KPN neemt 60 winkels van failliete Kral over

Leuk idee, ze krijgen in principe voor een appel en een bos konthaar een aantal hele leuke lokaties. En wat ze niet bevalt pleuren ze gewoon door de markt op.

› reageer

AMSTERDAM (ANP) - KPN neemt zestig van de 106 winkels van de failliete fotoketen Kral over. Het telecomconcern wil een aantal zaken ombouwen tot gecombineerde media, telefonie- en internetwinkels.
Omdat steeds meer mobiele telefoons over mediatoepassingen beschikken, voldoen aparte foto- en telefoniewinkels niet langer, aldus KPN vrijdag.
Het telecomconcern verwacht veel van beeldbellen, waarbij via de mobiele telefoon videobeeld wordt verstuurd. Twee derde van de mobiele telefoons is voorzien van een (foto-)camera. "Beeldbellen heeft de toekomst op het vaste net, het mobiele net en internet", aldus KPN. Het telecombedrijf betaalt naar eigen zeggen "enkele miljoenen euro’s" voor de voorraden, inventaris en huurrechten van de zestig Kral-winkels.
KPN zal in de komende maanden beginnen met de ombouw van een aantal Kral-winkels tot KPN-multimediawinkels. Voorlopig gaan de overgenomen zaken verder als reguliere fotowinkels. Hoe de nieuwe winkels zich op termijn zullen verhouden tot Primafoon, KPN’s eigen winkelketen, is onduidelijk. KPN heeft circa honderd eigen winkels. De overgenomen zaken liggen niet in de omgeving van Primafoon-vestigingen, aldus een woordvoerder van KPN.
KPN vraagt de inmiddels 450 ontslagen werknemers van fotoketen Kral opnieuw te solliciteren.

bron: DFT

› reageer

Leuk idee, ze krijgen in principe voor een appel en een bos konthaar een aantal hele leuke lokaties. En wat ze niet bevalt pleuren ze gewoon door de markt op.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.