Google biedt snelle e-mail op mobieltje

Hmmz, mij is het niet gelukt. Maar ben ook al gelukkig met Mini Opera, werkt ook prima eigenlijk (ben überhaupt blij dat ik het hele zootje hier in Duitsland aan de praat heb gekregen...).

› reageer

MOUNTAIN VIEW - Google heeft zijn e-maildienst Gmail aangepast voor de mobiele telefoon. De Amerikaanse internetonderneming meldde donderdag dat ze er een aparte softwaretoepassing van heeft gemaakt, waardoor een browser niet meer nodig is om de e-mailbak te bereiken. Het ophalen van e-mails moet zo net zo snel worden als via een gewone computer.

Onderweg e-mail lezen was via Gmail al wel mogelijk. Maar deze mogelijkheid werkt traag omdat gebruikers het internet op moeten met hun mobiele telefoon. Zakelijke gebruikers gebruiken daarom liever gespecialiseerde apparaatjes, zoals een Blackberry. Door de innovatie van Google, die werkt met Java-software, kan snel mobiel e-mail ook voor gewone gebruikers beschikbaar komen.

Bijna driehonderd verschillende telefoons kunnen de applicatie draaien. De dienst is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Andere landen komen later aan de beurt.

bron: nu.nl

› reageer

heeft iemand de software al kunnen downloaden in nederland ?

› reageer

Is dit niet dezelfde techniek als 'Opera mini'?

› reageer

Ik heb de applicatie zojuist in mijn E70 binnengehaald (binnen Nederland). Installatie lukt wel, maar verder kan er geen contact gemaakt worden met het netwerk (volgens het gmail programma). Flauwekul, want mailen en browsen gaan probleemloos via WLAN bij mij thuis. Programma draait niet echt soepel (evenals Opera Mini trouwens, met hetzelfde 'verbindings'probleem). Op dit moment zie ik het niet als verbetering en zeker niet als 'snelle' e-mail of ligt het aan mij. Is er iemand die het al werkend heeft gekregen?

› reageer

ik heb hem inmiddels ook binnen op mijn nokia N70.
het installeren ging goed,. het programmatje ziet er ook handig uit,.
alleen kan geen verbinding maken via Orange World / internet verbinding orange

› reageer

heeft iemand met t-mobile dit al werkend?
het lukt me niet op een w800i en een motorola l6 (beide t-mobile toestellen). het programma downloaden en installeren op beide toestellen gaat prima, hierna krijg ik ook al sta ik het maken van een verbinding toe (dit kan op de l6 niet in een keer maar moet erg vaak)elke keer de melding:

"this program requires a data connection. please contact your carrier, or visit the gmail mobile faq on your computer for more info."

› reageer


De dienst is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Andere landen komen later aan de beurt.

› reageer

Het werkt hier wel op mijn N80. Moest wel ff mijn taal veranderen van NL naar EN bij mijn Gmail account

› reageer

Hmmz, mij is het niet gelukt. Maar ben ook al gelukkig met Mini Opera, werkt ook prima eigenlijk (ben überhaupt blij dat ik het hele zootje hier in Duitsland aan de praat heb gekregen...).

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.