Opta kijkt naar koppelverkoop KPN

Tsja, je kunt het natuurlijk altijd proberen....

*Bloedzuigers...

› reageer


Opta kijkt naar koppelverkoop KPN

Telecomtoezichthouder Opta onderzoekt of KPN het prijstoezicht op vaste telefonie ontduikt. Als het telecombedrijf korting geeft op de combinatieverkoop van telefonie met televisie is er mogelijk sprake van concurrentievervalsing.
KPN biedt zijn klanten korting als zij een Belbasis-abonnement (voor de vaste telefoon) combineren met KPN TV. Omdat een ‘niet-gereguleerde dienst’ deel uitmaakt van deze bundel, heeft de Opta hier niets over te zeggen, meent KPN. Maar de toezichthouder bestrijdt dat.
Nu eist de Opta (na een maandenlange briefwisseling met het telecomconcern) informatie op die het telecombedrijf weigerde te verstrekken. Dat gebeurde, naar nu gebleken is, half april. Onder last van een dwangsom heeft KPN uiteindelijk vorige week de gegevens over koppelverkoop verstrekt.
Of het telecomconcern de regels overtreden heeft, kon Opta-voorzitter Chris Fonteijn vrijdag niet zeggen. Mocht Opta concluderen dat KPN de regels overtreden heeft, dan moet het telecombedrijf met terugwerkende kracht 10.000 euro boete per dag betalen tot een maximum van 1 miljoen.
Bron: Het Financieele Dagblad.


Via: Adformatie

› reageer

Wederom het arrogante KPN dat, zoals altijd, zelf denkt de regels te kunnen bepalen.
Hopelijk houdt de OPTA voet bij stuk, want natuurlijk is dit een vorm van concurrentie vervalsing.

› reageer

Tsja, je kunt het natuurlijk altijd proberen....

*Bloedzuigers...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.