KPN kan niet langer kleur groen claimen

Ja, want Mobistar ADSL maakt ook al gebruik van de Livebox.

› reageer

KPN kan niet langer kleur groen claimen

Vrijdag 19 januari 2007, 11:34 - De Benelux merkregistratie van de kleur groen van KPN is ongeldig. Het telecombedrijf bezit niet langer de exclusieve claim op de specifieke kleur groen.

Dat heeft de Rechtbank van Brussel bepaald in een procedure die KPN had aangespannen tegen gebruik van de kleur groen door de Belgische concurrent Mobistar. Volgens het Hof is KPN verplicht om de internationale kleurcode, PMS, te vermelden bij de registratie. Dat is niet gebeurd. De rechtbank oordeelt dat de claim hierdoor ongeldig is, zo meldt merkenbureau Shield Mark.

Een tweede reden is dat een kleur onlosmakelijk verbonden moet zijn met een bedrijf dan wel product. Aangezien KPN de kleur niet actief gebruikt in Belgiƫ of Luxemburg kan dat daar niet het geval zijn. Verder hanteert KPN in zijn uitingen meerdere tinten van de kleur groen in samenhang met andere kleuren, waardoor het volgens de rechter extra moeilijk is de kleur te claimen.

Telecombedrijf Orange haalde in december 2006 al bakzeil. Orange mag de kleur oranje niet claimen als onderdeel van zijn merknaam. De kleur is onvoldoende onderscheidend, oordeelde het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Orange lag al meer dan een jaar in de clinch met de EasyGroup over het gebruik van de kleur oranje.

http://www.webwereld.nl/articles/44649/kpn-kan-niet-langer-kleur-groen-claimen.html

› reageer

wat een gejammer om een kleur. Lijkt me idd heel moeilijk te claimen

› reageer

Ik snap de Kpn niet Mobistar is Orange in Belgie en het had ook al Orange geheten als Mobi* niet zo'n sterk merk was dus maar hopen dat het snel wordt gerebrand

› reageer

Ja, want Mobistar ADSL maakt ook al gebruik van de Livebox.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.