06-8 wordt nieuwe reeks

Ik heb een 06-8 nummer gekregen bij m'n Ben - abonnementje. Overigens een maand geleden al...

› reageer

binnenkort 06-8 nummers, zie ook dit artikel

› reageer

binnenkort 06-88888888
leuk voor de afhaal chinees

› reageer

Ik snap 1 ding niet, er zijn nu als ik het goed heb zo'n 50 miljoen telefoonnummers beschikbaar en in Nederland wonen een slordige 16 miljoen mensen, wat is daar te weinig aan?

06-1
06-2
06-3
06-4
06-5

› reageer

hoeveel nummers zijn er per persoon? ikzelf heb er op dit moment 2, wat een paar maanden geleden nog 3 waren. en zo kun je nog wel doorgaan. dus dan kom je zo wel nummers te kort op een gegeven moment.

› reageer

met in de kast liggende prepaids kom ik wel aan een stuk of 8-9.

› reageer

hoeveel nummers zijn er per persoon? ikzelf heb er op dit moment 2, wat een paar maanden geleden nog 3 waren. en zo kun je nog wel doorgaan. dus dan kom je zo wel nummers te kort op een gegeven moment.
En dan heb je de bedrijven nog niet meegerekend...

Ik heb overigens vijf GSM-nummers in gebruik...

› reageer

Waarom opeens de 8 en niet de 6? Dan zou je 06-66666666 kunnen hebben dat levert geld op als je die zou hebben niet normaal....

› reageer

Op 06-6 zit nog steeds een kluitje semafoons

› reageer

Tja, wat wil je. Kreeg pas van iemand oude KPN-simmetjes van een jaar of 4 oud die nog nooit geactiveerd waren. Neem de prepaids die vaak gratis of voor weinig weggaan en pas na een jaar inactiviteit vervallen, en de nummers die weer tig maanden later opnieuw worden uitgegeven.

Nu steeds meer mensen mobiele apparaten hebben, zou je denken dat een europese commissie gelijk een zelfde range voor alle landen opzet 0xx zodat je net als met IP-adressen uniform een lange tijd klaar bent. Is gelijk ook duidelijk als je buitenland belt, dat je mobiele tarieven kwijt bent.

› reageer

Maarja... in veel landen verschilt het telefoonsysteem... Als in in Griekenland ergens naar een mobiel of vast nummer belt hoef je er geen 0 voor te doen, terwijl dat in Nederland en Belgie en ik geloof ik Duitsland wel nog zo is... Beetje ouderwets hier, maar je hebt dan wel al met verschillen te maken als je een gezamelijke code voor mobiele nummers wilt krijgen... En ach ja je kunt toch zo via Google nazoeken of een bepaald nummer mobiel is of vast...

› reageer

Het is ook eigenlijk raar dat prepaidpakketten direct met nummer uitgegeven worden, het zou handiger zijn als je een nummer bij aanmelding krijgt toegewezen, want dan blijft er nog wat over.

Als de nummers bij 06-8 ook direct worden uitgegeven, dan is het tekort al snel weer dichtbij.

› reageer

Misschien is dat ook de reden dat er bijna geen providers meer over blijven waarvan het beltegoed onbeperkt houdbaar blijft... want tja dan verloopt het nummer natuurlijk nooit. En op deze manier wel

› reageer

Ongeopende prepaidpakketten zijn nog niet in gebruik, maar hebben allemaal een telefoonnummer. Ook die van Orange, maar daar staat het niet op de verpakking.

Ik ben wel eens op de beverwijksebazaar geweest waar het wemelt er van de prepaidpakketten die uit prepaidpakketten met toestel komen, maar inmiddels zijn ge-unlockt en te koop staan.

TIP:

Wel een beetje offtopic:

Ik waag mij er daar niet aan, want er worden ook veel gereviseerde toestellen verkocht met alle gevolgen van dien.

Bij de Phone house in Haarlem werkte ene Mark die als Nokia servicepunt de klanten goed hielp, maar ook de troep van de beverwijksebazaar binnen kreeg waar hij niets mee kon doen.

Helaas werkt hij er niet meer, maar is het Nokia servicepint door een ander in de zelfde winkel overgenomen. Sorry, maar het persoon wat er nu zit is zo ongelofelijk slecht dat hij uit alles geld probeert te slaan i.p.v. service te verlenen.

› reageer

En ze zijn er. De eerste 06-8 reeks is uitgegeven door Ben. Een vriend van me SMSte me er net mee.

› reageer

inderdaad, op de site van de opta sinds november 2007 een aantal reeksen met 0681 die zijn toegekend aan T-Mobile...

› reageer

Inclusief actieve prepaidnummer heb ik nog een stuk of 50 telefoonnummers op 't moment...

› reageer

Wat moet je met 50 nummers

Ik weet dat KPN vaste telefoonnummers weer recycled maar heb het idee dat dit bij mobiele telefoonnummers niet gebeurd. Of toch wel? En hoe lang duurt het dan voordat een nummer weer opnieuw in gebruik is? Is daar een vast patroon voor?

› reageer

Oh en of dat gebeurt...een vriend van me had eens een nieuw abo'tje afgesloten, bleek het het oude nummer van de pizzaboer te zijn, hij werd om de haverklap gebeld door mensen die een pizza wilden bestellen.

› reageer

Naast alle mensen die meerdere nummers nodig hebben om te telefoneren, heb je ook nog de datakaartjes voor in je laptop.
Maar niet te vergeten de geavanceerdere (elektriciteits) meters die zelf meterstanden doorgeven aan de netwerkbeheerder (niet de meters voor thuisgebruik, maar hoger in het elektriciteitsnet).

En dan heb ik hier ook nog wat kastjes liggen die verbonden met een gps in een autogelegd worden voor het tracken van het voertuig.

En zo zijn er vast nog meer datatoepassingen die wat nummers nodig hebben.

› reageer

Nummers worden zeker opnieuw uitgegeven.. heb ik ooit meegemaakt (sorry te lui om het betreffende topic op te zoeken) dat mn Vodafone prepaid was afgesloten, en daarna weer bij iemand anders gekomen met nog mijn gegevens erop... kreeg nu een brief dat ik moest opwaarderen voor een simkaart die in 2003 was afgesloten ofzo.... nouja uiteindelijk keurig opgelost

maargoed daardoor vind ik het wel vreemd dat er alweer 06-8 nodig is. je zou toch zeggen dat je aan die miljoenen nummer 50 miljoen nummers wel genoeg hebt..

› reageer

Hmm, T-Mobile mag dan wel 06-8 als eerste uitrollen, erg veel snappen ze er nog niet van!


(Factuur T-Mobile Flex)

Morgen maar eens bellen, er klopt nog meer niet...

› reageer

Elk chipapparaat heeft er ook één. Dus ja...

› reageer

Heb zelf trouwens geen 06-8 nummer gekregen bij een nieuw T-Mobile abonnement...

› reageer

Ik heb een 06-8 nummer gekregen bij m'n Ben - abonnementje. Overigens een maand geleden al...

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.