Dieven stelen elke twaalf seconden mobieltje

@ De rode ridder: Volgens GSMworld zijn er 65,9m subscribers in de UK.

› reageer

LONDEN - In Groot-Brittanniƫ wordt gemiddeld elke twaalf seconden een mobiele telefoon gestolen. De meeste claims bij verzekeringsmaatschappijen komen uit de stad Lancaster in het noordwesten van Engeland. Dat blijkt uit cijfers van verzekeraars die dinsdag worden gepresenteerd.

Volgens het verzekeringsbedrijf Halifax Home Insurance zijn er in 2005 zo'n 2 miljoen telefoons gestolen. Halifax zegt zich te baseren op eigen gegevens en statistieken van de overheid. Bij eerdere officiƫle schattingen werd uitgegaan van 700.000 gestolen gsm's per jaar.

Bron

› reageer

5 per minuut
300 per uur
7200 per dag
50400 per week
216000 per maand
657000 per kwartaal
2628000 per jaar


Dat zijn er nog al een hoop.

› reageer

er wonen toch ook meer dan 100 mio mensen in engeland?

als 60 mio een telefoon heeft... kan het wel kloppen... maar het zijn inderdaad een hoop telefoons!

› reageer

Volgens mij wonen er toch echt maar net iets meer dan 60 miljoen mensen in Groot Brittannie. Als we er dan gemakshalve even vanuit gaan dat de penetratiegraad 100% is (voor elke persoon is er 1 mobieltje), vind ik het getal van dikke 2 miljoen nog best veel!!

› reageer

Hoeveel % hiervan is verzekeringsfraude?

› reageer

Verzekeringsfraude met mobieltjes is niet zo makkelijk meer... Tenminste, niet met diefstal... Het gebeurt vaker met vochtschade (nieuwer model willen)

Laatst was er ook een nieuwsbericht dat 50% van de Nederlanders die in het bezit zijn van een mobiel de afgelopen drie jaar wel eens een toestel verloren hebben of gestolen is...

› reageer

@ De rode ridder: Volgens GSMworld zijn er 65,9m subscribers in de UK.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.