Nokia weer 35% marktaandeel

de verschillen zijn idd erg klein, alleen ik vind het raar dat het marktaandel van samsung is gedaald terwijl ze toch (en ik denk niet alleen in nederland) erg polulair zijn.

› reageer

LONDEN - De Finse fabrikant van mobiele telefoons Nokia heeft zijn marktaandeel eind vorig jaar weten te vergroten. In het vierde kwartaal wist het bedrijf 35 procent van de markt in handen te krijgen. Een jaar eerder was dat nog 33 procent.

Dat heeft onderzoeksbureau Gartner dinsdag bekendgemaakt. Nokia raakte twee jaar geleden een hoop klanten kwijt aan concurrenten, die vooropliepen met de productie van opklapbare telefoons en mobieltjes die zijn uitgerust met camera's. Het Finse bedrijf heeft inmiddels een inhaalslag gemaakt.


Daarnaast zorgde de introductie van goedkope modellen in opkomende markten ervoor dat Nokia weer een groter marktaandeel heeft gekregen. Ook de grootste rivaal van Nokia, Motorola, profiteerde daarvan.

Het Amerikaanse bedrijf zag in het vierde kwartaal zijn marktaandeel groeien van 16,3 naar 17,8 procent. LG Electronics' marktaandeel steeg van 6,8 naar 7,2 procent. Sony Ericsson ging er ook op vooruit en had 6,9 procent van de markt in handen. Een jaar eerder was dat 6,3 procent. Van de grote producenten moest het Zuid-Koreaanse Samsung als enige genoegen nemen met een daling van het marktaandeel van 12,2 naar 12,1 procent.

Bron: nu.nl

› reageer

Ik vind dat niet vreemd, de meeste klanten zijn erg merkvast, omdat ze nou eenmaal een bepaald merk gewend zijn. Bovendien maakt Nokia (gelukkig) veel low-budget toestellen, en die zijn natuurlijk goedkoper bij een abonnement of verlenging dan een duurder toestel En veel mensen hoeven geen toestel waarmee je MP3's kan afspelen, met een megapixel camera en al die fratsen (dat scheelt ) Het is wel vreemd dat Samsung iets heeft moeten inleveren, ik had juist verwacht dat Motorola het niet zo best zou doen.

Edit : ik heb het wel over de NL-markt, Motorola is in de US natuurlijk veel groter dan bijv. Samsung, die het in Azie weer wat beter doet.

› reageer

@roppie: is dit bericht van vandaag?? Ander onderzoeksbureau
Nokia nieuws

› reageer

Staat inderdaad vandaag op nu.nl.

Kunnen ze beter wijzigen in vroeger.nl


edit: ander onderzoeksbureau idd. Bureau traag.com

› reageer

Kijk naar de resultaten; er is een klein verschil in percentages

› reageer

Vast verkeerd afgerond

› reageer

Maar zoals ik al eerder heb gezegd: Nokia gsm is mijn favoriet, dus het nieuws verbaast me niets.

› reageer

Zoals ik al eerder heb gezegd: zijn er dan ook andere telefoons dan Nokia's

› reageer

@Pinokkio: click

› reageer

de verschillen zijn idd erg klein, alleen ik vind het raar dat het marktaandel van samsung is gedaald terwijl ze toch (en ik denk niet alleen in nederland) erg polulair zijn.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.