T-Mobile demonstreert als eerste HSDPA in Nederland

beetje spijtig van de latency van 300 ms

› reageer

PERSBERICHT

Den Haag, 03-08-2005

T-Mobile demonstreert als eerste HSDPA in Nederland

Tijdens een bijeenkomst met zakelijke klanten in Rotterdam demonstreerde T-Mobile als eerste Nederlandse mobiele aanbieder de mogelijkheden van HSDPA in de praktijk. HSDPA bleek vele malen sneller dan de eveneens getoonde technieken EDGE en UMTS. Met HSDPA is het mogelijk om mobiel breedband op ADSL-snelheid te bieden. UMTS, zoals dit nu op de markt wordt aangeboden, biedt deze mogelijkheid niet. T-Mobile heeft daarom besloten haar Nederlandse UMTS-netwerk direct te voorzien van HSDPA, zodat zij diensten kan aanbieden waarbij daadwerkelijk sprake is van mobiel breedband. Dit najaar gaan zakelijke gebruikers HSDPA uitvoerig testen. In 2006 introduceert T-Mobile HSDPA op de Nederlandse markt.

Bruno Jacobfeuerborn, Directeur Technologie T-Mobile Netherlands: "T-Mobile wil klanten echt mobiel breedband bieden op een snelheid die vergelijkbaar is met wat men thuis of op kantoor gewend is. Dat doen wij op dit moment al met het grootste landelijke netwerk van HotSpots, waar mobiele internetters via Wi-Fi gebruik kunnen maken van een zeer snelle mobiele breedbandverbinding. Zo krijgen zij op een volwaardige manier toegang tot het internet, hun e-mail, agenda of het bedrijfsnetwerk. Met HSDPA vullen we dat aanbod aan met een zeer snel mobiel netwerk waarmee klanten ook buiten de HotSpots beschikken over mobiel breedband. Daarmee wordt internet op ADSL snelheid echt mobiel. Wij zijn blij om als eerste Nederlandse mobiele aanbieder in de praktijk te kunnen laten zien dat HSDPA inderdaad een breedbandervaring biedt die in alle opzichten vergelijkbaar is met wat men thuis, op kantoor of op een T-Mobile HotSpot gewend is."

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,222 miljoen klanten (maart 2005) en is met een omzet van 256 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2005 de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een snel groeiend aantal HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als een van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2005 had T-Mobile bijna 80 miljoen klanten verdeeld over negen T-Mobile markten. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met transatlantische dienstverlening.


Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Priscilla Tomasoa
PR Manager

Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl

› reageer

Mij benieuwd wat de stand van zaken is m.b.t "hsdpa-dekking" op dit moment, en hoe het (begin) 2006 ervoor zal staan. Ook ben ik benieuwd of ze het ook als eerste zullen introduceren (op de zakelijke markt), met dekking in de randstad op zijn minst. Als ze dat lukt, vind ik dat echt een slime en knappe zet van t-mobile.

› reageer

@ Robert-jan
Naar die HSDPA-Dekking ben ik ook erg benieuwd, in Nederland is die nog niet voor zover ik weet. Als eerste zal T-Mobile dit gaan uitbrengen in Duitsland staat op hun site. www.t-mobile.net
Daarna volgen andere landen.

Maar t zou idd mooi van hun zijn als de ermee de 1e in NL zijn ja.

› reageer

KPN, Vodafone en Telfort gaan ook HSDPA in hun UMTS netten inbouwen. Ik denk dat deze vooral KPN en Vodafone dit veel sneller kunnen doen doordat ze al een UMTS netwerk hebben draaien en daar al de nodige praktijk ervaring mee hebben opgedaan. (al uitgebreid getuned etc.)Voor mij geldt daarbij dat ik liever het iets tragere UMTS nagenoeg landelijk gebruik dan dat ik moet gaan wachten tot T-Mobile eens een keer 3 straten in Amsterdam en Rotterdam met HSDPA heeft bedekt.

› reageer

Ze zijn wel wanhopig:

Dat ze 2,222 miljoen klanten hebben haha.

› reageer

Tja... ze hadden eerst 2,3 miljoen klanten.
Nu zijn ze al weer flink wat gekrompen.

Zal vast niet lang meer duren voordat ze bellen en sms-en uit 1 bundel gaan aanbieden. KPN en Orange blijven de enige met alles uit 1 bundel denk ik... wat jullie?

› reageer

Zijn er wel tot die tijd wel genoeg toestellen die dit ondersteunen?

› reageer

KPN en Orange blijven de enige met alles uit 1 bundel denk ik... wat jullie?

en vodafone...

› reageer

Nee, bij Vodafone alleen bellen, sms'en en text mms. Dataverkeer, mms met attachment, bellen in het buitenland en 090x niet.

› reageer

090X bij KPN ook niet, dus alleen Orange is echt zonder voorwaarden en regeltjes/uitzonderingen Maaaare we hadden het over HSDPA

› reageer

beetje spijtig van de latency van 300 ms

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.