Vodafone voorziet minder omzet

Ja maar met zo'n sim only besparen ze ook kosten voor subsidie op je telefoon, maar dan nog zal de arpu wel omlaag gaan ja...

› reageer

LONDEN - Vodafone voorziet dat omzet en winstmarge in het komende jaar kleiner zullen worden omdat de Europese markt voor mobiele telefoons meer en meer verzadigd raakt. Om de koers van het aandeel overeind te houden, trekt het Britse concern, de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld, 2 miljard pond sterling (bijna 3 miljard euro) extra uit voor het terugkopen van eigen aandelen.

Vodafone deed de bekendmaking bij de presentatie van de cijfers over de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar 2005/2006. De nettowinst is in die periode gedaald van 3,62 miljard tot 2,78 miljard pond (4,15 miljard euro). De winst is een stuk lager dan was verwacht. De omzet nam toe van 16,7 miljard tot 18,3 miljard pond (27,3 miljard euro).

bron nu.nl

› reageer


Vodafone: de telecommarkt wordt te druk

Dinsdag 15 november 2005, 16:06 - Vodafone heeft zijn winst en omzet in het afgelopen halfjaar zien stijgen. 's Werelds grootste telecomoperator vreest echter wel een hevige concurrentiestrijd.

Vodafone heeft in het afgelopen halfjaar een omzet behaald van 18,3 miljard pond (27,2 miljard euro). Dat is 6,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 4,97 miljard pond. Een jaar eerder was dat nog 4,76 miljard pond.

"Ik ben blij dat we weer sterke resultaten kunnen presenteren. Ons klantenbestand is met 171 miljoen gestegen en we hebben vooruitgang geboekt bij 3g-diensten", licht Vodafone-directeur Arun Sarin toe.

Toch is de telecomoperator voorzichtig met het doen van voorspellingen voor de periode maart 2006 tot maart 2007. Verwacht wordt dat de omzet zal dalen vanwege het grote aantal partijen op de telecommarkt. Ook zullen de tarieven onder druk komen te staan, aldus Sarin.

Nederland
Eind september telde Vodafone in Nederland een kleine vier miljoen klanten (3,98 miljoen). Het aantal gebruikers is in zes maanden tijd met ongeveer 6 procent gegroeid. De gemiddelde omzet per klant (arpu) is in een jaar tijd echter wel gedaald van 39,3 euro tot 36,6 euro.


Bron:WebWereld.nl

› reageer

De gemiddelde omzet per klant (arpu) is in een jaar tijd echter wel gedaald van 39,3 euro tot 36,6 euro

Ook niet echt verrassend met al die sim-only's ... kijkend naar mijn eigen arpu bij Vodafone over het afgelopen jaar, is deze van € 40,50 via € 35,- en € 27,50 naar € 5,95 gezakt :

› reageer

Ja maar met zo'n sim only besparen ze ook kosten voor subsidie op je telefoon, maar dan nog zal de arpu wel omlaag gaan ja...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.