HTC stopt met merknaam Qtek

Voor wat meer achtergrondinformatie:

Artikel mobile-review.com

› reageer

HTC gaat voortaan hun producten onder hun eigen naam uitbrengen in plaats van de merknaam Qtek. HTC ontwerpt en fabriceert smartphones en pda's die gebruik maken van het Windows Mobile-besturingssysteem. Deze producten worden zowel verkocht onder de naam Qtek, maar ook als OEM-product van bijvoorbeeld I-mate of een telco zoals O2, Orange of T-Mobile. Om meer duidelijkheid te scheppen voor de eindgebruiker zal de volgende generatie HTC-producten niet meer de naam Qtek dragen, maar gewoon van een HTC-logo zijn voorzien. De OEM-merknamen blijven natuurlijk wel bestaan.

De HTC TyTN en de MTeoR zijn de eerste Windows Mobile-producten die niet meer voorzien zijn van de Qtek-merknaam. De TyTN, die tot nu toe ook bekend was als Hermes of Qtek 9600 is een compacte pda met ingebouwde mobiele telefoon. Hij is voorzien van een 400MHz Samsung-cpu, een 2,8"-lcd-touchscreen met een resolutie van 320x240 beeldpunten en een uitschuifbaar toetsenbord. De TyTN kan overweg met alle gangbare mobiele telefoonnetwerken, inclusief 3G. Verder heeft deze pda Wi-Fi en Bluetooth, een 2 megapixel camera aan de achterkant en een 0,1 megapixel camera aan de voorkant voor videotelefonie. De MTeoR stond eerst ook bekend als de HTC Breeze of de Qtek 8600. Het is een smartphone die voorzien is van een 300MHz Samsung-processor, een 2,2"-lcd-scherm met een resolutie van 320x240 beeldpunten, een 1,3 megapixel camera en Bluetooth. De smartphone ondersteunt net als de TyTN alle gangbare netwerken en 3G. Wanneer beide producten precies verkrijgbaar zijn en hoeveel ze gaan kosten is op dit moment niet bekend.

Bron: Tweakers.net

› reageer

Ik vind het raar, want in Nederland kent niemand HTC. Iedereen vraagt naar Qtek/Imate/MDA/etc. Ze zullen het dan wel goed moeten aanpakken, anders zal er weinig van terecht komen.

› reageer

Ik vind Qtek wel een sterke naam eigenlijk, sterker dan HTC. Lijkt wel een soort voetbalclubje oid.

› reageer

In de HTC fabrieken worden zo'n beetje alle PDA's gemaakt, ook bijvoorbeeld van HP. Je kunt er op wachten dat HTC een sterk eigen merkbeleid met een eigen service zal gaan ontwikkelen. Daarbij gaan ze profiteren van de kennis die ze van andere merken in huis hebben.
Ook zal ongetwijfeld binnenkort een versie met navigatie op de markt komen.

Qtek is momenteel geen echt "merk", maar gewoon een soort white label PDA zonder fabrieksservice. De service wordt per land door de distributeurs geleverd. De gekozen stap vind ik dus wel logisch.

› reageer

@ mcjmeijer:

Ik snap compleet niet hoe je erbij komt dat de naam HTC associaties opwekt met een lokaal voetbalclubje, het is namelijk van de lokale Hockey & Tennis Club....

Qtek klinkt toch lekkerder in de mond dan HTC inderdaad, I agree...

› reageer

ALs ik de naam qtec hoor, moet ik aan die goedkope flut computer hardware denken.

› reageer

Qtec is ook een ander merk dan Qtek

› reageer

Het schijnt dat ook Imate er mee gaat stoppen.

HTC zal de operators en OEM partners blijven voorzien van speciale modellen. Binnen deze continuering kan gemeld worden dat i-mate alle toekomstige activiteiten met HTC zal stoppen in de komende weken. Er zal een einde komen aan de introductie en verkoop van nieuwe HTC modellen met Windows Mobile vanuit i-mate. Overige informatie over de eventuele toekomst van i-mate in relatie tot andere modellen, platformen of fabrikanten is tot op heden niet bekend.

Bron: http://www.newmobile.nl/eur/nl/news.php?news_id=c1cbca

› reageer

Ik had pas geleden een artikel gelezen in een Amerikaans economisch blad over HTC, maar dat bedrijf zelf schijnt wel goed geregeld te zijn. Het toont een behoorlijk jaarlijkse groei (ook in de aandelen) en zal daarom ook hiervoor gekozen hebben om zijn eigen naam te promoten. Misschien dat ze al in Amerika (of andere afzetmarkten) veel onder de naam HTC doen.

› reageer

Voor wat meer achtergrondinformatie:

Artikel mobile-review.com

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.