KPN introduceert nieuwe walkietalkiedienst

Zullen we hier verder gaan?

› reageerDinsdag 6 maart 2007, 12:07 - KPN komt dinsdag met een nieuwe dienst genaamd Push2talk. Met Push2talk kunnen mobiele telefoons gebruikt worden als walkietalkie.

Gebruikers kunnen met één druk op de knop communiceren met één persoon of met een hele groep. In Nederland is KPN naar eigen zeggen de eerste die deze dienst aanbiedt. Orange introduceerde in 2004 in Europa, te beginnen met Frankrijk en Engeland, al een soortgelijke walkietalkiedienst. In de Verenigde Staten zijn deze diensten al populair.

Push2talk is vooral geschikt voor bedrijfssectoren waar veel onderling contact op korte afstanden nodig is, zoals in de bouw-, transport-, zorg- en beveiligingssector.

Beveiligingsorganisatie Group 4 Securicor gaat na een pilot van drie maanden als een van de eersten gebruikmaken van Push2talk. "Dat we nu gebruik kunnen maken van één mobiel toestel met walkietalkie is voor ons veel efficiënter", aldus Jeroen van der Poel van Group 4 Securicor. "Bovendien is er een duidelijk verschil in geluidskwaliteit in vergelijking met de portofoons en hebben we een veel beter bereik."

Push2talk kost 18,50 euro per maand als aanvulling op het Business Select-abonnement van KPN. De dienst is echter ook zonder KPN-abonnement verkrijgbaar, zodat alleen de walkietalkiedienst kan worden gebruikt.

Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar via een KPN Porto 300-telefoon. Het is de bedoeling dat er in de loop van 2007 ook andere toestellen worden geïntroduceerd.

http://www.webwereld.nl/articles/45346/kpn-introduceert-nieuwe-walkietalkiedienst.html

› reageer

Zullen we hier verder gaan?

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.