debitel en Orange sluiten Wholesale overeenkomst

Is hier nu al iets meer van bekend, want ik was vorige week in een Debitel shop, waar de verkoper tegen een klant vertelde dat ze ook bezig waren met een overeenkomst met T-Mobile. Maar ik wil nu toch wel eens iets emer zien van Orange.

› reageer

debitel en Orange sluiten Wholesale overeenkomst
debitel levert eigen mobiele diensten

Hoofddorp, 11 januari 2007 - debitel Nederland B.V., en Orange B.V. hebben een unieke 5-jarige samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij debitel als Mobile Virtual Network Operator een eigen intelligent netwerk infrastructuur op het netwerk van Orange zal krijgen. Met deze overeenkomst maken Orange en debitel het mogelijk dat debitel-klanten nu ook kunnen bellen via het netwerk van Orange. Naar verwachting vindt de commerciële introductie van de diensten van debitel aan het eind van het eerste kwartaal van 2007 plaats.

debitel wil met deze overeenkomst haar groeistrategie verder vormgeven. Klanten van dit bedrijf konden al mobiel bellen via de netwerken van KPN, Vodafone en Telfort. debitel verzorgt op deze netwerken zelf de marketing, sales, customer service en facturering. debitel versterkt met deze samenwerking haar onafhankelijke positie. Door de ontwikkeling van een eigen netwerk infrastructuur, zal debitel bovendien een zuivere MVNO-rol vervullen en een deel van de netwerkstructuur van Orange over nemen. debitel kan hierdoor een grotere rol vervullen in de routering van telefonie en een zeer breed spectrum van value added services aanbieden en producten met innovatieve betaal- en servicemogelijkheden introduceren. De keus van debitel voor Orange is hierdoor vanzelfsprekend. Voor Orange past deze samenwerking uitstekend in de strategie om netwerkcapaciteit in te zetten voor Wholesale activiteiten.

'Door deze samenwerking kan debitel een bredere rol in de telecommarkt gaan spelen. Wij kunnen onze klanten kwalitatief hoogstaande producten tegen gunstige tarieven aanbieden en onze partners bovendien voorzien van maatwerk ten aanzien van value added services en andere toepassingen' aldus Ron du Croix, CEO van debitel Nederland B.V.

Orange ziet in de samenwerking met debitel vooral een volgende stap in de strategie om netwerkcapaciteit in te zetten voor Wholesale-activiteiten.

Yves Gauthier, Country Manager van Orange Nederland is blij met de samenwerkingsovereenkomst: "De verkooppunten en eigen netwerkinfrastructuur van debitel zijn voor Orange van grote waarde. debitels keuze voor Orange is kiezen voor een kwaliteitsprovider. Met de overeenkomst onderschrijven we een hechte samenwerking waarin we elkaar goed aanvullen."

De producten en diensten worden ontwikkeld voor particuliere en zakelijke klanten en zullen vermarkt worden onder het debitel merk. De aanvulling op het debitel portfolio is einde Q1 2007 verkrijgbaar in de aangesloten verkooppunten van debitel, waaronder de 33 eigen debitel Shops en de 15 IT's Mobile Shop-in-Shops.

Over debitel
debitel Nederland B.V., opgericht in 1993, is de grootste onafhankelijke mobiele telecomaanbieder in Nederland. Klanten bellen met debitel via de netwerken van Vodafone, KPN, Telfort en Orange. debitel biedt mobiele telecomdiensten en mobiele internetdiensten voor de consumenten en zakelijke markt. debitel Nederland B.V. heeft 350 medewerkers bij het hoofdkantoor in Hoofddorp en bij de 33 eigen debitel Shops en de 15 IT's Mobile Shop-in-Shops. Behalve via de eigen winkels verkoopt debitel haar dienstenpakket via de gespecialiseerde telecomvakhandel, via retailketens, in totaal ruim 1000 verkooppunten en de eigen internet winkels op www.debitel.nl en www.lowcall.nl. debitel Nederland B.V. is een volle dochter van debitel AG te Stuttgart. Kijk voor meer informatie op: www.debitel.nl.

Over Orange
Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met 153 miljoen klanten op vijf continenten.
Op 30 september 2006 had de France Telecom Group 92,59 miljoen klanten voor mobiele communicatie en 12,09 miljoen klanten voor internetdiensten. In Nederland had Orange op 30 september 2006 2,01 miljoen klanten voor mobiele telefonie en 576.000 internetklanten. In juni 2006 werd Orange het centrale merk voor producten en diensten op het gebied van mobiele communicatie, breedband en multiplay in Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Met geïntegreerde producten creëert Orange een wereld zonder technologische barrières waarin consumenten kunnen communiceren waar en wanneer zij dat maar willen. Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. En daarom brengt Orange de wereld van muziek dichterbij. Want muziek is communicatie. Muziek wordt alleen maar mooier als je het kunt delen met anderen. Orange vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij werkt. Sinds 2003 is Orange daarom partner van War Child, waarvoor zij onder andere de communicatie verzorgt in de voormalige oorlogsgebieden waar War Child actief is.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl


bron: debitel.nl

› reageer

Orange zal elke extra klant nodig hebben om haar doelstelling van France Telecom te halen.

› reageer

Als Orange de rol van prijsvechter etc. van Telfort over gaat nemen, dan zijn ze weer op de goede weg denk ik. Telfort zal na de overname zijn prijsvoordelen tov. KPN wel steeds verder gaan verliezen en Orange zoekt een kans om door te breken. Minuten aan anderen verkopen en daarnaast een eigen lowcost merk introduceren voor spraak en dataverkeer lijkt mij daarin voor Orange de beste strategie.

› reageer

Wat heeft dit voor zin voor debitel? Je kan tegenwoordig al via debitel op het netwerk van KPN, Telfort en Vodafone komen. Waarom dan Orange erbij? Ikzelf zie daar niet de toegevoegde waarde van in.

OT: Waarom schrijft debitel zijn/haar eigen naam steevast zonder hoofdletter? Lijkt wel of ik op het Feyenoord-forum over de club uit 020 lees, daar worden namen van spelers van die club ook steevast zonder hoofdletter geschreven.

› reageer

@mcjmeijer: Ik vind het zelf ook een beetje overbodig. Maar ik begrijp het wel; Debitel wil zoveel mogelijk merken in huis halen. Daarin zit hun toegevoegde waarde, zoveel mogelijk keuze. Zelf noemen ze het hun "onafhankelijke positie". De vraag is méér wat voor extra's Orange inhoudelijk te bieden heeft.

Ook schuift de positionering van Telfort meer naar het midden op onder de vleugels van KPN. Misschien is er weer behoefte aan een nieuwe "outsider" (Orange dus) in de portefolio van debitel. Hiermee kom je ook weer terug op 3 verschillende netwerken. (Het eigenlijke telfort netwerk gaat nl. down.)

[OT]KPN staat nu ook als "kpn" geschreven in hun logo. Er zit een filosofie achter. Het is dus puur een bedrijfskeuze.


› reageer

off topic: kpn is idd niet meer hoofdletters het is idd kpn en niet KPN meer, het lijkt wel een beetje modbreak hier

› reageer

Het voordeel voor Orange lijkt me duidelijk: ze kunnen alle winst gebruiken die ze kunnen pakken. Zo goed draaien ze niet tenslotte.
Het voordeel voor debitel kan tweeërlei zijn: ofwel een goedkoop merk erbij, ofwel een merk met andere diensten dan ze kunnen aanbieden via de overige netwerken.
Het persbericht lijkt in de tweede richting te wijzen. Ik heb geen idee wat ze feitelijk bedoelen, maar het klinkt alsof ze echt eigen diensten kunnen gaan aanbieden, dus los van wat Orange zelf aanbiedt. Een dergelijke structuur heeft voordelen voor beide partijen; Orange verkoopt wel netwerkcapaciteit, maar heeft geen volledig vergelijkbare concurrentie van debitel omdat de diensten niet vergelijkbaar zijn. Debitel heeft eindelijk de mogelijkheid om een eigen product aan te bieden, dat ook echt niet vergelijkbaar is met wat de anderen ook al aanbieden, en daarmee los te komen van het prijsvechten. Ze zouden dit kunnen gaan neerzetten als hun eigen premiumaanbieding.
In dat geval hoeven we ook niet te verwachten dat Orange het nieuwe Telefort wordt .
Maar ik kan er ook naast zitten, dan is dit persbericht veel gebakken lucht en komt er gewoon weer een prijsvechteroptie bij. Misschien op het prijsniveau van Rabomobiel. Maar ja, wel via debitel, en daar ga ik zelf nooit meer heen. In dat geval hoop ik natuurlijk wel dat er opnieuw een slag om de beller ontstaat !

› reageer

2 voordelen die ik zo al op kan noemen voor debitel zijn:

- beltegoed onbeperkt meenemen
- bundel gebruiken voor buitenland bellen

voor een verkoper 2 dingen die toch wel handig zijn om aan te bieden!

ik vind het iig een mooie aanvulling!

› reageer

Ach ja Orange doet niks met de ongebruikte capaciteit en Debitel kan misschien voor een mooi prijsje gebruik maken van de capaciteit. Dat is een win-win situatie toch!? Maar ja voor de klanten, zelf geen positieve ervaringen met Debi, maar ja voor klanten die tevreden zijn met Debi weer een nieuwe keuze.

› reageer

@strikerzelko:
Waar baseer je dat op?
Het portfolio van debitel wijkt bij KPN en Telfort af. KPN biedt nu ook aan dat het beltegoed 12 maanden te gebruiken is.

› reageer

De reden dat debitel hier heel graag mee in zee wil gaan, is precies dezelfde als de reden achter de sinterklaas/kerststunt van 2,50 euro per simkaartje. Ze staan op het punt om overgenomen te worden en willen zodoende hun resultaten opkrikken, zodat er meer klanten lijken/zijn. Een deal als nieuwe MVNO op een nieuw netwerk voegt daarin alleen maar onwijs veel waarde toe aan het bedrijf, naast het feit dat ze al heel lang ook op het netwerk van Orange wilden.

› reageer

Nou, je mag bij KPN wel je beltegoed meenemen, maar dat deel dat je meeneemt naar de volgende maand, wordt tegen buiten bundel tarief berekend... Leuk addertje onder KPN´s gras. Dus Orange heeft een streepje voor!

› reageer

KPN heeft veel meer streepjes voor, bijvoorbeeld: betere dekking, goedkoper bellen in het buitenland, etc etc.

› reageer

En is een gevolg meteen dat op debitel.nl en mobiel.nl en er zullen vast nog wel meer sites zijn... maar betekent het dat er geen debitel Telfort sim-only's meer te bestellen zijn?

Ze zijn verdwenen van de genoemde sites...

› reageer

*op verzoek verwijderd*

› reageer

Ik snap er echt niks meer van nou is het ook al niet mogelijk meer op debitel.nl en mobiel.nl een simonly van debitel vodafone te bestellen.. alleen kpn netwerk staat er nog op...

› reageer

@HugoBoss: idd, maar misschien is het gewoon weer tijdelijk en wachten ze weer tot ze nieuwe acties kunnen aanbieden. Heb al een paar keer gezien dat Telfort sim-only's waren verdwenen en daarna weer een paar dagen erop stonden en dan toch weer verdwenen.
Dus gewoon ff afwachten maar...

› reageer

@strikerzelko: dat buitenland en 090x in de bundel zitten hoeft niet. Er zijn zat andere initiatieven (Scarlet, Rabomobiel) die het Orange-netwerk gebruiken maar zonder bundel en andere voordelen.

› reageer

het hoeft ook niet het kan.
net als dat andere zaken een optie zijn.
opties die overigens niet bevestigd zijn.

› reageer

Is hier nu al iets meer van bekend, want ik was vorige week in een Debitel shop, waar de verkoper tegen een klant vertelde dat ze ook bezig waren met een overeenkomst met T-Mobile. Maar ik wil nu toch wel eens iets emer zien van Orange.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.