Nokia onthult widget-dienst voor mobiele telefoons

Dubbelpost dus gesloten.

› reageer

Dinsdag 3 oktober 2006, 15:53 - Nokia heeft dinsdag Widsets gelanceerd, een dienst waar gsm-bezitters widgets kunnen downloaden voor op hun mobiele telefoon.

Op Widsets.com kunnen 'widgets' worden gedownload naar mobiele telefoons. Widgets zijn kleine programma's die gebruikers op de hoogte houden van bijvoorbeeld actuele weerberichten, filemeldingen, of het laatste nieuws. Vaak worden de gegevens via rss ververst.

Gebruikers die zich opgeven voor de dienst van Nokia, ontvangen een sms-bericht met het installatieprogramma. Als het Widsets-programa draait, kan de gebruiker de widgets bekijken en updaten door verbinding met internet te maken. Op de Widsets-site kunnen gebruikers de verschillende widgets beoordelen.

De dienst is vooralsnog gratis voor gsm-gebruikers. Er wordt alleen betaald voor het dataverkeer. Nokia-directeur Tom Henriksson van de afdeling 'nieuwe markten' zegt dat Nokia wellicht inkomsten met de dienst wil genereren door advertenties of het verkopen van 'premium content'.

Browsermaker Opera biedt al widget-ondersteuning aan in zijn mobiele browsers. Volgens Henriksson is de Opera-browser voor gsm's een goede optie, maar de Widsets-dienst van Nokia moet er volgens hem voor zorgen dat het gebruik van widgets op gsm's eenvoudiger wordt.

Bron, Webwereld

› reageer

Dubbelpost dus gesloten.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.