Tele2 neemt voor 1,3 miljard euro Versatel over

Mark, bedankt. Topic closed.

› reageer

Maandag 18 juli 2005, 09:18 - Tele2 en investeringsmaatschappij Apax nemen Versatel over. De geboden prijs ligt 14 procent hoger dan de waarde van Versatel.
1 reactie Door Edwin Feldmann

Het van oorsprong Zweedse Tele2 biedt 2,20 euro voor elk aandeel Versatel. Dat is 27 cent (14 procent) hoger dan de slotkoers van Versatel van afgelopen vrijdag. De overname zou Tele2 1,34 miljard euro kosten. De huidige waarde van Versatel wordt geschat op 1,14 miljard euro.

Investeringsmaatschappij Apax wil de Duitse tak van Versatel overnemen. Het bedrijf heeft daarvoor 565 miljoen euro geboden. Versatel is actief in Nederland, België en Duitsland. In Nederland en België heeft het bedrijf ongeveer 2,6 miljoen klanten.

Tele2 wil met de overname de triple-playstrategie van Versatel doorzetten. Hierbij wordt digitale televisie, internet en telefonie in een pakket aangeboden. Versatel heeft de komende drie jaar de rechten voor live-wedstrijden in de eredivisie, die op televisie en via internet (adsl2+) worden uitgezonden. Tele2 wil adsl2+ verder uitrollen, zo belooft het bedrijf.

De overname van Versatel komt niet helemaal als een verrassing. Versatel startte eind april gesprekken met het Belgische telecombedrijf Belgacom en mediabedrijf Talpa. John de Mol van Talpa liet half mei weten sterk voorstander te zijn van een fusie van de drie bedrijven. Hij heeft een belang van 42 procent in Versatel. Een maand later werden de gesprekken echter zonder resultaat geëindigd.

› reageer

dubbel

› reageer

Mark, bedankt. Topic closed.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.