Sony Ericssons voor liefhebber van eenvoud

Nee, ik denk rond de 200 piek.

› reageer

Sony Ericssons voor liefhebber van eenvoud

Uitgegeven: 16 november 2005 12:20
Laatst gewijzigd: 16 november 2005 12:46

STOCKHOLM - Niet iedereen heeft behoefte aan een telefoon met honderden functies. Fabrikanten verliezen deze gebruikers niet uit het oog en produceren voor hen basale telefoons. Daarom komt Sony Ericsson met drie 'simpele' mobieltjes, de J220, de J230 en de Z300.

De telefoons zijn erop gericht om de basisfuncties (spraak en sms) zo eenvoudig mogelijk te houden. Naast de functies bellen en sms'en hebben de mobieltjes een telefoonboek, kalender, herinneringen en wekker. Ze beschikken alle over spelletjes en polyfonische ringtones.

J220De J220 (zie afbeelding) is "ontworpen voor het gebruikersgemak", zo schrijft Sony Ericsson in een persbericht. Het is te hopen dat de andere telefoons niet ontworpen zijn om het de gebruiker moeilijk te maken, maar dat terzijde. Je kunt kiezen tussen een menustructuur met steeds slechts één groot icoon op je scherm, of met het bekende multi-icoon menu van Sony Ericsson.

De telefoon kan 500 telefoonnummers opslaan en 200 sms'jes. De J220 is verkrijgbaar in zwart en blauw. Daarnaast is het mogelijk om er andere frontjes op te doen.

J230Het broertje (of zusje) van de J220 is de J230 (zie afbeelding links). Deze mobiel heeft dezelfde functies als de J220, maar dan met ingebouwde stereo FM-radio en hands free functie. De J230 komt in het wit, rood en blauw. De J220 en J230 zijn vanaf begin volgend jaar te koop. De Nederlandse prijs voor de telefoons is nog niet bekendgemaakt, maar in Zweden gaan ze zo'n 1.000 kronen kosten (ongeveer 150 euro).

Z300Voor iets meer stijl kun je terecht bij de Sony Ericsson Z300, een clamshell telefoon in de kleuren grijs en paars. De telefoon moet nog voor het eind van het jaar uitkomen.

Het gaat goed met Sony Ericsson. De joint venture tussen het Zweedse Ericsson en het Japanse Sony overtrof in het derde kwartaal van dit jaar de verwachtingen door een nettowinst bekend te maken van 104 miljoen euro. In oktober bracht Sony Ericsson nog de nieuwe W900 naar buiten, de opvolger van de W800.


Bron

› reageer

wat zal die laatste tel ca. gaan kosten? >250 euri?

› reageer

Nee, ik denk rond de 200 piek.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.