Veiling in beslag genomen telefoons

UHM... normaal gesproken verkopen ze in beslag genomen goederen (kennelijk) pas nadat de rechtzaak is afgerond. Alleen deze keer doen ze het bij hoge uitzondering eerder, omdat ze steeds minder waard worden.

Ze weten wel dat ze snel moeten verkopen, maar ze mogen niet eerder

› reageer

Hoor net op de radio dat de FIOD 80.000 in beslag genomen mobiele telefoons gaat veilen. Iemand enig idee welke telefoons dit zijn of waar meer info te vinden is ?

› reageer

Normaliter op Domeinen van het ministerie van financien.

› reageer

Ik hoop dat de link goed werkt.

Gaat vooral om Nokia-telefoons.

› reageer

9300, 6680 en 7610...

› reageer

binnenkort erg goedkope 9300's op marktplaats denk ik.....

› reageer

Denk het niet. Degene die ze kopen zullen er juist grote winst op willen maken. Zij kopen ze natuurlijk goedkoop in.

› reageer

DIRECTE LINK naar het persbericht

De ruim 80.000 mobiele telefoons zijn medio 2005 door de FIOD-ECD te Haarlem inbeslaggenomen, omdat ze vermoedelijk gebruikt werden in een BTW-carrouselfraude.

De officier van Justitie van het Functioneel Parket te Amsterdam heeft toestemming gegeven aan Domeinen Roerende Zaken om de partij mobiele telefoons te verkopen. Dit omdat de goederen vervangbaar zijn en de tegenwaarde op eenvoudige wijze kan worden bepaald. Daarnaast nemen de nieuwe telefoons in waarde af en is de verkoop ook om een zo hoog mogelijke tegenwaarde vast te hebben liggen. Het beslag blijft rusten op de verkregen opbrengst.

De verkoop bij openbare inschrijving start a.s. maandag bij de verkoopunit in Soesterberg en zal verspreid worden over diverse data. De opbrengst van de verkoop wordt geschat op ca. 13 miljoen euro.


E.e.a. betekent dat de gemiddelde verkoopprijs voor een gsm uit 2005, welke dus ook ouder kan zijn, € 162,50 zal (moeten) gaan bedragen . Géén koopjes dus.

DIRECTE LINK naar het persbericht

› reageer

Als ze nog langer wachten worden ze nog goedkoper......
..... en nog ouder....

Ik zal zelf niet zo snel een ouder mobiel nemen. Zeker niet als er nu de
9300i is. Maar voor mensen die geen gebruik maken of willen maken
van WiFi is het best een aardig model.

Maar inderdaad niet de beste deal voor dit moment.

› reageer

Had het ook al vernomen via media. Klinkt interessant, maar verder dan Nokia's 6680, 7610 en 9300 komen ze niet. En bovendien heb ik het idee dat je grote aantallen moet inkopen (5, 10, 15, 25 tm 150 of 180 etc), of klopt dit niet?

› reageer

Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten kun je wel vergeten.
De Domeinen stellen namelijk een minimum (getaxateerd) bedrag vast waarvoor de goederen verkocht mogen worden. De deal gaat niet door als er te laag geboden wordt. Hou ook rekening met veilingkosten (min. + 15% opgeld) en BTW, indien van toepassing.

› reageer

En garantie heb je waarschijnlijk ook niet, en uitproberen is er ook niet bij, denk ik. Maar wie koopt er dan nog wat, als ook de prijzen zelfs niet aantrekkelijk zijn?

› reageer

Iemand een idee wat een prijs zou zijn?

› reageer

Wie weet gaat Telfort ineens stunten in december met Nokia 9300's bij een eenjarig Telfort 200 abonnement

› reageer

Kennelijk denken de handelaren er ook zo over, de meeste kavels zijn nl. 'niet gegund' dus gewoon te duur ingezet...

Zie hier...

(ben benieuwd of bovenstaande link werkt...)

› reageer

Het zijn ook behoorlijke $%$^* modellen, de 6630 en 7610 zijn gewoon lelijk...

En verder zijn de partijen te groot (tot 450 stuks), maar dat hebben ze duidelijk begrepen want de maand erop waren de meeste kavels 25-100 stuks en zijn bijna alle kavels verkocht.

En in oktober heeft iemand via een 'massakavel' voor €2.675.157 een ENORME partij telefoontjes opgekocht, 17795 om precies te zijn. Dat is dus €150,33 per telefoon + btw (die ook naar de staat gaat )

› reageer

Misschien een beetje off-topic, maar als je kijkt bij de catalogus van bijvoorbeeld augustus, en dan naar "hoogste bod" kijkt, zijn dat de prijzen waar die producten ook daadwerkelijk voor zijn verkocht? Afgezien van eventuele BTW en geld voor de veiling?

› reageer

Ik denk het wel. Zo'n veiling is niet vrijblijvend, bij mijn weten.

› reageer

Biedingen die gegund worden, zijn daadwerkelijk verkocht ja.
Alleen jammer dat domeinen tegenwoordig "de hoofdprijs" wil hebben, goedkoop kopen lukt simpelweg niet meer, ze laten het veel liever een half jaar staan...

› reageer

En dan zijn ze nóg minder waard. Hoe lang willen ze die telefoons eigenlijk aanhouden dan, voordat ze antiek zijn en wellicht weer wat meer waard worden zijn we doorgaans toch zo'n 100 jaar verder

› reageer

Als ze zich niet laten adviseren, door iemand met kennis van de telecom-markt, zullen ze vermoedelijk niet eens in de gaten hebben, dat deze toestellen over nog eens een jaar, niets meer waard zullen zijn.
Als ze ze midden 2005 in beslag hebben genomen, hebben ze ze al veel te lang laten liggen.
Immers, een 9300 is nu nog leuk, voor wie geen wifi hoeft en hem goedkoop kan krijgen, een 6680 kan er ook nog mee door, maar wie wil nu nog een 6630 of 7610, tegen deze prijzen ?

› reageer

UHM... normaal gesproken verkopen ze in beslag genomen goederen (kennelijk) pas nadat de rechtzaak is afgerond. Alleen deze keer doen ze het bij hoge uitzondering eerder, omdat ze steeds minder waard worden.

Ze weten wel dat ze snel moeten verkopen, maar ze mogen niet eerder

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.