Debitel komt met VOIP

Dubbel => dicht.

› reageer

debitel introduceert gratis internetbellen met de mobiele telefoon

debitel is Europa's eerste aanbieder die gratis mobiele VoIP-telefonie met de bestaande internetaanbieder mogelijk maakt.


Hoofddorp, 22 januari 2007 - debitel Nederland B.V., de grootste MVNO van Nederland, introduceert debitel One, een dienst die internetbellen met de mobiele telefoon mogelijk maakt. debitel klanten kunnen vanaf nu thuis of op de zaak met hun mobiele telefoon via internet bellen. debitel One is een gratis dienst bij een mobiel debitel abonnement waarmee klanten gratis naar vaste nummers in Nederland en voor concurrerende tarieven naar buitenlandse nummers kunnen bellen. Gesprekken naar mobiele nummers gaan uit de voordelige mobiele belbundels.

De introductie van debitel One past uitstekend in de netwerkonafhankelijke groeistrategie van debitel. 'Elke klant moet kunnen bellen tegen de voor hem of haar meest aantrekkelijke tarieven. We zien nu dat klanten thuis de mobiele telefoon vaak gebruiken uit gemak, terwijl het over het algemeen voordeliger is om de vaste telefoon te gebruiken. Wij willen onze klanten tegemoet komen en ze voorzien van een product waarmee ze altijd het meest voordelig uit zijn. VoIP is de toekomst en deze technologie maakt het mogelijk om onze klanten dit voordeel te bieden. Daarnaast willen we ons onderscheiden door deze dienst niet alleen voor klanten thuis maar in de toekomst op elke locatie waar WIFI beschikbaar is aan te bieden', aldus Joël Becher, COO/CCO, debitel Nederland B.V.

Eenvoudig van start
debitel One is in feite een mobiele en vaste telefoon in één. Bellen met debitel One is behalve voordelig ook heel gemakkelijk. Alle nummers staan immers in één telefoon: de mobiele telefoon. Het werkt heel eenvoudig. Op de thuis- of werklocatie herkent de mobiele telefoon het draadloze netwerk (WIFI) en kan men bellen via de internetverbinding. debitel One klanten krijgen een vastnet nummer toegewezen zodat uitgaande en inkomende gesprekken op het vaste nummer gewoon tot stand komen via de mobiele telefoon. Binnenkort kan debitel ook nummerbehoud aanbieden voor het vastnetnummer. Onderweg bellen klanten zoals ze gewend zijn, via het GSM-netwerk.


Om snel van start te kunnen met deze gratis dienst hebben klanten het volgende nodig: een mobiele telefonie abonnement bij debitel, een mobiele telefoon die geschikt is voor WIFI en het VoIP protocol SIP ondersteunt, een draadloos modem en een breedband internet abonnement van een bestaande internetprovider. De benodigdheden zijn heel gangbaar. De dienst is beschikbaar op de nieuwste Nokia telefoons met WIFI-mogelijkheid. debitel is de eerste aanbieder in Europa die gratis internetbellen met de mobiele telefoon in combinatie met bestaande internetaanbieders mogelijk maakt.

debitel wil met deze overeenkomst haar groeistrategie verder vormgeven. Klanten van dit bedrijf konden al mobiel bellen via de GSM-netwerken van KPN, Vodafone, Telfort en Orange, en kunnen nu thuis of op de zaak voordeliger bellen via internet. debitel One is geschikt voor particuliere klanten en voor de zakelijke markt. Het product is vanaf vandaag verkrijgbaar in de 33 eigen debitel Shops, de 15 IT's Mobile Shop-in-Shops en de e-shop op www.debitel.nl. In de Shops kan men tevens terecht voor de mobiele toestellen met WIFI , een voordelig mobiel abonnement en een gratis FON WIFI router. Kijk voor meer informatie op www.debitelone.nl. http://www.debitelone.nl


Over debitel
debitel Nederland B.V., opgericht in 1993, is de grootste onafhankelijke Mobile Virtual Network Operator in Nederland. Klanten bellen met debitel via de netwerken van Vodafone, KPN, Telfort en Orange. debitel biedt mobiele telecomdiensten en mobiele internetdiensten voor de consumenten en zakelijke markt. debitel Nederland B.V. heeft 350 medewerkers bij het hoofdkantoor in Hoofddorp en bij de 33 eigen debitel Shops en de 15 IT's Mobile Shop-in-Shops. Behalve via de eigen winkels verkoopt debitel haar dienstenpakket via de gespecialiseerde telecomvakhandel, via retailketens, in totaal ruim 1000 verkooppunten en de eigen internet winkels op www.debitel.nl en www.lowcall.nl. debitel Nederland B.V. is een volle dochter van debitel AG te Stuttgart. Kijk voor meer informatie op: www.debitel.nl.

www.debitelone.nl

› reageer

Stond hier ook al

› reageer

Dubbel => dicht.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.