'gratis' verkeersinfo via mobiel

mooie actie

› reageer

"Interpolis sponsort mobiele verkeersinfo

Eileen maakt dure 0900-verkeersinfo overbodig dankzij sponsoring Interpolis.
Vanaf vandaag komt een nieuwe telefonische dienst voor verkeersinformatie onder de naam Eileen op de markt.

Automobilisten dienen zich eenmalig te registreren op www.eileen.nl. Na registratie kan iedereen meedoen. Bij de registratie kunnen deelnemers vakjes kiezen om reclame te ontvangen en om mee te doen aan onderzoek.

Voor de gesponsorde verkeersinformatie krijgt de ingeschrevene vervolgens een lokaal telefoonnummer in Hilversum per e-mail aangereikt, met de mededeling:
"Er is een lokaal telefoonnummer geopend. Je komt hiermee direct in het menu van deze geautomatiseerde service van Eileen. Het nummer is: 035 - 799 0000
Programmeer het nummer dus direct in je mobiel. Let op: het nummer is uitsluitend via jouw mobiele telefoon(nummer) te bereiken. Je moet hiervoor de nummerherkenning van je mobiel aan hebben staan!"

Bij het bellen van het nummer krijgt de klant een korte boodschap dat Interpolis de sponsor is. Dan volgt er een keuze uit twee mogelijkheden: files per wegnummer of een overzicht van alle files. Met zojuist nog 47 files is de tweede optie niet reëel. De eerste werkt erg goed, na het intoetsen van het wegnummer (ook N-wegen) worden de files helder, staccato voorgelezen.

"Wij merkten dat veel automobilisten steen en been klaagden over de hoge kosten van de 0900-nummers voor verkeersinformatie. Bovendien is niet iedereen in staat om naar 0900-nummers te bellen. Met de nieuwe service worden deze pijnpunten bij de automobilist direct weggenomen. Iedereen kan dus goed geïnformeerd op weg", aldus Lars Schotanus directeur van YPCA.

De naam staat voor Your Personal Call Assistant. YPCA is een snel groeiend bedrijf op het gebied van telefonische dienstverlening, aan de (auto)mobiele beller.

Het voorkomen van problemen, preventie, past ook goed in de visie van Interpolis, aldus de verzekeraar van de Rabobank."

Planet multimedia
Gepubliceerd op maandag 20 november 2006
----------------------------

Ik heb het getest, en het werkt prima! Handig hoor...

› reageer

Interpolis is tegenwoordig onderdeel van Achmea, en dus niet meer van de Rabo, klein detail

Persoonlijk had ik liever een smsdienst zonder extra kosten, maar dit is beter dan die achtelijk dure 0900-nummers van de VID. Ga me zeker aanmelden; heb je in de file tenminste idee hoe je reis (of parkeerstand) verder verloopt

› reageer

mooie actie

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.