Vodafone meldt recordverlies

Ze schrappen dus 1 baan per 80 miljoen verlies... Wat verdienen die mensen daar?

Verder is het dus voornamelijk een "administratief verlies"!

› reageer


Vodafone meldt recordverlies
Door Mick de Neeve - dinsdag 30 mei 2006 16:21 - Bron: Vodafone - Views: 1.942 - Permalink
De Britse telco Vodafone heeft cijfers over het in maart afgelopen boekjaar bekend gemaakt waaruit blijkt dat het bedrijf een nettoverlies van maar liefst 32 miljard euro heeft geleden. Een jaar geleden mocht de telecomgigant nog een winst van 9,3 miljard euro in de boeken schrijven. Het verlies, het grootste in de geschiedenis van het Britse bedrijfsleven, zou grotendeels te wijten zijn aan afschrijvingen die samenhangen met overnames, waaronder de vijandige acquisitie van het Duitse Mannesmann in 2000. De afschrijvingen zouden een gezamelijke waarde van ruim 34 miljard euro vertegenwoordigen, waaronder 28 miljard euro waardevermindering van Mannesmann. Daarmee kan gesteld worden dat Vodafone een verlate rekening uit het dotcom-tijdperk gepresenteerd krijgt. Zonder de afschrijvingen zou het bedrijf een winst van 8,8 miljard euro hebben geboekt.

Vodafone Oxford St. Vodafone-ceo Arun Sarin heeft naar aanleiding van de resultaten reorganisaties aangekondigd waaronder het schrappen van 400 banen, hoofdzakelijk op het hoofdkantoor te Newbury. Volgens sommige analisten kan het banenverlies nog verder oplopen. Het bedrijf zegt meer functies te willen outsourcen en zich daarnaast in grotere mate op opkomende markten te willen richten, aangezien de tegenvallende prestaties deels te wijten zouden zijn aan de felle concurrentie en de verzadingsgraad van de Europese en Noord-Amerikaanse markten. Vodafone benadrukt dat de bedrijfsvoering ondanks de afschrijvingen gezond is en dat het er in het afgelopen jaar meer dan 21 miljoen nieuwe abonnees bij heeft gekregen, waarmee het totale klantenbestand op circa 170 miljoen uitkomt. Om investeerders tevreden te houden heeft het bedrijf een extra uitkering aan aandeelhouders van drie miljard pond (circa 4,4 miljard euro) aangekondigd, wat zich op de Londense beursvloer vertaalde in een stijging van de aandelenkoers van twee procent.

Vodafone noemt overigens Nederland naast Australiƫ als land met een 'sterk concurrende' markt, waar het bedrijf aan marktaadeel heeft ingeboet. Het bedrijf verloor in de eerste drie maanden van dit jaar 67.000 Nederlandse klanten, waarvan ruim de helft prepaidkaartjes bij de telco afnam.


Bron http://tweakers.net/nieuws/42769/Vodafone-meldt-recordverlies.html

› reageer

Ze schrappen dus 1 baan per 80 miljoen verlies... Wat verdienen die mensen daar?

Verder is het dus voornamelijk een "administratief verlies"!

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.