France Telecom zoekt koper voor Orange NL

Dit is niet goed voor de gewone consument.
T-Mobile is waarschijnlijk de beste partner, maar ik krijg als gewone beller wel eens het gevoel dat Telfort/O2 en Orange het te snel opgeven.
Zouden ze bij O2 geen spijt hebben van de verkoop van Telfort?

› reageer

PARIJS - France Télécom wil zijn Nederlandse mobieletelefoniedochter Orange Nederland verkopen. Het Franse telecomconcern heeft een zakenbank opdracht gegeven een koper te vinden. Dat meldde het Duitse persbureau DPA maandag op basis van bronnen rond de zaak.

Volgens ingewijden kunnen investeringsmaatschappijen of branchegenoten Orange Nederland overnemen.

Een woordvoerder van Deutsche Telekom wilde geen antwoord geven op de vraag of het Duitse telecombedrijf Orange Nederland wil kopen. Orange Nederland is de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland.

[Bron: nu.nl]

› reageer

Mark my words: vanaf het moment dat er een businesspartner in beeld is, barsten de stuntaanbiedingen op alle fronten los.

› reageer

hoe bedoel je, sjoerd? ik denk dat orange NL niet in staat is nog met geld te smijten. Of bedoel je dat de overige drie (KPN, Vodafone en T-mobile) de strijd aangaan om de klanten van Orange?

Ik ben zelf benieuwd wat er met Orange ADSL (voorheen Wanadoo) gaat gebeuren? Laat France Telecom dat onderdeel wel als Orange in de markt staan?

Verder totaal niet verbaasd over het besluit van FT. Orange NL is al jarenlang de kleinste speler op de markt en eigenlijk te klein om te kunnen bestaan. FT had ze een minimum van 20% marktaandeel binnen 3 jaar op gelegd, nou ze hebben iets langer mogen bestaan, maar bij lange na niet het gewenste marktaandeel.

› reageer

Wie wordt de koper...
- handjeklap met T-Mobile... heeft netwerk niet nodig, maar wel adslnetwerk
- rivaal vodafone... heeft klanten niet nodig, maar wel adsl netwerk
- nieuwe kabelaarcombinatie, @home, Casema etc. mooie mobiele aanvulling
- Debitel??? Nehh. Die wilden toch al weg.
- 3?

Meer klanten leveren meer geld op van koper... Dus vandaar acties verwacht. Wat ook al een signaal was is de gratis simkaart die verstrekt werd bij verlenging van contract in de shop.

› reageer

ik acht de kans van een fusie met T-mobile NL heel groot! Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen voor de klanten van T-Mobile en Orange. Maar kan beter niet op de zaken vooruit lopen maar een fusie zou goed zijn. Wat mij ook is opgevallen dat andere europese landen minder netwerken hebben. Duitsland:4 Engeland:5 Frankrijk:3 Spanje:4 (waarvan 1 net opgericht) Italie:4 (voor umts 3)Belgie:3 Finland:4 Luxemburg:3.

edit: bedenk me nu dat we er straks nog maar 4 hebben en niet meer 5. En als orange en t-moble fuseren zouden we er nog maar 3 hebben...

› reageer

Na die flop met Unique van Orange wist France Telecom zeker dat ze er vanaf moesten

› reageer

heb trouwens zelf adsl bij orange, wat ik niet helemaal begrijp is dat orange nog geen televisie heeft gelanceert terwijl het modem (en de verbinding VOORAL) er wel geschikt voor is. Ik zit te wachten tot ik een ons weeg. Ze bieden het wel aan via mobiel vage strategie, ik zou wel hun marketingplan kunnen schrijven, die fransen liggen te slapen.

› reageer

@ gsmdude:
France Télécom wil zijn Nederlandse mobieletelefoniedochter Orange Nederland verkopen.
Het gaat alleen om de mobiele divisie, het adsl-netwerk blijft dus buiten beschouwing.

› reageer

hmm volgens mij zijn beide bedrijfsonderdelen verliesgevend...

› reageer

Nederlandse deel Orange in etalage gezet
France Télécom heeft dochterbedrijf Orange Nederland te koop gezet. Het telecomconcern heeft zakenbank Lazard ingehuurd om kopers te vinden voor dit onderdeel.

Dat bevestigen bronnen tegenover deze krant na berichtgeving hierover door persbureau Dow Jones. De vraagprijs is onbekend, maar analisten houden rekening met een bedrag van euro 800 à 850 mln. Dat is ongeveer tien keer de winst (ebitda) van het Nederlandse deel.

Orange Nederland heeft naar eigen zeggen ruim 600.000 internetabonnees en 1,9 miljoen mobiele klanten. Daarmee is het bedrijf de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland achter KPN , Vodafone en T-Mobile.

Geruchten

Een woordvoerder van Orange wil niet bevestigen dat het bedrijf te koop staat. 'Het is onze gewoonte om geen inhoudelijke mededelingen te doen op basis van geruchten en speculaties. Zelfs als dit zou spelen, komen we pas naar buiten als een overeenkomst is getekend.'

De geruchten over de mogelijke verkoop van de Nederlandse tak zijn al oud, het inschakelen van zakenbank Lazard om de verkoop te begeleiden is van recente datum.

Een ingewijde in de sector verwacht dat onder andere het Duitse T-Mobile geïnteresseerd zou kunnen zijn in de activiteiten van Orange. 'Mededingingsautoriteiten zullen een nieuwe overname door KPN niet toestaan en Vodafone is vooral bezig met het afbouwen van activiteiten in kleinere landen.'

Imago

France Télécom voegde vorig jaar in Nederland de internetactiviteiten van Wanadoo samen met de mobieletelefoniedochter Orange. Het bedrijf hoopte daarmee een duidelijker imago te creëren. Als kleinste van de Nederlandse mobieletelefonieaanbieders heeft Orange moeite het hoofd boven water te houden.

Vorig jaar zei topman Yves Gauthier in deze krant nog dat de mobieletelefonietak van Orange Nederland binnen drie jaar uit de rode cijfers moet zijn. Lukt dat niet, dan is het Nederlandse dochterbedrijf van France Télécom 'kwetsbaar', aldus Gauthier indertijd.

De internettak van Orange Nederland heeft te maken met hevige concurrentie van KPN. Dat bedrijf is bezig zijn netwerk op te waarderen, wat grote gevolgen heeft voor de andere aanbieders in Nederland. KPN wil een groot aantal wijkcentrales waar deze partijen aanhaken op het KPN-net, sluiten. Orange heeft daartegen bij toezichthouder Opta geprotesteerd.

› reageer

ik vind het maar helemaal niks, straks zitten we hier maar met 3 providors; KPN, Vodafone en T-Mobile en is het voordelige er wel af.

Telfort is al weg en gaat langzaamaan helemaal verdwijnen en Orange is natuurlijk de eneige kans voor T-Moblie om echt aan te haken in Nederland. Ook Vodafone zou Orange nog wel eens kunnen opslokken.

Toch jammer want zowel Orange als Telfort waren mijn favoriete providors.

› reageer

Weet iemand hoe het zit met de huidige klanten van Orange bij een verkoop? Kunnen die hen contract opheffen oid .

› reageer

3 providers is niet weinig in vergelijking met de andere landen, dat is normaal. Het zou voor de concurrentie miss iets minder worden. Maar dat kun je compenseren door te eissen dat MVNO's toegang moeten krijgen tot de netwerken, tegen kostprijs ofso. Het is toch raar dat er tig MVNO's via prepay zijn en maar 2(tele 2 en debitel) echt abonnementen aanbieden. Verder zou het slim zijn van T-Mobile Orange overtenemen

› reageer

Weet iemand hoe het zit met de huidige klanten van Orange bij een verkoop? Kunnen die hen contract opheffen oid .

Natuurlijk niet.

› reageer

T-Mobile en Vodafone strijden om Orange

Gepubliceerd op dinsdag 13 februari 2007

Na jaren van speculatie en evenzovele ontkenningen van de kant van Orange, is het dan zover: De Nederlandse dochter van Orange van France Telecom staat te koop, zo berichtte persbureau Dow Jones.
Deze had in bancaire kringen vernomen dat Lazard bezig is om kopers te zoeken. De waarde van Orange Nederland, met 1,9 miljoen mobiele en ruim 600.000 breedbandabonnees, wordt geschat op tussen de 1 en 1,5 miljard euro.

Telfort ging weg voor bijna 1 miljard euro, met een bonus van 140 miljoen bij goed presteren. Telfort had toen 2,4 miljoen klanten. Telfort werd echter opgeslokt vanwege het grote succes, Orange moet weg vanwege het mislukken van de doelstelling om een belangrijke, winstgevende speler op de Nederlandse markt te worden.

Niet winstgevend
Ver hoeft Lazard niet te zoeken voor de belangrijkste kandidaten. In de Nederlandse markt is T-Mobile dringend aan vergroting van het marktaandeel toe. Het bedrijf wil geen commentaar geven, maar intern wordt al jaren rekening gehouden met de 'onoverkomelijke' fusie met Orange. Ieder voor zich zijn Orange en T-Mobile te klein voor de Nederlandse markt en hebben nog nooit een jaar winstgevend afgesloten.

Een eerste poging tot samenwerking met gezamenlijke aanleg van het umts-net in de joint-venture 'Rann' liep op een mislukking uit als gevolg van onenigheid over het investeringstempo en verdeling van de kosten. T-Mobile wilde veel sneller investeren dan Orange.

Zware boete
UMTS speelt ook nu een belangrijke rol. Per 1 januari 2007 zijn de umts-licentiehouders verplicht om 70 procent dekking te bieden met umts. Dat leek zeven jaar geleden erg ver weg, maar is nu opportuun. Binnenkort controleert Ecconomische Zaken of de partijen voldoen aan de eis. Orange zegt daaraan te voldoen, en biedt sinds november umts aan. In de praktijk zal blijken, zeggen insiders in de markt, dat Orange niet aan de verplichting voldoet. Dat komt het bedrijf op een zware boete te staan. Ze kan ook de licentie teruggeven of mee verkopen. Orange' voorganger Dutchtone betaalde destijds omgerekend 435 miljoen euro voor de umts-licentie.

Vodafone
KPN kan Orange niet kopen, omdat haar marktaandeel dan te groot zou worden na de overname van Telfort. Maar dat geldt niet voor Vodafone Nederland. Volgens het Financieele Dagblad doet Vodafone niet mee in de strijd om Orange: 'Vodafone is vooral bezig met het afbouwen van activiteiten in kleinere landen'.

Niets is echter minder waar. Vodafone heeft in Nederland wel een interessante positie en maakt op jaarbasis met zo'n 1,6 miljard euro omzet 300 miljoen euro operationele winst. Vodafone wil het marktaandeel hier uitbreiden.

Dat bevestigde een directielid van Vodafone recent tegenover ons, in een interview dat onder meer over Orange ging. De vraag: is Vodafone in de markt om over te nemen, bijvoorbeeld Orange? Het antwoord: "We zijn een sterke tweede speler en willen een nog sterkere tweede speler worden. We gaan geen enkele optie uit de weg om dat te bewerkstelligen."

Wanadoo adsl-klanten
France Télécom heeft juist in 2005 Orange en Wanadoo samengevoegd om in de marketing voor consumenten voortaan nog maar één merk te hoeven ondersteunen. Ook voorziet France Telecom integratie van vaste en mobiel internet.

Nu gaat de verkoop vooral over mobiele telefonie en moet de koper nagaan of hij de vaste abonnees erbij wil hebben. Voor Vodafone is dat wel een optie. Het bedrijf kocht The Network Factory voor vaste verbindingen in de zakelijke markt. In diverse landen begon Vodafone met vast internetaanbod voor consumenten, onder meer in Duitsland.

Vodafone is bereid om ook in Nederland vast internet te gaan aanbieden mocht dat met de overname van Orange een feit worden. Van T-Mobile is niet bekend of die dat wil. T-Mobile onthield zich zojuist van commentaar.


bron: www. planet.nl

› reageer

Natuurlijk niet

Dat zou toch mogelijk kunnen zijn, lijkt me iets als prijsverhogingen.. vraag het namelijk want wil niet bij Tmobile of Vodafone terechtkomen.

› reageer

Het kommentaar dat Vodafone de activiteiten in kleinere landen aan het afbouwen is raakt kant nog wal. Er wordt natuurlijk gedoeld op kleinere landen wat aantal klanten betreft en het percentage dat Vodafone aan belang bezit in een provider. In Nederland is Vodafone 100% van Vodafone. In andere landen zoals België en Frankrijk had Vodafone een gedeeld belang met andere partijen. Vodafone wil daar nu OF het hele netwerk in eigendom (als dit voldoende zal op gaan leveren) of bouwt zijn belang af.

Ik verwacht zeker dat Vodafone in Nederland zal kijken of ze hun marktaandeel weer kunnen vergroten. KPN is samen met Telfort zo'n reus geworden dat zowel Vodafone als T-Mobile grote belangen zouden hebben als ze Orange en de Orange klanten kunnen inlijven.

Zaken die dat weer tegenspreken zijn: Vodafone is erg zuinig met investeren en een genoemd bedrag van 8 keer de Orange jaarwinst is niet direct terug te verdienen. Het uit de markt halen van een concurrent zal juist de andere concurenten winst opleveren. Dat zal de reden zijn dat KPN het merk Telfort met een apart diensten en tarieven aanbod zal laten bestaan. Ik zie het niet in het verlengde van Vodafone of Orange om de naam Orange of het netwerk voort te willen zetten zoals KPN dat bij Telfort doet.

We zullen zien. Interessant is het wel.

@ Sam211: zo lang je van je oude tarieven en voorwaarden gebruik mag blijven maken is er geen enkele reden om weg te mogen zonder een fikse afkoopsom te moeten betalen. Zie het Telfort-KPN verhaal. Sowieso duurt de overgang maanden, het netwerk blijft draaien en er verandert niets. Daarna ga je vermoedelijk pas bij verlenging van je contract over naar mogelijke nieuwe tarieven of voorwaarden.

› reageer

Ik zei het nog in een vorige topic. Het aanbieden van de nieuwe abonnementen (1 maand, 6 maanden en 18 maanden) is puur geweest voor een impuls. Orange is nog steeds klanten aan het verliezen en vooral de high value klanten lopen weg bij Orange.

Wat zou er gebeuren als T-Mobile en Orange fuseren?
Het levert voor T-Mobile in één klap 40 T-Mobile Shops op.
In sommige steden staan namelijk een T-Mobile Shop en een
Orange shop, dus gaat de Orange shop sluiten. Vodafone zou niet
weten wat zij met deze shops moeten doen, aangezien zij overal al
bijna een shop hebben.

› reageer

Misschien nog wel een leuk detail?

Orange zou in 2007 35 Shop in Shops gaan openen en ook dit
is een tijdje geleden afgeblazen.

› reageer

Er zijn al 65 Orange Shops

› reageer

Dat weet ik, maar T-Mobile heeft geen 2 shops nodig in een stad.

› reageer

Koopkandidaat nummer 1: Telefonica!

› reageer

Ik denk niet dat de Nederlandse markt echt interessant is voor nieuwe spelers. Orange heeft al bewezen dat Nederland lastig fors winstgevend te krijgen is. Hoge investeringen omdat klanten niet met en spotty dekking en belabberde diensten en klantenservice genoegen nemen en dan ook nog forse concurrentie op prijs in de vorm van toestellen kado of goedkope simonly belminuten.

Ik vrees dat alleen T-Mobile nog een goede kandidaat is voor overname. Zij willen graag Vodafone in hun hok stoppen en 2e aanbieder worden in Nederland. Ook heeft T-Mobile nog altijd te lijden onder wat grotere dekkings gaten in hun netwerk en gebrek aan klanten om 2e te zijn. Van Telfort kochten ze onlangs al de E-GSM 900 frequenties waardoor komende zomer eindelijk wat dekkingsgaten gedicht zouden kunnen worden die zakelijke klanten weerhouden naar T-Mobile te gaan. (en waardoor ze eindelijk een betere indoor dekking kunnen gaan bieden). Als ze die E-GSM frequenties nog niet gekocht zouden hebben, dan hadden ze bij een overname mooi de ongebruikte E-GSM 900 frequenties van Orange kunnen gebruiken. (Blijft dom dat Orange die nooit heeft gebruikt: daar hadden ze goedkoop heel Nederland mee kunnen dekken net als KPN en Vodafone).

› reageer

Tv-kabelaars op het vinkentouw voor Orange
Gepubliceerd op donderdag 15 februari 2007
Umts is een welkome aanvulling in de concurrentiestrijd met KPN.

behalve T-Mobile en Vodafone zijn ook kabelexploitanten gegadigden voor de overname van Orange Nederland.

Voorkeur
In april 2006 liet de directeur van Orange Nederland, Yves Gauthier, al weten dat, mocht het ooit tot een overname komen, wat hem betreft UPC een geschikte kandidaat zou zijn. Overigens liet Gauthier meteen ook erop volgen dat Orange nog drie jaar kreeg om winstgevend te worden, wat toen al een (te) lange periode leek.

Vervolgens hebben we een peiling over de verkoop van Orange onder de lezers gedaan. Begrijpelijkerwijs reageerde het bedrijf zelf daarop zorgelijk per telefoon, maar er werd wel met enthousiasme over gestemd, denkelijk ook door het eigen personeel.

De uitslag, met ruim 1.000 stemmen was toen:
Welke toekomst is er voor Orange Nederland weggelegd volgens u?
# Fusie met T-Mobile of Vodafone: 36 procent
# Overname door Tele2 of Scarlet: 21 procent
# Overname door UPC of Essent: 20 procent
# Volledige, langjarige zelfstandigheid: 21 procent

Eerdere poging met UPC
UPC maakt gebruik van het netwerk van Orange om onder eigen merk mobiele telefonie aan te bieden. Maar er zijn meer raakpunten. Bladerend in archieven treffen we nog de start van een gezamenlijk product aan van UPC en Dutchtone, de voorloper van Orange, onder de naam Take 2. "Gezamenlijke vaste telefonie Take 2 bestaat uit een vast en een mobiel telefoonabonnement: 'De consument betaalt geen aanschaf- en installatiekosten en profiteert van lagere abonnementskosten en gratis belminuten. In verband met de verwachte grote vraag zal Take 2 stapsgewijs worden aangeboden."

We weten inmiddels het gelopen is met die 'verwachte grote vraag'. Die trof hetzelfde lot als de trein naar Oezbekistan waar we als student op het perron van Utrecht Centraal eens in een moedige bui op wachtten.

Volgens de woordvoerder van Liberty Global, moederbedrijf van UPC, heeft zijn bedrijf tot op heden geen gooi gedaan naar mobiele infrastructuur. De vraag of dat nu wel het geval kan worden, krijgt uiteraard geen openbaar antwoord.

Terug bij Casema
Casema was onder France Télécom tussen 1997 en 2002 het zusterbedrijf van Dutchtone, de voorganger van Orange. De Fransen beloofden jarenlang in Nederland de victorie te zullen behalen met gezamenlijke diensten van Casema en Dutchtone. Maar ook die vast-mobiele diensten belandden in de categorie van de trein Utrecht-Oezbekistan.

Later ging internetdochter Wanadoo van France Telecom echter wel breedbandabonnementen verkopen. Recente cijfers zijn niet voorhanden, maar een bericht uit 2005 spreekt van 187.000 aansluitingen.

Bij een eventuele overname van Orange horen immers ook de breedbandklanten. Casema bedient die al voor een deel. Of de aandeelhouders van Casema (en @Home), Cinven en Warburg, interesse hebben in Orange Nederland, zal moeten blijken.

Casema heeft er wel oren naar. Volgens de woordvoerder is het mobiele stuk voor Casema interessant, vandaar de investering in wimax. Dat zou overigens een concurrent moeten worden van umts. Casema/@Home en hun aandeelhouders moeten bepalen of wimax volstaat om de verwachte integratie tussen mobiele en vaste communicatie in de markt gestalte te geven.

Samensmelten
Dat vast en mobiel internet meer en meer naar elkaar toe zullen groeien staat vast. Nu is de vraag of kabelaars het nodig vinden om, net als KPN, een eigen mobiele infrastructuur naast de vaste verbindingen te kunnen exploiteren.

Indien de kabelaars belangstelling hebben, dan zullen ze op één of andere manier moeten samenwerken om van de landelijke dekking van Orange in hun eigen regio's optimaal gebruik te maken. Dat doet de noodzaak groeien voor een samenvoeging van de kabelaars.

Bron: Planet

› reageer

jeetje zeg wat een geouwehoer zeg over wie wat gaat overnemen. het belangrijkste is dat de klanten van orange er niet de dupe van gaan worden wat waarschijnlijk wel het geval zal zijn met een overname. vodafone gaat orange niet overnemen en dat is al bevestigd in maastricht. Deutsche telekom houd de kaken stijf opelkaar wat betekend dat ze er mee bezig zijn. kabelaars gaan het niet worden want die hebben geen overlevingsdrang op de mobile markt en zeker geen lange financiele adem om het uit te spelen tegen de grotere providers.
O2 loert er ook op en maakt ook zeker een goede kans en er is ook een grootgrutter in de race om orange.(ahold)
voor t-mobile zou het wel een uitkomst zijn zeker met het oog op de groei die ze nu meemaken en uh ze hebben echt wel meerder shops per stad nodig, die gasten gaan ontzettend snel.

› reageer

o2? haha. Eerst 02NL verkopen voor een prikkie en vervolgens de hoofdprijs betalen aan FT? denk ut niet.

› reageer

tja maar weet jij wat de achterliggende gedachte is van O2????
geloof mij nou maar dat ze in de race zijn.

› reageer

Wist je wel wat o2 is gekocht door Telefonica? En geen partij meer is?!

› reageer

voor zover ik het weet is er ingeschreven onder o2 engeland. over telefonica gesproken wist jij dat DT er mee bezig was? ze willen de markt in zuid amerika pakke?.en nee het gaat niet om de afgeketste deal van vorig jaar.

› reageer

Was O2 bij het afstoten niet nog onderdeel van BT? O2 UK is nu afgesplitst van BT en BT verkocht laatst volgens mij zelfs aanvullende mobiele verbindingen van een vroegere concurrent aan vastnet klanten. Of heb ik dit mis?

O2 heeft leuke toestellen vooral in PDA vorm. Wat mij betreft kunnen ze terug komen in NL. Dan kunnen ze hun belang in Duitsland verkopen en in Nederland landelijk aan de slag.

› reageer

Straks belt iedereen weer met Dutchtone

› reageer

Als ze die E-GSM frequenties nog niet gekocht zouden hebben, dan hadden ze bij een overname mooi de ongebruikte E-GSM 900 frequenties van Orange kunnen gebruiken. (Blijft dom dat Orange die nooit heeft gebruikt: daar hadden ze goedkoop heel Nederland mee kunnen dekken net als KPN en Vodafone).

Orange is sinds ongeveer 3de kwartaal 2006 bezig met het implementeren van EGSM masten in het netwerk om de binnendekking te verbeteren.
En dan is de volgende vraag waarom dan zo laat? Dit komt door de leverancier van het apparatuur. Die hadden nog niet de mogelijkheid om EGSM te leveren

› reageer

ah vandaar! ik merkte al dat op mn werk de dekking van vrijwel 0 naar 3/5 was gegaan

› reageer

ik zit zelf te wachten op televisie bij t-mobile, hopelijk gaan ze samen met orange zodat tv ook snel bij t-m komt!

› reageer

Maar kan beter niet op de zaken vooruit lopen maar een fusie zou goed zijn. Wat mij ook is opgevallen dat andere europese landen minder netwerken hebben. Duitsland:4 Engeland:5 Frankrijk:3 Spanje:4 (waarvan 1 net opgericht) Italie:4 (voor umts 3)Belgie:3 Finland:4 Luxemburg:3.

Nog meer fusies tussen gsmaanbieders onderling zou verschrikkelijk zijn. Met de fusie tussen KPN en Telfort blijven er nog maar 4 spelers over. Een fusie van Orange met Vodafone of TMobile zou het aantal naar 3 brengen.
Kijk maar eens op www.base.be , www.proximus.be of www.mobistar.be wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Bij Proximus betaal je bv E 60 voor 300 belminuten per maand. Bij Telfort betaal ik nu E 9,95 voor 300 minuten. En in Frankrijk is het voorzover ik weet niet veel beter.

› reageer

Grote belangstelling voor Orange Nederland
Vijf partijen azen op de Nederlandse divisie van telecombedrijf Orange. Het gaat om Vodafone, een combinatie van Rabo Capital/Providence/Carlyle, Liberty (eigenaar van UPC), een consortium van private equity-partijen die al eigenaar zijn van Casema en Kabelcom en T-Mobile. De laatste geldt als meest serieuze kandidaat. Moederbedrijf France Télécom hoopt door de grote interesse 1 tot 1,5 miljard euro te beuren. (FD, p. 1)

› reageer

Vijf partijen azen op Orange Nederland
VAN ONZE REDACTEUREN

AMSTERDAM - De Nederlandse divisie van telecombedrijf Orange kan rekenen op de belangstelling van vijf verschillende partijen. De Duitse concurrent T-Mobile, eigenaar van Telfort in Nederland, geldt als meest serieuze kandidaat. Moederbedrijf France Télécom hoopt door de groter dan ingeschatte interesse een bedrag tussen euro 1 mrd en euro 1,5 mrd te ontvangen. Dit stellen goed ingevoerde financiële partijen tegenover deze krant.

De belangstelling van kabelbedrijven is verrassend. Naast Liberty, eigenaar van UPC, heeft ook een consortium bestaande uit private equity-partijen Warburg Pincus en Cinven zich gemeld. Deze laatste twee zijn eigenaar van de kabelbedrijven Casema en Kabelcom. Net als UPC bieden ze al televisie en vaste telefonie aan. In combinatie met de mobieletelefonieklanten van Orange en de gebruikers van internet (het voormaligeWanadoo) is er sprake van 'quadruple play'. Op dit moment biedt alleen KPN die vier diensten tegelijk aan in Nederland.

Met een combinatie van Rabo Capital/Providence/Carlyle en ten slotte Vodafone is de groep van vijf geïnteresseerden compleet. Orange Nederland staat sinds kort in de etalage. France Télécom heeft de zakenbank Lazard in de arm genomen om de verkoop te begeleiden. Er is geen sprake van een officiële veiling, zo bevestigen ingewijden.

Orange Nederland heeft naar eigen zeggen 600.000 internetabonnees en 1,9 miljoen mobiele klanten. Daarmee is het bedrijf de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland na KPN,Vodafone en T-Mobile.


Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

› reageer

spannend....t-mobile de eigenaar van telfort in nederland? die ontwikkelingen gaan wel heel snel zo!!
maar op zich wel goed dat er zoveel belangstelling voor is, dat betekent dat het concept van orange toch redelijk veel waarde heeft in de ogen van de partijen.

› reageer

Verkoop Orange Nederland goed nieuws - Dexia


AMSTERDAM (Dow Jones)--De verkoop van Orange Nederland aan Deutsche Telekoms mobiele divisie T-Mobile zou goed nieuws zijn voor KPN, omdat het aanzet geeft tot een nieuwe consolidatieronde in de Nederlandse markt in de nasleep van de KPN-Telfort deal, aldus Dexia. "Voor France Telecom is het mogelijke terugtrekken uit de Nederlandse markt positief, gezien de teleurstellende vooruitgang die er vooralsnog in deze markt is geboekt", aldus een analist. "Het geeft France Telecom de ruimte om zijn schuldpositie af te bouwen, of het bedrijf kan juist investeren in andere groeimarkten." Dexia hanteert voor KPN het advies add, en voor France Telecom het advies buy. Omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel KPN 0,7% lager op EUR12, terwijl de AEX met 1% daalt. (CHG)

› reageer

Moge duidelijk zijn dat dit een uitermate slechte zaak is voor de mobiele beller.

› reageer

Ik hoop van ganser harte dat T-Mobile of Vodafone deze overnamestrijd niet gaat winnen. De andere partijen daarentegen verwelkom ik met open armen. Als zij met Orange kunnen wat Greenfield ooit met Telfort heeft gedaan, kunnen we in onze handjes klappen. Eindelijk weer eens een nieuwe positieve impuls!

› reageer

Volgens mij Zou de Rabobank nog de beste gevolgen hebben voor de consument. Het blijft een concurrent, maar wel een die service biedt itt sommige kabelexploitanten.

Een overname door VF of TM vermindert concurrentie en lijkt me ook niet aantrekkelijk voor de consument.

› reageer

Dit zal nog wel maanden duren voordat het eenmaal verkocht is.
Ben wel erg benieuwd.
Wie het ook wordt, hoop wel dat beltegoed onbeperkt houdbaar blijft, anders ben ik naar T-Mobile!

› reageer

@ Dubrock:

Bij die combinatie van Rabo Capital/Providence/Carlyle moet je je een investeringsmaatschappij voorstellen, dus niet het "merk" Rabobank. Je kunt het vergelijken met (hoe ironisch) het aloude Dutchtone, dat was namelijk ook al voor een gedeelte in handen van de investeringsmaatschappij van de Rabobank, samen met France Télécom, Deutsche Telekom en ABN AMRO.

Wat een incestueuze branche toch eigenlijk, bedenk ik me in een keer...

› reageer

Orange is duur vergeleken met de andere concurrenten.
Dus ik vraag mij wel af of de consument hier de dupe van wordt.

De overname van telfort door kpn heeft wel degelijk een prijsvechter
van de markt gehaald.

› reageer

ja simba, dat klopt het is inderdaad een investeringsmaatschappij. Een groot deel van het belang zal een financiele belleging zijn. Dat laat echter onverlet dat Rabo mobiel en Rabo Capital dezelfde moedermaatschappij hebben. De Rabobank vermoed een strategisch voordeel te kunnen behalen door in mobiele telefonie te gaan Vandaar Rabo telefonie. Door een compleet netwerk in handen te hebben, zouden de mogelijkheden voor Rabo mobiel wel eens toe kunnen nemen (mogelijk eenvoudiger technische toepassingen implementeren, communicatie via het netwerk beter beveiligen enz), daarmee het voordeel voor het bankbedrijf, hetgeen uitgeen zal resulteren in een waardetoename van de aandelen voor Rabo Capital.

› reageer

Voor de klanten het beste als T-mobile ze overneemt.

› reageer

Telecom Italia richt zich op internationale uitbreiding


AMSTERDAM (Dow Jones)--Telecom Italia spa zal zich in de komende jaren concentreren op internationale uitbreiding. Het bedrijf verlaagt wel zijn doelstellingen voor 2008. Dit meldt het telecomconcern vrijdag in zijn lang verwachte driejarige bedrijfsplan.

Om zich tegen de dalende marges in Italie te verzetten, verwacht Telecom Italia zijn internationale activiteiten in Europa en Zuid-Amerika te vergroten. Het in grote schulden verkerende bedrijf zei echter geen acquisitie te zullen doen voor 2009.

"De omzet uit internationale activiteiten zal in 2009 aansterken met 30%, van de huidige 16%. De winst voor belastingen, rente, afschrijvingen en amortisatie (ebitda), gerealiseerd uit deze activiteiten, zal vermoedelijk stijgen met 24% van 9%," schrijft Telecom Italia in het bedrijfsplan.

Niettemin verlaagde het Italiaanse concern zijn jaarlijkse omzetgroeiverwachting tot en met 2009 naar 1% tot 2%, waar het aanvankelijk nog uitging van en jaarlijkse toename met 3% tot 4% tot en met 2008.

De ebitda-marge zal naar de verwachting van het concern dalen met 2 tot 2,5 procentpunten, terwijl het bedrijfsresultaat (ebit) in dezelfde periode zal afnemen met 2,5 tot 3 procentpunten. De verwachtingen voor de periode tot en met 2009 blijven gehandhaafd.

› reageer

@mstegink: Het is voor T-Mobile, KPN en Vodafone het beste als er een concurrent verdwijnt of overgenomen wordt. Voor alle bellers in NL is het beter als Orange niet in handen valt van deze 3 partijen. Dan kunnen we de cashdeals hier wel vergeten en wordt het voor ons allemaal minstens 2 keer zo duur.

› reageer

Hoe meer aanbieders hoe beter de concurrentie gaat helaas niet op in telecomland. Zo zijn we in Nederland gestart met 5 mobiele aanbieders, nergens ter wereld was de dichtheid aan mobiele aanbieders zo groot als hier. De meeste landen hebben drie mobiele aanbieders. Het aantal van 5 in Nederland is verlammend gebleken voor ontwikkeling van nieuwe diensten. Zo werd vorig jaar push to talk al op tweederde alle mobiele netwerken aangeboden. Maar niet in Nederland, sinds deze week is KPN de eerste. Hetzelfde geldt voor convergence diensten zoals GSM/Wifi en thuisbellen, andere landen lopen jaren voor op ons. Hoe minder aanbieders des te transparanter worden de tarieven en moet men zich op diensten onderscheiden.

› reageer

Zie als voorbeeld daarvan Push2talk:

› reageer

Terug naar 3 netten is wel heel weinig, dat heeft het verleden al laten zien (KPN, Vodafone en Telfort). Telfort kwam als eerste met een belbundel met relatief veel minuten voor weinig geld. Deed KPN en Vodafone echter niets. De start van de andere 2 deed ook weinig. Ben had wel erg goede aanbiedingen (Nokia 6150) maar beperkte dekking tot de randstad. Orange idem, en ook nog eens de keuze uit een paar toestellen. De toen erg hoge prijzen bij KPN en Vodafone gingen pas omlaag toen Ben (T-Mobile) en Dutchtone (Orange) landelijke dekking hadden.

Ga eens kijken wat we intussen in eurocent alweer per minuut betalen. De trend blijft stijgend in minuutprijs, waarbij ook de toestelkortingen nog eens afnemen. Luilekkerland voor telecommers is in NL voorbij. Blijven er slechts 3 netten over dan wordt het vast niet beter!

› reageer

Het verschil t.o.v. de start van de markt is dat bij overname van orange door t-mobile er drie bijna gelijkwaardige partijen zijn. Opvallend is ook de uitspraak die Niek-Jan van Damme gedaan heeft begin dit jaar. Of het echt zo gaat worden is afwachten voorlopig zet ik alle pijlen op T-Mobile.

› reageer

De meeste landen hebben drie mobiele aanbieders. Het aantal van 5 in Nederland is verlammend gebleken voor ontwikkeling van nieuwe diensten.

Kijk eens naar de prijs per minuut waarvoor je nu in Nederland kunt bellen en vergelijk dat met de minutenprijs en de voorwaarden in landen die maar 3 aanbieders hebben. Dan zal je zien dat we het in Nederland niet slecht hebben.

Er zijn in Belgie bv 3 aanbieders: www.base.be , www.proximus.be en www.mobistar.be. Verder zijn de omstandigheden in Belgie nagenoeg gelijk als in Nederland. Bij Proximus betaal je bv E 60 voor 300 belminuten per maand, bij andere aanbieders is het bijna hetzelfde. Dat is 20 cent per minuut. Vergelijk dat met Nederland; Telfort 300 voor E 8,95 is 3 cent per minuut.

Of kijk eens rond als je op straat loopt. Door die lage minutenprijs loopt hier iedereen te bellen. Dat is in Belgie en Frankrijk wel anders.

Hetzelfde geldt voor convergence diensten zoals GSM/Wifi en thuisbellen, andere landen lopen jaren voor op ons.

Als bellen met de GSM 20 cent per minuut kost dan wil je thuis wel verder bellen met Wifi en het vaste net, maar wat daar het voordeel van is in Nederland is me niet helemaal duidelijk. Niet gek dus dat zoiets in het buitenland meer aanslaat dan in Nederland. Als je zoiets vervolgens gebruikt als argument voor het hebben van maar 3 netten dan sla je de plank mis. Het is juist net een reactie op de hoge minutenprijs door het ontbreken van concurrentie.

Laatst sprak ik een stel buitenlanders (echte Amerikanen). Die waren helemaal verbaasd. Een pda die elke 5 minuten je email checkt voor een vast bedrag van E 9,95 per maand. In sommige dingen liepen we in Nederland wel voorop in vergelijking met de USA was hun eigen conclusie.

› reageer

@dimitriv
Je hebt helemaal gelijk. Het feit dat sommige nieuwe diensten hier (nog) neit doorbreken kan nooit met een teveel aan concurrentie te maken hebben. De diensten zijn met het bij ons geldende prijsniveau gewoon niet interessant. En als er écht vraag is, dan komen de investeringen vanzelf.
Minder concurrentie is de pest voor het prijsniveau. Wat dat betreft moeten we allemaal hopen dat de Rabobank of de kabelaars in Orange stappen.

› reageer

Half mei tweede biedingsronde voor Orange NL.

Geïnteresseerde kopers zijn op dit moment druk bezig om hun tweede bod op Orange Nederland te bepalen. Op 18 mei moeten de biedingen binnen zijn. France Telecom wil de Nederlandse tak van Orange verkopen.


Eerder berichtten we al dat Orange Nederland te koop staat. Het is het kleinste mobiele netwerk, met het kleinste marktaandeel (rond 8%) en het maakt nog steeds geen winst. Gisteren ving Dow Jones Newswires op dat op 18 mei de tweede biedingsronde afloopt. Investeringsbank Lazard adviseert bij de verkoop, waar zowel gewone strategische kopers als private investeringsmaatschappijen op af zijn gekomen.

Orange is op dit moment tussen 800 en 900 miljoen euro waard. Dat is negenmaal de winst voor tax, afschrijvingen, rente en andere kosten (oftewel Ebitda). Orange zegt zelf dat ze 1,9 miljoen mobiele klanten hebben in Nederland, plus nog zo'n 612.000 internetabonnees.
[sub]Bron: pocketinfo.nl[/sub]

› reageer

Ik hoop niet dat KPN Orange koopt, want KPN koopt echt alles op naar mijn idee net als Telfort voor 900 zoveel miljoen en dan na een jaar alle abonnement tarieven omhoog gooien. Nou dat is leuk! Dan krijg je weer een monopolist op de markt die de prijs bepaalt.

› reageer

Wees gerust, als ik het goed heb kan KPN geen bod doen. Volgens mij staat dit ook ergens in een van de nieuwsberichten in deze thread. De NMA zou een streep zetten door een nieuwe overname door KPN, vanwege het (grote) marktaandeel.

› reageer

Wie zijn op dit moment de geinteresseerden?

› reageer

KPN mag idd geen overnames meer doen in nederland. Zowel qua mobiel als vast/DSL. Voor mobiel hebben ze met KPN en Telfort nagenoeg helft van de markt in handen. Qua vaste telefonie ergens dik in de 80% geloof ik en met overname van Tiscali en nog een paar DLS-aanbieders is ook vrijwel gehele DSL markt in handen van KPN. KPN gaat zich nu vooral richten op internationale overnamen en 'convergence' bedrijven zoals skype.

› reageer

Orange

Visser sloot zondag uit dat zijn bedrijf concurrent Orange overneemt. Deze dochter van France Telecom staat al enige tijd in de etalage.

Linkje

› reageer

UPDATE: Nog drie bieders in de race voor Orange Nederland

AMSTERDAM (Dow Jones)--Er zijn nog drie partijen in de race om Orange Nederland, dochter van France Telecom, te kopen. Dat hebben personen bekend met de situatie gezegd tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

T-Mobile, onderdeel van Deutsche Telekom ag, en ABN Amro Holding nv-onderdeel ABN Amro Capital staan los van elkaar op de shortlist om Orange Nederland te kopen, zeggen twee mensen bekend met de situatie.

Een private equity consortium bestaande uit het Britse Providence Equity Partners en Rabo Capital is ook nog steeds kanshebber, aldus twee bronnen bekend met de situatie. Wel is Carlyle Group, dat aanvankelijk ook deel uitmaakte van dat consortium, uitgestapt.

Orange Nederland is onderdeel van France Telecom en is gespecialiseerd in mobiele telefonie.

De drie potentiele kopers werden op een shortlist gezet na het indienen van tweede-ronde-biedingen in de ochtend van 18 mei, zo verklaarden verschillende mensen bekend met de situatie.

T-Mobile van Deutsche Telekom heeft nog steeds de beste papieren om Orange te kopen, gegeven de synergieen die de bedrijven kunnen genereren, aldus een van de bronnen.

Gewaardeerd op negen keer de winst voor rente, belasting afwaardering en amortisatie (ebitda), is Orange Nederland tussen de EUR800 miljoen en EUR900 miljoen waard, aldus dezelfde bron.

T-Mobile had in het vierde kwartaal van 2006 een marktaandeel van 15% in Nederland, met 2,5 miljoen klanten, zegt een woordvoerder van Deutsche Telekom.

Zakenbank Lazard ltd adviseert France Telecom bij de verkoop van Orange in Nederland.

France Telecom, Deutsche Telekom, Lazard en ABN Amro Capital weigerden allen commentaar op het verkoopproces. Providence Equity Partners kon niet direct worden bereikt voor commentaar.

Een woordvoerder van Rabo Capital zei dat Orange zeker het soort investering is waar Rabo Capital naar zou kijken. Hij weigerde echter te zeggen of Rabo samen met Providence Equity Partners een oogje heeft op Orange.

Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van 2007 aan het einde van april, liet France Telecom weten de verkoop van Orange in Nederland niet uit te sluiten.

Destijds wilde het Franse bedrijf niet zeggen of het al gesprekken voerde over de verkoop van de Nederlandse activiteiten. 'We sluiten niets uit' betreffende de toekomst van Orange in Nederland, zei France Telecom chief financial officer Gervais Pellissier bij de kwartaalcijfers.

Volgens de bronnen bekend met de situatie zal France Telecom aan het einde van deze week beslissen of het twee danwel drie bieders toelaat tot de volgende ronde, of dat het bedrijf exclusieve gesprekken gaat voeren met een van de partijen.

Orange is de kleinste mobiele aanbieder van Nederland, met een geschat marktaandeel van 8%, zeggen analisten. Koninklijke KPN nv is marktleider met een marktaandeel van bijna 50%, gevolgd door Vodafone Group plc en T-Mobile.

Eerder dit jaar zei Orange ongeveer 1,9 miljoen mobiele klanten te hebben in Nederland, en 612.000 internetgebruikers.

Al een paar jaar wordt er een consolidatieslag voorzien op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie, die een marktwaarde heeft van EUR6 miljard. Analisten menen dat er ruimte is voor drie aanbieders van mobiele telefonie in Nederland.

In juni 2005 kocht KPN Telfort, toen de vierde mobiele aanbieder in Nederland. KPN betaalde EUR1,12 miljard voor Telfort, en verwierf met de overname 2,4 miljoen mobiele klanten.

De opbrengsten van de verkoop van de Nederlandse activiteiten kan France Telecom aanwenden voor de verdere reductie van schuld. Daarnaast kan het Franse bedrijf zich verder gaan focussen op markten waarin het de nummer een of nummer twee positie bezit, of het bedrijf kan zich richten op minder volwassen markten als Polen en China.

In juli 2004 trok France Telekom zich terug uit Denemarken, middels de verkoop van Orange Denmark aan TeliaSonera ab.

Dinsdag 22 Mei 2007 14:22
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Nog drie bieders in de race voor Orange Nederland', om extra informatie toe te voegen.)
Door Anousha Sakoui en Tjeerd Wiersma Van DOW JONES NIEUWSDIENST


› reageer

Ik hoop dat T-Mobile deze race gaat winnen

› reageer

Ik gok nog steeds op Telefonica!

› reageer

En wat zal er gebeuren met Orange als T-Mobile het inderdaad overneemt?

› reageer

Het zelfde als KPN nu met Telfort doet....maar dan ook iedereen T-Mobile klant maken ipv de Orange naam er aan te blijven hangen.

› reageer

dit ziet er slecht uit voor de orange klanten

› reageer

Ja ze kunnen ook alles zo laten, maarja voor France Telecom is NL gewoon niet interessant meer.

› reageer

'Deutsche Telekom dicht bij overname Orange'
Uitgegeven: 22 mei 2007 21:25

AMSTERDAM - Deutsche Telekom staat op het punt de Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie Orange over te nemen. Dat hebben bronnen dinsdag tegen het persbureau Reuters gemeld.

Er zou bijna een overeenkomst op tafel liggen, aldus ingewijden. De prijs zou ongeveer 1,6 miljard euro bedragen. Orange is een dochteronderneming van France Telecom en staat al enige tijd in de etalage. Orange is de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland.

Deutsche Telekom is met T-Mobile ook actief in ons land. Er zouden ook private investeringsmaatschappijen op Orange azen.

Bron: nu.nl

› reageer

Mooi.
Als Deutsche Telekom alles koopt zal het me niets verbazen als ze het volledig Orange netwerk buiten gebruik stellen (net als wat KPN met Telfort heeft gedaan).

› reageer

Ik denk juist dat T-mobile blij moet zijn met de extra netwerkcapaciteit, dat zullen ze echt niet buiten werking stellen. Ook de gezamenlijk ontwikkelde UMTS masten (RANN) kunnen ze dan weer overnemen en zo inene hun netwerkkwaliteit verbeteren.

In Duitsland is via T.com ook internet, tv en analaoge telefonie leverbaar en is het een veel omvangrijker aanbieder. Grote kans dat ze dat hier ook willen gaan worden.

› reageer

Ik neem aan dat T-Mobile (een deel van) de orangemasten blijft gebruiken, anders wordt het wel erg druk op het TM netwerk er komen immers 75% meer gebruikers bij

› reageer

Das bij KPN toch ook geen probleem?

› reageer

3 netwerken over van de 5 zou wel wat weinig zijn. De concurrentie werkt nu al niet geweldig. Ze apen elkaar na in tarieven, bundels, diensten en voeren verslechteringen tegelijk in. Een veroordeling wegens ongeoorloofde afspraken enige tijd terug heeft daar niets aan vernadert. Ze doen dezelfde tariefsverhogingen/voorwaardenverslechteringen nu gewoon een maand na elkaar in plaats van tegelijk.

Voor T-Mobile zelf zou het natuurlijk wel goed zijn. Extra GSM 900 frequenties (E-GSM), een UMTS net wat itt. het T-Mobile net zelf wel dekking heeft lang hoofdwegen en spoorlijnen en wat masten op mooie locaties. T-Mobile zal gegarandeerd het Orange net sluiten.

› reageer

ik weel zeker dat als t-mobile orange overneemt orange zal dan zeker compleet verdwijnen, denk namelijk ook niet dat francetelecom toe zal staan dat de naam orange word gebruikt

› reageer

Misschien wordt het netwerk verkocht aan T-Mobile.
De klanten gaan verder als MVNO op het T-Mobile netwerk en het merk Orange blijft bestaan.

Allerlei oplossingen zijn mogelijk he

› reageer

ik schat de kans nihil dat de merknaam orange blijft bestaan

› reageer

Als de deal met T-mobile doorgaat lachen de drie overgebleven providers zich rot. Met z'n drieën verdelen ze de koek en doen met de tarieven wat ze willen. Om te zien wat dat in een klein land oplevert hoeven we alleen maar even bij onze zuiderburen te spieken. Sluit snel een 2-jarig sim-only af nu het nog kan. Binnenkort is de pret voorbij.

› reageer

met nog maar 3 providers zullen de tarieven inderdaad explosief stijgen

› reageer

Dat betwijfel ik... Er komen namelijk steeds meer MVNO´s zeker als je straks nog (maar) drie netwerken hebt. De Belcompany´s, T For Telecoms en Phonehouses blijven namelijk boven water door bonussen van de providers. Als daarvan 40 procent wegvalt hoeven providers al veel minder tegen elkaar op te bieden. Waarschijnlijk zullen er nog veel meer MVNO´s bijkomen. Dixons is namelijk ook begonnen met een eigen merk en zo zullen de andere telecom zaken ook beginnen. Debitel is natuurlijk de grootste MVNO. In het netwerk hoeft niet geinvesteerd te worden en dat bespaard een hoop geld.

En wat zal er gebeuren met alle Orange Shops. T-Mobile wilt dit jaar een bepaald aantal shops openen. Het is natuurlijk veel makkelijker om Orange Shops om te bouwen naar T-Mobile shops. Alleen zullen er een aantal sluiten aangezien je anders 2 shops ontstaan in een kleinere stad.

› reageer

En wie bepalen de tarieven die de MVNO´s moeten betalen? Juist...slecht de 3 providers.....

› reageer

ja precies, die MVNO'S die stellen toch niks voor op basis daarvan gaat het echt niet beter worden

› reageer

Overigens heb ik van KPN begrepen dat alleen KPN en Hi-klanten volledig over het netwerk van KPN bellen. En uiteraard de KPN MVNO's. Deze klanten ontvangen signaal via het GSM900 én GSM1800-netwerk van KPN, waardoor de binnenshuisdekking gegarandeerd is.

Telfort-klanten én MVNO's via Telfort, zoals debitel en Tele2 Mobiel, bellen níet via de GSM900-frequentie van KPN, maar alleen via de GSM1800-frequentie, de binnenshuisdekking is dus níet sterk verbeterd t.o.v. het eigen Telfort-netwerk.

Dit wist een Accountmanager van KPN Mobile mij te vertellen. Stel dat T-Mobile Orange inderdaad overneemt, hoop ik wel dat die netwerken gescheiden blijven. Ik hoor continue geklaag van KPN-klanten dat de dekking is verslechterd sinds de intergratie van Telfort.

› reageer

Ik hoor continue geklaag van KPN-klanten dat de dekking is verslechterd sinds de intergratie van Telfort.

Offtopic: Staat het niet verkeerd om? Want ik heb idd meegemaakt dat mijn KPN abo ging roamen op Telfort (paar weken terug). Ik had er een thread over geopend, maar volgens mij ben ik de enige met deze ervaring.

On-topic: Volgens mij heb je wel een nieuws-primeurtje te pakken. (het verhaal over de frequenties). Post het anders ook even in de juiste thread.

› reageer

http://www.heise.de/newsticker/meldung/90160
http://www.teltarif.de/arch/2007/kw21/s26052.html

› reageer

Nou volgens mij wordt het nu dan alleen nog ff afwachten tot T-Mobile en Orange de zaken rond hebben

› reageer

france telecom laat weten dat naast t-mobile nog steee 2 andere partijen ook geintereseerd zijn, ze hebben de aanbiedingen in beraad en er zou al snel een ontknoping kunnen komen

› reageer

bron?

› reageer

France Telecom begins formal process to examine offers to acquire its Dutch subsidiary

France Telecom confirms that it has received expressions of interest and offers from potential buyers seeking to acquire part or all of the share capital of its subsidiary Orange Netherlands. France Telecom has decided at this point to begin a formal process to analyze these offers and expressions of interest and, in conformity with Dutch legislation, to begin a consultation procedure with the Works Councils of Orange Netherlands.

Bron: France Telecom

› reageer

Volgens geruchten is de koop van Orange door T-mobile zo goed als rond.

› reageer

Welke geruchten?

› reageer

Dit is niet goed voor de gewone consument.
T-Mobile is waarschijnlijk de beste partner, maar ik krijg als gewone beller wel eens het gevoel dat Telfort/O2 en Orange het te snel opgeven.
Zouden ze bij O2 geen spijt hebben van de verkoop van Telfort?

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.