Ook Vodafone komt met flatfee-internet voor mobieltjes

Er loopt al een topic over hier. Deze gaat dicht.

› reageer

Ook Vodafone komt met flatfee-internet voor mobieltjes
Door Olaf van Miltenburg - woensdag 23 mei 2007 16:27 - Bron: Vodafone - Submitter: Schrijver - Views: 973 - Permalink
Vodafone komt met een flatfee-abonnement voor hsdpa-internetten met de mobiele telefoon. De telecomaanbieder hanteert daarbij echter een fair use policy van slechts 50MB per maand en verklaart dat deze niet snel overschreden zal worden dankzij een 'netwerkoptimalisator'.

Abonnees van 'Zorgeloos Mobiel Internetten' kunnen voor 9,50 euro per maand internetten via hsdpa, dat met een theoretische snelheid van 1,8Mbps vier keer zo snel is als 'standaard'-umts. Volgens de voorwaarden mogen ze hun mobiele telefoon daarbij niet gebruiken als modem voor de laptop, voor mobiel internetten in het buitenland en voip en smsoip. Een belangrijkere omissie in het persbericht is dat klanten volgens de 'normaal gebruik'-clausule niet meer dan 50MB mogen verstoken. Door webpagina's te comprimeren met een 'netwerkoptimalisator' denkt Vodafone het dataverbruik van de klanten binnen de perken te houden. Wie over de limiet gaat krijgt een waarschuwing; rekeningen voor 'overmatig' gebruik verstuurt de telecomaanbieder 'indien overschrijding van het normaal gebruik gedurende drie maanden plaatsvindt binnen een periode van 12 maanden. 'De vraag is natuurlijk of de limiet van 50MB bij een dienst als hsdpa niet veel te laag is.

Yvonne Koks, woordvoerster van Vodafone, laat weten dat het bedrijf denkt met 50MB een veilige marge te hebben aangehouden: 'De dienst is bedoeld voor het bezoeken van webpagina's op je telefoon. Als je dat een paar keer per dag doet is 50MB way out of your league.' Het gemiddelde verbruik zou volgens Koks een factor lager liggen, de gemiddelde gebruiker zou zelfs nog niet eens 20MB verstoken. 'We hebben dit goed onderzocht, we verzinnen niet zomaar een getal', aldus Koks. Ook met het beluisteren van streaming radio zouden klanten volgens haar 'nog niet in de buurt komen' van de limiet. De dreiging met rekeningen bij overschrijding is volgens Koks puur om juridische redenen opgenomen: 'Dat is niet de manier waarop we met klanten omgaan'. Als blijkt dat de limiet inderdaad te laag is ingeschat en massaal overschreden wordt, zal deze aangepast worden, laat de woordvoerster weten.

Flatfee-abonnementen voor internet met de mobiele telefoon van Vodafone's concurrenten Hi en T-Mobile kennen eenzelfde prijs, maar ook een veel lagere snelheid. Daar staat weer tegenover dat die diensten geen verbruikslimiet hanteren. De vraag is dan ook in hoeverre 50MB voldoende zal blijken en wat de reactie van Vodafone werkelijk zal zijn bij overschrijding.

bron tweakers

Hoe sneller je snelheid hoe meer je download. Helaas geen voip

› reageer

wanneer komt er eindelijk is zoiets voor prepaid gebruikers zo moeilijk lijkt mij dat niet

› reageer

Mja.... maar 50MB zit je zo aan lijkt me .... (al zeggen ze van niet). met 1,8Mbit/s is dat zo gebeurd....

Beetje nutteloos.... veel snelheid, maar niet kunnen gebruiken zegmaar.

› reageer

Pfff... ik had met internetradio al binnen 4 dagen 60 MB binnen gehaald (met T-mob PIT), dus een beetje onzin, zoals de mevrouw van Vodafone het zegt.

› reageer

Daar zit niet de optimizer tussen dus kan je niet echt vergelijken.

› reageer

Er loopt al een topic over hier. Deze gaat dicht.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.