KPN sluit Kral en Klick winkels

Kral was toch ook een beetje dixons? met foto camera's e.d.?

Groot gelijk dat ze die dichtdoen!
Schoenmaker blijf bij je leest

› reageer

"Telecombedrijf KPN schrapt de winkelformules Kral en KPN Klick. De helft van de 53 zaken van Kral gaat dicht, de rest krijgt een van de andere formulenamen van KPN op de gevel."

Automatiseringsgids

Kral was in 2005 failliet gegaan en KPN nam in november van dat jaar zestig van de 106 winkels van Kral over. Maar dat is dus niet zo'n goede investering geweest.

› reageer

Den Haag, 09-01-2007

KPN brengt aantal winkelformules terug

KPN gaat het aantal eigen winkelformules in Nederland terug brengen om zijn aanwezigheid in de winkelstraat nadrukkelijker in lijn te brengen met zijn bestaande merken. Hiermee wil KPN zijn distributiekracht versterken en distributiekosten verlagen. Als gevolg hiervan heeft KPN besloten de Kral en KPN Klick formules in de loop van dit jaar af te bouwen en zich qua retailformules volledig te focussen op de merken KPN (Primafoon en Business Center), Hi en Telfort. Verwacht wordt dat ongeveer de helft van de huidige 53 Kral– en 4 KPN Klick winkels verder zal kunnen gaan onder de vlag van één van de bestaande KPN brands. De overige winkels worden op termijn gesloten. Het streven is om zo veel mogelijk medewerkers onder te brengen bij de andere winkels van KPN.

Vorig jaar al werd besloten om de op de jeugd gerichte “kpn vijf-zeven-zes” (kpn576) winkels op te laten gaan in winkels van het Hi-merk. In totaal voert KPN nu naast de Kral- en KPN Klick winkels 104 KPN Primafoons, 18 KPN Business Centers, 2 Hi winkels en 2 kpn576-en (die de komende weken worden omgezet in Hi). Daarnaast zijn er 16 Telfort winkels. Het aantal Hi en Telfort winkels wordt dit jaar nog verder uitgebreid.

In de zienswijze van KPN vloeien de voorheen gescheiden werelden van beeld, fotografie, tv en video enerzijds en telecommunicatie anderzijds alsmaar meer in elkaar over. In de pilots met de KPN Klick formule werd digitale foto en film in combinatie gebracht met de (tele)communicatie producten en -diensten van KPN. Dankzij de positieve ervaringen uit de KPN Klick-pilots zullen deze combinaties van producten en diensten versneld een plek krijgen in andere winkelformules van KPN. Hierdoor neemt het nut van een aparte winkelformule af.

Bron: KPN Persbericht 09-01-2007

› reageer

Ik baal er wel van, ik koop mijn doka-spullen standaard bij een kral-vestiging voor vakfotografen. Of ik dat straks ook nog kan? Voortgaande technologische vernieuwing is prachtig (ben erg blij met m'n nokia E70!) maar sommige oude dingen gaan daarbij helaas teloor

› reageer

In Leiden is het een Hi-winkel geweest, maar zo goed schijnt ie ook niet te draaien.. Mja het is introductiefase natuurlijk..

› reageer

Kral was toch ook een beetje dixons? met foto camera's e.d.?

Groot gelijk dat ze die dichtdoen!
Schoenmaker blijf bij je leest

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.