Unique van Orange

@Chris17:

Wie zegt dat? Het is inderdaad bekend dat de PIN gekraakt kan worden, vooral wanneer die kort is. Daarom moet je ook alleen pairen wanneer er geen boosdoeners in de buurt zijn, bijvoorbeeld thuis. Als dit eenmaal gebeurd is kan Bluetooth gebruik maken van encryptie en authenticatie (SAFER+ en E0). Toegegeven, deze staan lager aangeschreven dan AES maar het gaat te ver om te zeggen dat het gatenkaas is.

› reageer

Gisteren onderstaande mail van Orange gehad. Lijkt erg op nieuws van T-Mobile van een paar dagen geleden. Iemand iets gehoord over tarieven?

wat is Unique van Orange
Orange introduceert binnenkort Unique: bellen met één toestel, dat je gebruikt als je mobiele én je vaste telefoon. En je belt altijd voor een voordelig tarief.
meer weten

hoe werkt het?
Onderweg gebruik je de telefoon als je mobiel, maar zo gauw je thuiskomt, wordt het vanzelf je 'vaste' telefoon. Je hebt thuis namelijk de Livebox staan, die zorgt voor je draadloos 'privé' netwerk. Zodra je in het bereik bent van je Livebox switcht je mobiele telefoon automatisch van het mobiele netwerk naar je 'privé' netwerk. En andersom. De Livebox werkt dus als een antenne.

wat heb je nodig?
Het enige wat je nodig hebt voor Unique is Orange ADSL Family, de Livebox met een draadloze verbinding (WiFi), een Orange mobiel abonnement en een mobiele telefoon die geschikt is voor Unique.

Unique op de woonbeurs
Wil je de voordelen van Unique zelf ervaren? Kom dan naar de woonbeurs van 26 september tot en met 1 oktober in Amsterdam. We zien je graag bij de Orange stand waar je kans maakt op leuke prijzen.

Stuur een e-mail met je naam en adres naar unique.nlmb@orange-ft.com. De eerste 50 reacties krijgen twee gratis kaarten voor de woonbeurs thuisgestuurd. Dus reageer snel!

Het is nog even wachten op Unique van Orange. Zodra het er is, hoor jij het als eerste!

Met vriendelijke groeten,
Orange Nederland N.V.

› reageer

Dit topic is wel nieuws-waardig

Ze hebben het over de LiveBox.. Zodra je thuis bent schakel je dus automatisch over op VoIP, wat natuurlijk niet gelijk is aan de oplossing van T-Mobile.. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je niet alleen ADSL van Orange hebben, maar ook nog eens een telefoon met Wifi hebben.

› reageer

Vreemd dat ze geen gebruik maken van de ingebouwde Bluetooth access point die in iedere Livebox zit (standaard geactiveerd). Vrijwel ieder GSM toestel heeft al Bluetooth aan boord. Fabrikanten vinden het blijkbaar geen goed idee om hiervan gebruik te maken om via Internet goedkoop te bellen. Tot nu toe dan.

› reageer

dat wordt dan erg in de buurt van de box blijven om te bellen dan heeft t-mobile het beter geregeld kun je tenminste ook nog je huis uit dat was volgens mij de 3 masten die bij je in de buurt staan dat is je thuisbasis.
ben benieuwd of dat van orange wat gaat worden

› reageer

tov t-mobile is dit natuurlijk een oplossing die maar voor heel weinig mensen intressant is. je wordt er niet vrijer door maar juist beperkter omdat en je adsl verbinding bepaald wordt en je telefoon...

› reageer

Maar je hebt hiermee wel perfecte dekking in huis.
Nadeel van T-Mobile is dat het alleen in je eigen huis geldt.
Bij unique van Orange kun je ook bij je ouders bijvoorbeeld via hun Livebox voordeliger bellen...

› reageer

@ Jacco2
De reden hiervan zal wel zijn dat Bluetooth nagenoeg niet beveiligd is. De afscherming van je telefoonnaam en pincode is binnen een paar seconden te kraken. Dan is WPA2 met AES 256-bit codering toch even iets beter om te gebruiken lijkt mij.

@gsmdude
Dit zal vast niet mogelijk zijn denk ik, je mobiele aansluiting zal wel gekoppeld worden aan je ip adres. Nou is dit natuurlijk ook weer op te lossen door een VPN verbinding, maar dan moet je aan de andere kant een ander accesspoint hebben, en ik weet niet of dit Unique ook werkt met andere accesspoints. Als dat wel zo is, dan is het wel heel voordelig bellen. Ga je naar iemand toe met internet, neem je je accesspoint mee en laat je zijn/haar pc even een VPN verbinding maken.

› reageer

Nee, het is gewoon mogelijk als iemand een Livebox heeft met Orange ADSL. De gesprekken komen gewoon op je mobiele factuur.

› reageer

Ben het eens met wat Bobbert heeft getypt.

@gsmdude: Bij Orange zit je juist vast aan je huis. WIFI heeft maar een beperkt bereik.

Bij T-Mobile ben je vrijer. Aangezien zij geen eisen stellen aan een livebox of iets dergelijks. T-Mobile moet dat gebruik maken van de cellen waaruit een mobiel netwerk is opgebouwd.

ALS client is bij "mast dichst bij huis"
AND client betaald "T-mobile Thuis"
DAN goedkoper bellen
ELSE niet goedkoper bellen.

Een cell uit een mobiel netwerk is groter in bereik dan het bereik van WIFI iig.

› reageer

scummie> het grote voordeel van orange is natuurlijk dat je (neem ik aan) ook je vaste lijn op je mobiel ontvangt. Dan hoeven mensen zich niet blauw te betalen als ze je willen bellen.

Groot nadeel van orange is natuurlijk dat er op dit moment nog (bijna) geen gsm's zijn die wifi ondersteunen....

› reageer

@Chris17:

Wie zegt dat? Het is inderdaad bekend dat de PIN gekraakt kan worden, vooral wanneer die kort is. Daarom moet je ook alleen pairen wanneer er geen boosdoeners in de buurt zijn, bijvoorbeeld thuis. Als dit eenmaal gebeurd is kan Bluetooth gebruik maken van encryptie en authenticatie (SAFER+ en E0). Toegegeven, deze staan lager aangeschreven dan AES maar het gaat te ver om te zeggen dat het gatenkaas is.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.