Google Maps beschikbaar voor gsm

aha, de fout ligt dus waarschijnlijk bij samsung.
Jammer, het had me hartstikke leuk geleken.

› reageer

De Amerikaanse internetonderneming Google heeft woensdag een Nederlandstalige versie van Google Maps geïntroduceerd. Daarmee kunnen gebruikers op het internet of via hun mobiele telefoon zoeken naar bijvoorbeeld restaurants en hotels.

Ook bevat Google Maps een routeplanner. Met de dienst gaat het bedrijf de concurrentie aan met bestaande online routeplanners en sites als die van de Gouden Gids.

Google werkt samen met onder meer Iens.nl, dat restaurants beoordeelt, en de Reisinformatiegroep 9292ov.nl. Informatie van Dinnersite.nl, de Kamer van Koophandel en de hotelsite Booking.com is ook in het programma verwerkt. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen levert gegevens over golfterreinen, musea en parken, zei de Google-marketingmanager voor de Benelux, Sidney Mock, woensdag.

Zoeken

"Met Google Maps kan je restaurants, loodgieters, makelaars en kappers vinden", aldus Mock. Iemand die op zoek is naar bijvoorbeeld een restaurant in Amsterdam, kan zoektermen op de site maps.google.nl invoeren. Vervolgens doet Google suggesties en toont het de locaties op een plattegrond. "We leveren ook extra informatie, zoals recensies of het dagmenu."

De bezoekers van Google Maps kunnen ook de snelste route plannen naar hun favoriete hotel, naar de plaatselijke kapper of naar huis.

Google Maps leidt hen vooralsnog alleen over autowegen, maar het heeft volgens Mock "hoge prioriteit" om ook fietspaden in de routeplanner te verwerken. "Maar dat is lastig. De informatie over fietspaden is in bezit van verschillende instanties. De gemeenten zijn eigenaar van de paden in de steden en de ANWB van die daarbuiten", zei Mock.

Treinstations

De samenwerking met de Reisinformatiegroep beperkt zich vooralsnog alleen tot informatie over onder meer treinstations. "Later komt er een link naar 9292ov.nl", lichtte Mock toe. Bezoekers kunnen dan ook direct een reis met het openbaar vervoer plannen.

Hoewel Google zegt als missie te hebben om informatie wereldwijd beschikbaar te stellen, moet het bedrijf volgens Mock ook geld aan Google Maps verdienen. Dat gebeurt dankzij advertenties die na elke zoekopdracht aan de linkerkant van het scherm verschijnen. Als iemand bijvoorbeeld zoekt op 'restaurant' en 'Amsterdam', komen restaurants in beeld die daarvoor de Amerikanen betalen.

› reageer

Het werkt nog lang niet probleemloos als het al werkt op je toestel.

› reageer

Hier een Nokia 9300 met PIT. 'T werkt best aardig, maar zoeken op 'Utrecht' brengt je ergens in de UK. Beetje vreemd, ben dus benieuwd wanneer het wel vlekkeloos zal gaan werken.

Bovendien is het wel érg traag. Kan natuurlijk aan het toestel liggen. Dat PIT traag is was al bekend

› reageer

Ik heb het download en correct geinstalleerd, maar krijg het op mijn D500 (ja, ik ben outdated ) niet aan te praat. Hij blijft hangen op 'Downloading terms and conditions, please wait'. De GPRS doet wel wat, maar na een kwartier nog geen resultaat.

› reageer

ik gebruik dit al zowat een jaar op mn 7710. heel leuk en ook handig

› reageer

ik heb hem net gedownload op mijn D600 maar krijg hem niet aan de praat. Oh ja, hij zit in mijn mapje java-wereld en als ik hem wil openen krijg ik de melding...fout in java spel.

het is geeneens een spel.......hoort het wel op die plek????

hellep

› reageer

Op een Sonyericsson W810i geïnstalleerd en daarop werkt het prima! Inclusief de google earth satelliet weergave. Mooi! Op mijn Samsung echter alleen een foutmelding.

› reageer

aha, de fout ligt dus waarschijnlijk bij samsung.
Jammer, het had me hartstikke leuk geleken.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.