[Nokia N70] Navigatie op de N70

Aangezien deel 1 nu al uit 25 pagina's bestaat is er intussen een vervolg op dit topic aangemaakt te weten "navigatie op de N70 deel 2". Vanaf nu gaat de discussie daar verder.

› reageer

Ik heb een Nokia N70 besteld bij 2Call. Nu moet het toestel natuurlijk eerst nog leverbaar worden maar voordat ik hem heb ben ik eigenlijk al her en der wat informatie aan het inwinnen over hoe of wat sommige dingen werken.
Ik ben van plan om er tegen de tijd dat ik hem heb ook te gebruiken als navigatiesysteem. Dus wil ik er TomTom of Route66 op laten draaien.
Ik ben nog niet helemaal bekend met alle technieken wat betreft mobiele telefonie en de bijbehorende technische systemen vandaar mijn vraag; Hoe dit voor elkaar te krijgen?
Het toestel draait natuurlijk op Symbian, er gaat een DV RS MMC kaart en ik heb een Bluetooth/GPS-muis nodig. Hoe dat systeem werkt snap ik wel maar hoe krijg ik de software op een leeg (Nokia) RS MMC-kaartje? Kan dat gewoon dmv een card-reader? En om de software te verkrijgen kan ik natuurlijk wel een officieel pakket kopen maar is er op een of andere manier nog een mogelijkheid om dit ergens te downloaden?

Andere vraag; Er zit ook een Excel en Adobe-systeem op. Maar nou heb ik vernomen dat bijvoorbeeld het Excel-gedeelte alleen gebruikt kan worden om het bestand te lezen, dus niet te bewerken. Maar is het mogelijk om het wel werkend te krijgen dat ik de bestanden ook kan bewerken?

Laatste vraag: Waar kan ik extra software vinden voor dit soort toestellen? Zijn er ergens sites waarvandaan ik software kan halen en die vervolgens te installeren op mijn toestel?

Veel vragen in 1 keer, ik hoop iets wijzer te worden!

Frank

› reageer

Wat doet dit onder TV.nl --> verplaatst.

› reageer

route66 haal je inderdaad gewoon van het net af. plaats je met een cardreader op je mmc-card en klaar is clara.

› reageer

Ik heb mijn Nokia N70 ook bij 2call.nl besteld, maar nog niet ontvangen . Verder ben ik ook plan om Navigatie op te zetten het zou best kunnen omdat 6680 ook goed met navigatie kon omgaan.Ik heb nou al navigatie gedownload van internet.

En eh over die geheugen kaart je kan gewoon het software op de geheugenkaart kopieren, en koop een Dual Voltage kaart die zijn beter dan reduced size.

Met die excel word etc zou het niet lukken, je zou best een applicatie installeren waardoor het wel kan. (zie de tip beneden)

TIP
Verder op Ebay kan je nou al een data cdrom kopen ( € 10 ). Daar zit van alles op beltonen, applicaties, officele software pakket van Nokia en nog veel meer. Zoek in Ebay naar Nokia N70 data cdrom.

› reageer

@ Aurous51
...en koop een Dual Voltage kaart die zijn beter dan reduced size.

DV kaarten zijn bijna allemaal RS. En of de een beter is dan de ander heeft natuurlijk niks met RS of DV te maken.

› reageer

Iemand anders die hier nog iets over kan vertellen?

› reageer

@bjudoi

Ik heb deze LINK gevonden. Zal je al wel bekend zijn mischien, maar voor de volledigheid post ik hem toch even. Het is dus wel mogelijk om bestanden te bewerken.

Wel een duur geintje trouwens; dan kun maar beter via ebay een cd kopen mee van alles en nog wa zoals eerder aangegeven.

Wat betreft die RS MMC DV kaartjes (ofwel MMC mobile), dit is wel een goede shop. Weet alleen niet waar je vandaan komt ivm met evt. bestellen en verzenden (en/of zij dit doen). Deze shop zit in Breda althans.

› reageer

De huidige navigatie van Route66 past niet zomaar op de n70 heb ik van horen zeggen. Op de n90 is ook nog geen geschikte route66 geleverd.

› reageer

Er komt een speciale versie voor de N70 Heb ik gelezen in een vakblad voor telecommunicatie. Zal eens kijken of ik t nog op kan zoeken.

› reageer

Moet je voor Navigatie niet een aparte GPS-receiver hebben dan?
Op de site van Route 66 zeggen ze namelijk van wel...

› reageer

Ja, je moet een GPS ontvanger hebben maar in de meeste pakketten zit die er bij.

› reageer

N70 inmiddels in bezit, 256mb dv-rs mmc ook, nu nog de software voor navigatie... Iemand die mij hierin kan voorzien dmv een link of rechtstreeks via de mail?
bibo_frank@hotmail.com

› reageer

De N70 sinds een week in bezit. Prachtig apparaat.
Tomtom werkt erg goed, maar het heeft me wel flink wat uitzoekwerk gekost.

Tomtom op de N70 werkt alleen met de tomtom 5.2 update. Om die update te krijgen, moet je je aanmelden op de tomtom site en je productcode invoeren.....erg slim dus...

Als je iets slimmer wilt zijn zoek je dus naar een legale versie en zoek je een keygenerator op het internet.

Je genereert dan productcodes en die voer je in op de tomtom site net zolang tot je een geldige productcode hebt (dit kan best een half uur duren!) die code geeft je recht op de update.

maar pas op!!! gebruik deze truck alleen om tomtom uit te testen op je N70. Als je de software wilt gaan gebruiken dan adviseer ik je deze te kopen!

› reageer

Heb now een tijdje N70. Het is een zeer goed toestel.

heb een vraagje; Heb inmiddels enkele keren route 66 van het net afgehaald. maar het is me nog steeds niet gelukt om het op mijn N70 te laten draaien. Waar ligt het eigenlijk aan??? Een vriend van me heeft de 6630 en daarop draait een van die wel! (het heeft me al dagen gekost om het aan het praten te krijgen!! maar helaass...)

Ligt het aan de software omdat die (nog) niet geschikt voor de N70 is of ligt het aan de Vodafone Branded software of.......

› reageer

tomtom heeft idd nog geef officiele software uitgegeven voor de N70, route 66 wel (als het goed is heet dat route66 mobile 7) en daarbij, als je software van downloadt kan het zijn dat je niet alle bestanden hebt gedownload... dan zou je eerst eens moeten bekijken welke bestanden er allemaal bij de software horen en dan zorgen dat je ze allemaal gedownload hebt.
ik zou zeggen, doe een uitgave en koop t legaal, dan kun je sowiezo gebruik maken van de product updates, en volgens mij krijg je dan ook een gps ontvanger en autohouder voor je telefoon bij, dat hoef je dan niet los aan te schaffen (zo'n gps ontvanger kost toch ook al gauw 100 euro

› reageer

Probeer er eens Tomtom op te zetten.
De ervaringen zijn vele malen beter dan route66.

Tomtom mobile5 is geschikt voor de Nokia's:
3230, 6260, 6600, 6630, 6670, 6680, 6681, 7610, N70, N90

› reageer

ik heb de tomtom 5.2 (de update) op mijn N70. Het werkt perfect. Ik had eerst de update niet, en toen werkte het voor geen meter.

Ik heb ook route 66 geprobeerd, daar heb je inderdaad de allerlaatste versie van nodig: Mobile 7, Mobile 2005 werkt niet!

Succes,

ps gps ontvanger kun je al kopen voor 60 euro

› reageer

ps gps ontvanger kun je al kopen voor 60 euro
Nieuw? Dan ben ik benieuwd waar!

-edit-
Gevonden

› reageer

Thanxxx guys het scheelt me een hoop tijd!!

Had met de route66 mobile 2005 uitgeprobeerd, logisch dat die het niet doet!!!

Nu maar weer op het net surfen voor die mobile 7 of TT mobile 5.

› reageer

@ditim

Wat heeft die update gekost?? Ben van plan om een legaal versie van iemand overnemen en dan updaten.

Of zijn er nog mogelijkheden om hem aan het praten te krijgen, behalve een legaal versie te kopen(te duur, ben student)

› reageer

Mijn ervaring is dat route66 nogal moeilijk te installeren is. TomTom is daarentegen veel eenvoudiger en sneller. Ik beveel TT aan. Met en update v TT mobile 5 werkt het ook met N70. Een collega van me heeft het en het is gruwelijk mooi en handig.

› reageer

Ik weet dat ik met mijn 6230i niet kan bellen/gebeld worden zodra ik bluetooth 'praktijken uithaal' (bijv. verzenden/ontvangen). Hoe zit dat met de N70, zodra je aan het navigeren bent en dus een bluetoothverbinding hebt met de gpsmuis, ben je dan wel bereikbaar? En als je dus al een bluetoothverbinding hebt met die gpsmuis, kan je dan ook nog een bluetoothverbinding maken met bijvoorbeeld je headset/carkit?

› reageer

Ja, je bent gewoon te bereiken en dit toestel heeft een 2e bluetooth kanaal.
Ik gebruik mijn 6680 met dezelfde technieken om te navigeren en handsfree te bellen met mijn bluetooth headset. Het voordeel hiervan is is dat je de tomtom-stem duidelijk over je headset.

› reageer

Gepost door giel op 16/12/2005 14:29

[quote]:
ps gps ontvanger kun je al kopen voor 60 euro[/quote]
Nieuw? Dan ben ik benieuwd waar!

-edit-
Gevonden

Exclusief 19% BTW ja. Wordt 78.60 euro in totaal als je m daar haalt:
Totaal: € 59,75
Verzendkosten: € 6,30
Exclusief BTW: € 66,05
19,00% BTW: 12,55
Inclusief BTW: € 78,60

› reageer

Niet eens gezien

Is maar goed ook want ik heb vorige week een vriend er 1 laten kopen voor 80 euro

› reageer

Ben al een tijdje aan het stoeien met TT mobile en R66 op verschillende telefoons allebij de systemen hebben hun voor en nadelen maar zijn geen van beide perfect, als iemand De software wil hebben dan weet ik wel een link of ik stuur het op, met de update naar 5.20 werkt TT op verschillende tel. ik kon deze gratis downloaden op de site van TomTom
wil je het proberen met een keygenerator??, veel suc6

› reageer

zou je mischien je mail-adres inderdaad willen geven , of wellicht de link direct plaatsen( als dat mag) ?
alvast bedankt !

› reageer

kan iemand mij vertellen hoe ik tomtom installeer.
Ik heb de bestanden op de geheugenkaart gezet, maar dan zie ik nergens een icoontje staan en kan ik ook nergens een serienummer invoeren, laat staan een update overheen zetten......

› reageer

alle bestanden op je geheugenkaart zetten ( niet in 1 map, maar alles los.. dus de folders 2577 en ITN etc naast elkaar)
telefoon uitzetten, telefoon weer aanzetten.
Vervolgens ff in je menu==>persoonlijk
en bij persoonlijk zie je " als het goed is " een tomtom icoontje :-)

zo heb ik het gedaan en het programma zelf werkt.
heb nog geen echte navigatie gebruikt omdat ik nog geen GPS antenne heb

› reageer

ik ben aan het kijken voor navigatie op mn N70 maar kom er niet echt uit, wat raden jullie aan?
de adapt ad 300 (84 euro excl. verzendkosten)
de royaltek RBT 1000 (85 euro excl. verzendkosten)
de leadtek GPS 9553 (135 euro excl. verzendkosten)

of zal ik gewoon wat meer uitgeven en n tomtom pakket kopen? t scheelt wel al gauw 100 euro als je een losse gps ontvanger, losse geheugenkaart en software koopt...

› reageer

Neem de goedkoopste je heb toch maar 3 sattelieten nodig om te navigeren.

› reageer

Hi All,

Ik ben een mega newbie op het gebied van navigatie etc...

Kan iemand mij vertellen wat ik allemaal nodig heb om een navigatie programma op mijn n70 te krijgen. Ik begrijp dat een telefoon alleen niet voldoende is?...

Thanks, Tijn.

› reageer

geheugenkaartje van minimaal 128 mb, groter is altijd beter(kan je er bijvoorbeeld meer kaarten opzetten)
een ( bluetooth ) GPS ontvanger.
en uiteraard de benodigde software, daarbij kun je denken aan route66 versie 7.0 of tomtom mobile versie 5.2

verder is het mischien handig om een telefoon/PDA houder in de auto te hebben.

› reageer

Die houder lijkt me idd handig, ik zal eens kijken of ze er ook zijn voor de n70.

› reageer

op www.typhone.nl staat een houder voor de N70 deze kost 8,95 je kunt ook voor de universele houder kiezen van nokia zelf maar dan betaal je 22.60 is maar net wat je mooier/makkelijker vind...

› reageer

Stel indien ik iemand ken die navigatiesoftware wil downloaden (tom tom/route 66). Waar kan die persoon hypothetisch gezien eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

› reageer

n paar posts eerder staat n site

› reageer

add me maar op msn , ik kan je wellicht een handje helpen ;-)

› reageer

Ik heb TomTom 5.000 (419) zonder update op mijn N70 en het werkt prima.
Heb het van iemand gekregen en alles naar mijn geheugenkaart gekopieerd en vervolgens werkte het..
Waarom zou ik nu de update 5.2 installeren en gaat dat wel werken met zo'n kopie versie?

Wat wel irritant is is dat de stem door mijn radio heen komt (nokia carkit 7w..) zowel als ik bluetooth als de aansluiting gebruik..
Dat de stem over de boxen komt is niet zo'n probleem, maar vervolgens komt mijn radio niet terug en blijft het op 'phone' staan
Heeft iemand hier ook ervaring mee.. is dat uit te schakelen ofzo...

› reageer

@giel: De N70 heeft werkelijk en 2e bluetooth kanaal? Dat betekent dat je zowel een bluetooth GPS muis als een bluetooth handsfree tegelijk kunt gebruiken? Waarschijnlijk is dit de eerste GSM waarbij dat mogelijk is..

› reageer

de Sony ericsson P910i kon dat ook, ben benieuwd hoe goed het bij de N70 werkt, heb al gehoord dat je je bluetooth gps ontvanger en bluetooth handsfree aan kunt zetten en als je dan aan het navigeren bent met tomtom ofzo je de stem door je headset hoort... dat zou ideaal zijn!

› reageer

Ik heb ook tomtom 5 erop gezet en het lijkt uitstekend te werken. Totdat je ziet dat er geen gps verbinding is.

Ik heb een adapt 300 gps reciever.

Kan iemand mij helpen en hebben sommige dit probleem ook?

› reageer

@wilberto44:
Daar heb ik inderdaad ook af en toe last van..
Ik denk dat dat ligt aan de update die eigenlijk noodzakelijk is voor de software van de N70
Aangezien ik de vodafone versie heb moet ik er nog even op wachten omdat vodafone nog niet de laatste versie heeft vrijgegeven voor update bij een nokia servicepoint.
Ik heb dezelfde GPS ontvanger.
Als ik mijn bluetooth uit zet alvorens ik TotTom start en ik het apparaat (GPS) als niet geautoriseerd in de phone heb staan zal Tomtom vragen of bluetooth ingeschakeld moet worden.
Door ja en de 0000 in te voeren komt de connectie tot stand..

› reageer

wat kost zo'n firmware update eigenlijk?
Ik heb mijn phone net, en eigenlijk werkt íe dus niet naar behoren als 'ie geupdate moet worden.....

› reageer

@dongeltje:
Met aankoopbon naar een servicepoint van nokia en dan is een update het eerste jaar gratis.
Let dus op: indien je een vodafone versie hebt dan kan de update nog niet plaats vinden totdat vodafone deze update vrij geeft richting servicepoints (bellen met klantenservice wanneer dat is)
Heb je een 'normale' N70 dan kan je dat nu gewoon doen...

› reageer

Zelf zonder bonnetje is dit kosteloos.
Dan geldt alleen de garantie in de termijn tot 1 jaar na fabrikatie.

PS Of die 2 bluetooth kanalen ook op de N70 zitten weet ik niet 100% zeker maar daar ga ik wel vanuit omdat deze telefoon een opvolger van de 6680 is. Deze telefoon heeft dit wel.

› reageer

giel,
ik had gelezen dat jij meerdere kaarten van tomtom op je mobiel had staan..
het lukt mij niet om nieuwe kaarten erop/werkend te krijgen
gewoon de map france-map naast de benelux kaart plakken, en dan hoort het te werken ?

› reageer

Als de map france bestaat uit andere mappen dan moet je 1 van die mappen plaatsen. De map "france" als geheel werkt niet!

Probeer anders de map "major roads of europe" tussen de andere tomtom mappen te plaatsen, die werkt hoogstwaarschijnlijk wel.

› reageer

Nokias hebben tegenwoordig 2 jaar fabrieksgarantie _/-\o_

› reageer

@giel:
ik heb die map erop gezet..
opzich werkt het wel alleen ik moet handmatig overschakelen van benelux op frankrijk, hoort dit zo ?
want nu kan ik geen rechtstreekse planning maken naar bijvoorbeeld spanje..
alvast bedankt voor je hulp !

› reageer

Inderdaad, dit moet helaas handmatig.
Je planning kun je gewoon maken dmv de map "major roads of europe" te selecteren, dan maak je de planning zonder moeite.

› reageer

heb momenteel alleen benelux en frankrijk in bezit , major maps staat er ( nog) niet tussenn
maar dat komt nog wel
het gaat nu allemaal wel lukken
nog bedankt!

› reageer

Als jullie leuke uitstapjes willen maken met TT als navigatie dan is dit misschien wat voor jullie.

http://www.gpstracks.nl/

› reageer

Weet iemand hoe je TomTom totaal verwijdert van de Nokia N70, moest een verborgen bestand op mijn kaart zetten en nu blijft het TomTom icoontje op mijn scherm? Oftewel met welk programma of hoe lees je verborgen bestanden van je geheugenkaart???
THX _/-\o_

› reageer

Het eenvoudigst is geheugenkaart (op je telefoon) formatteren, maar dan verwijder je alles op je geheugenkaart.

Anders:
Met cardreader of datakabel. Verwijder de mappen:
• 2577
• Handleiding
• ITN
• Licenses
• RASTER
• SCHEMES
• TomTom
• Voices
• ZIP
• Benelux en evt andere kaarten
• En in de map system -> apps en dan de 2 bestanden: TTMOBILE en TTNAVCONTACTS
De verborgen mappen verschijnen na het aanvinken bij extra -> mapopties -> weergave.

› reageer

THX voor de snelle respons, heb zelf nog ff gegoogled, dit programma is fantastisch en gratis en NL voor de N70 zonder kaartlezer:

FExplorer


Alles kan je inlezen, alle partities etc!

› reageer

@ Oscar :
als je de map POI er ook tussen heb staan , moet je die ook verwijderen :-)

› reageer

@giel

ik heb een paar vragen aan je over de tomtom software en kaarten.
maar wat is je e-mail adres?

› reageer

Ik zet hem even tijdelijk in mijn profiel. Laat wel even weten als je er iets naar gestuurd hebt, ik check het namelijk zelden.

› reageer

@Giel

Ik heb je gemaild.

› reageer

Is het mogelijk je Nokia N70 op te laden via de meegeleverde USB kabel-autolader van de Adapt AD-300 Bluetooth GPS ontvanger?
Ben van plan deze aan te schaffen, zou perfecte oplossing zijn als autolader.
Wie weet trouwens verschil tussen bovenstaande en de OASIS media bluetooth GPS, technisch zijn ze hetzelfde schijnt, waarom Oasis 13 Euro goedkoper?

› reageer

ik heb de adapt ad 300 vorige week donderdag ontvangen en hem vandaag teruggestuurd, ik had te vaak geen gps verbinding wat natuurlijk heel lastig is tijdens t navigeren. technisch zijn de adapt en de oasis ontvangers idd t zelfde alleen zal t prijs verschil komen door t land waar ze gefabriceerd zijn... over je vraag van t opladen van je toestel met de gps laadkabel zou dit geen probleem moeten zijn, het leek erop dat de laadkabel van de gps dezelfde grootte had als die van normale nokia laders, als je dan dat verloopstukje gebruikt zou het moeten werken.
heb vanmiddag zelf een leadtek gps ontvanger gekocht, eens kijken of die beter werkt

› reageer

Laat even weten wat de resultaten daarvan zijn, _/-\o_?

› reageer

zal ik doen, moet vanavond werken dus zal ik m onderweg naar t werk ff testen, verder kan ik wel zeggen dat tomtom sneller een gps verbinding heeft met de leadtek dan met de adapt, maar straks meer!

› reageer

Heb zelf de Adapt en de fix gaat razend snel, niet afwachten tot er een sat. gevonden word maar gelijk een straatnaam invoeren en je zal zien dat het navigeren gelijk kan beginnen

› reageer

ik heb ook die leadtek, heb er geen problemen mee..
over dat opladen : als je je nokia in je pc propt, laadt hij toch ook niet op
denk niet dat hij in de auto in ene wel op gaat laden..

› reageer

heb net de gps ontvanger getest en hij werkt perfect, alleen bij t aanzetten van de ontvanger duurt het eventjes voordat hij een fix heeft maar als hij eenmaal verbinding heeft raakt hij hem ook niet kwijt.
waarschijnlijk hebben de meeste van jullie de leadtek 9553 (de kleine ronde die je ook aan je broekriem kunt bevestigen)
ik heb gekozen voor de leadtek 9537, deze is wat goedkoper en heeft 12 kanalen ipv 20 maar dat is ook nog ruim voldoende
morgen moet ik n autorit maken van n half uurtje, en als ik dan geen signaal verlies dan is deze gps ontvanger geslaagd voor de test

› reageer

voor iedereen die zijn Nokia aan de voorruit wil bevestigen dit stond op flitspaal.nl

De politie Haaglanden is begonnen met het uitdelen van boetes aan automobilisten die hun navigatiesysteem te veel in het zicht hebben hangen.

Vooral de PDA-navigatiesets moeten het ontgelden. Deze worden in de meeste gevallen met een zuignap aan de voorruit bevestigd. En dat mag niet volgens de Nederlandse wet. Het is immers verboden de voorruit te voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren. Een bestuurder die zich schuldig maakt aan dit vergrijp kan rekenen op een boete van 95 euro.

Op Flitsservice.nl is het relaas van een bekeurde en vooral beteuterde automobilist te lezen: ?Twee weken geleden werd ik door een onopvallende surveillancewagen van politie Haaglanden aan de kant gezet. De agenten stapten uit en meldden mij dat zij proces verbaal tegen mij gingen opmaken. Ik kreeg een bekeuring voor het plaatsen van een navigatiesysteem op mijn voorruit middels een door de fabrikant bijgeleverde zuignap! Met stomheid geslagen en een bekeuring van 95 euro rijker kon ik mijn weg vervolgen.?

› reageer

zoiets heb ik nog nooit gehoord... zie trouwens wel dat het alleen in regio haaglanden is...
wat ik trouwens wel heb gehoord een paar weken geleden is dat telefoon houders binnenkort voorzien moeten worden van een beugel die het toestel bij een botsing zou moeten beschermen zodat het niet door de auto kan vliegen (nieuwe autohouders van nokia zij al voorzien van die beugel heb ik begrepen)

› reageer

Ik heb hier bijna alle mappen van de diverse Europese landen op de computer staan. Om precies te zijn heb ik het tomtom europapakket (3,05 Gb) en de tomtom 5 plus mappen van europa (1,67 Gb). Kwestie van kopeieren naar je geheugenkaart en het zou moeten werken. (moet het zelf nog een keer testen) Indien er interesse is laat het dan even weten en kom tevens met een voorstel waar de bestanden te uploaden...

› reageer

plusmappen heb ik ook bij mij werken deze alleen via activatie via tt site hopenlijk bij jou niet

› reageer

zeer moeilijk te vinden misschien een tip.??

› reageer

Een achteruitkijkspiegel zit ook op de voorruit geplakt en belemmert het zicht ook, hetzelfde geldt voor tolstickers van bv Oostenrijk, lijkt me broodje AAP verhaal, dus als je je zonneklep naar beneden doet, ben je strafbaar? Wat is eigenlijk het minimum kijkvlak voor een ruit, oftewel hoe groot moet een ruit minimaal zijn...
Mooi verhaal

Je moet je PDA natuurlijk NIET recht voor je plakken, was zeker een BELG

› reageer

En zo staat het in de wegenverkeerswet" De officiele tekst: "de voorruit mag niet voorzien zijn van onnodige voorwerpen die het uitzicht belemmeren", een overtreding uit categorie 1, nummer N420. Dit artikel werd in het verleden met name gebruikt om automobilisten te bekeuren die de voorruit met zogenaamde folie hadden getint.

› reageer

HAHA zelfs de Belgen hebben het erover Tomtom boete, staat zelfs een advertentie van Tomtom onder het artikel, Belgische mop tav Hollanders, LOL!

Serieus: Artikel 5.2.42 voertuigreglement(VR) VR= 1. De voorruit en de zijruiten van personenauto's mogen: a. geen beschadigingen of verkleuringen vertonen, b. niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren. 2. Indien de personenauto niet is voorzien van een rechterbuitenspiegel, mag de achterruit: a. geen beschadigingen of verkleuringen vertonen, b. niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren. 3. Onze Minister kan regels vaststellen omtrent het bepaalde in het eerste lid. Dit is het enige wat er in het VR vermeld staat. Aangezien ik een ex-politieman ben weer ik uit ervaring, ook met justitie, dat het plakken van folie niet strafbaar is gesteld. Als ik een hele donkere zonnebril opzet heb je hetzelfde effect. of Tekst overgenomen uit een artikel bij SBS6. Echter uitspraak kantoonrechter
Alleen lid 1 sub b geeft een indicatie, maar de vraag is of Tomtom een onnodig voorwerp is, lijkt me juist verkeersveiliger ipv kaartlezen, en belangrijker zicht belemmeren, iets van 10 cm wat je zelfs bijna op je dashboard kan plakken, lijkt MIJ geen belemmeren!
Wil de eerste uitspraak weleens zien, zou een proefproces uitlokken!
Wat doen ze dan aan al die dingen die aan spiegels hangen? Zelfs parkeervergunningen zijn groter op de voorruit!
TIP Plak hem op die plek...

› reageer

ik heb inmiddels al een tijdje tomtom mobile 5 op mn telefoon staan, en nu kreeg ik net te horen dat je bij tomtom go zelf je gemiddelde snelheid kunt wijzigen ik heb net eens gezocht in tomtom mobile maar kan dit menu niet vinden.
weet iemand of dit mogelijk is? want vind t wel fijn dat als ik met de vrachtwagen weg moet ik de maximum snelheid in kan stellen op 80 km/u. hoop dat iemand me kan helpen!

› reageer

hmm dat ben ik bij tomtom ook nog niet tegengekomen...
met route 66 kan dat iig wel.

› reageer

idd Route 66, de Go ken ik niet wel TT nav. deze heeft ook de functie omtrend snelheidsbeperking dit systeem draait niet op de N70 of heeft deze een PDA functie ??

› reageer

YEAH de boete voor het opplakken van de Tomtom is verscheurd, net op de radio! _/-\o_

› reageer

Stomme dienders ook, maar goed, over op navigeren.

› reageer

ik ben van plan een nokia N70 aan te schaffen. Ik wil graag navigeren met dit toestel. Is het aan te raden om het toestel dan inclusief abonnement en navigatiepakket aan te schaffen? Of kan je beter het gsm-toestel + abonnement nemen en vervolgens zelf een gps-ontvanger aanschaffen? Wat heb je eigenlijk nog meer nodig naast een gps ontvanger? Alleen de software van bijv. route 66 of TT? Zou iemand mij daar misschien mee opweg kunnen helpen, door een link (of andere informatie) o.i.d. te mailen?

› reageer

@g.tichelaar zou je mij een email willen sturen, of zou ik je email mogen hebben?
Ik vraag me verder af hoe een navigatieprogramma werkt. Hoef je slechts de software (samen met de kaarten?) vanaf je computer of vanaf een cd op een mmc kaartje te plaatsen(/uploaden?)? Hoeft er niets te worden geïnstalleerd op het toestel zelf?
Hoe groot is eigenlijk zo'n software pakket? Past dat makkelijk op een mmc kaartje? Zo'n kaartje past over het algemeen toch iets van 256 of 512 Mb op? Is een mmc kaart de enige kaart die je kunt aflezen/gebruiken met een Nokia N70, of kunnen er ook SD-kaartjes in?

› reageer

E-Mail adres staat in mijn profiel, alleen vanavond nog, word een beetje gek van alle verzoekjes

› reageer

Ik heb een Nokia N 70 en ben aant overwegen om routte 66 te instaleren. Ik kan alleen nergens gevonden krijgen wat de bestandsgrootte van die kaarten zijn. ik wil graag de europa versie, heb ik dan genoeg aan een kaartje van 512mb en kan ik hier dan ook nog andere dingen op zetten (foto's en filmpjes enzo) Of moet ik 2 apparte kaarten gebruiken en steeds van kaart verwisselen als ik m'n navigatie wil gaan gebruiken.

› reageer

Kingston MultiMedia Card RS DV 1GB Mobile is wat je nodig hebt en tevens de grootste die er is afhankelijk wat je wilt doen is Route 66 Mobile een goede keus, wellicht beter dan Hollands glorie

› reageer

route 66 zijn een stuk minder kaarten van te vinden , en tevens is de software een stuk lastiger te verwijderen.
je moet/kan wel zelf de maximum snelheden weizigen, wat bijvoorbeeld wel handig is voor als je met een aanhanger/vrachtauto op pad gaat en je wil van te voren graag weten hoelang de reis gaat duren.

wat geheugen betreft :
ik heb 512 mb, en daar red ik het prima mee.
tomtom zelf( inc. benelux kaarten) is ongeveer 100/ 120 mb.
kaarten van frankrijk/duitsland zijn rond de 250 mb, dus het ligt er helemaal aan wat jij van plan bent te gebruiken.

wat je nodig hebt :
groter geheugen,software,GPS ontvanger, en eventueel een telefoonhouder.

› reageer

Ik heb sinds vandaag ook TT Mobile draaiend op m'n N70.
Ik heb een Kingston RS MMC DV 512 MB gekocht bij http://www.interngeheugen.com/ voor zo'n 50 Eur al met al thuisgestuurd. (45 Eur ex).
BT Muis erbij en TT Mob. erop geinstalleerd via een kaartlezer.
Update erop en voila.
Het duurt bij mij wel effe voor m'n muis een GPS signaal binnenkrijgt
maar daarna werkt het prima.
Ik heb alleen TT Benelux. Dat is zo'n 100 MB al met al.
Nadeel is wel dat zoals al eerder is aangegeven dat je je hele gallerij vol hebt staan met alle afbeeldingen die TT ook gebruikt. En dat zijn er nogal wat. Hoop dat hier een oplossing voor is.

› reageer

Hij is nog even uit de lucht maar in de verborgen berichten staat een link met uitleg voor installatie van Route 66 Mobile 2005 en alle landen,Software lastig te verwijderen ???? formateren en klaar 5 sec. voor degenen die op zoek zijn naar een MMC RS kijk eens hier http://tweakers.net/pricewatch/cat/48/top 60 Euro is nogal duur

› reageer

Oeps ik bedoelde dus 50 Euro

› reageer

ik moest me hele memorycard formateren om route66 eraf te krijgen
toen ik die bestanden er eenmaal opgezet had,waren ze verborgen geworden.

› reageer

Yepp klopt, maak deze bestanden zichtbaar in de functie Mapopties

› reageer

Deze Link verwijst naar een gpsmuis. Zou je zoiets moeten aanschaffen als GPS ontvanger? Of is een gewone BT gps ontvanger van Emtac of Adapt ook voldoende? Wat is eigenlijk het voordeel van die muis boven die gewone ontvangers? Reageert je GPS-software meteen op de verkeersinformatie? (bijvoorbeeld dat ie je om een file heen leidt?) En waar moet je je GPS-software eigenlijk op installeren? Op de GPS ontvanger, of op een mmc kaartje? Ik heb wel benelux-kaarten, maar dat alleen is niet voldoende denk ik? Er moet behalve een kaart toch ook nog software worden geinstalleerd waarop de navigatie draait? Die aparte software kan ik niet vinden... :-S

› reageer

beetje duur dinkie
maar zo'n emtec is al genoeg hoor

en je hebt inderdaad sofware nodig van bijvoorbeeld tomtom 5.2 of route66 7 nodig...
die installeer je vervolgens op je geheugenkaart.

› reageer

Is het toch niet makkelijker om een kant en klaar pakket te halen?

› reageer

Vanmiddag bij de BC het pakket gekocht van een zwarte Nokia 6600 icm Flex 30 1 jaar en gratis Route 66 Mobile 7. Werkt echt subliem op dat toestel! Toen wilde ik hem op mijn N70 proberen en toen kreeg ik een melding dat het pakket reeds aangemeld was en dat ik pas over een week op een ander toestel weer kan aanmelden ofzo... Weet iemand wat dit is, en hoe en waarom?
Daarnaast vraag ik mij af hoe het in zijn werk gaat als ik de uitbreinding van Europa aanschaf/op een andere manier verkrijg Is dit dan een kaart die apart functioneert naast de Benelux versie, of moet ik de benelux versie SAMEN met Europa op 1 kaart zetten?

› reageer

Voor alle duidelijkheid; ik heb het pakket dus in 1e instantie geactiveerd op de 6600. Daarna wilde ik hem ook activeren op mijn N70 en dat werkt dus niet. Iemand een idee?

› reageer

de melding die je kreeg lijkt mij duidelijk: je mag het pakket op één toestel tegelijk gebruiken. Ze gaan er vanuit dat je bij een 2e installatie binnen 1 week het pakket blijkbaar zonder geldige licentie wil gaan gebruiken op een 2e toestel en dat mag niet. Zodoende zit er een aantal dagen tussen je eerste activering en je 2e activering op een ander toestel. Bij TomTom mocht je voorheen 3 keer activeren en daarna pas weer na 6 maanden. De periode werd steeds langer om misbruik te voorkomen (anders zou je hele buurt wel op 1 gekocht pakket kunnen gaan navigeren).

› reageer

Hmmm, ok, opzich duidelijk... Begrijpelijk, maar wel vreemd/onhandig. Maar als ik dus eind deze week het systeem op mijn N70 activeer kan ik het voortaan op beide pakketten gebruiken? Of zit er dan weer een wachttijd tussen?
Het is hopelijk wel zo dat ik strax dus EN op mijn 6600 EN op mijn N70 dat pakket kan gebruiken. Dat was wel de oorspronkelijke opzet. Maargoed, mocht het nou echt niet gaan dan blijf ik t gewoon op mijn 6600 gebruiken.

› reageer

op gps shop heb ik voor 72 euro een prima bt gps muis gekocht ,samen met tom tom op een 512 mb kingston kaart (bc 45 euro) en het werkt als een trein ,ideaal.

› reageer

Alle kaarten die ik heb zijn bij elkaar ongeveer 1 GB =
Australië = 64 MB Florida = 39 MB Frankrijk = 232 MB Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland = 274 MB Italië 192 MB Major Roads Of Europe = 80 MB Scandinavië = 205 MB Groot-Britannië = 95 MB Benelux = 60 MB
depiratenbaai.org letterlijk in het Engels doet wonderen,

@Simon Is dat de Oasis, ik wil die namelijk ook aanschaffen?

› reageer

Hoe hebben jullie hem naar 5,2 upgedate. Ik heb de update maar de N70 staat er niet tussen?!
hebben jullie overige toestellen gepakt of de N90?!

› reageer

Kies voor "Niet vermeld apperaat"en daarna Symbian Serie 60 en daarna nog een handeling maar dat staat in de verborgen berichten

› reageer

Hmmm. Ik had wat vraagjes betreffende de ROute 66 op mijn 6600/N70.
Ik zal hieronder mijn email even zetten, en daaronder weer de reactie die daarop kwam.

Geachte heer/mevrouw,

onlangs heb ik Route 66 Mobile 7 aangeschaft. Het werkt echt perfect maar ik heb enkele vraagjes wat betreft het uitbreiden/updaten van de software. Hoe moet ik hiermee te werk gaan?

Op de site kan ik diverse upgrades en uitbreidingen vinden. Hoe gaat dit in zijn werk? Ik ben bijvoorbeeld geinsteresseerd om de uitbreiding voor Europa te kopen. Ik lees op de site dat ik dan een 512 MB geheugenkaart moet hebben. Moet ik daar zelf handmatig de software opzetten? Of wordt deze gewoon geleverd zoals het standaard "BeNeLux" pakket? En als ik dan in het buitenland wil navigeren; moet ik dan alleen de kaart van Europa gebruiken?

Tevens heb ik een Nokia N70 in mijn bezit. Ik wilde daar dus later de navigatie op draaien maar dan moet ik dit wederom activeren. Toen kreeg ik de melding: Route66 SMS. The 2nd activation may occur only a week after the 1st and the 3rd only 4 weeks after the 2nd. Wat wordt hiermee bedoelt? Ik kan dus mijn orginele Route 66 Mobile 7 maar in 1 van mijn toestellen gebruiken?

Dat beperkt mij enorm aangezien mijn vriendin de Nokia 6600 gaat gebruiken en ik de N70 wilde gebruiken voor navigatie. Alleen heb ik de Mobile 7 als eerste geactiveerd op de 6600 maar dit lijkt nu dus niet meer zomaar te kunnen op de N70.

Ik hoop spoedig reactie op mijn vragen te krijgen


Daarop kreeg ik de volgende antwoorden:

Geachte Klant,

1) U kunt Mobile 7 Europe aanschaffen( DVD-only versie) EUR 149,- deze bevat alleen de software en geen hardware. In onze kit versie wordt een 512mb kaart mee geleverd. Let op: heel Europa past hier niet op. Daavoor zal men 2 giga nodig heben. Ook zal men voor Navigeren per gebied , binnen ROUTE 66 MObile 7 Europe van kaart moeten wisselen. Cross border navigatie is helaas niet mogelijk.

2)
De licentie overeenkomst van de ROUTE 66 Mobile 7 software laat het gebruik slechts op 1 telefoon per keer toe!!!

De volgende aktiverings beperkingen zijn van toepassing voor het gebruik van Route 66 mobile 7 produkten:

- U kunt dezelfde produktsleutel op dezelfde "smart" telefoon met verschillende sim kaarten zo veel gebruiken als U wilt.

- U kunt dezelfde produktsleutel op een tweede "smart" telefoon met verschillende sim kaarten pas na 1 week, na de eerste aktivering, gebruiken.

- U kunt dezelfde produktsleutel op een derde "smart" telefoon met verschillende sim kaarten pas na 1 maand, na de eerste aktivering, gebruiken.

De standaard licentie overeenkomst laat het dus toe dezelfde produktsleutel 3 x te gebruiken!!!

U kunt dus op uw N70 aktiveren, echter pas na 1 weekOpzich best vriendelijk allemaal maar echt 100% duidelijke antwoorden zijn het niet. Ik kan dus niet gewoon, buiten de Benelux, een kaart in mijn telefoon stoppen om door Europa te rijden. het kan dan voorkomen dat ik van kaart moet wisselen. MAar staat wel alle software op die Europe-DVD?

Heb maar weer een mail terug gestuurd met wedervragen, ik zal de antwoorden hier wel posten

› reageer

Leuk allemaal, ik kan hier best antwoord geven maar dan ben ik een a4 verder en dan word het alleen maar ingewikkelder en snapt niemand er meer iets van, oplossing, bel op of ga naar een telecomwinkel

› reageer

Ik heb contact gehad met Route66 en crossborder navigatie is niet mogelijk. Er is echter wel een overlap dus je moet naar een plaats bij de grens gaan daar van kaart verwisselen en vervolgens opnieuw je routte laten bereken.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Hoe weet ik dan bijvoorbeeld als ik van Amsterdam naar Munchen (Duitsland) ga of ik in groningen de grens moet oversteken of in Limburg. Dus naar welke plaats ik moet navigeren om daar vervolgens van kaart te wisselen.
Kun je natuurlijk wel via een routeplanner op internet opzoeken, maar dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn van een navigatie programma.

› reageer

Sjoerdjuh85, ik heb net de update bekeken en de N70 staat er wel tussen

› reageer

Vraag. Ik heb de oasis media bluetooth receiver aangeschaft. Ik draai op mijn N70 Tomtom mobile 5.2 Alles werkt in principe maar telkens na ongeveer 30 seconden tot een minuut wordt de verbinding met de oasis verbroken en krijg ik de melding geen gps apparaat. Gps indicator in tomtom geeft ook maar 1 streepje. Tevens knippert led 1 op oasis terwijl hij volgens mij continue rood moet branden. Weet iemand toevallig de oplossing? Moet ik iets installeren op de N70? softwareupdate of iets dergelijks?

› reageer

ik had dat zelfde probleem met n Adapt ad-300 gps ontvanger (exact t zelfde als de oasis) het duurde ten eerste al heel lang voordat hij n fix had en vervolgens verliest hij elke minuut de verbinding. heb m na n week weer terug gebracht en m geruild voor n leadtek (10 euro verschil) en deze werkt echt perfect.

› reageer

@ oscar grouch:

Ik lees echter ook regelmatig (ook bij andere N70 topic) dat het perfect werkt met de oasis. Dus als iemand me kan helpen, heel graag. Wel is het zo dat het me opvalt dat als ik het scherm in gps status laat staan (dus niet de kaart), dat hij veel langer ingeschakeld blijft. Valt soms wel weg (weer melding geen gps apparaat) maar komt dan meteen weer terug.

› reageer

@ goetfoud

Uit de test komt de Oasis wel goed naar voren, lees maar:
Oasis Bluetooth GPS ontvanger test
Technisch hetzelfde als de Adapt AD-300, zou toch moeten werken?!

› reageer

No even een extra aanvulling op mijn probleem dat ik al heb geplaatst. Als ik het blauwe led lichtje in de gaten houden (bluetooth) dan zie ik ook dat hij snel knippert als er wel verbinding is en langzaam (1x per 2-3 seconden) als hij de melding geeft geen apparaat verbonden. Please help me.

› reageer

@ Goetfoud
Ik heb een Tomtom GPS patch, speciaal om Tomtom met alle gps-ontvangers te laten werken, of het werkt weet ik niet, nog geen gps gekocht. FF googlen, weet niet meer waar ik hem vandaan heb, mail me anders, mailadres staat nog ergens op de site, dan stuur ik hem naar je toe.

› reageer

De GPS Patch heb ik ook een keer gebruikt maar toen was er sprake van helemaal geen ontvangst wat bij sommige mensen niet bekend is dat de ontvangst zeer slecht is in een Franse auto domweg omdat deze voorzien zijn van zonewerend glas, ikzelf gebruik de Adapt, de Fix gaat razendsnel en 8 a 9 sat. onvangen is normaal

› reageer

@g.tichelaar:

Tja, ik heb geen Franse auto, dus daar kan het niet aan liggen. Wat ik zo ontzettend vreemd aan dit alles vind, is dat een receiver bij sommige mensen wel werkt en bij sommige niet. Zelfde receiver, zelfde gsm, zelfde versie tomtom (met upgrade naar 5.20). Ik hoop in ieder geval dat G70 nog eens op dit forum komt, want hij heeft het perfect werkend met de oasis media bluetooth gps receiver. Ik zou zeer graag willen weten hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft.

› reageer

Ik ga komende week aan de slag met een N70 van een collega en wil dan eens zien wat daar uit komt mijn eigen ervaring met de ontvangst is dat bij het rijden in een bosrijke omgeving de ontvangst wel eens minder kan zijn heb het ook wel eens meegemaakt dat ik op het ene moment 1 sat. ontvangst had en een minuut later 5 sat. ook heb ik mensen gesproken die praten over 12 sat.,wat niet bekend is dat er in sommige delen van Nederland er helemaal geen onvangst is over een afstand van 1500 meter wat voor systeem je ook gebruikt, deze info komt van een collega die Mod is bij Flitspaal .nl als ik in de gelegenheid ben zal ik proberen om de info boven water te halen

› reageer

Ik geloof dat ik het probleem redelijk opgelost heb met de oasis media gps receiver. Als eerste moet je de telefoon niet de connectie laten maken met de receiver. Er moeten geen bluetooth apparaten aanwezig zijn in de telefoon. Vervolgens start je de gps muis. Dan start je tomtom en dan wordt de muis vanzelf geactiveerd. Tevens heb ik dat je de verbinding vaak kwijt raakt als je voor de 3d weergave kiest. Schakel je deze uit werkt het tot nu toe (alleen nog maar korte ritten van 10 minuten) prima. Op zich hoef ik die 3d weergave niet perse maar het zou wel leuk zijn. Vandaar dat ik uiteraard nog verder ga puzzelen hoe het een en ander prima te laten werken. Uiteraard zijn tips en/of ideen altijd welkom!!!!

› reageer

3D weergave of niet het moet werken welke optie je ook kiest, haal het anders van je telefoon af in kies voor Route 66 Mobile werkt beter dan Tomtom en ook de kaartupdates zijn beter

› reageer

Hallo, ik wil dit toestel gaan aanschaffen omdat ik er mee wilt gaan navigeren ik heb het Tom Tom Navigator 5 pakket (SD kaart + draadloze muis) welke ik gebruikt hebt in mijn PDA maar die werkt niet meer en overweeg ik de Nokia N70 aan te schaffen.

Vraag: kan de Tom Tom Navigator 5 SD kaart in de Nokia N70 of zit in dit toestel een ander type kaartje ? en werkt deze software dan wel op deze Nokia N70 ?

Wie het weet mag het zeggen,

Alvast bedankt.

› reageer

Volgens TomTom moet het gewoon werken:
http://www.tomtom.com/products/features.php?ID=208&Language=5

Let wel op, er zijn verschillende versies met verschillende geheugenkaarten.

› reageer

Volgens mij slikken de Nokia toestellen alleen MMC kaarten (ook nog eens dual voltage) en geen SD kaarten. Ik heb zelf even de mappen van de TomTom geheugenkaart naar een MMC gekopieerd met een geheugenkaartlezer en het werkt perfect.

› reageer

SD kaarten werken niet alleen MMC-RS-DV, TT. Navigator is gemaakt voor de PPC dit ivm het aanraken van het scherm, Landkaarten zijn wel uitwisselbaar, dus Koen welke mappen heb jij gekopieerd.
› reageer

Gisteren voor het eerst een wat langere rit gemaakt met de N70 i.c.m Tomtom mobile 5.20 en oasis media bluetooth receiver (300km). Wat me opviel is dat hij continue vol 'bereik' heeft, maar toch met enige regelmaat een signaal voor een aantal seconden kwijtraakt. Ik vraag me toch echt af of dit aan de receiver ligt of aan bv de bluetooth verbinding. Heeft iemand hier ervaringen mee?

› reageer

Vraag: is er verschil in de Tom Tom mobile 5 antenne en de Tom Tom Navigator 5 antenne ?,

Mijn PDA werkt niet meer en wil dit gaan oplossen door een Nokia N70 aan te schaffen ik heb de draadloze Tom Tom Navigator 5 antenne en wil graag weten of deze antenne geschikt is voor de N70 ?

Ik heb begrepen dat in de Nokia N70 geen SD kaart kan dus moet ik ook de geschikte software gaan aanschaffen wie weet wat de benelux software kost voor de N70 ? en waar kan ik de software los kopen ?

Alvast bedankt.

› reageer

Ik snap hier niets van en loop toch al een tijdje mee in Navigatie land,
mobile 5 antenne ????? en Tom Tom Navigator 5 antenne?????› reageer

Om actueel te blijven voor de flitspalen en traject-controles Benelux
volg deze handleiding handleiding
Je moet ook even gratis registreren op deze site en goed je gegevens bewaren,
heb je later nodig.
Correctie voor Nokia N70 symbian bezitters tov de handleiding blz.47:
Bij +local kies een map op je pc en update dus eerst daarnaartoe de
bestanden, vervolgens via Nokia pc suite / verkenner en USB-kabel
(whatever) deze bestanden in de kaartmap op je MMC-kaart plaatsen.
Handige tip gebruik voor meldingen flitsers vantevoren= tip

Suc6 OscarGrouch

› reageer

@goedfout
ik vraag het me ook af..
ik heb het ook vaak genoeg gehad dat hij vastliep en of geen gps-signaal meer had.
mischien is die neukie wel gewoon te traag voor dit soort dingen...

› reageer

Vraag:
Ik heb nu route 66 mobile 7 op mijn N70 geinstalleerd. GPS ontvangst is werkelijk perfect. Veel beter dan met tomtom mobile 5.20. Maar uiteraard loopt het verder weer niet zoals ik wil. Ik kan namelijk geen route plannen. Ik krijg onderin het scherm de melding street not digitised en daar net boven GPS position outside map. Ik heb benelux en duitsland geinstalleerd en die staan ook in het menu. Kan iemand me helpen, want ik wil graag testen of de oasis media receiver beter werkt met route 66 mobile 7.

› reageer

Kan iemand die route 66 mobile 7 op zijn n70 heeft staan zeggen of het onderstaande klopt?

Op de MMC-card heb je de map System. Als je die opent heb je de mappen APPS en FONTS. In APPS zit Route66 en in route66 zitten HELP,LANG,MAPS,RES,Routes,en SPEECH.

Klopt dit? Want ik krijg het niet aan de praat!! Wel een prima GPS verbinding, maar ik kan geen route plannen.

Please help!!!!

› reageer

Goede keus voor Route 66 Mobile, echter voor iedereen die dit gebruikt de kaarten moeten ook geschikt gemaakt worden voor de 7 versie landkaarten van 2005 werken niet, enkele tips mag ik niet hier plaatsen, goetfoud, helemaal goed de mappen staan zoals het hoort heb dit net nagekeken bij mijn installatie voorbeeld
Jammer voor de makers van Route 66 dat deze niet mee willen werken aan een verdere uitbreiding ondanks aandringen.

› reageer

@g.Tichelaar:

bedankt voor je reaktie. dat zal het inderdaad wel zijn. Ik heb wel route 66 mobile 7,maar de kaarten van 2005 misschien. Vandaar dat ik wel gps ontvangst heb maar verder niets kan. Mijn e-mail adres staat overigens bij mijn gegevens. Als je begrijpt wat ik bedoel.

› reageer

ja/nee

› reageer

Wie kan me het verschil vertellen tussen route66 2005 (s60) en route 66 mobile7? Ik wil een van de "legaal" 2 aanschaffen voor mijn nokia 6680 en nokia N70. Ik word er nml niet wijs uit die 2 navigatie pakket.

› reageer

Ik heb de moed opgegeven met de oasis receiver en ben vandaag terug gegaan naar gps-shop in Rotterdam. Deze namen heb weer in ontvangst (overigens erg nette service). Ik heb wat euro's bijbetaald en nu de tomtom receiver gekocht. Uiteraard meteen geprobeerd, en ja, het werkt werkelijk perfect. De lezers van dit bericht kunnen aannemen dat ik er alles aan gedaan heb om het werkend te krijgen met de oasis. Toch moet ik helaas tot de conclusie komen dat je beter ietwat meer voor een goede receiver moet overhebben. Je ben dan gelijk van al het gezeik af. Overigens is het ook niet de grootste kostenpost natuurlijk. Alle kaarten zijn veel kostbaarder, en die zijn nou net ook wel op een andere manier te verkrijgen.

› reageer

pinokkia

Dacht gehoord ye hebben dat de layout is veranderd en er een paar functies zijn toegevoegd voor meer info kijk op www.route66.com

› reageer

@ g.tichelaar

bedankt voor je reactie. Ik heb route66 2005 (S60). Nu wil ik route 66 mobile7 "legaal" voor mijn nokia N70. Ik kan alleen de goede "legale" route 66 mobile7 nergens vinden.

› reageer

Ik heb net een nokia n70 en ik heb even op dit forum zitten lezen. Maar als ik het dus goed begrijp kan je dus de orginele tomtom mobile 5 op je N70 installeren en om het te laten werken moet je deze updaten naar 5.2?

› reageer

Alleen als deze legaal is en staat geregistreerd Bij TT

› reageer

pinokkia

In de winkel en bij de Route 66 Winkel, als dat is wat je bedoeld

› reageer

Ik heb net TT versie 5.21 op een 256 mmc gezet. Daarna moet je volgens mij naar 2577 en vervolgens kiezen voor TTN.CAB. Alleen hiervoor staat een ? vermeld en wanneer ik het probeer te openen, geeft ie een melding van onbekende bestandsindeling? Wat doe ik verkeerd?

› reageer

Voor diegene die een bluetooth carcit hebben in combinatie met de n70 met tomtom mobile 5.20 en problemen hebben met de werking:
Zelf heb ik de supertooth 2 carkit met de tomtom receiver en de N70. In het begin kom ik het niet combineren, maar ondertussen ben ik erachter gekomen hoe het werkt. Als eerste moet je de receiver niet pairen via de N70. Je zet gewoon de receiver aan en vervolgens start je tomtom op. Deze herkent dan de receiver. De bluetooth carkit stond al gepaird. Deze zet je nu pas aan en (in mijn geval) druk je op de telefoon opneem knop. Nu krijg je de melding dat de cakit gekoppeld is en heb je tevens de navigatie geluiden via de carkit lopen wat uiteraard een beter geluid opleverd. Succes allen!

› reageer

Ik heb de Oasis ontvanger ook en heb er eigenlijk geen noemenswaardige problemen mee.
Afgelopen weekend naar hartje Brussel gereden zonder problemen.
Enige was dat ik effe de N70 opnieuw moest opstarten om meteen tot een verbinding te komen met de Bluetooth muis + GPS.

Bij mij werkt het zowel met 3D als zonder 3D kaarten.

› reageer

bij mij ligt het er ook nog wel eens aan of ik me telefoon helemaal vol heb staan of niet..
als ik bijvoorbeeld veel programma's en muziek op me telefoon heb staan , dan loopt hij geregeld vast..

› reageer

Ik heb vandaag TTM5.2 uitgetest op de N70. Tijdens het navigeren geen problemen tegengekomen. Alleen als je uit het programma gaat en na het winkelen weer aan zet wil die wel eens vastlopen. Jammer. Maar misschien was ik wel wat ongeduldig omdat het opstarten wat langer duurde dan normaal.

› reageer

Misschien een lastige vraag, maar wie kan mij vertellen met welke bluetooth gps ontvanger ik probleemloos kan navigeren op mijn n70..? Lukt dit al met een ontvanger van 80 euro of zal ik meer moeten uitgeven en zoja welke?

› reageer

@ Mr. Lexie
Ik gebruik een GPS-muis van Navicore. Heeft met €59,- gekost en muis werkt prima. Heb me laten vertellen dat het merk van de GPS-muis niet zoveel uitmaakt. Het gaat meer om de chip waar gebruik van gemaakt wordt.

› reageer

@Crococo:

Bedankt! Werkt deze ook goed met Tomtom mobile en waar heb je deze gekocht?

› reageer

Heb em zelf afgelopen weekend naar de Ardennen gebruikt met TT5. De muis werkt perfect alleeen waar ik (zoals anderen) wel last van heb is dat de verbinding tussen muis en N70 af en toe wegvalt. Enkele keer pakt de N70 de verbinding weer vanzelf op maar soms moet ik de bluetooth verbinding op de N70 "herstarten" (uit en weer aan zetten) om TT weer aan te praat te krijgen.
Heb sterk het vermoeden dat dit niet aan de muis ligt en ook niet aan TT maar aan de software van de N70. Indicatielampje op de muis blijft aangeven dat hij verbinding heeft met sat. en bt.

Heb de muis in een klein winkeltje in Katwijk gekocht (geloof Tell-me of zoiets). Chip die er op zit is de SiRF III.

Wat je kan doen is de winkelier voordat je een muis koopt vragen of je je geld terugkrijgt wanneer mocht blijken dat de muis niet goed werkt. Veelal gaat een winkelier wel accoord.

› reageer

Die Oasis van mij valt in principe nooit weg terwijl ik TT aan hebt.
Ik blijf wel constant verbinding houden qua GPS signaal.
T'is alleen dat je hem soms eens opnieuw moet opstarten.
De Oasis kostte mij 72 Eur.

› reageer

Ik hoor deze problemen bij iedereen die TT gebruikt behalve bij de Route 66 gebruikers

› reageer

onze route66 promoter
ze hebben allebei hun voor-en-nadelen...
heb zelf eindelijk alle europese kaarten van route66 kunnen vinden , dus ga puur ter vergelijking ook route66 maar weer eens installeren

› reageer

Eerlijk is eerlijk ik werk zelfs het liefs met TT dit vanwege het gebruiksgemak, echter het steeds opnieuw opstarten is een bron van ergenis het verwijderen van de flitspalen biedt misschien uitkomst, en ja idd elk systeem heeft zijn nadelen er is echter meer dan alleen Route 66 en TomTom wat dacht men van, Via Michelin, Navigon,etc.

› reageer

Voor mensen die een paar handige programma's waaronder tomtom 5.2 (om te testen natuurlijk) willen hebben zouden misschien
even op dutchnova moeten kijken.

› reageer

Ik heb sinds kort Route66 Mobile 7 op m'n Nokia N70 staan.
Nu vraag ik me alleen af of (net zoals bij Tom Tom) er een mogelijkheid bestaat om er extra spraakinstructies bij te krijgen.
Dus bijvoorbeeld in een bepaald dialect of door een bekende persoon ingesproken.
Of dat er eventueel een mogelijkheid is om zelf deze instructies op te nemen.

› reageer

Nee zover ik weet niet de makers willen een progamma hebben dat je zonder poespas van punt A naar B brengt ondanks de vele verzoeken die er gedaan zijn, meer info kan je krijgen bij www.flitspaal.nl

› reageer

Om even terug te komen op de beste gsm muis. Ik heb dus de oasis gehad maar die werkte niet naar behoren. Liep regelmatig vast etc. Mijns inziens moet je dat soort problemen niet hebben tijdens het rijden. Ook van de Leadtek heb ik dezelfde problemen vernomen. Ik ben uiteindelijk dus toch iets meer gaan uitgeven en draai nu met de tomtom receiver. Deze werkt werkelijk perfect. Nooit uitval. nooit het contact even kwijt, en hij werkt perfect bij mij i.c.m bluetooth carkt (supertooth II). Wel ben ik er ook achter gekomen dat nadat je flitspalen heb geinstalleerd, hij wel af en toe vastloopt. Ik heb het 1 week met vele kilometers geprobeerd en toen is hij 4 keer vastgelopen. Nu heb ik het een week zonder flitspalen geprobeerd en werkt het weer perfect. Weet iemand hier overigens de oorzaak van. Op zich zijn de palen wel een aardigheidje maar een oplettende chauffeur ziet ze toch wel staan.

› reageer


wie kan mij helpen met tomtom op de N70.
Ik heb gisteren TT 5.2 en Benelux Plus kaarten van een site gehaald (bekend bij tichelaar ik hed deze op de pc uitgepakt en vervolgens alle bestanden op mijn geheugenkaart gezet.

Maar als ik TT opstart op mijn N70, krijg ik de melding geen kaarten gevonden. en wordt mij om een emailadres/naam en wachtwoord gevraagd.

Heeft iemand anders hier ook nog ervaring mee!
By the way: ik las op een andere forum dat de verbinding tussen de N70 en de gps receiver vaak wegvalt, en dat dit komt door de software van de N70. waarschijnlijk komt er later een update van de 5.2 speciaal voor de N70. Wat zijn de ervaringen met TT op een N70 hier?

› reageer

Verder wil ik ook wel even mijn persoonlijke mening ventileren over tomtom 5.2 versus route 66 mobile 7. Ik vindt tomtom er dus veel gelikter uitzien. ontzettend gebruiksvriendelijk! route 66 vind ik daarentegen nog qua lay-out er wat amateuristisch uitzien. Daarbij is er op het net beter kaartmateriaal te verkrijgen voor tomtom. Installatie is ook makkelijker. Dus mijn voorkeur gaat sterk uit naar tomtom. Functioneel zullen ze wel ongeveer hetzelfde kunnen.

› reageer

@icarus 38:

Ik heb dezelfde problemen met de plus versie gehad. Er zijn echter ook andere mogelijkheden, die ik zelzelf niet op dit forum zal plaatsen, maar die wel volgens mij al een keer vernoemd zijn.

Succes

Overigens werkt het perfect

› reageer

@goetfoud

het klopt dat de layout beter is van tomtom en gebruiks vriendelijker maar wat heb ik aan een mooie auto met een slechte motor, als ik iets koop dan moet het ook goed werken kijk ik naar Route Mobile 2005 waar ik altijd mee gewerkt heb dan heeft het mij nog nooit in de steek gelaten en is zeer stabiel deze keuze is op dit moment doorslaggevend eens te meer daar de Consumentenbond zelf aangeeft "lichtelijk de voorkeur te geven aan het kaart materiaal van.......Route 66"

› reageer

@ G.Tichelaer:

Het liefste heb ik een mooie auto met een goede motor. Deze combi heb ik nu gevonden met de tomtom receiver met tomtom mobile 5.2 die ik op een 'legale' wijze verkregen heb. M.a.w. Bij mij werkt het perfect en dan gaat de voorkeur toch uit naar Tomtom

› reageer

Wat ik overigens wel slecht van nokia vind is de belabberde accu. Ze moeten met dit model toch geweten hebben dat het toestel gebruikt gaat worden voor navigatiedoeleinden. Na een paar uur is de accu echter al leeg. Weet iemand toevallig waar ik goedkoop een autolader kan kopen. Niet via een webshop want daar betaal je nog eens verzendkosten.

› reageer


@ Goedfout,

Ik heb deze software ook "legaal" verkregen.
maar het wil me op de een of andere manier toch niet lukken.
kan je mij je email of iets degelijks geven, zodat ik jouw alternatief kan proberen?

› reageer

@ goetfoud : Heb zelf de 6680 en TT , en mijn accu ging ook razendsnel leeg bij het navigeren. Heb toen voor nog geen 6 Euro eeen autolader besteld op www.salesplaza.nl . Snelle levering , geen verzendkosten en betaling achteraf. Werkt ook perfect.

› reageer

Kan het niet laten, ik ga Navingon uitproberen hoor hier goede verhalen over,grenseloos navigeren en nog een mooie layout + kaartmateriaal van Navteq

› reageer

ik heb nu tomtom 5 draaiende maar heb nog een probleem met de carkit.
de radio komt niet meer terug na een gesproken rijrichting over de carkit.wie weet hier een oplossing voor.

› reageer

www.xaxashop.nl
autolader voor 5euro , geen verzendkosten en ook betalen kan achteraf ..

› reageer

Bedankt voor de tips betreffende de autolader. Ik ga er meteen een bestellen. Nogmaals bedankt!

› reageer

Gepost door g.tichelaar op 14/02/2006 16:08
Kan het niet laten, ik ga Navingon uitproberen hoor hier goede verhalen over,grenseloos navigeren en nog een mooie layout + kaartmateriaal van NavteqOnmogelijk! Er bestaat geen navigon 5 voor N70 !!

› reageer

Ik denk dat je gelijk hebt, PNA, PDA en ook GSM maar welke gsm kan ik niet achterhalen

› reageer

Ik heb sinds zaterdag ook een n70 in huis gehaald en ben tot nu toe harstikke tevreden. Het installeren van TT ging in de eerste instantie niet vlekkeloos. Weet niet of ik het nou totaal fout heb gedaan maar waar het op neer komt is dat ik eerst de hele TT map op mijn geheugenkaratje had gekwakt en daar kwam niks uit. De map weer gewist en daarna alle subfolder van de TT map afzonderlijk op me geheugenkaartje gezet: dus TomTom, 2577, handleiding... etc en warempel... TT deed het. Aangezien dit de 5.0 versie was en had gelezen direct daarna de 5.2 update erop gezet. Kaartje weer in me reader, de .exe file aangeklikt in de update file op me pc. Kom ik het menuutje in, kan netjes de n70 aan klikken en hij vind automatisch me files in het geheugenkaartje!! Alles bon zou iedereen zeggen: niet zeuren... Idd, maaaar als ik nu mijn gallerij open dan zijn alle 245 pics/ gifs/ jpg weet ik veel wat TT gebruikt dus ook in me gallerij te vinden. En ik moet zeggen, daar wordt het niet netter op.. Ik irriteer me hier echt kapot aan en heb geen idee hoe ik die dingen weg krijg, behalve een uninstall... Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen is (het aanmaken van een album in de gallerij vind ik zelf niet de oplossing)

Zodra ik van de week tijd heb zal ik op zoek gaan naar een GPS muisje en mijn bevindingen ook hier posten!!

› reageer

Ik lees regelmatig dat mensen als ze tomtom geinstalleerd hebben alle pics in de galerij hebben staan. Dat heb ik inderdaad ook. Behoorlijk irritant. Ik heb ondertussen het hele net afgezocht voor een oplossing, maar ben die tot op heden helaas nog niet tegengekomen. Dus zoals anderen ook al gemeld hebben; als iemand een oplossing heeft, dit graag hier posten.

› reageer

even een korte vraag.

als je de instructies van onderstaande link volgt, moet je toch de TT probleemloos kunnen gebruiken?

By the way; je hoeft toch niet eerst TT5 te hebben wil je de update 5.2 kunnen gebruiken omdat de TT5.2 eeen volledige versie van TT en niet alleen maar een update?

http://www.tomtom.com/support/index.php?Language=5&FID=3575

› reageer

als ik mijn gallerij open en kies voor de optie afbeeldingen heb ik alleen maar mijn gemaakte foto's en de afbeeldingen die ik naar mn N70 heb gestuurd erin staan...

› reageer

Er zou idd best wel een volledige versie kunnen zijn van TT 5.2... Alleen ik heb hier de oudere versie volledig liggen, die heb ik vervolgens via een update naar versie 5.2 getrapt... De update zelf was een zeer klein bestand dus neme aan dat dat geen volledige versie was...

› reageer

@sjefferman

Het zou iets meer helpen als je wat meer uitleg gaf omtrend je TT installatie en je foto bestanden locatie. Als jij er idd geen last van hebt dan kan je ons mischien vertellen:
1. Waar je je TT hebt geinstalleerd, eventueel hoe je deze hebt geinstalleerd en welke versie.
2. Waar staan je foto`s, video etc...

› reageer

@Sjefferman:

En heb jij ook tomtom mobile 5.2 op je n70 staan? Als dat zo is zou ik graag eens willen weten hoe je dat voor elkaar hebt gekregen met die pics in de galerij

› reageer

@ moderators
mijn excuses voor het crossposten.

@ goetfoud en cojones,

ik zou jullie graag willen helpen als ik wist hoe het allemaal zat. maar heb er geen idee van hoe dit is gekomen mijn afbeeldingen worden opgeslagen op mijn geheugenkaart in de map afbeeldingen. verder heb ik gewoon alle mappen van tomtom naar mijn geheugenkaart gekopieerd, als je dan je telefoon opstart staat er bij "persoonlijk" het tomtom icoon, als je die selecteert kom je bij het installatie/registratie proces... verder zou ik niet weten hoe het kan dat bij mij de plaatjes niet in de gallerij staan en bij jullie wel...

› reageer

Mag ik je dan alleen nog vragen, WELKE mappen je precies op je geheugenkaartje hebt gezet?? Alvast bedankt!!

› reageer

@goetfoud

Mijn gebeden zijn verhoort!! Net een beetje zitten kloten in bestandbeheer en mijn ehm (kuch kuch) gezond verstand gebruikt. Zie ik de map handleiding staan, geopend. Daar staat een soort van webpagina bestand in en nog meer prul. Ik heb het vermoeden dat TomTOm die niet echt nodig heeft om te draaien maar dat dit meer een soort van extra documentatie is geweest om op je pc te bekijken (of eventueel in de browser op de n70??)
Maar goed, bottomline: heb de map verwijdert. Duurde ook echt 2 minuten aan verwerkingstijd dus zal wel aardig groot zijn. En wat blijkt, alleen nog maar me eige fotootjes in de gallerij. Ik denk dat de gallerij alle icoontjes en alles wat normaal in de webpagina in de map handleiding stond ook scande en deze meenam. Verwijder dus die map en je bent van het probleem af. Ik heb net TT opgestart en die doet het nog prima!!!

ps. Ik heb nog geen GPS dus kan hem nog niet voor 100% bevestigen maar ik heb het vermoeden dat het niks uitmaakt als je de handleiding verwijdert

Succes, en geef ff feedback als het lukt

› reageer

de mappen die ik gekopieerd heb staan eerder in dit forum al vermeld, kan zo snel niet in mn toestel zien welke mappen het precies waren aangezien ik meerdere mappen op mijn geheugenkaart heb staan, in ieder geval horen de mappen:
tomtom
voices
zip
2577
beneluxmap
itn
bij tomtom maar nogmaals, ik weet dus niet precies of dit ze allemaal zijn. kijk eens eerder in dit topic daar staan ze nog ergens vermeld

› reageer

@sjefferman
Bedankt, ik heb het probleem opgelost al maar bedankt

@linkerd
Je moet een cardreader gebruiken voor het overpompen van de bestanden. Er schijnt ergens een programmaatje te zijn (volgens iets eerder in dit onderwerp gepost) die je kan installeren op je pc en die geeft je de mogelijkheid om een soort van explorer los te laten op je phone. Je zou het ook op die manier kunnen. Verder kwam ik erachter dat je niet een gehele map TomTom op je kaart moet zetten maar alle mapjes los in de root van je kaart. Komt er beetje uit te zien dan als:
2577
afbeeldingen
benelux-F-Map
Geluidsclips
ITN
Licences
Overige
RASTER
Schemes
TomTom
Videoclips
VOICES
ZIP
Dan opnieuw opstarten maar dat hoefde bij mij niet eens....

› reageer

Okee bedankt ga ik ff proberen misschien heb ik dan meer geluk.

› reageer

In dit Topic heb ik al eens eerder vermeld dat de zgn update niets anders is dan het besturingssysteem TomTom 5.20 en klaar voor gebruik je moet alleen nog iets doen maar dat mag ik niet zeggen op het Forum.

http://www.tomtom.com/updates/ttmupd520.exe

› reageer

Ik heb een vraagje. Ik heb onlangs de nokia N70 aangeschaft en ook meteen tomtom mobile 5.20 geinstalleerd op mijn telefoon. Ik heb ook meteen de leadtek 9553 gps ontvanger aangeschaft. Ik ben nu al een tijdje aan het proberen of het werkt, maar de leadtek 9553 wil gewoon geen gps zoeken. Ik heb al geprobeerd gps te vinden met een andere gps ontvanger maar die doet het wel gewoon. Maar aangezien ik de leadtek 9553 al had aangeschaft wil ik graag ook dat het werkt zoals het zou moeten doen.

Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan oplossen?

› reageer

uhhh aanzetten, ff buiten gaan staan..
de eerste keer duurd de fix sowiezo langer.
probeer anders ff met een ander programma de sataliet status te bekijken ofzo.

› reageer

over welk programma hebben we het dan? Het probleem is gewoon dat mijn tomtom niet aangeeft dat ie gps aan het zoeken is terwijl hij dat wel deed met een andere gps ontvanger. Het probleem ligt bij de leadtek 9553 en ik ben echt ten einde raad..

› reageer

[dpmodbreak]
Geen links plaatsen naar torrents-sites a.u.b.! Doe dit a.u.b. ook niet weer, dit is namelijk niet gewenst hier.
[/dpmodbreak]

› reageer

@Sjefferman:

Volgens mij heb jij tomtom draaien met gps muis. Kun jij eens checken of je op je card de map handleidingen ertussen hebt staan. Tip van Cojones was om die map weg te halen. dan verwijnen alle afbeeldingen uit de galerij. Maar hij heeft nog geen gps muis, vandaar dat ik nog wat huiverig ben om deze map weg te halen.

› reageer

Hallo Allemaal,

Ik wil deze week ook de Nokia N70 gaan kopen met Tom Tom Mobile 5 erbij (Een pakket van Vodafone).
Maar ik wist niet of ik dat wel zeker moest doen omdat ik eraan twijfelde of het allemaal wel zou werken, maar nu lees ik hier wel dat het allemaal wel redelijk moet werken.

Op de site van Tom Tom stat dat het systeem van hun geschikt is voor de Nokia N70 maar als je kijkt of de gps ontvanger van Tom Tom ook geschikt is stat de Nokia N70 hier niet vermeld, werkt deze ontvanger ook gewoon en zou het moeten werken als ik de Update naar 5.2 erop gezet heb, kan ik die update alleen via een card lezer/schrijver erop zetten of is er ook een andere manier?

› reageer

Originele TomTom bt muis werkt gewoon op de N70.

› reageer

filmpje van de N70 voor degene die hem wil gaan kopen

http://www.slashphone.com/download/20051006/nn70.wmv

› reageer

dat lijkt wel een porno filmpje,. de manier waarop het gemaakt is,. en dan dat muziekje erbij ! hahahaha
maar leuk om te bekijken voor mensen die zelf nog geen N70 hebben.

› reageer

@ goetfoud (en de rest die dit wil weten )

ik heb de map handleidingen niet op mijn geheugenkaart staan en tomtom werkt perfect. de mappen die ik allemaal op mijn kaart heb staan zijn:
2577
afbeeldingen
applicaties
beneluxmap
geluidsclips
ITN
Licenses
overige
tomtom
videoclips
voices
zip

er zijn n paar mappen van de geheugenkaart maar de rest is van tomtom

› reageer

@Narcoleptic
SymbianWare.PowerNavigation
Wild.Mobile.SmartComGPS

edit:
ik heb ook de hanleiding er niet tussen staan en heb ook alle 1100 plaatjes nog in me gallerij staan..

› reageer

Ik weet niet waar jullie 1100 plaatjes vandaan komen, ik heb een Benelux versie met alles erop en eraan zonder 1100 plaatjes in mijn galerij, het is mapversie 566, te vinden op dit forum in de duistere gebieden...waarschijnlijk zijn het allemaal plaatjes die te vinden zijn in de map POI Points of interests...

› reageer

als ik morgen dat pakket gekocht heb, kan ik dan die update naar 5.2 uitvoeren zonder dat ik een card reader/schrijver heb?

› reageer

Ik heb sinds een paar dagen de N70 en ook de software van Tomtom moible 5. Maar ik krijg steeds een foutmelding; onbekende bestandsindeling.
Wie weet wat er hier fout gaat?

› reageer

Heb een demo van PowerNavigation gedownload en geïnstalleerd. Werkt wel maar zou er graag een map/kaart bij gebruiken. Bij de diversen beschrijvingen van PowerNavigation lees ik dat er geen standaard kaarten beschikbaar zijn maar dat die custom gemaakt dienen te worden. Of dat je kaarten kan converteren. Lijkt me voor wat spelerij te veel werk. Is er iemand die weet of er bruikbare kaarten van nl in omloop zijn? TIA

› reageer

Ik heb zelf geen ervaring met dit soort navigatie maar kwam via Google hier terecht http://mappoint.msn.co.uk/UK/ en http://www.nhgps.com/

› reageer

Ik heb sinds kort de adapt 300 icm. de Nokia N70 en tomtom mobile 5.2. Onder het navigeren word de verbinding om de 20/30 seconden verbroken. Na enkele seconden word de gps ontvanger echter wel weer teruggevonden.

Als ik de 3d-weergave aanzet word de verbinding na ongeveer 10 seconden al verbroken en word er niet opnieuw een verbinding tot stand gebracht.

Zijn er nog meer mensen met dit probleem, of een oplossing?

› reageer

@oscar
die plaatjes zijn inderdaad van poi...

› reageer

Hallo, kan iemand mij vertellen welke versie tomtom jullie gebruiken voor de nokia N70?
Ik de versie tomtom 5.2 gedownload maar krijg het niet werkend op mijn N70.
Heeft iemand mischien tips voor mij of kan iemand mij een link geven die jullie hebben gebruikt.

› reageer

Nog even wat de mappen die ik in mijn bestands beheer heb staan zijn
2577
afbeeldingen
Benelux-F-Map
Geluidsclips
ITN
Licences
Overige
POI
TomTom
Videoclips
Voices
1.Rar
install.text
TomTom Mobile 5 voor Windows Smarphones sd versie
Misschien weet iemand of dit wel de goede of dat ik een andere versie moet hebben.
Alvast bedankt!!

› reageer

verwijder de 2 laatste mappen deze horen er volgens mij niet thuis

› reageer

@linkerd> Het lijkt erop dat je de verkeerde gekocht hebt. Terug naar de winkel en laat hun het er op zetten, want anders blijf je op en neer rijden. Trouwens, als je 5.2 nog zelf van de tomtom website moet downloaden heb je wel een erg oude voorraad gekregen. Ze worden nu gewoon met 5.2 afgeleverd hoor!
Bij welke shop heb je dat gekocht dan?

› reageer

Ik denk net als zovelen de Intenetshop

› reageer

Dan is dat helemaal mooi, want je hebt het recht binnen 7 dagen de koop te annuleren.
Helemaal als ze je de verkeerde hebben aangesmeerd en ook nog eens een gedateerde.

› reageer

Nee heb de versie helemaal gedownload van internet, heb dus een illegale versie van tomtom.
Heeft iedereen op dit forum de tomtom gekocht en niet van internet gehaald er is toch wel iemand die mij verder kan helpen. thx

› reageer

Van de Mod mag er geen aanwijzingen gegeven worden aan tv-ers die illegaal de software hebben verkregen. Waarom koop je hem niet gewoon? Dan heb je er ook niet gelijk een virus in.

› reageer

Dat zei ik al.
Gepost door MTT op 18/02/2006 23:04
@linkerd> Het lijkt erop dat je de verkeerde gekocht hebt.


Als het goed is hoef je niet manueel bestanden in system te zetten, deze worden allemaal automatisch geinstalleerd. Ik heb in ieder geval niets toegevoegd aan system.
Ik heb alleen een klein probleempje dat de bluetooth verbinding wat lang op zich laat wachten als je het programma afbreekt en daarna weer opstart en kiest voor bluetooth verbinding activeren, maar dat zal wel aan de N70 zelf liggen.

› reageer

Ik heb sinds gisteren de Nokia N70 met TT 5.0.
Ben ermee bezig geweest om tom tom aan het werk te krijgen, kan het wel openen maar heb nog geen enkele keer een goed gps signaal gehad, hij vindt wel iets maar hij zegt dat het een onbruikbaar signaal is, ik heb map 2577 ook niet op het schijfje erbij staan, ( heb de update er wel bij gekopierd maar niet geinstalleerd ofzo), weet nie of dat voldoende is.

› reageer

Heb je de rest van het topic al gelezen? Dat staat vol met tips. Gebruik anders de zoekfunctie op dit forum eens.

› reageer

@ g.tichelaar: thx voor de links maar daar is ook niet te vinden wat ik zoek. Zal verder speuren.

› reageer

@Sjefferman:

Bedankt voor het posten van de mappen die jij op je card hebt staan. Ik heb nu de map handleiding verwijderd. Daarna de phone opnieuw gestart en alle tomtom afbeeldingen zijn weg uit de gallerij. Super!!!

› reageer

super vaag, ik heb die map er ook niet tussen staan en alsnog staan al die irritante burgerking,bp,flitskast etc. icoontjes in me galerij

› reageer

@master of disaster:

Inderdaad erg vreemd. Bij mij werkte het perfect. Heb je je phone opnieuw opgestart?

› reageer

Wat is het verschil tussen een PLUS wegenkaart in TomTom en een wegenkaart zonder deze toevoeging?
Een wegenkaart met de toevoeging PLUS bevat de gedetailleerde kaarten van een bepaald land + de hoofdwegenkaart van West Europa welke aan deze kaart vastgehecht zit. De Benelux kaart bevat bijvoorbeeld alleen de wegenkaarten op detailniveau terwijl de Benelux PLUS kaart de gedetailleerde wegenkaarten in de Benelux bevat samen met de hoofdwegenkaart van geheel West Europa.

@master of disaster en @llen

Uitleg POI = Nuttige plaatsen POI

Waarschijnlijke OPLOSSING om alle plaatjes uit de galerij te krijgen:
Ik gebruik GEEN POI map, heb er wel een, MAAR alleen met mijn eigen gemaakte flitspalen van flitspaal.nl, stuk of 10 bestanden erin ipv 1000!!! Verwijder dus alle icoon bestanden etc. uit de POI map die je toch niet gaat gebruiken. Deze POI bestanden kunnen zich ook in de kaartmap bevinden, zelf even checken, de map POI heb je in ieder geval NIET nodig. Ik zag dat ik een apart bestand in mijn Benelux map had met de naam poi.dat 4,848 MB groot, vermoedelijk soort zip met de ingebouwde POI bestanden.
Waarschijnlijk doordat ik de postcodes van Nederland en Great_Brittain heb in de map ZIP kan ik toch via het menu nuttige plaatsen zoeken op vb Benzinepomp BP door eerst nuttige plaatsen, vervolgens Benzinepomp en vervolgens BP in te tikken, zo ook naar vb. pretpark de Efteling. Tevens kan je de meeste adressen bellen door deze zip map met postcodes. Als icoontje heb je alleen geen BP, maar een algemeen benzinepomp icoontje. Alle losse icoontjes in de POI map worden door menu galerij gelezen als afbeelding, vandaar de volle map en langdurige tijd om te openen dan.
SUC6

@linkerd
"Koop" een Symbian series 60 versie ipv smartphone, >

› reageer

@Crococo

Via de site http://www.gpstracks.nl vond ik dit; http://www.mapquest.com
En als je het helemaal zelf wilt doen kijk dan hier maar eens naar

http://www.home.versatel.nl/gpsnavigatie/index.html

› reageer

hoi OscarGrouch ik heb tomtom 5.2 op mijn Nokia N70 staan hij doet het wel maar als ze begint met praten dan gaat ze stotteren hoe kan ik dat verhelpen het lijkt net of m`n telefoon het niet aankan en ik heb er ook 512mb in zitten en ik heb nog 419mb vrij.
of kan ik beter route 66 pakken??????heb liever tomtom natuurlijk kan iemand hier bij helpen.

greetzz Bonk

› reageer

@Bonk en anderen die me ergens anders ook hebben gevonden in the twilightzone:

Waarschijnlijk heb je teveel stemmen in de map voices op je gsm, zet er maar een stuk of 3 in, gehaper had ik ook eerst op mijn N70, daarna niet meer. Met de originele stemmen zoals NL Bram nooit problemen, alleen met die uit de extra 29 stemmen map als ik er teveel inzette, ik heb alleen de NL se stemmen en 3 extra stemmen zoals KITT. Ook kan je de snelheid bij de demo langzamer zetten.
GPS patch heb je niet nodig, alleen als je problemen bij je gps mocht ondervinden, heb ik zelf namelijk NIET getest.

› reageer

@ oscargrouch

ik heb 4 nederlandse en 4 vlaamse erin staan (kan niet anders kiezen)of weet jij de nr`s die ik moet kiezen voor alleen de NL stemmen en tijdens het rijden doet ie het ook, ik zal m eens opnieuw installen mischien helpt dat wel

bonk

› reageer

Ik hoor hier alleen maar problemem met TomTom en niet met Route 66 Mobile, hoe kan dit??

› reageer

omdat er 1persoon op dit forum route66 gebruikt ?

waar zit die berichtenverwijder knop toch

› reageer

TomTom Voices -29-The Complete Series of TT voices-HotShot
This is the full compliment of voices + a few more:
- Sarah Michelle Gellar - Marilyn Monroe - Dr Evil - Michael Caine - Kim Cattrall - Tony Blair - Knight Rider - KITT - HRH The Queen - George Dubya Bush - R2D2 - Star Wars - Arnold Swarzenegger - Austin Powers - Clint Eastwood - Darth Vader - Homer Simpson - Joanna Lumley
- Lady Newsreader - Ozzy Osbourne (Bleeped) - Ozzy Osbourne (Swearing) - Patrick Stewart - Sean Connery - Sharon Osbourne - Yoda
- Andy Siddell - Justin Moorhouse - Liz Whitaker - Robot - Stephen Hawking - John_Cleese (Metres & Yards)
HotShot
*RELEASE: 1.00*

Dansk - Nils data23.chk Dansk - Dana data00.chk Deutsch - Lisa data02.chk Deutsch - Werner data01.chk English - Jane (GB) data05.chk English - Tim (GB) data04.chk Espanol - Antonio data22.chk Espanol - Pilar data10.chk Francais - Catherine data12.chk Francais - Jacques data11.chk Italiano - Roberto data24.chk Italiano - Maria data13.chk Nederlands - Eva (NL) data15.chk Nederlands - Bram (NL) data14.chk Nederlands - Nora (NL) data16.chk Norsk - J370rgen data20.chk Norsk - Anna data18.chk Svenska - Patrik data21.chk Svenska - Astrid data19.chk English - Bonnie (US) data08.chk English - Lori (US) data07.chk English - Richard (US) data09.chk Nederlands - Cora ( data17.chk

TomTom's Default System voices.
- Danish / Dansk - Brigitte
- Danish / Dansk - Nils
- German / Deutsch - Werner
- German / Deutsch - Lisa
- English(GB) - Tim
- English(GB) - Jane
- English(AUS) - Ken
- English(US) - Lori
- English(US) - Bonnie
- English(US) - Richard
- Spanish / Español - Marta
- Spanish / Español - Antonio
- French / Francais - Jacques
- French / Francais - Catherine
- Italian / Italiano - Chiara
- Italian / Italiano - Roberto
- Nederlands(NL) - Bram
- Nederlands(NL) - Eva
- Nederlands(NL) - Nora
- Nederlands(B) - Lucie
- Nederlands(NL) - Bernard
- Norwegian / Norsk - Liv
- Norwegian / Norsk - Jorgen
- Swedish / Svenska - Astrid
- Swedish / Svenska - Patrik
- Portuguese / Português - Joaquim
- Portuguese / Português - Catarina
- Finnish / Suomi - Kati
- Finnish / Suomi - Matti
- Greek - Olympia
- Greek - Aristides
- Russian / Ruskii - Anna
- Russian / Ruskii - Vlad
- Polish / Polski - Katarzyna
- Polish / Polski - Andrzej
- Eesti - Jüri
- Slovenia / Slovencina - Barbara
- Turkey / Türkçe - Serra
- Turkey / Türkçe - Kamran
- Latvian / Latviski - Ivars
- vCzech Republic / Ce?tina - Miloslav
- Malaysia / Malay - Erra
- Bulgarian - Marius
- Latin American Spanish / Español(LA) - Norma
- Latin American Spanish / Español(LA) - Raul
- Serbain / Srpski - Predrag
- Serb-Croat / Hrvatski(Croat) - Goran
- Barazillian Portuguese / Português(BRA) - Gabriela
- Hungarian / Magyar(HUN) - Marika
- Lithuanian / Lietuviskai - Vladas
- Chinese(Mandarin) - Tao
- Chinese(Cantonese) - Bai-Qiang
- Japanese - Kiyoshi
- Roman - Oana
- Thai - Yue

› reageer

Ben ik zeker de enigste die probleemloos overal naar toe navigeer.

› reageer

@ oscargrouch
met die andere stem bram gaat het al beter maar nog niet helemaal en dat is nu even in de demo mode ik ga m zo even op de weg testen
waar kan ik het beste tomtom opzetten op geheugen telefoon of mmc ik heb m er helemaal afgegooid en er weer opgezet hij staat nu op mijn mmc kaartje heb tomtom erop staan en zip en Benelux 566 en de nederlandse stem van bram ik zou echt niet weten wat ik er verder nog aan kan veranderen.

› reageer

Ik heb alles, zowel programma als de kaarten op mijn 512MB MMC-kaart staan en alles werkt prima, af en toe wat vertraging bij opstarten en afsluiten sommige programma's, maar ja, het is geen Pentium IV hé!

› reageer

wat beteken het mapje benelux f eigenlijk is dat hetzelfde als de andere benelux mapje

› reageer

Ik heb ook route66 (origineel!) en ik heb ook een probleem dat de GPS verbinding weg valt. Het lijkt me dus een Nokia probleem te zijn en geen navigatie probleem. Ik heb firmware 3.0546.2.3 RM-84. Er schijnt een beta 4 versie uit te zijn (in UK).

› reageer

hallo, hehe eindelijk n plek waar ik mn vraagjes kan stellen.
Ik heb een n70 en wil me het Tomtom mobile 5 aanschaffen maar ik ken er dus niets van.
Maar het is allemaal zo onduidelijk! er is een pakket voor smartphone, één voor nokia 60 series, één voor 80 series, ...
Ik dacht dat n70 tot de 60 series behoort, maar daar staat de n70 (of n90) dus niet bij op de TT-doos. Winkelbedienden kijken me dommig aan als ik tverschil vraag. Of is dat dan nog niet de versie 5.2 zoals ik op dit draadje las (nodig voor n70)? op tomtom.com staat hij er wel bij. Of moet ik de Tomtom mobile 5 full nokia kopen? Op ebay ist helemaal een ramp, daar kletsen ze alles door elkaar, 9300 bij 60 series, en als je iets vraagt geen antwoord. Wat verwarrend zeg.
ergens las ik dan weer dat t voor n70 een speciaal kaartje moet zijn?
Pfff, zelfs tomtoms site is onduidelijk, nergens een productcode te vinden. Dus graag van iemand welke uitvoering ik moet kopen (liefst juiste productcode) moet je die 'versie 5,2' dan achteraf downloaden?

O ja, als je dan achteraf die Cd's van alle landen v europa koopt, kun je die dan op een ander kaartje (met meer geheugen)zetten? is dat dan een SD? of MMC? was tverschil?

nou, alvast bedankt, want ik geraak er niet uit

› reageer

@red

Antwoord op deze vragen is een beetje moeilijk aaangezien je alles door elkaar haalt, lees eerst dit Topic door en veel van je vragen worden beantwoord

› reageer

@ g.tichelaar

Sinds ik de 'kale' tomtom op m'n kaartje heb staan word ik overal probleemloos naar toe geloodst. Probleem bij mij (en ik vermoed ook bij veel anderen) is dat de versie van tomtom voor de N70 niet goed - eigenlijk gewoon niet - overweg kan met toegevoegde POI's zoals flitspalen. Had toen ik die flitspalen had toegevoegd niets anders dan problemen. Na alles verwijderd te hebben, ook de 'rare' stemmen, werkt alles perfect.

@ Red
Voor welk geheugenkaartje je nodig hebt kan je met een beetje googlen best wel achter komen. Tis dus een compacte MMC-kaart (MultiMediaCard) met dubbel voltage (1,8/3V) Gewoon op de site van Nokia.nl te vinden.

Welke versie tomtom? TomTom Mobile 5.20 voor Symbian OS Series60

› reageer

@MTT

Laat ons eens weten wat jou ervaringen zijn met de flitspalen toegevoegd aan TomToM

› reageer

dus als ik t goed begrijp, tomtom mobile 5 60 series kopen en dan nadien 5,20 downloaden? Maar ik moet dan wel een kaart lezer/schrijver hebben... Of zijn de nieuwst paketten al zo ge updated?

Ja ik heb alles van dit draadje gelezen maar niet erg duidelijk hoor, veel over (illegaal) downloaden en zo...

› reageer

Sinds ik 3 flinke bekeuringen kreeg vlak achter elkaar, werd 2 keer beschoten door een lasergun, ben ik me gaan bezinnen. Nu rijd ik, vind ik zelf, heel netjes. Dus heb ik die flitspalen pois niet nodig.
En die staan er dan ook niet op en zijn vrij nutteloos als je net als ik op de korrel wordt genomen door laserguns. De flitspalen weet ik heus wel te staan en zie ik ruim van te voren.

› reageer

Anderen misschien, ikzelf heb deze ook verwijderd is nu redelijk stabiel maar het moet ook met werken, ik weet er ook een helehoop te staan maar niet allemaal in Nederland en zeer zeker niet in de BeNeLux

› reageer

zou t deze kunnen zijn? 1F03.050 of is dit nog steed versie 5 ipv 5.20?

› reageer

@red: Je moet dus een DV RS-MMC hebben. In woorden Dual voltage reduces size multimediacard.

› reageer

ja ok bedankt, maar ik moet toch een gps muis en kaart + kaartlezer en zo hebben he... zal toch ook al gauw 150eu kosten.
Kwas gewoon bang dat ik in de winkel een oude versie in mn poten krijg want echt, in veel winkels waar ik kwam kenden ze er niets van.
trouwens van cracks en zo ken ik echt niets...
Wou gewoon weten welke de laatste TT versie en dus naam of produktcode(winkelpakket) het is voor mn n70 en ik hem kan herkennen zonder te moeten nadien downloaden en zo. op de site van tomtom echt niet duidelijk voor leken.bah
En nu weet ik nog altijd niets...
Blijkbaar niet voor onwetenden hier

› reageer

Even voor de duidelijkheid. Ik had een Adapt AD-300 GPS muis met Tomtom 5.2 (origineel) en een Nokia N70 (met 3.0546.2.3 firmware). Deze muis werrkt niet goed. Verbinding valt elke minuut een paar tellen weg. Dat is zeer irritant. Ook met Route66 had ik hetzelfde probleem. Nu heb ik zojuist deze muis geruild voor een Tomtom muis (SirfIII). Ik heb hiermee vervolgens een uurtje rond gereden en tot nu toe nog geen wegvallend isgnaal gehad. Dus het lijkt hiermee goed te gaan.

Iemand goede ervaringen met andere GPS muizen?

› reageer

Ik heb de Emtac Trine BT GPS II. Werkt perfect!

› reageer

@sretlow:

Zoals als eerder in dit forum vermeld zijn er inderdaad een behoorlijk aantal gps muizen die niet of niet altijd voldoen, zoals de adapt 300 en de oasis media receiver en de leadtek (niet altijd). De Emtac Trine BT GPS II ken ik niet, maar werkt dus blijkbaar bij iemand wel. Ik heb zelf ook de tomtom sirfIII, wel iets duurder maar werkelijk perfect. Ik heb dan ook nog niemand gehoord die wel problemen met de tomtom receiver heeft. Ach ja, aan de software is te komen, dus heb je in principe voor 149 euro een compleet navigatiesysteem.

› reageer

Wat ik ook vaker gelezen heb in deze topic is dat de problemen aan de firmware van nokia liggen. Ik geloof daar dus niet in. Ik heb zelf de versie van sept.2005 en alles werkt prima. Van de 10 problemen die ik gehoord heb, lag het 8 keer aan de gps muis en 2 keer aan het verkeerd installeren van de software. Ik heb overigens met de 'oude' firmware buiten het navigatiegebeuren ook geen problemen. Telefoon is lekker snel (met 512mb kaartje (Kingston)). Ik heb dus niets te klagen

› reageer

Sind kort heb ik nu ook TT 5.2 op mijn N70.

Ik heb de handleiding op mijn tel staan en ook de POI.
ook heb ik ongeveer 200 afbeelding in mijn gallerij staan.

Nu heb ik dus gelezen dat je de handleiding en POI moet verwijderen om TT perfect te laten werken.

1-Betekent "perfect" dat de verbinding niet meer om de haverklap
wegvalt tussen GPS en de N70? Of verwijder je hiermee 'slechts" de
afbeeldingen in je Gallerij.

Ik wil dus niet de afbeeldingen en handleiding verwijderen, en dan merken dat TT niet meer werkt.

2- Kan iemand vertellen hoe en waar ik de handleiding etc moet verwijderen.Want er staan zoveel folders her en der.

(By the way, kan je ook de afbeeldingen in je gallerij een voor een verwijderen?)

› reageer

@icarus 38:

Werking tt5 heeft op zich niets met handleiding te maken. De handleiding verwijderen zorgde er bij mij alleen voor dat die vervelende afbeeldingen uit de galerij gingen en dat is gelukt. Mijns inziens bereik je de perfecte werking met de tomtom receiver (sirfIII) en zonder flitspalen in tomtom want die zorgen regelmatig voor een vastloper. Overigens kun je natuurlijk elke afbeelding in de gallerij 1 voor 1 verwijderen door op c te drukken.

Succes

› reageer

@ Icarus:

De handleiding staat bij mij overigens gewoon als losse map op de mmc

› reageer

@red

Neem contact op met TomTom er zijn demonstratiedagen daar kan men al jou vragen beantwoorden

› reageer

@tichelaar, ja dat zal ik doen. kzag vandaag een packet waar t al opstond : ook voor de N90, maar... n70 stond er niet op,maar zal wel gaan zeker?

› reageer

@red

Zoekt En Gij Zult Vinden

› reageer

bij mij staat de handleiding ook in een aparte folder in bestands beheer.

Alleen weet ik niet waar de POI is opgeslagen, en kan het daarom ook niet verwijderen. Kan iemand mij helpen dit te verwijderen.

Voor de zekerheid: ik kan zonder problemen de handleiding en PI verwijderen?

› reageer

Vodafone verkoopt nu tijdelijk de N70 inclusief TomTom Mobile (dus via de online shop van de Vodafone website).

› reageer

@ Koen (moderator)

Vodafone verkoopt alleen tomtom bij de nokia 6630/6680 en niet bij de N70

› reageer

Hé, ze hebben opeens de aanbiedingen aangepast! Hij stond er echt tussen op deze link. Opeens is de prijs van de N70 verlaagd van 209,- naar 0,- euro bij een 2 jarig UMTS 35 abonnement en dat TomTom mobile er dan niet meer bij zit. Nog wel bij de 6630 en de 6680. Conclusie is wel dat de N70 TomTom aanbieding die er eerder op stond toch redelijk een sigaar uit eigen doos was voor wat de TomTom Mobile betreft. Ze halen de TomTom weg en de prijs kan weer flink omlaag.

EDIT: kijk eens hier bij acties, daar staat de N70 wel degelijk tussen MET TomTom Mobile! Voor deze "gratis" TomTom Mobile betaal je dus wel 209 euro! Lekker gratis van Vodafone zeg.

› reageer

Dat is dus helemaal niet gratis, maar 60 Euro teveel, software goed te verkrijgen en origineel Tomtom gps muis 149 Euro, wel mooie korting van 99 Euro totaalpakket, tis maar waar je voor gaat...:

Vergat nog de meegeleverde MMC-kaart, de mijne van Kingston 512MB was 45 Euro, dus eigenlijk voor 15 Euro de originele software, hoe groot is de originele Tomtom MMC-kaart eigenlijk en is die te fragmenteren naar eigen gebruik???

› reageer

hallo kan iemand mij helpen met het installeren van TT op de n70 .
ik heb alles op de geheugen kaart staan zo` 11 mapjes en alles los vanelkaar gezet .
telefoon al 2 keer uitgezet maat noog reactie van TT.
kan het zijn dat dit de verkeerde versie niet sybian.
de n70 hoort toch zelf de software te installeren van TT ?

› reageer

De applicatie is op te starten vanuit de map "persoonlijk".

› reageer

Alleen .sis bestanden zoals bv Tomtom 520.sis en jar (= java bestand) worden echt op de gsm geïnstalleerd (kan zowel met Nokia PC Suite vanaf de pc als eerst gehele sis op de gsm kopiëren en dan op de gsm zelf installeren met beheer, waar je deze sis ook weer kan deïnstalleren), rest is gewoon kopiëren en plakken en inderdaad in de map persoonlijk komen de icoontjes terecht, die je later weer kan verplaatsen via de opties. Probleem bij laatste manier is het moeilijkere verwijderen van de bestanden met name die in de verborgen map systeem op de gsm, dit kan je doen met behulp van FExplorer zie eerder in forum.

› reageer

Hallo in tegenstelling tot veel reacties heb ik geen enkel probleem met TT 5 en de oasis muis bestanen op de rs MMC en oasis pairen en werken in eerste instatie TT (benelux) "uitgekleed" n.l.eerst op een 64 MB kaartje gezet en werkte probleemloos......

› reageer

Ik heb ook de OASIS GPS en gebruik TMTM 5.2 met alle flitspalen.
Ik heb geen enkele problemen met ontvangst tussen telefoon en de GPS.
Echter als ik meer dan één POI installeer dan krijg ik problemen met de connectie.
Dus het licht niet aan de OASIS en telefoon maar puur aan de POI.

› reageer

Ik heb inmiddels mijn Nokia N70 een paar weken en hij bevalt me prima. Ik wil graag TT installeren en heb alle bestanden op de MMC- kaart gezet (512 Mb). Ik kan echter met geen mogelijkheid de bestanden openen. De foutmelding onbekende bestandsindeling wordt steeds gegeven.

Is er iemand die mij hier verder in kan helpen???

Alvast bedankt.

› reageer

Weet iemand ook of ik tijdens t navigeren (BT Gps muis) ook gebruik kan maken van mijn bluetooth headset? Dubbele BT ondersteuning

› reageer

@DennisN70:

Helaas ondersteunt je N70 slechts 1 BT-verbinding tegelijk, dus of je GPS of je BT headset.

› reageer

dat is niet helemaal waar dat de N70 maar 1 verbinding tegelijk kan hebben.
ik heb de SE hbh-608 bluetooth headset en een Leadtek gps ontvanger, en ze werken beide perfect en ook nog eens tegelijk.
zorg dat je eerst een verbinding hebt met je headset, voordat je tomtom opstart.
bijkomend voordeel is dat je dan de instructies van tomtom via je headset hoort. alleen tijdens het bellen hoor je volgens mij geen instructies van tomtom

› reageer

Ik gebruik ook een dubbele bluetooth verbinding. Tomtom receiver met de supertooth II carkit. Werkt prima.

› reageer

Idem. Meerdere verbindingen zijn mogelijk. Ikzelg Parrot Carkit en BT muis (Tomtom).

› reageer

Vroeger kon je slechts 1 BT-verbinding maken met je toestel.

› reageer

vroeger gingen we nog op jacht met pijl en boog

› reageer

Vraag:

Weet iemand toevallig of er binnenkort nieuw kaartmateriaal komt voor tomtom mobile 5? Mij valt namelijk regelmatig op dat het kaartmateriaal niet super up-to-date is.

› reageer

Als je een geregistreerde versie hebt van TT Mobile, heb je toch recht op gratis updates? Ik denk alleen niet dat dit geldt voor illegale geripte kopies die van het internet geplukt zijn

› reageer

Zolang TT gebruikt maakt van het kaart materiaal van Telatlas zal men vaker op zoek moeten gaan naar de juiste weg maar dan met een gewone wegenkaart, ik denk dat ze dat bij TT ook wel door hebben en gekozen hebben bij de Rider voor het Amerikaanse Navteq

› reageer

weet je ook toevallig waar route66 gebruik van maakt ?

› reageer

Navteq uiteraard, hoewel ik moet erkennen dat deze ook niet 100% is vind deze in nieuwbouwwijken toch de straaten waar TT je de verkeerde gemeente instuurd

› reageer

zal binnenkort zelf eens ff testen :-)
hier in de buurt staat ook een hoop nieuwbouw..
ff kijken wat hier de verschillen zijn van route66 tegenover tom

› reageer

Heb sinds twee weken n70 in bezit. hoor vanalles over update software etc. Ik vraag mij voor welke toestellen dit geldt en dus of dit voor mij ook geldt. Ik heb hier niets over gehoord bij de provider.
In begin trots dat ik dit apparaat bezat, had een en ander gelezen, doch nu valt het mij iets tegen. Op de n70 zit weinig software waar je mee aan de slag kunt. Je moet alles zelf uitzoeken en installeren. Zo ook navigatie. TT zou goed werken op de n70 doch bij mij werkt het niet, ook niet na de update van TT. Na installatie kom ik niet verder dan het openingsscherm, geen automatische of manuele installatie te zien, of kan de map of stem niet vinden. Valt tegen het toestel. op de nokia pagina wordt je ook niet wijzer van. Ik blijf het even proberen, doch of ik hem nog eens zou kopen. ik weet niet wat er verkeerd gaat bij installatie.

› reageer

dat jou alles tegenvalt qua software heeft vrijwel niets met het toestel te maken.
meer met jouw verwachtingen van het toestel.

› reageer

begrijp ik het goed. kan op de n70 alleen software geinstalleerd worden met de extensie .sis of jar. dus ook tt software met deze extensie.

› reageer

Op de site van navigon (www.navigon.com) kan je je nu inschrijven als Beta tester voor de mobiele Symbian versie van Navigon. Ik heb dat gedaan en kreeg per email een link waar ik als tester de software voor mijn N70 kon downloaden voor de test + een registratie /licentie code van de software. Helaas wil de software bij mij niet verder dan het opstartscherm. Wie weet dat anderen meer succes hebben?

NB. ik weet niet welke kaart(en) ze in de Beta versie meeleveren. Met een beetje pech Duitsland, maar wie weet ook Nederland (kan het zelf niet controleren aangezien ik het niet aan de praat krijg).

› reageer

En ook deze maakt gebruik van Navteq kaartmateriaal, ik kan alleen niet vinden waar ik mij in moet laten schrijven misschien nog een linkje ??

› reageer

@ g.tichelaar

http://www.navigon.com/site/de/de

› reageer

Ik ben al een tijdje aan het klooien met mijn N70 en TomTom mobile "legale" versie.

Zou iemand me exact kunnen vertellen welke bestanden ik nu op mijn memory cardje moet zetten om TomTom mobile draaiende te krijgen. (zou iemand me dit exact kunnen mailen of anders in een Word bestandje naar me toe kunnen mailen?)

› reageer


zoals een aantal mensen hier hadden aangeraden/uitgeprobeerd heb ik ook de POI, Flitspalen en handleiding van TT van mijn geheugenkaart verwijdered.

Nu ben ik af van mijn afbeeldingen in galerij, das goed nieuws.

Alleen qua navigatie heb ik nog steeds het probleem dat mijn verbinding elke keer wegvalt tussen de N70 en de Adapt 300 Receiver.
(kan dat komen door de hevige mist van vandaag?)


Bij anderen was het probleem van wegvallen opgelost na het verwijderen van de POI en flitspalen.

Moet ik nog wat anders verwijderen?

Ook ben ik volgens mij de voice kwijt, waar kan ik checken of ik de voice nog op mijn geheugenkaart heb staan?

› reageer

ik heb die navigon er op gekregen en je kan in meerder landen navigeren...
vraag me af hoe het precies werkt,want hij is de hele tijd stiekem internet verbinding aan het maken

› reageer

@master of disaster

Vertel eens wat meer, hoe is de Layout en gebruiksvriendelijkhied en kan je zoals men zegt grenzeloos navigeren.??

› reageer

ik heb het er zelf ook nog maar 5 minuten op staan ;-)
menu is in ieder geval vrij simpel..

wat ook wel lekker is , is dat je kan aangeven waarmee je wilt navigeren :
auto, fiets , trolly etc.

zal van het weekend wel ff met de auto een stukkie rijden, kijken of het wat is.

ik ga alleen wel ff kijken hoe dat nou zit met de internet verbinding, want ik ben niet van plan om permanent verbonden te zijn

› reageer

@master of disaster

Welke landkaart zit erbij, ga nu maar navigeren en laat het ons vanavond maar weten, oke

› reageer

Mijn Adapt AD-300 muis had hetzelfde probleem. Na van alles geprobeerd te hebben (waaronder ook het verwijderen van flitspaal POI's en diverse andere adviesen van andere forums) heb ik de muis ingeruild voor een tomtom Sirf III muis. Daarna nooit meer een probleem van wegvallende verbinding gehad.

› reageer


hi scretlow,

thanks voor de advies.

heb al een leadtek met sirf III besteld, probeer eerst deze uit en dan anders een TT muis.

› reageer

Ik heb geprobeerd Navigon op te starten via menu/persoonlijk/navigon5. Vervolgens gaat de applicatie starten en na ca. 20 seconden valt de boel uit. Heeft 1 van jullie bijzondere zaken gedaan om de installatie werkend te krijgen? (bijvoorbeeld eerst de bluetooth muis aansluiten of iets dergelijks, of op andere wijze opstarten van de applicatie?

Over de GPRS verbinding: dat klopt. Als je de info die je op de Navigon website staat gelezen had, dan had je gezien dat de mobiele Navigon versie de kaarten binnenhaalt via GPRS. Voor het aanmelden heb je natabene aangevinkt dat je op de hoogte bent hiervan en dat je akkoord bent dat er datakosten kunnen ontstaan.

› reageer

heb niks speciaals gedaan..
kwestie van sis installeren met de pc-suit, code's invoeren en klaar..
had pas later me gps aangesloten.

"Ich habe verstanden, dass bei der Benutzung des NAVIGON MobileNavigator|5 für Symbian Kosten für die Datenverbindung anfallen, die ich selbst zu tragen habe."

staat weinig over een constante internet verbinding...

tis geen probleem ofzo, ik ga het alleen niet verder meer gebuiken

› reageer

@Koen, waar staat ergens dat de Navigon5 compatible is met de Nokia N70 of ieder ander symbian toestel. Volgens mij werkt die er echt niet op hoor.

› reageer

@MTT

Als ik de link mag geloven wel, en voor de zekerheid nog maar even opgezocht dit staat er, Sie sind im Besitz eines der folgenden Mobiltelefone?

NOKIA 3230 / 6260 / 6600 / 6620 / 6630 / 6670 / 6680 / 6681 / 6682 / 7610 / N70
SAMSUNG SGH-D720 / D730

› reageer

Inmiddels een orgineel Route 66 pakket aangeschaft. Werkt prima, tot gisteren...

Beeldscherm wordt opeens donker, hij snapt niet meer waar ik ben, loopt vast enzovoorts. MAar de stem gaat wel door volgens normaal gebruik!

Iemand een idee?

› reageer

Vreemd, als dit een orgineel product is kan het niet aan je telefoon liggen, advies, een nieuwe installatie

› reageer

tja heb dat van navigon ook gelezen. zoeken beta testers. Alleen voor deze betaversie moet er naast een gps verbinding ook een umts of GPRS verbinding met jouw provider bestaan. Kaartmateriaal wordt namelijk naar vraag verzonden naar je toestel. Dat is toch een dure oplossing of niet. Oke hoef geen kaartmateriaal op mijn n70 te installeren maar download dit per keer en per rit. de openverbinding met internet via umts of gprs is ook niet goedkoop, dus ik ga maar weer voor de tt . trouwens nog niet gelukt aan de praat te krijgen.

› reageer

Ik heb een Nokia N70 en hebt 2dagen geleden de Oasis Gps receiver binnen gekregen voor mijn TomTom 5.2 op de Nokia. Op de een of andere manier maken ze geen goed verbinding, want telkens als ik wil navigeren valt de verbinding na een kleine 30 sec. al weg en dan staat er 'Geen Gps-apparaat gevonden'. Ik heb de Gps ontvanger onder me voorruit in de auto liggen en het is geen warmtewerend glas.

Kan iemand mij misschien vertellen hoe dit probleem ontstaat?? Ligt het misschien aan instellingen die gewijzigd moeten worden??

Alvast bedankt

› reageer

Icarus38 heb je inmiddels de ontvanger ontvangen en wat zijn daar je bevindingen van?

› reageer

@carlito84:

Ik heb deze muis ook gehad. Echt alles geprobeerd om hem aan het werk te krijgen maar mij is het niet gelukt. Terug gebracht en vervolgens de tomtom receiver aangeschaft. Je betaald wel iets meer maar het werkt gewoonweg perfect. Nooit storing. Dubbele bluetooth verbinding (carkit) ook prima werkend. En ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit ergens een bericht heb gelezen dat iemand problemen heeft met de tomtom receiver.

Succes ermee

› reageer

@goetfoud :

Hey! Bedankt voor je reactie..ik ga mijn Oasis Gps ontvanger vandaag nog terug sturen naar Pdashop. Ik hoop dat dat de reden is waarom die het niet doet. Ik heb toennet een medewerker van Pdashop gesproken, ze hebben de Tomtom gps niet op voorraad. Ik heb nu de 'Rikaline 6033 Bluetooth GPS Receiver' besteld. Stukken beter dan de Oasis heb ik te horen gekregen..ik hoop dat het hierdoor goedkomt.

Nogmaals bedankt voor de info..

› reageer

Ik ben opzoek naar een goede GPS. Deze moet met mijn N70 met tomtom goed overweg kunnen. Wat ik begrijp is dat er sirf III op moet zitten. Na enig speurwerk zag ik de adapt-700 sirf III. Wat ik me nu afvraag is of dit met mijn N70 en tomtom mobile 5 goed gaat. Graag reactie.

› reageer

Gaat goed, ik heb ook een Adapt in tegenstelling de berichten hier

› reageer

ik heb tomtom plus op me nokia instal gedaan. alleen als ik nu tomtom aanroep springt ie terug naar het menu

› reageer

vandaag de TomTom bluetooth gps ontvanger gekregen, aangezet en mijn N70 ziet hem meteen. Navigeren geen probleem, super verbinding.
Kost iets meer maar dan heb je wel wat.

› reageer

Welke firmware heb je dan op je N70?

› reageer


Wilde me aanmelden als Navigon beta tester, maar dit is niet meer mogelijk (max aanal testers bereikt).

› reageer

nog gewoon de Vodafoon firmware van september.
Moet zo een ritje van ongeveer 1 uur maken en zal eens kijken hoe hij zich dan gedraagt

› reageer

Heb N70 nu 1 week en heb gisteren mobile 5 eropgezet met benelux,frankrijk,duitsland + kaarten met een adapt 700 sirf 3 en het loopt goed geen verlies van verbinding,ga morgen een ritje buitenland testen.
Laat het jullie welweten

› reageer

Kan iemand mij vertellen hoe lang je kan navigeren op een volle accu? En of je gewoon weer door kan gaan waar je gebleven was als je de accu eventueel zou verwisselen.
Dit omdat ik wel eens een lange wandeltocht loop (4-daagse 50km en kennedymars 80km + trainen uiteraard). Het zou leuk zijn als ik kan zien waar ik zit, en wat de afgelegde afstand is.

› reageer

Draaiend met TomTom geeft ie na 2 uur al aan dat de batterijk leeg begint te raken.

› reageer

Dit is ook een optie (Zoek er wel eentje die geschikt is voor de Nokia)› reageer

Ik zou voor een paar Euro alsnog een cardreader aanschaffen. Werkt sneller en makkelijker en je weet zeker dat ook je verborgen bestanden overgezet worden. En een cardreader komt in de toekomst waarschijnlijk weer van pas bij een volgend toestel/digitale camera enz.

› reageer

Volgens mij trekt tomtom je accu met name zo snel leeg omdat het de schermverlichting constant laat branden. Weet iemand of het in TTM 5 mogelijk is om de schermverlichting uit te zetten?

little devil> hoe lang je gps accu het doet hangt van je gps af (typisch 10 - 30 uur). Er zijn ook andere GPS (geen navigatie) programma's die een stuk mider stroom nodig hebben dan tomtom. Mijn 6600 was na een dag GPS-klooien nog 1/3 vol, dus dat moet voldoende zijn voor jouw wandelingen. Het freeware progje mapviewgps kan een track bijhouden, vonlgens mij is dat wat je zoekt.

Je kunt tijdens je wandeling volgens mij gewoon de accu van je GPS wisselen, je foon krijgt dan een paar minuten geen GPS signaal binnen, maar daar kunnen de meeste programma's vast wel mee omgaan, in een tunnen heb je immers soms ook geen ontvangst.

› reageer

Achtergrond verlichting kun je gewoon uitzetten.
Scheelt aanzienlijk in je standbytijd met je tomtom.

› reageer

Vandaag naar belgie (Antwerpen) gereden,continu bereik doet het top,alleeen de accu van N70 met bluetooth aan is niet echt denderend 3 uurtjes zo en dan is hij wel leeg daarom maar een autoladertje aangeschaft.

› reageer

giel> je kunt natuurlijk de verlichting permanent uitzetten op je telefoon.

Maar dat is ook weer niet praktisch, ik wil dat tomtom, net als de rest van de telefoon, na een tijdje de verlichting uitzet, en dat die weer aangaat als ik een toets aanraak, of desnoods als TT een routeaanwijzing geeft.

Ik heb dat nog niet ontdekt als een instelling van tomtom

edit> tomtom laat ook de toetsenbord verlichting continu branden

› reageer

Men kan ook de kaartweergave uitzetten boven een zelf ingestelde snelheid scheeld ook.

› reageer

als je met de fiets of lopend bent, dan is het wel lastig dat je verlichting blijft branden.
maar voor 5 euro heb je al een autolader, dus daar hoef je het niet voor te laten.

› reageer

Maar dat is ook weer niet praktisch, ik wil dat tomtom, net als de rest van de telefoon, na een tijdje de verlichting uitzet, en dat die weer aangaat als ik een toets aanraak, of desnoods als TT een routeaanwijzing geeft.

Ik heb dat nog niet ontdekt als een instelling van tomtom


Ja, daar heb ik het over...
Hoe lang heb je gezocht in de instellingen?

"Wijzig voorkeuren" -> "Voorkeuren achtergrondverlichting" -> "Altijd"

› reageer

@master of disaster

Voor 5 euro een autolader???, graag een linkje

› reageer

Nokia lader geen verzendkosten bij vooruitbetalen

Wordt voor het wandelen dus even experimenteren met verschillende programma's. Heb al wat lichte, simpele programma's gezien die waarschijnlijk ook voldoen. Bedankt voor de info!

› reageer

giel> ik ben niet gek , heb bij wijzig voorkeuren alleen de volgende opties:
* nachtkleuren
* 3D weergave
* kaartweergave
* nuttige plaatsen
* geluid uit

* volume
* onderhoud favoriten
* thuislocatie
* stem
* onderhoud nuttige plaatsten

* stel gps in
* naamweergave
* korte rondleiding
* kaartkleuren
* wis route

* eenheden
* over TT mob.
* wis route
* stem
* taal

› reageer

@ g.tichelaar :
www.xaxashop.nl

geen verzendkosten, en achteraf betalen.

@rob.

giel heeft gelijk hoor..

› reageer

@Rob

Excuses! Ik neem aan dat ik een uitgebreider menu heb.

Onder Wijzig voorkeuren staat bij mijn versie:

* nachtkleuren
* 3D weergave
* kaartweergave
* nuttige plaatsen
* geluid uit

* volume
* onderhoud favorieten
* thuislocatie
* onderhoud nuttige plaatsten
* Voorkeuren achtergondverlichting

* planning voorkeuren
* tolheffing voorkeuren
* voorkeuren kompas
* statusbalk voorkeuren
* wijzig kaartkleuren

* toon gps-status
* Voorkeuren naam
* wissel kaart
* kies eenheden
* toon tips

* herstel fabrieks instellingen
* Toon versie
* wijzig stem
* wijzig taal
* verwijder een kaartIk heb btw een tijd geleden een nieuwe auto lader gekocht voor minder dan 5euro op marktplaats, maar dit was echt een miskoop omdat hij erg slecht oplaadt.
Ik raad je aan gewoon een orginele Nokia autolader te kopen.
In de winkel voor €9,50

› reageer

giel> welke versie van tomtom heb jij dan?

misschien kan je me ff mailen, dat vervuilt het topic wat minder

› reageer

Welke GPS-ontvanger is het meest geschikt voor de NOKIA N70? (en natuurlijk voor de meest gunstige prijs!) Ook wil ik wel weten welke MMC kaart het meest geschikt is?

› reageer

Heb het zelfde menu als Giel.

› reageer

elke bluetooth GPS muis is geschikt voor de N70. Dat geld ook voor de MMC kaart. Je hebt een Dual Voltage Reduced Size Multi Media Card nodig (DV RS-MMC), welke maakt niet uit.

› reageer

misschien kan je me ff mailen, dat vervuilt het topic wat minder
Jep, gedaan

› reageer

wie kan me helpen met tomtom op mijn n70 zo in te stellen
dat ik um op de brommer/fiets kan gebruiken?
Ik kom er zelf niet uit! zie ik iets over het hoofd?

› reageer

"Wijzig voorkeuren" , "planning voorkeuren" , "alleen fietsroutes". Althans op mijn 6680 met TT5.

› reageer

oww zou ik dan een oude versie hebben?
hoe kan ik zien welke versie ik heb?

› reageer

dexter> als je hoofdmenu 2 'tabbladen' heeft (1/2 en 2/2), heb je een oude versie. De nieuwste versie heeft 3 tabbladen in het hoofdmenu.

volgens mij had ik TomTom Mobile 2005, nu heb ik TomTom Mobile 5 en die heeft een stuk meer opties

› reageer

owww oke! thnx! Hij heeft idd twee tabladen.
Wie heeft er anders mobile 5 voor mij!?!?
of weet waar ik het kan halen!

› reageer

Ook ik was dus zo slim om zo'n goedkope Oasis Media Bluetooth GPS Receiver te kopen (via pdashop.nl). Ik liep tegen hetzelfde probleem aan al een aantal anderen hier op het forum. De verbinding tussen de Oasis en de N70 verbrak elke 30 seconden. Soms kwam ie dan terug en soms ook helemaal niet.

Ik heb dit gemeldt aan pdashop.nl en ben na enig heen en weer emailen er maar langs gegaan. Heb ze gevraagd of ik hem om mocht ruilen voor de Leadtek bluetooth GPS 9553X (SiRF III). Ze raden zelf ook een SiRF III aan voor de Nokia's met TomTom. Koste me 26,- meer dan die Oasis.

Maar ik ben er ook heel blij mee! Deze doet het echt een stuk sneller en beter. Sneller fix op de sattelieten en een constante bluetooth verbinding. Echt een aanrader!

Ik denk dat het echte probleem is dat de TomTom Mobile die de meeste mensen gebruiken als GPS-driver v1.20 heeft. TomTom heeft speciaal voor de Nokia N70 (en N90) een update upgegeven. Daarin is de GPS-driver geupdate naar 1.21. Ik denk dus dat die wel goed zal werken met de Oasis GPS!

› reageer


Hi Harolds,

bedankt voor deze nuttige tip.
had dezelfde leadtek ook willen kopen bij gpsshop maar die zijn om de haverklap uitverkocht.

Heb je de TomTom in combinatie met de leadtek 9553X gebruikt inclusief de POI en flitspalen? of zonder al deze nuttige zaken?

› reageer

@harolds

Waar kan ik deze GPS update vinden.??

› reageer

dexterfranken> wij hebben natuurlijk geen illegale software in de aanbieding. Maar als je gewoon zoekt waar je al je software, films en mp3s vind .

Heb je wel eens van torrent gehoord (http://nl.wikipedia.org/wiki/BitTorrent)?

› reageer

Hoi, sinds een paar dagen tomtom 5 op toestel gezet icm een Keomo gps receiver (16-kan.) Eerste 2 dgn PERFECTE navigatie. Vandaag echt knudde, continu geen GPS signaal, navigatie loopt vast. Waar kan dit aan liggen? Aan de gps receiver of aan de N70 zelf? Vandaag was ook redelijk bewolkt maar je moet toch ALTIJD signaal op je gps receiver kunnen ontvangen? Wie heeft dit probleem ook gehad of kan me helpen?
Heb 1 gb DV kaartje, waarvan 850 mb in gebruik is. Verder dus de Keomo receiver en tomtom 5.20 erop gezet. Doe ik iets fout?
Alvast bedankt voor je antwoord.
PS. heb al enige reacties van anderen gelezen over soortgelijk probleem maar kom er dan nog niet uit. Misschien dat de gps receiver van mij een probleem is? Hoorde ook al ergens dat tomtom alleen met een tomtom receiver werkt...?

› reageer

Ik heb TomTom 5.2 op mijn N70 geinstalleerd met, in eerste instantie, een GPS ontvanger van Leadtek (9537 voor € 99,-). Ongeveer een week mee getest en daarna teruggebracht omdat de ontvangst niet optimaal was en af en toe zelfs wegviel. Daarna geen risico meer genomen en direct een TomTom GPS (€ 139,-) ontvanger gekocht. Vooral de GPS chipset SiRF star III schijnt belangrijk te zijn voor je ontvangst. De combinatie werkt perfect, 100% ontvangst en signaal is direct aanwezig en valt absoluut niet weg. Ook gebruik ik de Sandisk 1 Gb geheugenkaart, deze is voor ca. 800 Mb gevuld met TomTom en MP3's.

› reageer

Hoe zit het nu met de GPS update bestaat die eigenlijk wel

› reageer

ik wil op mijn n70 ook navigatie aanschaffen, maar ben druk aan het zoeken naar een (hele) goede gps ontvanger... zoals ik dit topic doorlees hebben verschillende mensen weer een probleem met bijna alle genoemde gps ontvangers. dus mijn vraag, is de gps ontvanger van tom tom zelf dan toch nog de beste? of zijn er ook voor iets minder geld van dezelfde kwaliteit?

› reageer

Heb mijn achtergrond verlichting gezet op "altijd uit", maar als het toestel na ± 35 sec. op autolock springt krijg ik problemen. Heb daarna de verlichting weer terug gezet op "altijd aan" en daarna geen problemen meer gehad.

› reageer

hej, zonder aanhef dan maar, mijn vraag is als iemand er antwoord op weet of ik zonder een gps aparaatje ook de tomtom navigatie kan gebruiken bij de nokia n70 als ik een legale verzie koop en gewoon het aparaatje ben vergeten bijv.

(vind het wel vreem dat je niet over cracks mag praten en illigale software, daarvoor zijn toch ook wel beetje forums om je vragen beantwoord te krijgen)
Bernward

› reageer

je bedoelt als soort van plattegrond zeg maar?
ik heb R66 mobile 7 en ik kan dat prog gebruiken als plattegrond wanneer ik de muis niet bij me heb. ik kan bijv ook op de kaart aangeven waar het ligt zonder dat ik daar satelieten voor nodig heb.


aangezien tt bekend staat/stond om zn gebrukersgemak, zal die dat ook wel kunnen

› reageer

@Geldkloppers

Gebruikersgemak wil niet altijd zeggen dat het goed is ik heb het al enige tijd TT5 in gebruik en word een beetje gek van de (te) vele overbodige route instructies daarom overweeg weer over te stappen op Route 66 Mobile

› reageer

Ik probeer nu al geruime tijd TT mobile 5.2 op de Nokia N70 te laten draaien. Nadat ik alle bestanden op de root directory heb geplaatst kan ik via het tomtom logo de navigatie opstarten. Dan begint echter het probleem, ik krijg de vermelding "geen kaart gevonden". Dat terwijl de kaart van de benelux gewoon op de geheugen kaart staat. Ik ben onderhand ten einde raad, kan iemand mij vertellen hoe dit te verhelpen? Thanx!

› reageer

@Prometheus

verkeerde map denk ik dit gebeurd veel bij het upgraden naar 5.20, probeer eens een plusmap

› reageer

Ik probeer sinds gisteren ook TomTom 5.2 om de N70 te krijgen, ik plaats alle bestanden op mijn geheugen kaart maar krijg het helaas niet voor elkaar.

› reageer

Ik heb een Nokia N70 besteld en mag hem morgen afhalen , ik zou ook heel graag een navigatie systeem erbij nemen , wat is er nu meest aanbevelenswaardig ?
Dank

› reageer

Zou eens afwegen om gewoon een apart navigatiesysteem te kopen, zijn tegenwoordig al rond de 300 euro leuke dingen te krijgen. Dan blijft het toch maar wat prutsen met je GSM.

ps. ervaring met Route66 op Nokia 6600, TT5 op N70, TT5 Ipaq PDA en Tomtom Go

› reageer

105 euro voor goede GPS muis, 15 euro voor software erop laten zetten. (kun je jezelf ook besparen door zelf op inet te zoeken)
10 euri voor foonhouder van TPH(kun je jezelf ook besparen)

130 euri was ik klaar
300-130=170
daar koop ik er dus 2 voor én ik kan er nog mee bellen naar speciale locaties ook!

tis maar wat je wilt

› reageer

Ik heb ook overwogen om een PDA met navigatie te kopen maar het grote voordeel vind ik dat alles in 1 apparaat zit. Als je ergens met navigatie naartoe rijdt en je verlaat de auto hoef je geen pda mee te zeulen of hem in je auto achter te laten.
Bovendien heb ik mijn telefoon graag in een houder zitten omdat ik veel onderweg ben, dan zou ik 2 van die dingen hebben hangen.

Ik heb TT5.2 trouwens werkend met de Leadtek 9553X ontvanger. Had eerst de Oasis besteld maar weer teruggestuurd omdat deze niet werkte.

› reageer

ik heb iid ook die leadtek, mogt eerst van de dixons bij mij in dorp de "adapt" uitproberen voor 79 euro. Nadat ik me er die avond in had verdiept bleek dat die niet goed werkte op de N70. Dag later ding truggebracht en bij PDA-shop die leadtek gekocht. Ik liep inderdaad navigerend de winkel uit.

› reageer

Hallo ik heb de nokia n70. Ik heb er tomtom 5.000(419) met gps-stuurprogramma v1.20 opgezet. Allen loopt het programma erg traag en blijft de gsm vaak vast hangen. Ook wordt telkens om een paar minuten het gps signaal verbroken. Als ik vervolgens weer handmatig instel dat ik een andere gps muis heb doet hij het opeens weer. Maar moet dit dus wel telkens om een paar minuten doen totdat het toestel uiteindelijk helemaal vast blijft hangen. Weet iemand hoe dit kan? Ik heb tomtom op een scandisk RS-MMC 3 volt geheugenkaart staan. Hopelijk kan iemand mij helpen.

› reageer

Goedendag, zou ik iemand mij kunnen helpen met het volgende probleem? :

Ik heb een Nokia N70 met TomTom 5.2 erop en ik heb 2dagen geleden dus binnengekregen de TomTom gps-receiver. Steeds als ik wil navigeren begint alles goed, de route wordt gevonden enz. enz. maar na ong. 15minuutjes lekker genavigeerd te hebben, loop het beeld even vast op me tel. en kort daarna krijg ik de melding 'geen gps-apparaat'. Als ik daarna me tel. weer wil koppelen aan de gps-ontvanger lukt het niet. Hij vindt hem niet. Pas nadat ik me tel opnieuw heb gestart, gaat het weer goed. Dit gebeurd dus telkens.
Weet iemand misschien hoe dit komt??

Alvast bedankt..

› reageer

@menace

TT 5.0 werkt niet op de N70. Je moet versie 5.2 gebruiken want alleen deze is geschikt voor dit toestel. Wat GPS ontvanger betreft kan ik iedereen aanraden om de TT ontvanger te kopen. De ontvanger is niet goedkoop, maar werkt wel heer erg goed.

› reageer

Het gekke is dat als ik bij TT 5.0 bij toon gps status gewoon kijk wat mijn verbinding is, dat ik it uren aan kan laten staan zonder dat de verbinding wegvalt. Maar als ik gewoon naar het navigeer scherm ga beginnen de problemen na enkele minuten. Om eerlijk te zijn lijkt het alsof het niet aan de muis ligt maar dat de telefoon de software niet aan kan. De stem van TT 5.0 hapert dan ook erg. Na een tijdje wordt de verbinding dan ook verbroken en blijft soms het hele programma vasthangen.

› reageer

Als je TomTom gekocht hebt, dan heb je recht op een gratis upgrade naar TomTom 5.2 via inloggen op de TomTom website. 5.0 hoort officieel zelfs totaal niet te werken op de N70. (en illegale navigatie software mag hier niet besproken worden).

De TomTom MKII Bluetooth GPS muis kost 149,- euro. Een compleet pakket is dus voordeliger. Via bijvoorbeeld Smartphonestunts heb je bij aanschaf van een PDA al TomTom navigator 5 en de nieuwe MKII TomTom GPS voor 209,- euro. Heb je verstand van het werken met PDA's, dan navigeer je het goedkoopst met een PDA. Vooral zo'n kleine Qtek of Imate is makkelijker mee te nemen dan de grotere TomTom Go's (en die zijn steeds gevoeliger voor diefstal dus meenemen moet!

Ben je geheel onervaren of een echte digibeet, dan is een TomTom Go beter. Aangezien de nieuwe TomTom Go modellen binnenkort komen zitten de oude modellen in de uitverkoop. Het model dat voor gadget freaks het meest interessant is is de Go 700. (heel Euopa op harddisk, bluetooth carkit, en afstandbediening) Die was erg duur en is nu in verhouding het meeste in prijs gedaald.

› reageer

@Prometheus

Wat je moet doen is, alle TT mappen verwijderen en opnieuw overzetten. het is wel een bekende klacht.

Hoop de volgende opmerking jullie uit de wereld kan helpen!!

Heb 6680 en N70 samen met TT 5.0 en 5.2 getest.
Resultaat(van mijn test):

1). Op de N70 werkt de TT5.0 NIET!! Voor N70 moet je TT 5.2 gebruiken.
2). Op de 6680 werkt beide versies.
3). Echter met TT 5.2 op N70 of op 6680, wordt je toestel trager van, tijdens het navigeren reageert je toestel veel trager dan een TT 5.0 op de 6680!! (was daardoor 2x een afslag gemist)
4). GPS-en BT-verbinding worden vaak zomaar verbroken.
5). Bij TT 5.2 herkent TT vaak geen kaarten terwijl die wel is/zijn overgezet.
6). TT 5.2 gebruikt meer batterij dan TT 5.0

Conclusie.

Er zijn twee noemenswaardig verschillen tussen de N70 en 6680.
2.0 pixel cam. en radio.
Dus voor degene die 2.0 pix. en radio niet belangrijk vindt en voorkeur heeft op TT, dan raad ik aan om Nokia 6680 samen met TT 5.0 te gebruiken.(met illegale versie werkt 6680 ook beter dan legale TT 5.2).

Volgens mij zijn de problemen veroorzaakt door TT 5.2 en niet de toestellen.
› reageer

Heb gewoon tt 5.0 met plus kaarten en adapt sirf 3 loopt als een trein.

› reageer

TT 5.2 is echt bloedsnel op mijn N70.

› reageer

@ thanos:
sorry op dit gebied kom ik eigenlijk net kijken maar kun je me vertellen wat je bedoeld met ' plus kaarten en adapt sirf 3". Bedoel je dan dat je een snellere mmc kaart hebt ofzo??

› reageer

@ Menace
het idee dat het aan de telefoon ligt speelt bij mij ookal een tijdje.
heb het vast ook al een keer op dit forum gezegd.

maar dan krijg je dus de discussie :
is je telefoon te traag, of is tomtom gewoon te zwaar..

Ik gooi ook altijd zoveel mogenlijk van me geheugenkaart af wanneer ik wil navigeren.
Als ik hem volstamp met muziek loopt hij vaker vast dan wanneer alleen tomtom geinstalleerd is.

en ohjah :
plus kaarten zijn de wat meer gedetailleerde landkaarten van tomtom.
en sirf is volgens mij een bepaalde chip die in GPS ontvangers word gebruikt.
en adapt is merk dat GPS ontvangers verkoopt.

› reageer

Pluskaarten zijn uitgebreide kaarten voor de tomtom staan meer wegen op met meer details.
Sirf 3 is de chipset op je gps muis.

› reageer

Voor wie het weet mag hier antwoord op geven, BeNeLux kaart werkt goed maar Major Roads Of Europe wordt niet gezien, Ra Ra hoe kan dat

› reageer

ouwe kaart ofzo ?
heb wel eens gelezen dat je min een bepaalde versie moest hebben.(5.0)

› reageer

verschillende mappen gebruikt waaronder de plusmappen deze lijken mij niet oud

› reageer

Ik heb Route 66 Mobile 7 en gebruik een Nokia 6681.
Nu mijn probleem dat route 66 niet werkt. Het display
geeft aan; welkom bij productactivering. Kies bewerking uit het
optie menu. Dus als ik op optie druk gebeurt er niets. Mijn toets
zelf is niet stuk. Dus normaal zou je taal kunnen instellen
productsleutel activeren maar als ik druk op optie zie ik geen
menu. Hoe kan dat?

› reageer

Dit is denk ik een niet legale versie en mag dus niet besproken worden op dit! forum

› reageer

Is wel legaal. Heb ik op pdashop besteld. Ik zie nu ook
in het beheer van mijn Nokia 6681 dat er geen Route 66 mobile
7 is geinstalleerd. En heb alles gedaan zoals op cd rom stond.

› reageer

@ g.tichelaar:
je weet wel zeker al je alle benodigde bestanden binnen hebt gekregen ?

volgens mij horen de volgende bestandjes erin te staan :
Cline(dat file)
cname(dat file)
cnode(dat file)
europa(wav. bestand ofzo)
europa.cfg
europa.pna
faces(dat file)
mapinfo(dat file)
poi(dat file)
traffic(kladblok bestand)

en anders zou ik het ook niet weten..
enige wat ik dan nog kan verzinnen is dat het een verouderde versie kaart is.

› reageer

@master of disaster

Het schijnt een bekend probleem te zijn als ik op andere sites kijk, weer anderen hebben dit probleem met de duitsland map

› reageer

Ik neem aan dat Route 66 Mobile 7 de laatste nieuwe versie is.
Maar ik weet nu waar het aan lag. Tijdens het installeren is het
niet op mijn Nokia geinstalleerd. Ik heb naar Route 66 gemaild en
daar zeiden ze dat ik: Knip en plak het bestand "benelux.prm van de foutieve map naar de juiste map "\system\apps\ROUTE66\maps op uw
MMC-kaart. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het is mij nog niet gelukt.
Dat krijg je als je zelf een leek bent.

› reageer

Maak eerst je bestanden zichtbaar in de map Mapoties anders lukt het niet het bestand "benelux prm" is de landkaart en sleep dat daar naar toe.

› reageer

De bestanden staan toch onder mappen? mijn bureaublad,documenten,deze computer etc. Als ik benelux.prm 93.918 kb versleep naar de F; schijf zegt ie: Kan benelux niet verplaatsen. De naam van het bronbestand is hetzelfde als die van het doelbestand. De F: schijf dat is toch de verwisselbare schijf waar mijn mmc-kaart in zit? Nu snap ik er helemaal niks meer van. En ik denken cd-rom erin installeren en klaar is kees. Dus niet. Wat doe ik verkeerd?

› reageer

@Dennyi

Je maakt het moeilijker dan het is ik en anderen snappen er nu ook niets meer van, formateer je geheugenkaart nog een keer en probeer het opnieuw anders staat er in dit Topic een voorbeeld van de mappenvolgorde

› reageer

Ik heb het precies zo gedaan zoals ze bij support 66 zeiden en hoe jij het mij hebt gezegd. Want als ik kijk in geheugenkaart geeft hij aan dat 94 MB in gebruik is en 28 MB vrij is. Dus als ik het goed heb zit het er gewoon op? Maar als ik bij beheer kijk in de mobiele telefoon zie ik niks staan van route 66 mobile 7. Of het ligt aan mijn Nokia zelf, software misschien. Verder dan productactivering kom ik niet. Dat is wat ik zie staan en verder dan dat gaat hij niet.

› reageer

@Dennyi

94 m/b is de groote van het land nu het besturingssysteem nog dat zijn ook een aantal m/b voer het nr in en druk op verzenden je moet dan kunnen zien of je productcode wordt geaccepteerd

› reageer

Ik weet niet wat ik gedaan heb maar Route 66 Mobile 7 doet het.
Ik blij natuurlijk. Toch bedankt voor je moeite mij te helpen.

› reageer

Toevallig de productactivering vergeten.?????

› reageer

Ik drukte op opties om het menu te openen voor productactivering
wat ik al dagen was aan het proberen en op eens deed ie het. Productsleutel invoeren, wachten en dat was het. En wat het hele
probleem was weet ik nog niet. Het belangrijkste hij doet het!
Morgen ga ik het in de praktijk brengen. Ben benieuwd.

› reageer

Wat is de fijnste manier om te navigeren? In 2D/3D of vogelperspectief?

› reageer

Wie houd je tegen,pak je fiets en ga het uit proberen.

› reageer

@master of disaster

Ik heb het probleem van het niet herkennen van de landkaarten gevonden, het probleem ligt in de mapversie en het onbreken van de POI patch dit is in de nieuwere versie verholpen

› reageer

Ik moet zeggen niet slechte. eerste route verliep niet helemaal vlekkeloos maar kwam uiteindelijk toch op mijn bestemming. De tweede route liep helemaal perfect. Gps ontvangst was prima.

› reageer

Ik heb onlangs een BT GPS receiver gekocht. Het is voor mij een onbekend merk, maar de verkoper zei dat hij ze al veel verkocht had (Mediamarkt) en dat hij er nog geen klachten over had gekregen. De receiver is van het merk Keomo en beschikt over een Nemerix chipset. Standby tijd 30 uur, (1050 mAh batterij, verbruik met BT 32 mA).Omdat ik mijn geld terug zou krijgen als hij mij niet zou bevallen, de gok maar gewaagd. Het duurde ongeveer een minuut voordat hij een fix had, maar bleef daarna wel verbinding houden. Ik heb even bij mij in de buurt rond gereden en hij deed het uitstekend. Ik heb TT 5.2 op mijn N70 staan. Ik ben benieuwd hoe het op langere ritten gaat.

› reageer

@ dukcer:

Kun je mij vertellen welke mmc kaart jij gebruikt. Ik heb ook een n70 met tt 5.2. Ik heb steeds problemen dat de tomtom software vastloopt. Ik heb een sterk voorgevoel dat dit toch echt aan een traag mmc kaart kan liggen die ik heb. Alle verkopers ontkennen dit maar toch heb ik er geen andere verklaring voor.

› reageer

@ Menace

Ik heb onlangs een Kingston 1 GB Multi media card dual voltage gekocht bij Rax, ik heb hier geen problemen mee en mijn N70 met TT 5.2 doet niet onder voor mijn TT Go. Vanmiddag ga ik wat langer "proef" rijden. Ik laat nog wel weten hoe dat gaat

› reageer

Beste mensen,
Ik heb net een week geleden een n70 aangeschaft met tomtom Mobile en heb het volgende probleem. het gebeurt vaak dat ik onderweg van A naar B opeens de melding krijgt dat tom tom geen gps apparaat kan vinden. Enige wat er dan nog helpt is om de N70 opnieuw op te starten. Kan iemand mij vertellen wat hierbij het probleem is?? alvast bedankt!
toestel = N70
gps = holux gr230
tomtom versie = 5.000 (is dit een oude versie)

› reageer

Tomtom 5.2 schijnt beter te werken op de n70. Ik heb verder geen ervaring met 5.00

› reageer

ik vraag me namelijk af of het probleem nu aan de gps of N70 bluetooth of aan de tomtom ligt.
want als het aan de gps ligt dan kan ik die nog naar de winkel terugbrengen.
groet

› reageer

Ik weet niks van de ontvanger die jij hebt maar ik zou nav4all eens proberen. www.nav4all.com Gratis, en als dit wel werkt ligt het aan Tomtom.

› reageer

@ turbo 888 ook dit probleem had ik op mijn n70. Je moet de gratis update op de tomtom site downloaden. Dit is de 5.2 update. Mij is gezegd dat 5.0 niet zo geschikt is voor de n70. Alleen 5.2 ben ik dan tot nu toe ook nog niet tevreden over door de eerder vermelde problemen. Zijn er echt geen mensen waarbij tt 5.2 erg stottert tijdens het navigeren en waarbij uiteindelijk de hele software vast blijft hangen??

› reageer

@menace: bedankt voor je reactie. dus als ik je goed begrijp dan ligt het probleem niet bij de gps of n70 zelf maar aan de software 5.0??
Dus is wel belangrijk voor mij om te weten.

groet,

› reageer

@ g.tichelaar
dus toch ouwe kaarten gebruikt ;-)
maar dat van die poi patch had ik nog nooit van gehoord :-)

maar ik begrijp hieruit dat je route66 toch weer bent gaan vergelijken met tomtom ;-) ?

› reageer

@master of disaster

Dit keeg ik the horen;I have the same problem. I noticed that I can use not only Italian maps, but also some European maps.
In details:

These maps Work in 5.00,and 5.20 poi patch:
- Benelux(566)-Map
- Benelux_Plus(571)-Map
- Canary_Islands(563)-Map
- Deutschland(562)-Map
- DE_AT_CH_PL_CZ_Plus(571)-Map
- France(562)-Map
- Great-Britain(562)-Map
- Iberia(562)-Map
- Italia(562)-Map
- Italia_Plus(571)-Map
- Oesterreich-Schweiz(566)-Map

These maps don't work in

- Canada(562)-Map
- Denmark(566)-Map
- Finland(562)- Map
- Major_Roads_Of_Europe(562)-Map
- Norway(562)-Map
- Oesterreich(562)-Map
- Scandinavia(562)-DA-FI-NO-SW-Map
- Schweiz(562)-Map
- Sweden(562)-Map
- USA(566) Maps

As you can see it depends on maps version, Plus maps work always.


Nu nog er achter zien te komen wat het versienr. is
Ik ga binnenkort mijn naam veranderen in Mister 66

› reageer

Ben in het bezit van een N70 met TT5.0. Nu gaan de stemmen tijdens het navigeren soms hakkelen. Wie is bekent met dit probleem?

› reageer

Ik heb gisteren een langere proefrit gemaakt met eerder genoemde configuratie. Ik heb geen enkel probleem ondervonden met navigeren. Continu volop bereik van de gps receiver, geen haperingen in de stem en alles werkt gewoon goed. Nu heb ik alleen een probleem ondervonden als mijn telefoon ook verbinding heeft met mijn bluetooth autoradio (Pioneer deh-P55BT). Als hij verbonden is met de gps receiver en autoradio, dan hoor ik de stem van het navigeren niet meer (niet via de telefoon, ook niet via de autospeakers). Het vreemde is wel dat als ik gebeld wordt, dit weer wel via de speakers gaat. Omdat het om een net uitgebrachte autoradio gaat, hier nog niks over terug kunnen lezen. Ben benieuwd of iemand hier een oplossing voor heeft.

› reageer

@g.tichelaar.
hmm het is dus altijd handig en verstandig om de plus-maps te gebruiken.
met route66 heb je dit soort " gezeur " niet, of ook ?

› reageer

Ik heb benelux zonder plus gebruikt. En heb nu geen enkel proleeem meer. Zal de plus map voortaan achter wegen laten.

› reageer

@Snarf.nn

Er zijn veroudere mappen in omloop die best zullen werken maar daar zijn hele steden niet op terug te vinden zoals de F map Benelux laat maar weten welke versie jij hebt.!!!

› reageer

@master of disaster

Ook met Route 66 begint dit gezeur te komen mappen van 2005 werken volgens mij niet op Mobile 7 en anders om ben nu bezig om uit te zoeken hoe dit zit met Route 66 Navigate 7 voor de PPC ik kom hier op nog terug om de zekerheid te achterhalen, misschien zijn er updates op de pagina van Route 66

› reageer

@ g.tichelaar

Van de Benelux-plus map heb ik V632.

› reageer

@Snarf.nn


Snap het niet,je gebruikt toch geen plusmap

› reageer

In het begin had ik een Oasis Media Bluetooth GPS Receiver maar die liep steeds vast en verbinding verbrak. Omgeruild voor de originele Tom tom receiver maar liep nog steeds vast.
Ik gebruikte toen tomtom met plus mappen, maar helaas geen succes.
Nu gebruik ik al een tijdje Route 66 en gelukkig geen problemen.
Heb de meeste kaarten van europa en tot nu toe geen probleem.
Makkelijk gebruik, een soort tomtom lite.

› reageer

@RobLang

Een ontvanger die vastloopt, nog nooit van gehoord wat voor een telefoon gebruik je

› reageer

Ok, tom tom staat op mijn N70. Als ik zoek met mijn bluetooth connections vind hij mijn leadtek GPS receiver.
Echter als ik tom tom opstart zegt hij dat hij geen GPS signaal doorkrijgt? Hoe kan dit?

› reageer

@ g.tichelaar

Ik bedoelde eigenlijk dat tomtom vast liep, en steeds de verbinding kwijtraakte met de muis. Nu geen last meer van met tomtom muis

› reageer

@basta

Dan heb je waarschijnlijk in TomTom niet goed ingesteld wat je als GPS apparaat wil gebruiken. Ga naar Wijzig voorkeuren > Toon GPS-status > Stel in

Als jouw GPS muis niet in het lijstje staat, selecteer dan "Andere NMEA GPS" en druk selecteer. Vervolgens nog even door de laatste instellingen knallen en dan moet het werken. Misschien dat je nog even moet varieren met COM poort, maar daar moet je wel uitkomen dacht ik zo. Ik weet zo 1 2 3 niet of ik COM5 of COM8 gebruik.

› reageer

Ik heb Routte 66 werkend op m'n N70, alles perfect.

Ik vroeg me alleen af ef er een zelfde programma bestaat waar je je positie op kunt zien op waterkaarten. Of dat deze kaarten al bestaan en dat ik deze dan met routte 66 kan gebruiken.

Ik heb namelijk zelf een speedboot en ik kan hier wel navigatie voor aanschaffen, maar dat is ontzettend duur, denk aan 2000,- Als ik dit met m'n N70 zou kunnen oplossen zou natuurlijk ideaal zijn. Ik hoef geen moeilijke routes uit te plotten ofzo. gewoon af en toe kijken waar ik ergens ben. Kan natuurlijk wel via Routte 66 mijn positie bepalen aan de hand van het compas en de lengte en breedte graad en vervolgens op een (papieren) kaart kijken waar ik zit, maar dat is een beetje te omslachtig.

Iemand een idee welk programma dit kan?

› reageer

Je kunt in Route66 de coordinaten opvragen, zoals je al aangaf.

Op de PDA heb je Ozi Explorer en hier kun je volgens mij aparte "waterkaarten" inhangen. Voor de GSM heb ik zoiets niet gezien.

Je kunt hier eens kijken, misschien heb je er wat aan:

LINK

› reageer

@ basta

ff naar buiten gaan.
of anders je telefoon en ontvanger ff opnieuw opstarten en opnieuw verbinding met elkaar laten maken.

› reageer

Weet iemand waar ik andere taal of spraak bestanden kan vinden voor Route 66 versie 7? De standaard (kak)dame begint zeer afgezaagd te worden.

Please help

› reageer

Ik heb net een nokia n70 aangeschaft, mooi mobieltje trouwens. Nu zou ik hier graag navigatie op krijgen, ik heb al het een en ander gelezen op het forum. Ik vroeg me af welke extra dingen ik nodig heb, ik heb nu gewoon alleen de telefoon en de standaard dingen. Wat ik heb begrepen tot nu toe is;
MMC kaartje (512mb of meer)
GPS ontvanger
Software(is dit ergens te dowloaden)
geheugenkaartlezer??

Wat gaat dit me in totaal ongeveer kosten?
Eerst maar is deze dingen aanschaffen en dan aan de slag, ik hoor/lees dat er nog wel is wat complicatie optreden.

› reageer

@Franciscus

Deze zgn waternavigatie is er wel kijk maar eens met Google, typ in GPS en ga dan maar op zoek.

› reageer

@JAPFLAP

Wat dacht je van "ga naar 300 meter bij de tweede straat linksaf" in het grieks duits, frans deens, in totaal 10 stemmen zijn er vekrijgbaar

› reageer

@Pieter_1982_: de software zal je - wat ons betreft - moeten kopen

› reageer

@ g.tichelaar

Ik heb met allerlei verschillende zoektermen gezocht naar een mogelijkheid om met m'n Nokia N70 te navigeren op het water.

Ook nog eens een keer met de term GPS zoals jij me adviseerde. Maar ik kan niets gevonden krijgen waar ik wat aan heb. Wat ik wel gevonden krijg is dat je met een PDA op het water kunt navigeren. Hier bestaan wel software en kaarten voor.

Een eventuele mogelijkheid zou zijn dat ik m'n routte 66 gebruik om te navigeren en dan gewoon mijn positie laat bepalen op de kaarten van routte 66. Alleen dan blijft ie altijd zoeken naar de dichtsbijzijnde weg en verspingt hiernaar. Ik zou gebruik kunnen maken van de programma's GPSMAP en OziExplorer, dan kun je namelijk je eigen kaarten maken (inscannen en laden naar je telefoon en zelf calibreren) maar dit is evengoed niet optimaal.

Ik zoek echt naar een progranmma net zoals routte 66 of TOM TOM, maar dan dan voor op het water wat ik kan gebruiken met m'n N70.
Dus als jij (of iemand anders) weet welk progranmma dit kan of een link heeft naar een site van de maker van deze software. Heel graag!!

› reageer

Als TT vastloopt dan wel je krijgt tijdens het navigeren het bericht "geen gps apparaat", dan heb je waarschijnlijk de flitspalen in TT geïnstalleerd. Deze flitspalen zijn niet compattibel met de symbian 60 waar de n70 op schijnt te draaien. Als je de flitspalen verwijdert, dan heb je met TT nergens last van en werkt het echt prima. De bluetooth- verbinding valt dan ook niet meer weg c.q. TT loopt dan niet meer vast. Ik heb zelf de originele TT-ontvanger.

› reageer

Als ik zie wat men aan het goochelen is met mappen dan is dat vragen om moeilijkheden

› reageer

Ik heb de flitspalen gewoon geïnstalleerd en ik heb nergens geen problemen mee. Niks hapert, alles werkt perfect. Nogmaals, ik merk geen verschil met mijn TT Go. Mijn N70 geeft ruimschoots van te voren aan (dit kun je zelf instellen) wanneer er een flits paal komt. Het kan toch ook niet zo zijn dat als je geld betaald voor een navigatiepakket, dat het niet werkt. Ik krijg stiekem de indruk dat sommige gebruikers een niet geheel legale versie gebruiken. Mocht dit wel zo zijn, dan ga je toch gewoon even terug naar de winkel waar je TT hebt aangeschaft.

› reageer

Pieter_1982_> voor software moet je toch altijd betalen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/BitTorrent

› reageer

ik heb een n70 en wil gps kopen maar ik weet niet veel van af zie je dat er gps op zit aan de buitenkant?

› reageer

@lavrijsen: GPS is een losse module, de verbinding tussen de GPS en de telefoon gaat via bluetooth

› reageer

Mod. elke keer worden hier vragen gesteld voordat men dit Topic doorgelezen heeft, doe hier wat aan.!

› reageer

Ik heb vandaag een 1Gig mmc kaartje gekocht en TOMTOM & ROUTE66 erop gezet.
Moet zeggen werkt wel aardig maar snap het nog niet helemaal denk ik.
Als ik mijn bleutooth voordetijd aanzet dan ziet hij de GPS niet en als ik dit laat doen door TOMTOM dan wel.

BTW....valt regelmatig weg als ik de gps meer dan 10 cm bij de gsm vandaag haal.....reikwijdte hoort 10 meter te zijn.

Iemand enig idee?

› reageer

Ik heb sinds kort een n70. kan ik via bleutooth of usb navigatie erop zetten? of moet die speciaal via een card reader?

› reageer

Ik heb al vanaf het begin (zo'n 3 maanden nu) problemen met Routte 66.
Dat wil zeggen, het programma zelf werkt perfect, alleen in combinatie met mijn carkitt (een orginele Nokia) geeft het problemen.
Wanneer ik routte 66 gebruik en wil gaan bellen door middel van voice dailing lukt dit niet. Er zijn verschillende fouten die dan optreden.:
- voice dailing wordt niet geactiveerd.
- voice dailing wordt wel geactiveerd maar voor dat ik een naam heb kunnen noemen ook weer gedeactiveerd.
- ik heb via voicedailing een naam kunnen noemen en deze wordt ook herkend, maar vervolgens wordt het hieraan gekoppelde nummer niet gedraaid.

Ik dacht dat al deze problemen aan de telefoon lagen omdat ik er vodafone branded software versie 2.xxx op draaide. Afgelopen maandag is er een software update gedaan op mijn telefoon en draait er nu een orginele nokia versie 5.0609.2.0.1 op (uitgevoerd door Nokia service point) Ik had verwacht dat alle problemen dan ook opgelost zouden zijn. Echter de problemen zijn na de software update nog steeds aanwezig.

Vervolgens heb ik verschillende versies van Routte 66 geprobeerd. (allemaal Mobile 7 uiteraard maar verschillende versies hiervan.) de laatst uitgebrachte versie: Route 66 mobile 7.0.989 van april ook.

Maar nog steeds dezelfde problemen. Heeft iemand ook deze zelfde problemen? En diegene die deze problemen niet hebben, welke software versie van Routte 66 gebruiken jullie? Of ligt dit probleem aan nog iets heel anders misschien, iemand die me kan helpen?

› reageer

@ Danny66

Je kunt dit gewoon doen via usb met de kabel die met je telefoon is meegeleverd. Met bluetooth kan ook natuurlijk, zal dan alleen een tijdje duren voordat alles op je telefoon staat.

Dit werkt tenminste voor Routte66 zo.
Ik heb geen ervaring met TOM TOM, maar ik heb begrepen uit eerdere posts in dit topic dat het dan wel met een card reader moet omdat bepaalde bestanden niet of niet goed worden overschreven of iets dergelijks.

› reageer

Vraagje, ik heb een bluetooth gps muis, BTG 7000 gekocht bij de mediamarkt, als ik nu verbinding maak bij connect>bluetooth dan zegt mijn n70 koppeling voltooit, nadat ik natuurlijk w8wrd invoer.
rechtsboven komen dan twee haakjes om mijn bluetoothsymbool,
echter deze haakjes verdwijnen automatatisch na zo'n 5 sec.

In het scherm van bluetooth verdwijnt het hele symbool en in mmijn startvenster verdwijnen de haakjes om het symbool.

MIJN VRAAG, is er geen verbinding tussen me n70 en gps muis als deze twee haakjes niet om me symbool staan, ik vind het niet duidelijk staan in mijn tel handleiding.

Is de muis kapot? of hoort dit zo?

› reageer

Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van de nokia n70. Nu zit ik met het volgende probleem. Ik heb op mijn geheugenkaart de tomtom software staan en als ik probeer om het exe bestand te openen dan geeft de telefoon foutieve bestandsindeling aan. Voor deze bestanden staan ook allemaal vraagtekens. Zijn er meer mensen die dit probleem hebben en weet misschien iemand hier een oplossing voor zodat ik met mijn telefoon kan gaan navigeren.

› reageer

ik heb een vraag ik heb ook de nokia n70 en mijn moeder heeft nokia 6600 met navigatie route 66 benelux. nu wil ik graag weten of je een speciaal gps systeem nodig hebt per mobiele telefoon of dat je gewoon die van de 6600 op de n70 kan gebruiken? iemand die dit weet?

› reageer

Route 66 Mobile 7 werkt op de Nokia N70 oudere versie niet

› reageer

De N70 heeft niet de mogelijkheid tot 2 bluetooth kanalen.
De E60 van Nokia is het eerste nokia toestel dat meerdere kanalen via bluetooth aankan. 6 stuks maar liefst

› reageer

De N70 heeft anders volgens deze bron bluetooth profiel 2.0, wat zou betekenen dat deze wel multitasking aan kan...

› reageer

De Nokia N70 kan wel meerdere bluetooth apparaten tegelijk aan.
Zelf heb ik de tomtom receiver en de supertooth carkit tegelijk draaien. Dit werkt overigens perfect

› reageer

En nu nog een goede batterij, iemand.???????

› reageer

Hallo allemaal,
Ik heb een Nokia N70 gekocht en Tom Tom navigatie eropgezet Applicatie+mappen.
Als ik de tom tom aan willen zetten dan vraagt ie naar (Dit product moet worden geactiveerd.)en kies ik handmatig activeren en voer ik de activeeringscode in maar hij geeft aan (Soory, dit is niet de juiste activatiecode voor het product).terwijl ik de juiste productcode en activerengscode heb.

Mijn Vraag is ,
kan iemand mij helpen of uitleggen hoe ik dit op kan loosen.

alvast Bedankt,
groeten
wali

› reageer

Gewoon even contact opnemen met Tomtom. Daar kunnen ze je verder helpen. Aangezien je aangeeft dat je zeker bent dat je de juiste productcode en activerengscode hebt , ga ik er natuurlijk wel vanuit dat je deze origineel hebt gekocht . Zo niet , dan heb je er uiteraard niet de juiste codes bij en kunnen wij je er waarschijnlijk niet mee helpen .

› reageer

@wali

doe het maar op deze manier dan komt het allemaal goed http://www.ttcode.com/

› reageer

Een kennis van mij heeft, voordat hij een eigen receiver aanschafte, die van mij getest. (Ik heb een zwarte met een grote blauwe wereldbol, een bt tekentje en "GPS bluetooth" deze werkt perfect.
Nu wilde hij dus diezelfde bestellen en heeft nu een oasis-media (die leken namelijk uniek). Deze werkt niet naar behoren, verbinding valt weg.
Ik ben vergeten van welk merk mijn receiver is, maar er zit blijkbaar verschil in.

Mijn vraagjes:
• Welk merk heb ik...?
• Zijn de ervaringen hiervan wel goed?
• Welke ontvanger is het beste (ervaringen/prijs)

› reageer

Is het deze? Zo ja, deze is vrij standaard en veel gebruikt.

› reageer

jep, dat is hem. Helaas is die dus niet meer leverbaar...
Eronder staat een andere Adapt ad300, heeft iemand daar ervaringen mee?

Die heeft namelijk ook een redelijke prijs.

› reageer

@ giel : Kijk even op Marktplaats . Daar worden ze nog wel aangeboden . Ik heb ze zojuist gezien voor 69.50 Euro , maar misschien nog wel goedkoper.

Heb de mijne ook via MP gekocht , ongeveer een half jaar geleden en werkt perfect.

› reageer

Ik heb hier op TV ook een link gezien naar een site die het merk Holux verkochten voor 69.50 Euro incl. verzendkosten weet alleen niet hoe betrouwbaar deze is.

› reageer

Kijk eens hier. Een adapt 300 voor €71. Ik heb zelf een adapt 500. Werkt prima met een N70.

› reageer

Dit bedrag is ex. verzendkosten, komt nog bij 5.50 Euro

› reageer

Op inkoopacties.nl staat een ruime keuze aan gps produkten.

› reageer

@zon

Even een duidelijk linkje aub, zijn we gek op.

› reageer

Misschien een tip:

Bij www.nav4all.com kun je een Holux 236 (sirfstar III) voor 69,50 incl. verzendkosten bestellen!

› reageer

Heb al een paar weken een ''RoyalTek RBT-1000''. Hij werkt indrukwekkend goed met mun Nokia N70''tomtom 5.2. Snelle fix, en heb bijna altijd verbinding met 6 sat. Ik heb nog geen 1x verlies van de gps verbinding gehad.
Dus het is een aanrader

› reageer

@zon

bedoel je niet www.inkoop-akties.net ?

ik heb daar (via een toffe gozer ) een bluetrek GPS muis gekocht geloof ik. Merk weet ik niet zeker meer...

OT
Legale versie van TomTom, waar kan je die downloaden dan?
/OT

› reageer

Ik krijg maandag mijn n70 binnen, YES. ik heb de software al in mijn bezit, het geheugenkaartje ook al onderweg.
Ik heb uit deze topic begrepen dat ik een GPS ontvanger MOET hebben, maar op de tomtom site staat dat hun GPS ontvanger niet compitabel is met de N70, dus ik dacht dat ik geen GPs ontvanger nodig had omdat deze functie al automatisch in de n70 was ingebouwd.
Nu blijk ik toch een GPS receiver te moeten kopen, ik twijfwel tussen de

"Adapt ad-300" (deze heeft 30uur accu en is goedkoopste)
"adapt ad-500" (kleine afmetingen)
"Adapt ad-700" (heeft verbinding met 20 sattelieten)

jullie advies?

› reageer

@Sk8erboi

Advies????...........dit topic lezen

› reageer

sk8erboi> Wat dacht je van de Holux GPSlim 236, die kost €70 bij nav4all.

Deze is erg klein (65 x 45 x 20mm)en heeft de zelfde chip (sirf III) als de adapt 700. Alleen de standby is niet heel lang (8uur)

› reageer

@g.tichelaar

pagina 8 t/m 19 idd niet gelezen, ik stroom net in, jullie zijn al een tijdje bezig en hebben miss. al beetje goeie conclusies.

@Rob

wow, zo iets waardeer ik, iemand die mij help tja, de afmetingen met de adapt 700 verschillen niet veel. dus voor 30 euro minder gaat die 10uur minder mee, denk dat ik liever toch de adapt pak, als ik namelijk door parijs loop te navigeren kan ik onderweg niet opladen.
En op de quad (brommer/scooter op voer wielen) ook niet. dan moet ik het allemaal uit die eene accu doen.
de adapt 300 heeft eigenlijk een overdrevben accu, en is maar 8 euro goedkoper dan de 500.

nu ik zo zit te denken moet ik eigenlijk kiezen tussen de 500 en 700

› reageer

ik ben eruit, aangezien de n70 een enorme koelkast is maakt een GPS ontvanger die 1,5cm groter is dan de kleine GPS ontvanger eigenlijk ook niet uit.

Daarom is het de 700 geworden, heb ik verbinding met 20 sattelieten en een snelle fix, kan ik 16 uur mee navigeren da's toch dubbelen van die 8 uur GPS ontvanger.

nadeel is alleen die 100€ maar ach, de software heb ik gratis gekregen
(van een vriend )

ADAPT AD-700 SiRF III Bluetooth GPS http://www.informatique.nl/
Correctie, http://www.pdastore.nl is die voor 89€ (90€) in je bezit.

› reageer

En altijd maar denken hoe meer sattelieten ik kan ontvangen des te beter het is terwijl men er maar 3 nodig heeft om te navigeren X,Y,Z as van de aarde

› reageer

Hoe meer satelieten, hoe nauwkeuriger dacht ik zo.

volgens wikipedia heb je trouwens minimaal 4 satelieten nodig.

› reageer

hoe meer hoe beter

› reageer

20 satellieten is wel overdreven. Je kan er toch nooit 20 tegelijk ontvangen. (minimum 4 en maximum volgens mij 12)

Staat dus vooral leuk in de specs. Het enige kleine voordeel van de ontvangst van 20 stuks is dat de GPS mogelijk sneller een alternatief vind als de ontvangst van 1 sateliet op 1 van de kanalen weg valt.

edit: minimum is inderdaad 3.

› reageer

ja, dat bedoel ik, laatst was ik in de swartswalt (zwarte woud in duitsland) boh, de standaart auto navigatie kreeg het er druk mee, een soort van rimboe ver weg van satteliet signaal. terwijl je de navigatie juist gebruikt als je de weg niet weet.

anyway, met 20 satts boven me dak zal ik niet snel uitvallen. (hoop ik)

› reageer

Het minimum is drie, de vierde is puur voor een exactere bepaling van de locatie...

› reageer

@Sk8erboi

Al hangen er 100 sattelieten boven je hoofd als het gebied niet gedekt word door een gps singaal wat heel goed mogelijk is zoals in nederland waar een gebied is van 1,5 kilometer zonder satteliet ontvangst dan zal je het toch met de ouderwetse kaart moeten doen

› reageer

@Koen:

max is chipset afhankelijk.

De filosofie vroeger was dat er maximaal 12 binnen je bereik zijn (de andere 12 zitten aan de andere kant van de aardbol) maar de nieuwere modellen hebben als filosofie dat het signaal van een nieuwe sateliet niet een ouder signaal vervangt, maar er gewoon bij komt, en de oude sateliet dan weer vanzelf verdwijnt.

in theorie zou je dus meer als 12 satelieten binnen je bereik kunnen hebben.

Niet dat ik er wat van geloof, maar dat is de gedachte erachter.

› reageer

@ g.tichelaar: waar is dat gebiedje, altijd leuk om even uit te testen ter plekke. (test als het even kan een GSM ook altijd even op de grens van het dekkingsgebied).

› reageer

@Koen

Ik dacht gehoord te hebben in een gebied bij de Coentunnel deze info heb ik van een Mod. die zijn werk doet bij Flitspaal.nl maar ik zal dit voor de zekerheid nog even navragen

› reageer

Het minimum is drie, de vierde is puur voor een exactere bepaling van de locatie...

De vierde is voor de tijd. Er wordt namelijk een tijd meegezonden zodat verschillen in ontvangst kunnen worden gecorrigeerd.

› reageer

@Koen

Ik neem deze uitspraak terug omtrendt de ontvangst, ik heb dit nogmaalst gevraagd echter men kan zich dit niet meer herinneren.

› reageer

Ik draai zelf TT Mobile met volle tevredenheid op m'n N70 met een Oasis GPS muis.
Ik ging er vanuit dat ik de TT update 5.20 goed had geinstalleerd. Echter wanneer ik kijk in TT -> Wijzig voorkeuren -> 5/5 Toon versie -> staat daar:
App.versie: 5.000 (419)
GPS stuurprogramma: v. 1.20

Wil dat zeggen dat ik versie 5.0 draai of wel versie 5.20??? Hij draait nl. zonder problemen.

Is er nog een probleem, ik heb eenzelfde pakket draaien op een N70 van familie (met éénzelfde Oasis muis) maar daar valt de verbinding constant weg zoals al vaker is genoemd.
Waarom bij hem wel en bij mij niet? Zelfde configuratie.

Er is al veel vaker gezegd dat de GPS verbinding weg valt om de 10/20 sec. terwijl als je kijkt bij GPS status, dan houdt hij wel alle binnenkomende GPS signalen vast.

› reageer

het enige verschil tussen de 5.0 en de 5.2 versie van TomTom is dat de versie 5.2 met Qvga schermen overweg kan.

de 5.0 versie gaf een verkeerd formaat weer op mijn Imate SP5m, met de update had ik wel een goed beeld.

dus als de 5.0 al goed werkt is de update niet noodzakelijk denk ik..

› reageer

Ook ik heb inmiddels een N70 aangeschaft (prepaid). Wat heb ik buiten mijn telefoon (en software natuurlijk) nodig om hem straks als routeplanner te gebruiken? Is een GPS receiver / GPS muis / autolader e.d. hebben om hier goed mee om te kunnen gaan?

En ik heb route 66 geprobeerd te installeren op mijn kaart, maar krijg niets te zien op mijn telefoon. Komt dit omdat ik nog geen GPS receiver heb? Of heb ik iets verkeerd gedaan?
De mappen staan als volgt:
System
...Apps
.....Route66
.......help
.......lang
.......res
.......speech
...Data

Er moet nu toch een icoontje in het beginscherm van mijn telefoon komen? (Ook na restarten zie ik niks)

› reageer

@twinlife

Ik mis de map maps Weet je zeker dat een legale installatie is van route66 mobile7?

› reageer

@Twinlife: lees de eerste 23 pagina's van dit topic eens door, dan kan je precies lezen wat je nodig hebt om te kunnen navigeren

› reageer

germ jong, hun kunnen je ook niet helpen, weet je wat, ik heb het net allemaal uitgezocht.
Route 66 werkt nog niet goed op de n70 (en ik geloof ook een paar andere tel's) maargoed, je moet een andere versie hebben die net welof net nog niet uit is.
anyway, pak gewoon tomtom. 5.0 is goed, tomtom 5.2 heeft een kleine update. maakt niet uit, als je em maar draaiende krijgt.

verder kun je zonder GPS receiver gewoon je navi-software gebruiken alleen niet met een satteliet verbinding navigeren.
ik heb op mijn motorola mpx200 (zonder bluetooth en zonder GPS) gewoon tomtom kunnen installeren.

ik kan ook een route berekenen zoals je op een routeplanner op internet doet, alleen geeft de telefoon niet dingen aan als: "neem de volgende afslag links"
Simpelweg omdat je geen GPS heb en de navigatie software dus niet weet waar je nu bent.

Wil je echt navigeren kun je voor 60 euro een GPS receiver kopen, deze verbind je draadloos met bluetooth en je hebt verbinding met satteliet.

› reageer

@Sk8erboi

Kun je ons ook vertellen waar we de ontvanger kunnen kopen voor 60 Euro doe er gelijk een linkje bij.

› reageer

GPS

› reageer

@zon

Als je bedoeld de ontvanger van Oasis Media Bluetooth GPS Receiver deze is nog altijd 69 Euro, nee ik bedoel die van 60 Euro

› reageer

http://search.ebay.nl/search/search.dll?from=R40&satitle=gps+receiver

› reageer

@zon

De goedkoopste die ik zie en deze keer op Ebay is 45 Euro + 19 Euro verzendkosten = 64 euro en dan helemaal uit Hongkong of Taiwan maar nog steeds geen 60 Euro incl.

› reageer

Ik zie een leadtek voor 49 euro en 10 verz.kosten.

› reageer

idd, met een kabeltje er gratis bij, maare werkt deze ook op de N70

› reageer

http://www.tomtom.nl/

› reageer

@oleke111

Goed dit topic lezen.!!!!

› reageer

Aangezien deel 1 nu al uit 25 pagina's bestaat is er intussen een vervolg op dit topic aangemaakt te weten "navigatie op de N70 deel 2". Vanaf nu gaat de discussie daar verder.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.