Mobieltjes van Motorola slecht voor milieu

Ik meen gelezen te hebben dat Nokia zijn werknemers in het Verre Oosten ook beter behandeld (en betaald) dan andere bedrijven.

› reageer

AMSTERDAM - De Amerikaanse fabrikant van mobiele telefoons Motorola houdt bij zijn productie te weinig rekening met het milieu. Hetzelfde geldt voor computerfabrikant Lenovo uit China. Beide concerns spannen zich onvoldoende in om producten terug te nemen en te recyclen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Greenpeace vrijdag heeft gepubliceerd. De milieuorganisatie is wel te spreken over de prestaties van Nokia en Dell. De twee fabrikanten worden door Greenpeace geprezen voor hun inzet om schadelijke stoffen uit hun computers en mobiele telefoons te houden.


Nokia loopt volgens Greenpeace voorop bij het uitbannen van schadelijke stoffen. Sinds 2005 gebruikt het Finse concern geen pvc meer bij de productie van zijn mobiele telefoons. Vanaf volgend jaar zullen nieuwe onderdelen ook geen broomhoudende vlamvertragers meer bevatten. Computerfabrikant Dell doet ook redelijk zijn best om pvc en schadelijke vlamvertragers uit zijn producten te weren.

Greenpeace heeft de ranglijst opgesteld opdat consumenten eenvoudig kunnen zien welke concerns de schoonste pc's en telefoons fabriceren en zorg dragen voor een goede recycling. Op die manier hoopt de organisatie de vraag naar schone elektronica te vergroten.

Zie ook hier

› reageer

Vanaf volgend jaar zullen nieuwe onderdelen ook geen broomhoudende vlamvertragers meer bevatten.

Kortom het vliegt zo de fik in?

› reageer

Ja, lijkt me logisch nu het accuverhaal opgelost is moet je toch iets verzinnen voor een publiciteitsstunt

› reageer

Ik meen gelezen te hebben dat Nokia zijn werknemers in het Verre Oosten ook beter behandeld (en betaald) dan andere bedrijven.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.