrachtwagenchauffeurs). Als je toch een 2e sim aanschaft is het voor de doorsnee vakantieganger veel goedkoper om een lokale PP te kopen.
Maar dat willen de meeste mensen niet; men wil op zijn eigen nummer in het buitenland bereikbaar zijn. Dus een prijsvergelijking tussen NL providers en een world-sim is nutteloos.

Of je moet het eerlijk doen en ook vermelden dat 100 minuten gebeld worden in NL de 'andere kant' 75E kost, en dat 150 minuten bellen in NL 58 euro kost. Op jaarbasis laatje je vrienden/kennissen dus 900 euro betalen om jou te bellen, en zelf betaal je zelf 700 euro om in Nederland te bellen....

› reageer

Bond: Vodafone moet persbericht verwijderen

Vrijdag 12 augustus 2005, 12:24 - Vodafone moet het persbericht waarin het bedrijf beweert de goedkoopste te zijn bij 'vakantiebellen' van de website halen, vindt de Consumentenbond.

De bond reageert hiermee op het vonnis van de Haarlemse rechter van vorige week. De rechter oordeelde dat het bedrijf in advertenties niet mag beweren dat het bellen tijdens de vakantie met Vodafone het voordeligste is. Vodafone werd daarom opgedragen de krantenadvertentie te rectificeren.

Dat vindt de Consumentenbond nog niet genoeg. De bond eist ook dat het persbericht met waarin gesteld wordt dat Vodafone na 1,5 minuut bellen de goedkoopste is, van de site haalt.

Ook zou Vodafone uitleg moeten geven aan zijn klanten wat er niet klopt aan de reclame-uitingen en wat dan het werkelijke verhaal is. Tot slot vindt de bond dat Vodafone gedupeerde klanten tegemoet moet komen.

De zaak tegen Vodafone was aangespannen door KPN die beweerde dat bellen via Vodafone lang niet altijd het voordeligst is in het buitenland


Bron:Webwereld

› reageer

jeetje...........is er een provider die iets doet om het bellen in een flink aantal landen goedkoper maakt ( goedkoper dan een aantal andere providers) loopt men hierover te klagen.

hmmm..... ga je volgend jaar op vakantie naar spanje om je lekker uit te leven daar...lekker bellen etc. dan ben je toch blij dat je voor een minder bedrag belt???
wat een kritiek op een provider die er voor zorgt dat je rekening lager uit valt als je in de betreffende landen belt!

mensen misleiden? mij is altijd geleerd dat ik een mond heb gekregen op te praten en te vragen.

Loop even een willekeurige winkel binnen met de vraag: Wat is dat buitenland = binneland?

Kan je dan als verkoper de klant nog misleiden als hij je een folder geeft met daar de voorwaarden in?

Moet de klant niet akkoord gaan met deze voorwaarden?

› reageer

De world-sim van Trendcall is geen Liechtensteinse sim, maar gewoon een Nederlandse. Riiing heeft een Liechtensteinse sim.

Je junt trouwens al voor 20 ct/min naar Riiing bellen vanaf mobiel.

› reageer

dubrock> wel een nl sim, dat scheelt maar het blijft een 2e sim en dan is lokaal PP doorgaans goedkoper. Tenzij je het hele jaar door 39ct/min wil betalen

Bellen naar liechtenstein (gsm) kost met een vodafone abo toch echt 75ct, en met een Hi abo zelfs 86 ct. Hoe jij aan die 20 ct komt is me een raadsel, tenzij het een of andere obscure provider is. Maar dat is niet relevant want het gaat om wat het je achterblijvers kost om jou te bellen. En de meeste achterblijvers bellen nu eenmaal met normale providers.

› reageer

>>>Tenzij je het hele jaar door 39ct/min wil betalen

Als je alleen in Europa reist kan je net zo goed EuroSIM nemen, dan betaal je in Nederland 20 cent naar mobiel en 9 cent naar vast en dan kun je in heel Europa voor 20 cent per minuut gebeld worden.

› reageer

Ik las vandaag in de telegraaf de rectificatie.
Best groot. Op de voorpagina staat de aankondiging van de rectificatie,
die vervolgens op pagina 3 is afgedrukt.

› reageer

Hier is hij dan, voor iedereen...

KLIK HIER voor een grotere afbeelding en klik vervolgens weer op de pic.Ik vind het best komisch.... >
Vodafone dus niet de goedkoopste na 1,5 minuut bellen in het buitenland.... Dat zoek je toch eerst uit, voordat je zoiets claimt. ("i.v.m. het voorgaande zijn de kopteksten te ruim geformuleerd" )

› reageer

Pfoe.. tis nogal wat ja.
Ik heb hem inderdaad ook zien staan in de krant.
Van de ene kant raar dat het zo groot in de krant moet, van de andere kant vind ik het goed: Als je jezelf vergelijkt met een ander bedrijf, doe het dan ook goed!!

› reageer

Er was 1 geval waar KPN met de nieuwe KPN mobiel abonnementen 1 cent goedkoper is dan de rest, waardoor de claim niet juist was geloof ik...

Daarnaast is KPN een goede finacier van de rechtbank, en zullen uitspraken vaak in het voordeel van KPN uitpakken...

› reageer

Daarnaast is KPN een goede finacier van de rechtbank, en zullen uitspraken vaak in het voordeel van KPN uitpakken...
Maar natuurlijk, de rechters in Nederland trekken KPN voor...

Overigens zijn de nieuwe KPN Mobiel tarieven in Europa ook erg voordelig:

KPN Mobiel 17,50 tot en met 30,00
Bellen € 0,79 - Gebeld worden € 0,49

KPN Mobile 42,00 tot en met 160,00
Bellen € 0,49 - Gebeld worden € 0,29

Zo moet je dus meer dan 2,5 minuut bellen om met Vodafone goedkoper uit te zijn en klopt de claim van na 1,5 minuut de goedkoopste gewoon echt niet.

› reageer

Zo dat zijn idd leuke tarieven. Ik weet niet of kpn ook de 1e min volledig berekend, maar dat moeten ze echt afschaffen. Vaak bel je maar ff van, " ik kom eraan, of waar ben je..." en dan betaal je toch gelijk voor 1 min, en daarna vaak per 30 sec.

Wel goed dat Vodafone zo groot moet rectificeren, dit zal concurrenten wel afschrikken denk ik, maarja moeten ze maar eerlijk doen, zonder kleine lettertjes etc..

Edit: KPN rekent start tarief van 49 cent zag ik dus valt toch beetje tegen. T blijft heel goed kijken, uitzoeken om iets te vergelijken.

De vakantiebellen.com site is helemaal vernieuwd zag ik, misschien wel handig om te vergelijken.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.