Opta beboet KPN voor 17 miljoen

dus iets goedkoper maken mag al niet meer in nederland, KPN bedoelt het toch goed, toch?:S

› reageer

Opta beboet KPN voor 17 miljoen

Uitgegeven: 28 november 2005 18:16

DEN HAAG - Telecomtoezichthouder Opta heeft KPN een boete opgelegd van 17 miljoen euro omdat het in 2003 en 2004 ongeoorloofd kortingen heeft gegeven aan zakelijke klanten. Het telecomconcern gaat niet in beroep tegen deze beslissing. Dat heeft de Opta maandag bekendgemaakt.


Bron

› reageer

Dit zegt al genoeg over KPN

› reageer

@carlvanloo:

Wat zegt het dan?

› reageer

Over hoe KPN is. Mag je zelf invullen

› reageer

› reageer

vandaar dat ze de rekening niet meer per post versturen

› reageer

Ze geven in ieder geval toe dat ze fout gezeten hebben, anders zouden ze wel in beroep gaan

› reageer

Hele tekst:

Opta beboet KPN voor 17 miljoen
ANP

AMSTERDAM - De telecomtoezichthouder Opta heeft KPN beboet voor 17 miljoen euro omdat het bedrijf in 2003 en 2004 ongeoorloofd kortingen heeft gegeven aan zakelijke vastetelefonieklanten. Dat heeft de Opta maandag bekendgemaakt. KPN gaat niet in beroep tegen de beslissing.

Het telefoniebedrijf zal naast de boete 18 miljoen euro betalen aan concurrenten. Met deze schadevergoeding wil KPN een streep onder de zaak zetten. KPN erkent geen aansprakelijkheid, zo verklaarde het maandag.

De onderneming heeft in het verleden zakelijke klanten bevoordeeld voor ongeveer 20 miljoen euro. Volgens de Opta was dat meer dan KPN toegestaan was.

De ongeoorloofde kortingen werden in oktober vorig jaar door KPN zelf naar buiten gebracht. De Opta bleek toen al enige tijd onderzoek te doen naar mogelijke overtredingen van de Telecomwet. De waakhond kwam in actie na klachten van niet nader genoemde marktpartijen.

KPN moet voor kortingsacties vooraf toestemming vragen bij de Opta omdat het als voormalige monopolist een sterke marktpositie heeft in de vaste telefonie. De telecomwet wil met deze voorwaarde de concurrentie bevorderen.

De vaste telefonie voor zakelijke klanten levert KPN jaarlijks circa 300 miljoen euro op. Dat is 2,5 procent van de concernomzet.


Bron: Volkskrant

› reageer

Dus ze betalen 17+18=35 miljoen euro... De tarieven zullen wel omhoogaan binnenkort. Naja ze doen maar. Stap je gewoon weer over.

› reageer

door die 35 miljoen zullen ze de prijzen heus niet omhoog doen...
ze voelen er vrij weinig van

› reageer

Punt is volgens mij juist dat ze de prijzen willen verlagen, maar dat dus blijkbaar niet mogen en nu een boeten voor krijgen.

Moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet begrijp hoe dit de concurrentie moet bevorderen (daar was de opta toch voor).

› reageer

dus iets goedkoper maken mag al niet meer in nederland, KPN bedoelt het toch goed, toch?:S

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.