26000 mobieltjes gejat

tja, zou goed kunnen..... 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weert' (!)
Had Liater misschien ook beetje last -net als Justitie soms in rechtszaken- van tunnelvisie en/of dwaling...
_/-\o_


› reageer


Vier aanhoudingen na gsm-roof Schiphol

SCHIPHOL - Vier verdachten zijn aangehouden voor een overval op Schiphol, waarbij 26.000 mobiele telefoons zijn buitgemaakt.

De vier mannen drongen een transportbedrijf binnen en lieten twee personeelsleden onder bedreiging van geweld de mobieltjes inladen in een vrachtauto. De buit had een waarde van ongeveer 15 miljoen euro.

Na de roof werden de personeelsleden vastgebonden. Volgens de marechaussee op Schiphol pleegden de criminelen het misdrijf al in de nacht van 18 op 19 september. Vanwege het opsporingsbelang is de overval tot nu toe stilgehouden.

Bij de arrestatie van de vier verdachten is een groot deel van de buit teruggevonden. Een woordvoerder van de marechaussee houdt er rekening mee dat de verdachten vermoedelijk ook met andere overvallen te maken hebben. Hij sluit meer arrestaties niet uit. De marechaussee gaat onverminderd verder met het onderzoek.

Het transportbedrijf waar de overval gebeurde, bevindt zich op het openbare gedeelte van de luchthaven. Het is voor iedereen toegankelijk en valt niet onder het beschermd gebied, liet de marechaussee weten.
(ANP)http://www.ad.nl/binnenland/article24848.ece

en dat voor 15.000.000 euro dat betekent toch wel zo'n 600 euro per telefoontje ( bedoelen ze dan groothandels waarde of uiteindelijke winkelwaarde),en weet iemand welk fabrikant een x aantal leuke telefoontjes hier in nederland wilde gaan verkopen. en ook leuk, als je bedenkt dat elke telefoon met verpaking gauw 1 liter in volume in neemt, dat we het hier hebben over 26 kuub aan telefoons.

› reageer

En dit is dan juist wel weer nieuws, verplaatst dus.

› reageer

zou het de nieuwe samsung d600 zijn?
Deze zou toch binnenkort uitkomen?

› reageer

Zo, voor de duidelijkheid heb ik het hele artikel even geciteerd.

Zouden de mobiele telefoons n.a.v. hiervan duurder worden?

› reageer

ik denk dat de telefoons bij Buitenman veilingen nu idd duurder zullen gaan worden

› reageer

Zou ook de N-serie van Nokia kunnen zijn

› reageer

of nokia 8800

› reageer

26.000 mobieltjes met een waarde van ongeveer 15 miljoen, dat is gemiddeld 575 euro per mobieltje...

› reageer

Of zou het de nieuwste SonyEricsson W800i zijn. Dat zou wel verklaren waarom ik zo lang op m'n bestelling moet wachten.

› reageer

Please, niet de N70...

Verlengt de wachttijd weer!

› reageer

Miljoenenroof uit loods Schiphol verijdeld

Uitgegeven: 30 januari 2006 17:56

SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een miljoenenroof van mobiele telefoons verijdeld. Daarbij werden twee verdachten aangehouden die op het punt stonden om een partij toestellen ter waarde van vermoedelijk miljoenen euro's uit een vrachtloods te stelen.

Volgens een woordvoerder kwam de marechaussee na een tactisch onderzoek op het spoor van de groep criminelen die het op de mobiele telefoons had voorzien. Die stonden klaar voor verzending.

Op het moment dat de daders wilden toeslaan en de truck met oplegger voor de loods parkeerden, greep de marechaussee in. Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt verwacht later nog meer verdachten te arresteren.

September

Het is niet de eerste keer dat criminelen het op mobiele telefoons op Schiphol hebben gemunt. In september vorig jaar vond er ook al een grootschalige roof van telefoons op de luchthaven plaats. Toen overvielen vier mannen een transportonderneming en lieten twee personeelsleden onder bedreiging van geweld 26.000 mobiele telefoons ter waarde van ongeveer 15 miljoen euro in een vrachtauto inladen.

Deze overvallers zijn uiteindelijk gearresteerd, waarna een groot deel van de buit werd teruggevonden. Ook een vijfde verdachte werd in oktober nog opgepakt.


Bron: Nu.nl

› reageer

De E770?

› reageer

Mwoah, die zijn Nederland allang binnen... Denk dan eerder de Nokia 6280... maar jah, moeten we hierover gaan speculeren? Word een lange draad dan

› reageer

wat ook wel eens gezegd mag worden: goed werk van de pliesie

› reageer

Ik denk dat het die diefstal is waar die medewerkster van Liater het over had waardoor we nooit het toestel (motorola c139) gezien hebben..

› reageer

tja, zou goed kunnen..... 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weert' (!)
Had Liater misschien ook beetje last -net als Justitie soms in rechtszaken- van tunnelvisie en/of dwaling...
_/-\o_


› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.