T-Mobile[Orange] Cashen is frauderen

[dpmodbreak]Cashen blijft een ongewenst onderwerp op TV, zie ook de [tvr]. Het gaat in deze thread over de rechtmatigheid van het cashen, niet over het cashen zelf [/dpmodbreak]

› reageer

Orange probeert zijn winstgevendheid hiermee te behalen waarschijnlijk? Zijn er TV'rs die ervaring hebben met het niet uitbetalen van de betreffende website? in ieder geval een interessant artikel...

Tweakers

› reageer

Beltegoed cashen (.nl) is natuurlijk een verboden onderwerp hier. Maar het lijkt me een goed moment om er toch voor te waarschuwen!

Het lijkt er op dat ze begin februari zijn overgenomen door een "oplichtersconstructie", sindsdien verzonnen hebben dat de uitbetaling langer op zich laat wachten, zodat ze in ieder geval 2 maanden geen argwaan wekken, en sindsdien niets meer van zich laten horen!

Zie ook http://www.internetoplichting.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?num=1144063867

(om je vraag te beantwoorden: mijn uitbetaling (ruim 17 euro) zou ik pas over een week verwachten... Ik heb ze gemaild, en ben benieuwd of ik nog een reactie krijg)

› reageer

Ik zou dan ook voor ruim 15 euro het schip ingaan. Maar ze hebben wat mij betreft nog 9 dagen voor uitbetaling.

Ik weet dat C*** een no-no onderwerp is maar ervaring leert dat vele forumleden best een waarschuwing op prijs zouden stellen, als ze een potentieel slachtoffer zijn/worden.

› reageer

...kreeg vorige week reactie dat de betaling door orange vertraagd was, en daardoor mijn ehm... vergoeding...

› reageer

Orange overweegt stappen tegen beltegoedcashen.nl

Uitgegeven: 12 april 2006 12:22
Laatst gewijzigd: 12 april 2006 12:27

AMSTERDAM - Telecombedrijf Orange overweegt juridische stappen tegen websites als www.beltegoedcashen.nl. Dat schrijft De Volkskrant woensdag. Via de website kan een mobiele beller zijn volledige beltegoed contant uitgekeerd krijgen door naar een 0900-nummer te bellen. Volgens Orange is er sprake van "regelrechte fraude".

Veel bellers blijven, wanneer ze bijvoorbeeld van abonnement veranderen, zitten met belminuten van hun vorige aanbieder. Om die reden ontstonden verschillende initiatieven waarbij de consument betaald wordt om naar een 0900-nummer te bellen.


Via beltegoedcashen.nl kunnen consumenten zo'n nummer bellen. Ieder gesprek kost 1,30 euro, waarvan 84 cent wordt bijgeschreven op de rekening van de consument.

Voorwaarden

Volgens het telecombedrijf druist deze bemiddeling regelrecht in tegen de officiële voorwaarden, die het verbiedt beltegoed contant uit te keren. Orange en andere mobiele belbedrijven zijn waarschijnlijk voor tonnen benadeeld.

Lokkertje

Ook doken er mensen op die massaal nieuwe abonnementen aanvroegen bij de telecomaanbieders. Deze geven vaak gratis beltegoed weg als lokkertje. Door deze gratis beltegoeden te verzamelen en vervolgens te 'cashen' via websites als beltegoedcashen.nl zagen deze mensen hun bankrekening aardig groeien.

Nadat bleek dat er wel erg veel nieuwe abonnees bijkwamen, werd een aantal 0900-nummers afgesloten voor prepaid-bellers, waaronder het nummer van beltegoedcashen.nl. Daarnaast verscherpte Orange de inschrijvingseisen.

Mis

Overigens lijkt er de laatste tijd ook iets mis te zijn met beltegoedcashen.nl. Sinds februari heeft het bedrijf geen geld meer uitgekeerd aan consumenten. De telefoon wordt niet meer opgenomen en e-mails worden niet meer beantwoord.


Bron: NU.nl

› reageer

Beltegoedcashen.nl stopt

Doordat de mobiele operators een groot deel van onze tegoeden niet uitbetalen of bevriezen mogen we hopen dat we uiteindelijk op nul uitkomen. Door alle aandacht zullen wij waarschijnlijk vandaag besluiten om niet meer door te gaan met de website. Dan hebben de mobiele operators dus gewonnen.

bron: site zelf

› reageer

Dat stond er een uur geleden nog niet! Toch jammer.

› reageer

Kan het dan, dat providers stoppen met 0900-uitbetalen? Dat moeten ze toch afdragen aan de KPN, die het dan weer aan zijn klanten doorgeeft?

Wel typisch dat ze hiermee komen op de dag dat Tweakers er aandacht aan besteedt!

› reageer

Beltegoedcashen kan niet anders dan aangeven dat ze nu stoppen zodat ze iig in een mogelijke zaak goed liggen, daarnaast ligt het nu op tweakers "op straat". Zo'n reactie kan de providers ertoe bewegen om eventueel deels wel uit te betalen als dat een stop voor de dienst oplevert. Ben benieuwd hoe dit zich ontwikkelt. Jezelf aanprijzen als casher op een site is dus niet heel erg handig

› reageer

Niet alleen tweakers. Het staat bijv ook in de volkskrant en nu.nl

Er is gewoon een algemeen persbericht uitgegaan waarbij beltegoedcashen in een kwaad daglicht gesteld wordt. Hopelijk blijft het systeem gewoon bestaan, alleen niet voor prepaids, waar de fraude gevallen inliggen.

› reageer

Aangezien wij het niet meer voor kunnen schieten laat de betaling naar de klanten op zich wachten. Zodra het geld aan ons is overgemaakt zullen wij de openstaande tegoeden van de klanten direct overmaken.

Hopelijk kunnen ze wel aan hun verplichtingen voldoen, anders zijn ze niet gestopt, maar failliet gegaan.

› reageer

jammer dat ze moeten stoppen, heb in het verleden, toen ik nog vaak beltegoed overhad, altijd netjes uitbetaald gekregen. blijft vreemd dat je je beltegoed wel aan belspelletjes mag opmaken en niet hieraan. zouden de belspelletjes van de buis gaan als de telco's daar ook niet meer aan gaan uitkeren ??

› reageer

Ik hoop het!

› reageer

Titelfix

› reageer

Het is inderdaad volkomen hypocriet van Orange. Je mag gewoon doen met je beltegoed wat je zelf wilt. Als ik al mijn beltegoed op wil bellen aan een belspelletje of ringtones moet ik dat zelf weten!

Daarnaast is het ook juridisch dubieus, ze staan toe dat je met je beltegoed producten koopt (ringtones, hosting, condooms,... en zelfs dat je er mee betaalt (en dus je BTG als geld gebruikt) bij parkeermeters. Maar cashen mag niet. Dan koop ik in plaats van condooms wel boekenbonnen (geen geld maar een product) voor mijn btg

Verder is beltegoedcashen natuurlijk niet gebonden aan de AV van Orange, het is de klant die (volgens Orange) fraudeert. Alleen Orange kan natuurlijk niet zeggen dat ze vindt dat een substantieel deel van haar klanten fraudeert, dus pakken ze btgcashen.nl aan.

› reageer

Ja inderdaad. En wat is het verschil voor Orange als iemand zijn complete bundel op maakt aan stemmen voor Idols, kopen van ringtones of andere zaken tov. van het tegoed aan het einde van het contract laten uitbetalen. Als de provider zelf alles gaan blokkeren moet de overheid dan maar op gaan leggen dat het gespaarde tegoed uitgekeerd moet worden bij vertrek naar de concurrent?

Ik kan mij voorstellen dat een operator liever heeft dat je met je belminuut naar een vastelijn belt aangezien dat per minuut winstgevender is. Ik adviseer ze dan gewoon andere bundels in te voeren in plaats van het gaan aanpakken van de randverschijnselen van de huidige bundel en provisie structuur.

› reageer

Ik onthou me even van een oordeel over het wel of niet juist zijn van het standpunt van Orange, maar er zijn natuurlijk ook wel argumenten voor te bedenken. Zo zal iemand die af en toe een ringtone besteld dit doen voor de ringtone en dit dus misschien/ waarschijnlijk ook wel blijven doen. Zo ook met belspelletjes e.d. Iemand die beltegoed casht doet dit om een bepaald beltegoed op te maken en zal dit daarna nooit meer doen. Orange verdient hier dus later niks meer aan... Tis maar een gedachte...

› reageer

Ja precies, mensen sluiten abo-tje af, vervoglens downgraden en dan hou je netto juist geld over. Dan verdienen ze niks aan je, ze verliezen zelfs. Daarom doet Orange dit denk ik. Maar aan de andere kant, hoeveel klanten doen dit nou. Niet veel denk ik.

› reageer

Ik verwacht toch wel dat beltegoedcashen naar de rechter stapt om uitbetaling van Orange af te dwingen. Ik denk dat ze erg sterk staan. Bij het bellen van het ene 09X nummer krijg je een bandje met hijgende vrouwen te horen en bij de andere krijg je 80 ct teruggestort. Zometeen gaat Orange ook nog zeggen dat ze het onfatsoenlijk vinden als mensen met hun beltegoed sexlijnen gaan bellen en daarom niet zouden uitbetalen. Van fraude is geen sprake. Eerder van ontduiking van een betaalverplichting van Orange. Als Orange niet wil dat je bepaalde 0900 nummers belt uit de bundel moeten ze het bellen van 0900 nummers maar naast de bundel doorberekenen aan de klanten, zoals andere providers dat plegen te doen.

› reageer

hoe kunnen ze nu afhankelijk zijn van Orange qua uitbetalingen??
daar hebben ze niets mee te maken, ze hebben een contract met een 0900 nummer bij de KPN, die betalen hun uit per minuut....

Of Orange dan niet betaald een de KPN is een andere vraag, maar KPN zal wel moeten uitbetalen.

ik begrijp dus niet hoe het geld nu op zich laat wachten?

› reageer

Trouwens, dat roepen dat er wel een rechtszaak zal volgen en dat een partij geen poot heeft om op te staan oid is natuurlijk wel een beetje voorbarig. Er is niemand hier neem ik aan die exact de omstandigheden kent en eventueel van toepassing zijnde overeenkomsten...

› reageer

Bij vermoeden van fraude betalen de providers niet uit tot het tegendeel bewezen is. Als je hier als bedrijf je brood mee verdient dan moet je een behoorlijke oorlogskas hebben om uit te betalen aan je klanten, rechtzaak te voeren tegen de providers en intussen gewoon door te gaan met de dienstverlening.

› reageer

Dodo: Ze zullen die 0900 er niet zo gauw uithalen, dan is het een wijz in AV en dan gaan mensen misschien opzeggen. Dat willen ze al helemaal niet. Gaat ook in tegen hun slogan: "Alles uit je bundel".

› reageer

Voor nieuwe klanten zou dit wel kunnen gaan gelden. Dat doen providers de laatste tijd zo vaak !

› reageer

Dat Orange limieten instelt om massaal misbruik, of zo zij willen: fraude te voorkomen, natuurlijk. Maar wat maakt het voor hen uit of een beller z'n tegoed opmaakt aan condooms, belspellen, ringtones of er een deel contant uitsleept???

Als het niet legaal was, hadden al die sites allang uit de lucht gehaald geweest. Denk dat het doel van Orange wel bereikt is; ca$hbackers afschrikken.

Alleen is wel duidelijk dat lukraak 090x-nummers blokkeren ook wordt gedaan waardoor je andere klanten raakt. Opmerkelijk genoeg gaat de discussie op Tweakers vooral over prepaid-kaarten en bonustegoeden van 15 euro.

Dat is al afgevangen doordat je prepaid pas na 1e opwaardering met servicenummers kunt bellen. Worden ze na jaren eens wakker?

De hele structuur met vette bonussen voor tussenhandel gaat ze nu opbreken; kun je daar niet bezuinigen, dan maar bij de klant en z'n beltegoed. Heb naast Orange voor een prikje Tmobile 150 en ook na de kortingsperiode is wel duidelijk waar je moet wezen tegenwoordig.
Kleine bellers simyo of lowcall, grotere bellers bij een tmobile of telfort.

Maar nog even iets anders; het viel mij op dat Bundelcasher uit de lucht is gehaald doordat KPN het verboden heeft. Welke provider(s) daar achter zaten ontgaat me; moet haast debitel/vodafone/tmobile/kpn zijn geweest.

› reageer

Via KPN werden voor mij een X aantal nummers geblokkeerd, maar niet alle 8.

› reageer

Ik maak mijn overige beltegoed op aan gokken op het web. Het klinkt idioot, maar ik heb vanmorgen toch ruim 58 euro gewonnen. Mijn inzet is 3 x 1,30 euro geweest. Niet slecht dus. Ik maak mijn beltegoed op van mijn ten einde lopende Orange 32,50 p/m bundel.

Natuurlijk heb ik vanmorgen wel erg mazzel gehad waardoor ik 3 keer tot uitbetaling heb kunnen overgegaan. Zo goed gaat het dus niet altijd helaas.
Maar het is een leuke manier om je beltegoed op te maken.

Ik zal de link niet noemen omdat het misschien gezien wordt als spam, maar het is met een online gokkast geweest.

› reageer

Weet je zeker dat je geld hebt gewonnen en geen paaseitjes?

› reageer

gewonnen met gokken online? vooral vandaag interessant. ik kreeg voor 40 cent beltegoed 2,90 online cash (paasaktie). daarmee 60,20 gewonnen. drgambler.nl

› reageer

@ciao

Weet je zeker dat je geld hebt gewonnen en geen paaseitjes?

Zeker weten hoor. Het is waarschijnlijk een dezelfde soort site als degene waar marcelvdp ook gewonnen heeft. Ik heb netjes mijn bevestigingsmailtjes binnen gehad, waarin de uitbetaling op mijn rekeningnummers bevestigd staan.

Om toch maar even een onderdeel van de sitereeks te noemen: www.bullshit.nl Dit is één van de onlinekasten waar ik dus gewonnen heb.

Op beide paasdagen 2,50 extra speeltegoed bij het opwaarderen van je credits (één maal 2,50 euro per telefoonnummer extra) meerder simmetjes is meerdere keren 2,50 extra speeltegoed!

› reageer

oook op bullshit gespeelt met upc sim liggen van 2.50 en gewonnen 10.30 en mail dat het word uitbetaald ben benieuwd als gaat dan heb ik ook nog flink wat orange tegoed net mee gesppelt en weer 10 euro gewonnen

› reageer

@zenge: vandaar ook

› reageer

dankzij orange zijn we straks allemaal gokverslaafd

the future's bright, the future's in a casino

› reageer

Als ze de winst van het online gokken uitbetalen, dan doen ze dat toch naar je bankrekening?

› reageer

ja, heb hier goede ervaringen mee. Eurocazino en gambler betalen altijd netjes uit de eerste werkdag na verzoek tot uitbetaling

› reageer

Ik neem aan dat jullie ook wel weten dat dit onderwerp niet gewenst is...?

› reageer

he, dat zegt Orange OOK!

› reageer

@Roland : wat is er mis met online gokken? Je betaalt (soms) inderdaad uit je bundel, maar stel dat je niks wint? Dan ben je alsnog je tegoed kwijt. Cashen is dat je geld krijgt als je een bepaald nummer belt en daar geld voor terugkrijgt. Ik snap dat het misschien een randgevalletje is.

› reageer

Praten over hoe te cashen is verboden neem ik aan, maar een discussie over de regels die providers opleggen e.d. gaat iedereen aan en zou openbaar moeten blijven mijns inziens.

› reageer

Dit topic gaat over erover dat volgens Orange cashen frauderen is. Het is niet de bedoeling dat diverse goksites genoemd worden, dat is namelijk net op het randje; ik neem aan dat jullie dat ook wel begrijpen . Vanwege slechte ervaringen in het verleden, hebben we in de [tvr] geplaatst dat praten over cashen met de bedoeling er geld mee te verdienen, niet gewenst is.

Praten over cashen in de context als bedoeld in dit topic, is wel gewenst en vind ik zelf ook wel een interessante discussie. Dus a.u.b. geen casino-sites meer noemen, maar laten we gewoon on-topic blijven

› reageer

Als Orange de boel definitief gaat verbieden is het mss verstandig om het taboe te doorbreken.

› reageer

Als Orange de boel definitief gaat verbieden is het mss verstandig om het taboe te doorbreken.
Als ze het nu eens, net als alle andere providers uit de bundel gooien, is het probleem ook opgelost.

› reageer

@rvader:
Als ze het nu eens, net als alle andere providers uit de bundel gooien, is het probleem ook opgelost.

T-Mobile (met flex)
KPN (voorheen Mobiel plus, nu dus niet meer)

zijn providers waar kosten van de 06-900 nummers uit de bundel worden gaan.

› reageer

Nu had ik het ooit al eens gevraagd met mijn T-Mobile relax abonnement en daar gaat het dus niet uit de bundel. Bij de tarievenlijst van T-Mobile Flex staat exact hetzelfde als T-Mobile Relax en dus vrees ik sat het gewoon niet kan.

Maar verder... als Orange die betaalnummers ook uit de bundel halen, is het probleem opgelost.

› reageer

Ik dacht altijd dat Orange degene was die de slogan had:

"Wij vinden dat wat van jou is, van jou moet blijven"

Uiteraard snap ik dat ze niet blij zijn met het c*shen, maar andere betaalde 0900 0f 0909 nummers moeten niet worden afgesloten om met een mobiele telefoon te kunnen bereiken.

Indien een abonnee een gokje waagt op het web met zijn beltegoed, is het dan een vorm van cashen? Nee. En het bestellen van een wallpaper of ringtone dan? Of het kopen van een game voor op het mobieltje. Of je stem uitbrengen bij een uitzending van bijvoorbeeld Idols? Moet normaal gesproken kunnen, en dat moet zo blijven.

Zolang bedragen aan een abonee niet rechtstreeks worden uitgekeerd in geld, (zoals het c*shen) maar wanneer het bijvoorbeeld een mobielebetaling betreft, of het kopen van een applicatie, of het geven van een mening of stem vind ik dat zoiets gewoon legaal moet blijven.

› reageer

Ik heb net deze mail ontvangen van beltegoedc***en.nl.


"Geachte heer, mevrouw,Alle openstaande transacties van februari en maart zullen op 1 mei uitbetaald worden. Onze excuses voor de vertraging en dank voor het vertrouwen in ons.Met vriendelijke groet,Het team van Beltegoedc***en.nl"


› reageer

en dat is dus net het leuke, want het hele gedoe van bellen naar een nummer voor een bepaald tarief en daar weer netto iets voor terugkrijgen is niet lonend en zal nooit lonend worden!
als men dit wil ontmoedigen moeten of de bonussen naar de dealers toe minder worden of ze moeten niet zeuren. Maar Orange kan ook met die bepaling dat je er financieel voordeel uit haalt niets, want je kunt gewoon weerleggen dat je er nooit financieel voordeel uit haalt, aangezien je maar een gedeelte weerkrijgt van je inleg!
Dat het uiteindelijk wel financieel voordeel op kan leveren heeft met je hele contract met Orange niets te maken.

› reageer

door de deelnemer financieel voordeel wordt getrokken
Volgens deze regel mag je van Orange dus niet:
-je baas bellen om over salarisverhoging te onderhandelen
-solliciteren
-Orange bellen om je belbundel te downgraden
-een adverteerder bellen die je fiets wil kopen
-etc.!

Oftewel nogal een ruime definitie in die algemene voorwaarden...

› reageer

Volgens deze regel mag je van Orange dus niet:
-je baas bellen om over salarisverhoging te onderhandelen
-solliciteren
-Orange bellen om je belbundel te downgraden
-een adverteerder bellen die je fiets wil kopen
-etc.!

Oftewel nogal een ruime definitie in die algemene voorwaarden...

ROFLOL

› reageer

Als ik € 1,30 verstook om er circa € 0,84 voor terug te krijgen (om maar eens wat te noemen), noem ik dat geen financieel voordeel. Ik ben benieuwd hoe een rechter hier over denkt

› reageer

alle regels die orange aanscherpt zijn niet reden gedaan,langzamerhand worden netwerken ook wakker in deze woekere wereldje

› reageer

Geen nieuws meer.

› reageer

De reden dat Orange dwarsligt is met name omdat prepaidkaartjes leeggeramd worden. Abonnementen liggen ze minder wakker van.
Duizenden prepaidkaartjes die leeggetrokken worden kosten ze veel meer en daar heeft Orange zichtbaar nadeel van

› reageer

floris ==> Juist prepaid-gebruikers hebben er aller echt op: ze hebben de volle mep betaald voor hun beltegoed! En de met korting aangeschafte nieuwe prepaid-simkaarten kunnen pas 090x-bellen na "opwaarderen", dus daar ligt het ook niet aan.

› reageer

Het gaat enkel om de nieuwe simkaarten. Daar draaien ze verlies op omdat die toch te cashen zijn

› reageer

Misschien kunnen we een mod vragen om de topictitel te veranderen. in "Engels voor telcommers Deel 1 Lidwoorden"

Maar even on-topic.

Ik vind het vrij logisch dat orange het verbied. Het beltegoed loopt niet weg als je het niet meer gebruikt. Ik gebruikte vroeger mijn oude beltegoed om mensen te melden dat ik of een nieuw nummer kreeg of gewoon om ff lekker op te bellen/sms-en, daar is het voor. Het gaat ze waarschijnlijk niet eens om de winsten die zien 'verdampen'. het wordt betaald van het tegoed dat een klant nog heeft, Plus de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon. met andere woorden de telefoon tikken worden ook nog gewoon betaald.

Het gaat er om dat er mensen zijn die proberen geld te verdienen door deze service aan te bieden. terwijl dat er onevenredig veel aan de strijkstok van de aanbieder van de service blijft hangen. Dat vinden ze fout niet dat klanten 0900 of andere betaalnummers bellen ik denk dat ze dat alleen maar toejuichen. Ik vind het flauw van die serviceaanbieders dat ze de providers de zwarte piet toespelen. Aan de andere kant kunnen de providers ook dit gat dempen door coulanter te zijn met aanvragen om niet opgenomen tegoeden uit te keren tegen een x tarief administratiekosten.

› reageer

Gepost door Roland (administrator) op 18/04/2006 22:10
Dit topic gaat over erover dat volgens Orange cashen frauderen is. Het is niet de bedoeling dat diverse goksites genoemd worden, dat is namelijk net op het randje; ik neem aan dat jullie dat ook wel begrijpen . Vanwege slechte ervaringen in het verleden, hebben we in de [tvr] geplaatst dat praten over cashen met de bedoeling er geld mee te verdienen, niet gewenst is.

Praten over cashen in de context als bedoeld in dit topic, is wel gewenst en vind ik zelf ook wel een interessante discussie. Dus a.u.b. geen casino-sites meer noemen, maar laten we gewoon on-topic blijven


[dpmodbreak]Graag on topic blijven, dus niet afdwalen naar dubieuze praktijken of andere creatieve oplossingen voor de luxe van het beltegoed-overschot. Zie de post van Roland en, indien nodig, de [tvr]. Ik heb de halve thread gehide, de volgende stap is een slotje [/dpmodbreak]

› reageer

Orange is de laatste tijd bezig om te kijken hoever ze kunnen gaan om creatieve bundeloplossignen (beltegoedcashen, bundelcasher) de nek om te draaien. Zou gefoefel met tegoed zijn. Maar de idiote cashback-structuur bij abonnementen, daarvoor lijken de niet-overstappende abonnees nu voor op te gaan draaien.

Hoe kun je zoals T-Mobile 150 min/maand voor 1 euro krijgen en verdient de tussenhandel er nog op? Of vorig jaar een volledig gratis Orange-abo'tje wanneer je een verlaging doorvoert?

Kijk eens wat Lowcall voor tarieven neerlegt; elk Orange-abo of prepaid is al duurder. Waarom zou iemand dan nog bij Orange willen (maximumbedrag, details of grootgebruikers daargelaten): alleen voor het geldig blijven van je bundel en alles uit de bundel betalen.

Eerste stap was abotegoed->prepaid stopzetten, wat nummers gaan blokkeren, en ongetwijfeld binnenkort een vervolgstap. Zag bij Orangewinkel een bord dat je bij 2-jaar abo 10 euro korting krijgt. Da's per saldo nog voordeliger dan ik via tussenhandel met toestel had?!

Kennelijk is er zelfs dan nog een businessmodel waarbij die klanten die via Roaming, 090x-nummers of andere kostenslurpers hun tegoed opmaken nog rendabel blijven. En NERGENS zie je een onderbouwing of reactie vanuit Orange; wat is het verschil van een grote bundel die ik opmaak aan wat wedstrijdSMSjes, belspellen, en het gewraakte ca$hen?

Het heeft er alle schijn van dat Orange straks nieuwe bundels gaat aanpassen, en servicenummers eruithaalt. Immers, de marge op roaming is nu nog lucratief, vast/mobiel kost een fractie van het tarief dat de klant betaalt. Gelukkig kunnen aangepaste voorwaarden alleen bij nieuwe abo's of na een overeengekomen minimumperiode. Maar toch.

Ik zal me aan de richtlijnen (geen spam enzo) houden, maar op allesgratis.nl te vinden: wedstrijden via SMS of 090x-nummers. Zo ben ik ook weer van wat euri afgekomen

› reageer

Lowcall en Orange abo kan je niet vergelijken. Bij een abo krijg je een CB of korting op toestel, bij Lowcall alleen lage tarieven. Natuurlijk betaal je bij orange indirect mee aan je gratis foon/CB oid.

› reageer

Kreeg vandaag mijn restantbedrag van beltegoedcashen.nl uitgekeerd!

› reageer

Ik ook trouwens, wel netjes van beltegoedcashen.nl. En iedereen maar roepen dat het oplichters zijn

› reageer

ik niet gaat om EUR 83,- ben benieuwd of ik het nog krijg! Ging het bij jullie om grotere bedragen of kleinere?

› reageer

Ik ook niet (17,nogwat)...
Rabobank trouwens.

› reageer

€ 53 euris is toch niets niks he???

fleur

› reageer

Het schijnt dat beltegoedcashen weer gaat uitbetalen, zie hun site. Houd dat dan in dat ze van Orange hun geld hebben gekregen??

› reageer

Volgens de site gaan ze "maart" vanaf 15 mei uitbetalen. In het mailtje dat ik eerder kreeg noemden ze 1 mei als datum... Gaat lekker!

› reageer

Ik lees net op hun site dat ze toch wel weer definitief stoppen. Ik dacht juist dat ze pas besloten hadden om juist door te gaan, en nu dit weer.

Zijn er al mensen die de credits van maart betaald hebben gekregen, zou vanaf 15 mei moeten gebeuren.

› reageer

ik wacht nog op uitbetaling.... hun mededeling is al een week of zo.

› reageer

ik wacht inderdaad ook nog op betaling maart

› reageer

ik heb gisteren betaald gekregen EUR 81,- dus ok maar wel veel te laat geregeld... (was van maart)

› reageer

Ik heb nog steeds niks van februari of maart..

› reageer

Drop eens een mailtje bij ze met je persoonlijke nummer erin. Dit heeft gewerkt bij mij. Toch mijn €10,80 uitbetaald gekregen.

› reageer

Oke, het lijkt erop dat ze alsnog te vertrouwen zijn.
Op hun site verwijzen ze naar verbeljetegoed. Is dat betrouwbaar genoeg? Ervaringen please....

› reageer

dat vroeg ik me ook al af. er zijn van die kleine dingen die mijn argwaan wekken.

› reageer

krijg nog duizende euros van beltegoedcashen.nl, ze reageren niet meer op emails van mij helaas ondertussen nieuweprovider gevonden

› reageer

Even herinneringsmailtje gestuurd en zojuist per mail antwoord dat bedrag is overgemaakt en inderdaad 29-5(vreemde datum is vandaag de 27e maar toch:-) ontvangen
Dus ik zou zeggen spendeer er ook een mailtje aan ,wellicht hebben ze nog een potje en betalen alleen uit aan mensen die reclameren

› reageer

dubbelpost!

› reageer

hmmm moet ze ook nog maar eens een keertje een mailtje sturen, laatste is een week of vier geleden en heb toen niks gehoord....

› reageer

Even terug bij de titel: Heeft de rechtbank Orange nu in het gelijk gesteld dat "cashen fraude" is?
Aangezien Beltgoedcashen.nl ermee stopt, lijkt het wel zo, maar wat moet Orange dan doen met "tig soortgelijke sites?

› reageer

Wat is het verschil nou of je geld, goederen, een auto of informatie krijgt in ruil voor je beltegoed? Zoiets kunnen ze toch nooit winnen?

› reageer

Daarom begrijp ik dus niet waarom beltegoedcashen.nl nu ermee stopt.
Zou het met de rechtzaak te maken hebben? En zou er al een uitspraak plaatsgevonden hebben? Ik blijf benieuwd....

› reageer

Is er wel een rechtzaak gaande of geweest?

In de 3de post in deze thread staat namelijk dat Orange een rechtzaak overwoog. Heb ik een artikel over het hoofd gezien?

› reageer

Wat zou dan de beweegredenen zijn van beltegoedcashen om ermee te stoppen? Als ze een rechtzaak tegen de Provider die ze niet uitbetaalt, beginnen, zouden ze toch gewoon winnen, lijkt me?
Bovendien stond er dat Orange een rechtzaak overwoog tegen "dergelijke" sites?
Zou Beltegoedcashen.nl daarvoor terugdeinzen? Zo ja, waarom dan?

› reageer

Ik neem aan dat btgcshn binnenkort (weer) van eigenaar veranderd...

› reageer

Zoals iemand al eerder aanraadde, heb ik ook een email gestuurd. Btgcshn heeft vervolgens meteen het geld overgemaakt

› reageer

Heb net geprobeerd te bellen, nadat ik geen reactie kreeg op de mailtjes die ik had gestuurd. De meneer die ik aan de lijn kreeg zei dat beltegoedcashen in maart was vertrokken uit het kantoor

› reageer

ik heb ze tik mails gestuurd, geen reactie. FLUITEN dus..

› reageer

B****lc****r is er ook met mijn geld vandoor.

› reageer

Ik heb onlnags mijn geld gekregen. Ook heb ik (aan aantal) mailtjes gehad naar aanleding van mijn lastige vragen.. Ik denk dat het wel goed komt.. Hoop het natuurrlijk ook voor iedereen die nog niks heeft gekregen..

› reageer

Ik heb ook mails gestuurd. Helaas krijg ik voorlopig nog niets van beltegoedcashen.nl. Zie hun reactie hieronder. Hopelijk winnen ze inderdaad de rechtzaak. Ik denk dat het wel goed komt...


De financiën van beltegoedcashen.nl laten het momenteel niet meer toe om tot betaling over te gaan van uw openstaande tegoed. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Zodra de openstaande tegoeden van de operators aan ons worden uitbetaald zullen wij direct uw openstaande tegoed uitbetalen. Momenteel loopt er een juridische procedure tegen de operators welke wij, naar alle waarschijnlijkheid, gaan winnen.

Wij vragen uw begrip voor deze situatie en zullen u op de hoogte houden van de stand van zaken.

Met vriendelijke groet,
Het team van Beltegoedcashen.nl

› reageer

Ik dacht eerst nog begrepen te hebben dat ze eerst het geld niet hadden om juridische stappen te ondernemen?

› reageer

Juridische stappen kan ook betekenen dat er wat (advocaat-)brieven heen en weer gaan. Hopelijk trekt Orange aan het kortste eind en is er meteen duidelijkheid mbt c*shen.

› reageer

Het zou wel erg vreemd zijn als Orange dit zou kunnen winnen, toch?
Je hebt een overeenkomst met btgcashen, niet met orange, dus btgcashen moet jou gewoon uitbetalen. En anders neem je toch gewoon zelf een jurist in handen als het om grote bedragen gaat. jurisprudentie op komst

› reageer

ik heb ook nog 80euro beltegoed van mijn free 20 abbonement en mijn abbonement is afgelopen over 1 maand...

is er dan geen legale manier om aan die 80 euro te komen? HET IS MIJN 80 EURO niet van orange IK heb het gespaart...

› reageer

@kaasaanfiets: met een tegoed van de videotheek of muntjes van de discotheek koop je vooraf en is het in principe niet meer terug te wisselen.

Zou ook vreemd zijn als je een duur abo neemt, niet belt, gratis gsm of beertender/pda/tv krijgt en dan je tegoed terugclaimt. Ben wel met je eens dat je je tegoed zoals vroeger dan op een prepaid moet kunnen krijgen.

Had je je abo niet eerder naar een 12,50 om kunnen zetten? Kan nog steeds, scheelt in elk geval iets. En resterende tegoed is vaak genoeg nog wel in te zetten voor ringtones, loten, enzovoorts

› reageer

Ik ben het met spambam eens, bovendien koop je de bundel in om te bellen, smsjes te versturen etc. Niet om het weer terug te cashen, wat dat betreft is het beleid van Orange best rechtvaardig.

› reageer

Ik vind dat je zelf moet kunnen doen met je beltegoed wat je zelf wil. Omzetten naar prepaid is slim van Orange eruitgehaald. Dat is erg zonde, maar dat betekent nu wel dat je het op moet bellen of kwijtraken. Logische stap van Orange. Maar kunnen c*shen moet blijven.

› reageer

In duitsland moeten provider het niet verbruikte tegoed bij het beeindigen van het contract terugstorten !

› reageer

ja, lijkt me ook.

› reageer

In Duitsland werken ze ook met een hele andere constructie als hier, dus dat is een scheef vergelijk.
Maar wat ik me nu afvraag is waarom Orange er zo moeilijk over doet, ze verdienen (toch ?) aan het gesprek naar de 0900-nr's.
Dus bel ik de condoomlijn (zal gokken maar eens overslaan) dan is er geen probleem maar nu het C****n betreft mag het niet.

Zit het wellicht in het feit dat ze gecalculeerd hebben dat (vele) bellers Orange verlaten en dan hun gespaarde goed kwijt zijn/raken.
Dus wel betaald maar niets over houden 0-) is dan beter voor Orange.
Dit zien ze nu door hun vingers schieten en dat is dan wellicht een behoorlijke misrekening

Hoe dan ook ben benieuw wie waar gelijk krijgt en of het mag blijven bestaan.

(rol)Later

› reageer

[dpmodbreak]Cashen blijft een ongewenst onderwerp op TV, zie ook de [tvr]. Het gaat in deze thread over de rechtmatigheid van het cashen, niet over het cashen zelf [/dpmodbreak]

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.