Nieuwe tarieven KPN Mobiel

Simboxen plaatst men bij bedrijven die VEEEL bellen. Die moeten dus of wisselen van sim als ze die KPN oplossing direct doen. Of gewoon een Yes sim erin en zoveel bellen als ze willen. Daarnaast zijn de bonussen daarop erg fijn

› reageer

Per 1 januari veranderen de KPN Mobiel abonnementen voor nieuwe klanten en klanten die verlengen.. De KPN Mobiel abonnementen gaan KPN Mobiel € heten.. De grootste verschillen zijn de voordeelbundels, en het ongeveer 1ct pm goedkoper worden van bellen..

De nieuwe bundels:

KPN Mobiel € 20 - 20 ct pm/sms
KPN Mobiel € 25 - 16 ct pm/sms
KPN Mobiel € 30 - 14 ct pm/sms
KPN Mobiel € 42 - 13 ct pm/sms
KPN Mobiel € 65 - 12 ct pm/sms
KPN Mobiel € 90 - 11 ct pm/sms
KPN Mobiel € 114 - 10 ct pm/sms
KPN Mobiel € 160 - 10 ct pm/sms
KPN Mobiel € 200 - 10 ct pm/sms
KPN Mobiel SIM Only € 10 - 10 ct pm/sms
KPN Mobiel SIM Only € 12,50 - 8 ct pm/sms
KPN Mobiel SIM Only € 15 - 7 ct pm/sms
KPN Mobiel SIM Only € 22 - 7 ct pm/sms

buiten bundel: 29 ct pm/sms

SMS-Verdubbelaar: 2,50 pm, halveert tarief op smsen zowel binnen als buiten de bundel, niet mogelijk op simonly
Samen: 7,50 pm, max. 1000 minuten onderling bellen
I-mode: 7,50 pm, max. 10 mb dataverkeer, daarna 2 euro per mb

De kosten voor deze bundels komen apart bovenop het maandbedrag.. Bundels zijn per maand opzegbaar via klantenservice (1200)..

- Startminuut blijft
- Alles uit tegoed, behalve 09xx-nummers nog steeds
- Datatarieven zonder bundel veranderen niet
- 80% mobiel bellen clausule blijft vanaf 42 euro bundel en simonly bundels
- Tegoed blijft 12 maanden houdbaar volgens LIFO

› reageer

en toch blijven de (voor mij in ieder geval) dealbreakers het NIET uit je bundel gaan van 09xx nummers en de LIFO methode voor je btg bestaan. Erg jammer!
Daarnaast vind ik die kosten voor buiten de bundel wel extreem!!

› reageer

Ja, plus dat er geen voordeelminuten meer bestaan.. Bijv. Je hebt een Mobiel 42, dat is 300 voordeelminuten in de oude situatie voor 14 ct pm.. Stel je zit in het buitenland, en daar maak je de bundel op, daarna ga je naar Nederland terug: In de nieuwe situatie ga je dan gelijk 29 ct pm betalen, terwijl je in de oude situatie nog steeds recht zou hebben op 300 minuten voor de 'voordelige' prijs van 14 ct pm, en pas na 300 minuten nationaal bellen 30 ct pm zou gaan betalen..

› reageer

Wat is die 80% mobiel clausule? Kan iemand dat uitleggen?

› reageer

KPN wil voorkomen dat je de bundels met de lagere belminuutprijzen in een simbox gaat gebruiken en koppelt aan je bedrijfcentrale om 100% naar mobiel er mee te gaan bellen. Daarom geven ze een fair use policy aan van maximaal 80% bellen naar mobiel. Het is hierbij zo dat er pas ingegrepen wordt als je er misbruik van maakt. Je krijgt eerst een waarschuwing. Reageer je dan niet, dan kan KPN volgens de voorwaarden eventueel extra kosten berekenen voor het bellen naar mobiel. Kern is dat dit in de praktijk bij normaal gebruik eigenlijk niet zal gebeuren en puur bedoeld is om aantoonbaar misbruik aan te kunnen pakken.

› reageer

off-topic> ik ken zat mensen die ruim boven de 80% naar mobiel komen bij normaal gebruik...

Ik vind het overigens nog steeds behoorlijk duur....

› reageer

Ja daarom, waarom zou je in vredesnaam een KPN koppelen aan zon box haha, ze zijn nog steeds duur. Als mensen dat zouden doen, doen ze dat eerder bij een sim only abotje ofzo.

› reageer

Daarom is het ook zo'n rare regel. Hoewel: de regel geldt alleen voor de hogere bundels. Juist bij die hoge bundels zijn de tarieven voor bellen naar andere providers het goedkoopste wat KPN ooit aangeboden heeft (KPN is altijd duur geweest samen met Vodafone). Intussen is er meer mogelijk als je maar goed oplet. Vooral met de verhoogde buitenbundel tarieven is dit abonnement nog onaantrekkelijker voor gebruik in simboxen. En natuurlijk kan je ook met gewoon gebruik boven die 80% komen. Ik heb echter ook nog nooit iemand gehoord met normaalmobiel verbruik boven de 80% die een waarschuwing ontvangen heeft.

Ook de nieuwste bundel eerst opmaken is vervelend. Aan de andere kant: het is ook wel eens prettig dat je nu oo bij KPN terug kan komen van vakantie zonder meerkosten...

Voor wie het volgende week nog op zou willen zoeken:

De oude tarieven zijn:

Prijs per
min./sms*
20 € 20,- 100 min. € 0,20
25 € 25,- 150 min. € 0,17
30 € 30,- 200 min. € 0,15
42 € 42,- 300 min. € 0,14
65 € 65,- 500 min. € 0,13
90 € 90,- 750 min. € 0,12
114 € 114,- 1000 min.€ 0,11
160 € 160,- 1500 min.€ 0,11

Buiten de bundel betaal je nu 30 cent per minuut, maar je mag ook als je bundel op is nog wel het aantal minuten bijkopen voor de lage prijs wat je maandelijks zou hebben. Dat zijn dus de hierboven genoemde voordeelminuten die bij de nieuwe abonnementsvormen verdwijnen. (voordeelminute zijn ook zo'n aparte KPN regel, maar deze regel geeft de klant direct voordeel: je kan je bundel opmaken aan internetten/Imode/buitenland en belt dan toch nog voor het lage tarief tot je je hoeveelheid minuten/sms voor die maand hebt bereikt. Pas dan betaal je het buitenbundel tarief.

› reageer

Voor simboxen is Yes Telecom veeeel interessanter

› reageer

Nou, dat valt nogal tegen volgens mij. De Yes prijzen zijn ex Btw. dus komt er nog 19% bij. Binnen de bundel zit er dan weinig verschil als ik dat YES aanbod zien. Ook daar moet je kiezen voor hoge bundels voor vergelijkbare binnen bundel tarieven. Buiten de bundel blijven daar de tarieven wel gelijk aan binnen de bundel. Dat scheelt wel.

(of je moet 100% onnet telefoneren naar je eigen medewerkers, maar zo'n extra bundel heb je bij KPN business en andere providers ook).

› reageer

Simboxen plaatst men bij bedrijven die VEEEL bellen. Die moeten dus of wisselen van sim als ze die KPN oplossing direct doen. Of gewoon een Yes sim erin en zoveel bellen als ze willen. Daarnaast zijn de bonussen daarop erg fijn

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.