Vodafone Nieuwe Roaming Tarieven DATA

prepaid datakaart.. inderdaad, in andere vodafone landen al langer op de markt, nu ook eindelijk in NL.

Vooral handig voor sporadische gebruikers maar ook mensen die meteen online willen zijn ipv 4 tot 6 weken willen wachten op een adsl aansluiting.

› reageer

Volgens een medewerker van de klantenservice gaat Vodafone per 1-8-2006 de datatarieven voor roaming eenvoudiger maken. Nu zijn er voor elk netwerk apart tarieven.

Het tarief voor Vodafone voordeelnetwerken blijft 5 euro per MB.
Voor niet voordeel netwerken gaat het tarief naar 12,50 voor ALLE overige netwerken.
Heb je een Data Travel, dan betaal je 7,50 per MB voor ALLE overige netwerken.

Volgens mij betekent dit dat het gemiddeld iets duurder wordt wanneer je GEEN Data Travel hebt.
Wel eindelijk een oplossing voor de tarieven chaos. Op de site staan namelijk voor 1 netwerk op 2 plekken compleet andere tarieven. Zelfs de klantenservice weet niet welke de juiste is. Maar dit zal dus opgelost zijn na 1-8 met deze nieuwe structuur.

› reageer

Zo lang de facturerings afdeling maar de juiste tarieven pakt...

Trouwens: hoe zit het dan in bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Daar kan je op het enige GSM net (Vodafone-NZ) roamen tegen de passport tarieven. Voor data lijkt een passport land mij echter niet automatisch een voordeel netwerk. Dus met een Nederlands Vodafone abonnement bel je daar goedkoop, terwijl je dataverbruik daar dan weer erg duur is?

Je moet daar haast wel je Nederlandse abonnement voor dataverkeer gebruiken. Prepaid biedt daar alleen GPRS voor Vodafone Live en andere providers zoals KPN en T-Mobile bieden daar helemaal geen GPRS roaming aan als ik hun websites moet geloven. (het lijkt wel of Vodafone Nieuw Zeeland niets wil verdienen aan buitenlandse dataklanten: geen Blackberry verkeer, geen mobiel internet, geen emailverkeer via GPRS als je niet via Vodafone roaming binnen komt.

› reageer

* Deze tarieven zijn van toepassing op het Vodafone netwerken in: Australië, België (Proximus), Duitsland, Engeland, Frankrijk (SFR), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italie, Japan, Malta, Nieuw Zeeland (alleen GPRS), Portugal, Spanje, Zweden.
Zonder Internationaal bundel is het tarief EUR 5 per MB bij bovenstaande netwerken en in: Oostenrijk (Mobilkom), Finland (Elisa), Zwitserland (Swisscom).

Dus ook Nieuw Zeeland voor 5 euro per MB. Met een interntionale bundel vanaf 2 euro per MB.

Zie oa. hier

› reageer

Hier het officiele bericht van Vodafone:

03/08/2006
Vodafone stroomlijnt datatarieven in 78 landen
Nu ook vaste tarieven voor niet-Vodafone netwerken


Maastricht, 03/08/2006 - Vanaf 1 augustus kunnen zakelijke Vodafone klanten met hun Vodafone UMTS datacard in 78 landen voor een vast tarief verbinding maken met niet-Vodafone netwerken. Met een internationaal data-abonnement betaalt de klant nu een vaste prijs van EUR 7,50 per MB. Hierdoor kunnen zakelijke Vodafone klanten nu ook in het buitenland tegen transparante tarieven gebruik maken van datadiensten, zoals bijvoorbeeld internet, e-mail en toegang tot het bedrijfsnetwerk, ongeacht of ze op een Vodafone voordeelnetwerk of op een ander netwerk zitten. Met de vereenvoudiging van het tarief voor niet-Vodafone netwerken maakt Vodafone voor haar zakelijke klanten nu een eind aan het woud van tarieven voor mobiel dataverkeer in het buitenland.

Vodafone biedt al veel langer haar klanten een vast tarief van slechts EUR 2,00 per MB indien de klant op een van de 18 buitenlandse voordeel-netwerken van Vodafone zit. Tot nu toe was het tarief bij niet-Vodafone netwerken per operator verschillend omdat er per netwerk andere afspraken bestonden. Dit maakte tarieven voor dataverkeer in het buitenland voor klanten vaak onnodig ingewikkeld. Vodafone klanten weten nu vóór vertrek naar het buitenland exact waar ze aan toe zijn en welke kosten ze kunnen verwachten.


Deze stap past volledig in het streven van Vodafone om mobiele diensten in het buitenland tegen transparante tarieven aan te bieden. Zo kunnen zakelijke Vodafone klanten met Vodafone Passport via de voordeelnetwerken al in 19 landen voor slechts EUR 0,14 per minuut bellen (plus eenmalig EUR 0,83 per gesprek). Vodafone heeft eerder al aangekondigd onderhandelingen te starten om ook de tarieven van bellen op alle niet-Vodafone netwerken goedkoper te maken.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.


BRON: Vodafone

Overzicht kosten en tarieven

› reageer

Ook nieuw: Prepaid Datacard

› reageer

prepaid datakaart.. inderdaad, in andere vodafone landen al langer op de markt, nu ook eindelijk in NL.

Vooral handig voor sporadische gebruikers maar ook mensen die meteen online willen zijn ipv 4 tot 6 weken willen wachten op een adsl aansluiting.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.