Google en Yahoo ook in mobiele dienstverlening

Die dienst is te gebruiken op elke telefoon die met de programmeertaal "Java Brew" overweg kan.

Is dit de java die op bijna iedere gsm aanwezig?


› reageer

Den Haag, 7-11, 10.57 uur – Google en Yahoo hebben beide plannen ontvouwd om hun dienstverlening uit te breiden naar het mobieletelefonieplatform. Yahoo heeft daartoe een contract gesloten met SBC Communications, Google werkt samen met Cingular, Sprint Nextel en met T-Mobile.

Yahoo geeft volgens de Wall Street Journal geen verdere uitleg aan zijn plannen. Google werkt onder meer in Nederland al enige tijd samen met T-Mobile om informatie die beschikbaar is op het web doorzoekbaar te maken en te tonen op een voor smartphones en PDA-achtige apparatuur geschikt formaat.

Een van de diensten die Google vandaag specifiek voor mobiele apparatuur introduceert is een geografische informatiedienst. Gebaseerd op GoogleMaps kunnen abonnees op hun mobiele telefoon kaartjes oproepen die wordt aangevuld met informatie over horeca en andere bedrijven of herkenningspunten die voor de gebruiker van belang kunnen zijn. De dienst is gratis maar de abonnee moet wel een speciaal databonnement bij de telecomaanbieder nemen dat meestal tussen de 8 en 20 euro per maand extra kost. Die dienst is te gebruiken op elke telefoon die met de programmeertaal Java Brew overweg kan. (Thijs Doorenbosch)

Bron

› reageer

Die dienst is te gebruiken op elke telefoon die met de programmeertaal "Java Brew" overweg kan.

Is dit de java die op bijna iedere gsm aanwezig?


› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.