'Telefonica wil KPN overnemen'

Dan hebben ze dus en O2 Duitsland en E-Plus?! Zou de EU dit toestaan?

› reageer

'Telefonica wil KPN overnemen'

Gepubliceerd op maandag 03 oktober 2005

Het Spaanse telecombedrijf Telefonica onderzoekt of ze KPN over kan nemen.
Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op gezag van een direct betrokkene. Telefonica zou 20 miljard euro willen betalen om de Belgische, Duitse en Nederlandse activiteiten van KPN over te nemen, markten waar Telefonica en kleine aanwezigheid heeft. De gesprekken verkeren nog een vroeg stadium, waardoor een overname allesbehalve zeker is.

KPN zegt in een reactie aan deze uitgave geen commentaar te willen geven op speculaties uit de markt.

De gesprekken zijn volgens de Amerikaanse krant enkele weken geleden begonnen. Voor Telefonica is het de tweede toenaderingspoging tot KPN. In 2000 ging een Telefonica-overname van KPN niet door omdat de Spaanse bestuurders het belang van de Nederlandse overheid te groot vonden.

De Telefonica-belangstelling is tekenend voor een Europese consolidatie op de markt voor mobiele telefonie. Eind juni maakte KPN bekend concurrent Telfort over te nemen voor 1,1 miljard euro. Kartelwaakhond Nma zag daar geen probleem in. Pogingen van KPN om samen met Deutsche Telekom het Engelse O2 over te nemen, liepen op niets uit. Deutsche Telekom zou nu proberen om O2 zelfstandig over te nemen. France Telecom kocht het Spaanse Amena voor 6,4 miljard euro en ook het Deense TDC staat in de etalage voor miljarden euro's.

Telefonica heeft 122 miljoen klanten, op vaste en mobiele telefoonnetten in overwegend Spaans en Portugese markten in Europa en Zuid-Amerika. In de eerste helft van 2005 boekte ze een winst van 1,8 miljard euro. KPN heeft ruim 7 miljoen klanten op het vaste telefoonnet, 17 miljoen op drie mobiele markten en daarnaast 1,6 miljoen Nederlandse internetabonees. De winst over de eerste zes maanden van 2005 bedroeg 512 miljoen euro.

P7)

› reageer

Mocht de deal doorgaan, dan krijgen we weer enkele tientallen extra roaming netwerken erbij voor KPN klanten en kan mijn spaanse Movistar sim er wel uit. Nadeel is dan wel dat de belangrijke beslissingen opeens via Spanje moeten gaan lopen.

› reageer

maar dan behoort kpn wel tot een grote partij.
Dat noemen ze weer schaalgrote.
Kan je tegenwicht bieden aan deutsche telecom of vodafone

› reageer

Ze noemen het "KPN" maar bedoelen ze daar alleen KPN Mobile mee of geheel KPN ben erg benieuwd wat dit weer teweeg gaat brengen. Eerst Telfort->KPN->Telefonica...

› reageer

KPN: geen gesprekken met Telefonica

Gepubliceerd op maandag 03 oktober 2005

Het gerucht dat het Spaanse Telefonica KPN over zou willen nemen, is niet waar.
KPN ontkent in gesprek te zijn met telecomaanbieder Telefonica over de overname van het Nederlandse telecombedrijf. Wilde KPN vanochtend vroeg nog 'geen commentaar' geven, nu is het antwoord: "we zijn niet in overnamegesprekken met Telefonica". KPN heeft geen zicht op de bron van het gerucht.

Ook Telefonica ontkent de overnamegesprekken, waar de Wall Street Journal afgelopen weekend over berichtte op basis van kringen rondom Telefonica.

Er heerst een hevige concurrentie in de Europese mobiele telecomsector. In Nederland alleen al wordt de markt bediend met 40 merken voor mobiele telefonie. KPN heeft in Nederland 4 merken en in Duitsland 3. De laatste weken steken regelmatig geruchten de kop op over mogelijke fusies en overnames van mobiele aanbieders, zoals onlangs nog het bericht als zou Deutsche Telekom O2 over willen nemen, een bedrijf waarvan KPN belangstelling heeft voor de Duitse tak.

De koers van het aandeel KPN op de Amsterdamse beurs noteerde op 7,90 euro 44 cent hoger ten opzichte van de openingskoers. Dat is een stijging van bijna 5,9 procent.

(P7)


Nou, ik weet het allemaal niet zo. Al die geruchten en ontkenningen.
Maar wat was dat spreekwoord ook alweer. Oja: Waar rook is is vuur. TOCH?

› reageer

Nou, dat vuur zal er denk ik niet zijn... Of anders in ieder geval niet meer...
Je maakt jezelf als bedrijf erg ongeloofwaardig als je eerst gaat ontkennen dat geruchten waar zijn, die later toch blijken te kloppen... :S

› reageer

WSJ volhardt in KPN-overnamebericht

Gepubliceerd op dinsdag 04 oktober 2005

(P7) De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal consulteerde zijn bron en volhardt erin dat KPN en Telefónica aan het begin van fusiegesprekken staan.
Afgelopen weekend berichtte de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal over een voorgenomen overname van KPN door telefoonbedrijf Telefónica uit Spanje. Zowel Telefónica als KPN ontkenden gisteren beide dat er momenteel gesprekken worden gehouden over de overname van KPN, een transactie die tot 20 miljard euro waard zou zijn.

De doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal raadpleegde zijn bron en handhaaft het bericht. Telefónica-voorzitter Cesar Alierta zou opdracht hebben gegeven 'het oor te luisteren te leggen' bij KPN om de belangstelling te peilen. Het plan is, volgens de krant, om later dit jaar of begin 2006 de overnamegesprekken te openen. KPN zou 'ontvankelijk' zijn voor Telefónica's toenadering.

Het Spaanse telecombedrijf zou belangstelling hebben voor KPN vanwege diens hoge gemiddelde omzet per mobiele belklant, in vergelijking met de Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse klanten van Telefónica. Bovendien, zo is de gedachte, is KPN een te kleine speler in de Europese markt tegenover partijen als Orange, T-Mobile en Vodafone. KPN heeft op de consumentenmarkt bedrijfsactiviteiten in drie landen: België, Duitsland en Nederland.

Het aandeel KPN was gisteren de grootste groeier op de Amsterdamse beurs. Het aandeel sloot gisteren 7 procent hoger op 7,98, de hoogste koers in het afgelopen jaar.

Links

'Telefonica Sees KPN as Portal To European Markets, Growth', Wall Street Journal (betaalde toegang)
(P7)

› reageer

ik vind het nog steeds geen slechte zet.
Alleen moet de prijs danwel 10 euro per aandeel zijn
en niet zoals nu 8.50

dan zou je op 24 mld euro uitkomen

› reageer

boehoehoe, ik weet het niet hoor! alles wordt maar overgenomen...straks is niets meer nederlands. in 2000 heeft KPN de boel ook afgeblazen omdat ze de intenties van telefonica niet vertrouwden

› reageer

volgens mij was het toen Telefonica die de boel afblies, omdat de staat nog een te groot aandeel had in KPN en dit een risico was voor Telefonica?
misschien deed KPN het wel zo overkomen als hadden zij de onderhandelingen afgebroken, maar was het toch echt andersom?!

› reageer

In het voorjaar van 2000 ketsten fusiebesprekingen tussen de twee concerns af. Na zes weken onderhandelen stemden negen van de twintig leden van de raad van commissarissen van Telefonica tegen de fusie. Zij vonden het belang van de Nederlandse staat in KPN, destijds 43 procent, te groot. Het Nederlandse telecomconcern zag hierin te weinig steun en haakte af.

www.rtlz.nl

› reageer

ik heb mijn in info uit de 'metro' van dinsdag 4 oktober 2005 gehaald. daar stond in dat KPN de boel heeft afgeblazen omwille de (niet) juiste intenties van telefonica...de waarheid zal wel weer in het midden liggen

› reageer

zoals altijd .....zo zie je maar weer, het blijft moeilijk om een verhaal goed en redelijk waarheidsgetrouw door te vertellen!

› reageer

HEt was niet KPN die hier geen toestemming gaf of niet wilde fuseren. Maar Telefonica zelf die niet wilde. Berichten dat KPN dat niet wilde zijn incorrect. Toen die tijd zou KPN niet anders hebben gewild! Dan waren ze direct van hun schulden af. Je weet wel die peperdure UMTS-licenties en een dip in de telecommarkt.

En idd iets wat Nederlands is wordt weer van het buitenland. Het geberude al met KLM en wellicht nu ook met KPN. In principe zou dat geen nadeel te hoeven zijn zoals enkelen dat beweren.

Telefonica is overigens een veel sterkere provider dan KPN. Met een zeer goede marketing/directie. Je denkt toch niet dat daar allemaal halfzotte onopgeleide Spanjaarden daar de boel leiden?

› reageer

met klm gaat het nu ook zeer goed

› reageer

@acgjong: ZEER goed zou ik het niet willen noemen, maar feit is dat KLM van oudsher goede maatregelen heeft getroffen voor moeilijke tijden. En dan nog is het niet aantoonbaar of KLM ditzelfde resultaat niet zonder AF had bereikt. Maar goed, dat wordt een hele andere discussie.

› reageer

OT: Ik geloof dat je hier over het hoofd ziet dat KLM er voor de fusie financieel zo ongeveer het beste voor stond van alle maatschappijen in de wereld. Het ging helemaal niet slecht.

› reageer

'Telefónica wil O2 overnemen'

Uitgegeven: 31 oktober 2005 07:33

NEW YORK - De Spaanse telefoonmaatschappij Telefónica wil volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal van maandag het Britse telecombedrijf O2 overnemen. De bedrijven maken mogelijk deze week nog een akkoord bekend, aldus anonieme bronnen dichtbij de gesprekken.

Volgens de krant heeft Telefónica 32 miljard dollar over voor O2. Het Spaanse bedrijf benaderde recentelijk KPN nog voor een samensmelting, maar de Nederlandse onderneming voelde hier niets voor. Daarop besloot Telefónica zijn aandacht te richten op O2.


Bron

› reageer

Zo komt Telefonica toch nog op de markt die ze graag wil hebben: Duitsland.

› reageer

goed zo KPN _/-\o_, kan KPN niet ergens een provider overnemen? in amerika of zo? ik begrijp wel dat je tegenwoordig als provider niet op je krent kunt gaan zitten. veel kapers op de kust

› reageer

het is officieel telefonica heeft O2 overgenomen

› reageer

Dan nemen ze toch ook O2 Asia over? Daar lees ik nergens iets over?

› reageer

dit bericht kan weer van zolder gehaald worden...is weer actueel nu! ze proberen het gewoon nog een keer. waar was ik ook alweer gebleven in 2005

› reageer

Of toch niet?
AMSTERDAM - Het telecomconcern KPN voert geen gesprekken met de Spaanse branchegenoot Telefónica over een mogelijke overname. Dat heeft een woordvoerder van KPN gezegd. Er wordt vaker gespeculeerd op een overname van KPN door het Spaanse bedrijf. Het Nederlandse telecomconcern is sinds de verkoop van het 'gouden aandeel' in 2005 van de Nederlandse staat, waarmee overnames konden worden geblokkeerd, genoemd als mogelijke overnameprooi. In 2000 liepen fusiegesprekken tussen KPN en Telefónica stuk.

Bron: http://www.nu.nl/news.jsp?n=1377992&c=30&rss

› reageer

Blijven niet veel Nederlandse bedrijven over zo

› reageer

AMSTERDAM - Telefonica overweegt een bod op KPN. Dat schrijft de Financial Times Deutschland woensdag op zijn website, op basis van personen uit de sector.

Het Spaanse telecomconcern zou met name interesse hebben in KPN's Duitse mobiele telefonie divisie E-Plus, zo schrijft de krant.

Bronnen stellen dat Telefonica uit is op synergieen. Volgens de Financial Times Deutschland ligt er echter nog geen bod en zijn er op dit moment ook geen gesprekken. Een Telefonica-woordvoerder stelde niet te willen reageren op marktspeculatie.


[Bron: nu.nl]

› reageer

nou lekker dan, nemen ze kpn (misschien) over maar eigenlijk willen ze de duitse markt! dit stinkt

als het een beetje tegen zit kunnen we in de toekomst alleen bellen via Britten (vodafone), Duitsers (t-mobile/ben) of Spanjaarden (kpn/telfort)...echt jammer dit!

› reageer

Dan hebben ze dus en O2 Duitsland en E-Plus?! Zou de EU dit toestaan?

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.