Telefonica neemt O2 over

Jaja

Alsof O2 nu vraagt: "Hey Telefonica wilt u ff 2 miljard pinnen en dat contant overhandigen en de rest even per bedrijfscreditcard betalen!"

› reageer

Zoals hier ook al gemeld, heeft Telefonica O2 overgenomen.

Telefónica neemt O2 over

Uitgegeven: 31 oktober 2005 07:33
Laatst gewijzigd: 31 oktober 2005 09:43

NEW YORK - Het Spaanse telecomconcern Telefónica neemt voor 17,7 miljard pond sterling (26 miljard euro) het Britse O2 over. Deze aanbieder van mobiele telefonie houdt zijn naam en blijft in Groot-Brittannië gevestigd, zo heeft Telefónica maandag bekendgemaakt.

Het Spaanse concern betaalt per aandeel 200 pence, 22 procent meer dan de slotkoers van O2 van vrijdag. De overnamesom wordt contant betaald. Telefónica krijgt door de overname niet alleen voet aan de grond in Groot-Brittannië, maar ook in Duitsland.

Ceasar Alierta, bestuursvoorzitter van Telefónica, verklaarde dat de overname van O2 de winst- en groeimogelijkheden vergroot. De transactie opent de twee grootste telecommarkten van Europa. "Onze activiteiten en regio's komen zo meer in evenwicht", aldus Alierta.

Telefónica
Telefónica, sterk vertegenwoordigd in Latijns-Amerika, zocht al enige tijd naar mogelijkheden om zijn vleugels in Europa uit te slaan. Kortgeleden benaderde het KPN wederom voor een krachtenbundeling, maar het Nederlandse concern voelde daar niets voor. Vijf jaar geleden mislukten fusiebesprekingen tussen de twee concerns.

O2
O2 zou recentelijk zijn benaderd door de Duitse telecomgigant Deutsche Telekom. Het Duitse concern zou 27 miljard euro hebben willen neertellen voor zijn Britse collega, maar het liet kort nadat die berichten de wereld waren in gekomen, weten geen belangstelling te hebben. Deutsche Telekom heeft wel met KPN overlegd over een gezamenlijk bod op O2 van ongeveer 20,4 miljard euro, maar die gesprekken werden in augustus gestaakt.

Analisten sluiten niet uit dat er een tegenbod komt. Volgens een van hen kan Deutsche Telekom met een hoger bod komen, in aandelen en contanten. Ook de naam van het in Hongkong gevestigde Hutchison Whampoa is gevallen.

Bron: Nu.nl

› reageer

De overnamesom wordt contant betaald
dan mogen ze wel een paar vrachtauto's meenemen.

› reageer

Onder contant valt ook pinnen, chippen en creditcard......

› reageer

Dan moet je wel een goldcard hebben!

› reageer

Jaja

Alsof O2 nu vraagt: "Hey Telefonica wilt u ff 2 miljard pinnen en dat contant overhandigen en de rest even per bedrijfscreditcard betalen!"

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.