Kortom, het is (te?) duur en geen concurrerend alternatief voor de gebruikelijke navigatie.
› reageerSiemens brengt SXG75 niet meer op de markt
11-01-2006 - De SXG75, een mobiele telefoon met ingebouwde navigatiefuncties, komt niet op de markt. Wel presenteert BenQ Siemens volgende week enkele nieuwe mobiele telefoons voor umts.
De SXG75, die in september 2005 groots werd gepresenteerd in Turijn, onder het toeziend oog van de redactie van Telecomwereld, komt niet meer op de markt, zo meldt het AD. Uniek aan de SXG75 is, of eigenlijk 'was', de ingebouwde gps-ontvanger. Daardoor kunt u navigeren op zakformaat, zonder extra accessoires. Helemaal uniek is dat ook weer niet, want Motorola heeft al wat langer een mobiele telefoon met ingebouwde gps-ontvanger op de markt.
De SXG75 komt niet meer op de markt, omdat het inmiddels is ingehaald door nieuwere modellen umts-telefoons van Benq Siemens, die komende dinsdag 17 januari worden gepresenteerd in Berlijn. Dan is namelijk de officiƫle lancering van het nieuwe merk, dat na de overname door BenQ is ontstaan. Ook op de beurs 3gsm, in februari in Barcelona, valt nieuws van BenQ Siemens te verwachten.
Navigatie met pda of smartphone
Voor navigatie zijn vooral de nieuwe pda's met ingebouwde gps-ontvanger geschikt. De Mio A201 bijvoorbeeld, die bij een eerste testrit wist te imponeren, en de PiN570 van Navman. Maar hoewel de units vrij handzaam zijn, moet u voor navigatie op zakformaat wat verder zoeken. De smartphone leent zich daar beter voor, al heeft u dan nog wel vaak een via bluetooth verbonden externe gps-ontvanger nodig.
Mio heeft overigens al een smartphone met ingebouwde gps-ontvanger aangekondigd, met typenummer A701, die binnenkort op de markt zal komen, vermoedelijk half februari 2006.
Bron: TelecomWereld
De siemens SXG75 komt alleen niet in nederland op de markt.
In duitsland en andere omringende landen zijn ze al 2 weken te koop.
Waarom Siemens nederland de sxg75 niet wilt verkopen blijft een raadsel.
Overigens werkt de navigatie op de volgende manier.
Bestemming invoeren
Toestel maakt verbinding met een service provider.
Je moet credits hebben, zodat de route binnengehaald wordt.
Dus het kost je niet alleen een abonnement (90 euro per jaar voor heel europa) maar nog eens gprs/umts kosten
Eigenlijk als op dezelfde manier die de ANWB introduceerde, maar na een half jaar er al mee stopte wegens te weinig animo
http://www.telecomvergelijker.nl/thread/9970#post_id=133041
Kortom, het is (te?) duur en geen concurrerend alternatief voor de gebruikelijke navigatie.
› reageer