ABN Amro doet bod op Orange!

Een goed punt. Had over betalen met mobiel nog niet nagedacht.
Maar staat dat nu nog niet veel te erg in de kinderschoenen om zo'n grote investering voor te doen? Het is nog helemaal de vraag of betalen met mobiel uberhaupt aanslaat. Ideal werkt goed, maar er zijn genoeg pogingen helemaal geflopt (betalen via MSN met SNS bank bijvoorbeeld)

› reageer

ABN Amro heeft officieel een bod gedaan op Orange. Dit betekent dat er ook nog een kans is dat Orange blijft bestaan, maar onder een andere investeerder en misschien een andere naam. Opvallend is natuurlijk dat Rabo Mobiel één van de MVNO´s is op het netwerk van Orange.

Bron: Orange intranet.

› reageer

ABN AMRO Ventures of zoiets en T-Mobile zijn in de race schijnt...

› reageer

Kiek es an, ben benieuwd!

› reageer

hoop dat abn zich op banken blijft richten, en T-mobile orange gewoon overneemt. Het gsm netwerk kan dan deels blijven bestaan deels over naar T-mobile. Het resterende orange net kan dan samen met het oude telfort netwerk weer een netwerk worden (gaat immers toch alleen om die masten)

› reageer

En de merken en soorten apparatuur die worden gebruik, je kan niet zomaar een A en B netwerk koppelen.

› reageer

Straks belt iedereen met Dutchtone

› reageer

Super! Ik hoop dat Orange niet verkocht wordt aan T-Mobile. Ben benieuwd.

Over een tijdje bellen we misschien met een Barclays Bundel.

› reageer

Barclays La Salle Fortis Royal Bank of Scotland Santander Mobile.

› reageer

Dat zou jammer zijn want ze hebben geen verstand van telecom.

› reageer

Hoezo hebben zij geen verstand van Telecom? Er is een enorm verschil tussen de frontoffice bankieractiviteiten en de investeringspolitiek van ABNAMRO. Bij zo'n investeringsmaatschappij werken diverse experts van verschillende vakgebieden samen om te bepalen of een bedrijf interessant is om in te investeren.

Bovendien nemen ze dan alleen aandelen over en blijft de rest van het bedrijf hetzelfde. De lokale bankmanager gaat Orange echt niet leiden hoor!

› reageer

Het is dan inderdaad ABN AMRO Capital wat dan Orange NL zou overnemen. Dat zullen ze dan ook meer doen om het een paar jaar later wellicht weer door te verkopen (zoals dat in 2003 ook gebeurd is toen O2 de Nederlandse tak verkocht aan Greenfield Capital Partners).

ABN AMRO was volgens mij ook bij de start aandeelhouder van Dutchtone, samen met de Rabobank en France Telecom.

edit: meer info

› reageer

Nou dacht ik een aantal weken geleden gelezen te hebben dat de deal bijna rond was: Deutsche Telekom koopt Orange Nederland van France Telecom. Hierdoor zou T-Mobile Nederland de 2e plek gaan bezitten en ook vastnet en internet aan kunnen gaan bieden.

Denk niet dat ze die missie opgeven.

› reageer

ABN AMRO Capital was one of the founding shareholders of Dutchtone, the third mobile operator in the Netherlands. In 2000, we sold our stake to Orange plc. Currently, Dutchtone operates under the Orange brand name.

[offtopic]Dutchtone was natuurlijk niet de derde, maar de vierde mobiele operator (na PTT/KPN, Libertel/Vodafone en Telfort)[/offtopic]

› reageer

Ik zou een overname van Orange door ABN/AMRO (ipv Tmob) toejuichen. Hoe meer partijen op een markt, hoe meer concurrentie en dus hoe meer druk op de prijzen (in neerwaartse richting wel te verstaan).
Mijns inziens is de overname van Telfort door KPN 1 van de oorzaken geweest dat de aanbiedingen/bonussen/prijzen minder aantrekkelijk werden....

› reageer

@sjefke, je bent de eerste die het nieuws naar buiten brengt. Andere media berichten nog helemaal niet over het bod. Een leuke primeur!

› reageer

Vaag een vriend die daar werkt ziet niets hierover op Orange intranet staan......

› reageer

T-Mobile is de beter partner, helemaal als ze ook adsl en vaste telefonie gaan aanbieden.
Dutchtone was duur en had geen goede dekking, dat lijkt mij geen aanbeveling.

› reageer

Ik heb zelf T-mobile en ben er aardig tevreden over, ik hoop dan ook dat het T-mobile is, als een van de huidige operators Orange opslokt. Desalnietemin zie ik liever dat ABN Capital Orange overneemt, meer concurrentie is altijd welkom. Ook kunnen investeerders mooie dingen bereiken, denk hierbij aan Telfort en Casema.

› reageer

Telfort en Ben waren de goedkoopste en allebei van orgine buitenlandse telecombedrijven, daarom is het voor ons gewone consument het beste als T-Mobile of een andere (niet nederlandse) telecomaanbieder OrangeNL overneemt.
Het zou leuk zijn als UPC/Multikabel Orange zou kopen maar die naam is nog nooit genoemd.

› reageer

Weet je heel zeker dat dit een recent bericht is en niet een bericht van een tijdje terug? ABN was in eerste instantie in de race, maar T-Mobile zou het nu toch definitief gekocht hebben? Of was de koop nog niet definitief goedgekeurd?

› reageer

Op dit moment ligt het overnamebod van T-Mobile bij de ondernemingsraad van Orange. De verwachting is echter dat de ondernemingsraad er lang over zal doen om een goedkeuring min of meer te geven, want de kans is natuurlijk groot dat er banen gaan verdwijnen etc.

En over de vraag of dit bericht echt is. Bij mijn weten wel, de mensen die ik spreek erover bevestigen het ook en deze werken allemaal binnen de organisatie Orange Retail N.V.

› reageer

Inmiddels ook overgenomen door ander sites

'Ook ABN Amro aast op Orange'
Door Daniel Kegel, donderdag 28 juni 2007 10:53
Bron: Telecomvergelijker, Submitter: dirkpostma, Views: 7.894

Volgens een interne bron bij Orange mengt ook ABN Amro zich in de strijd om de telecom- en internet-provider. Hiermee ontstaat de kans dat Orange min of meer in de huidige vorm blijft voortbestaan.

[..]

[sup]Meer bij T.net[/sup]

› reageer

Ik vrees dat de kans erg klein is dat het gaat gebeuren.

Een speler minder op GSM markt is heel erg goed nieuws voor T-Mobile, Vodafone en KPN. Dan kunnen ze langzaam die dure toestelsubsidies afbouwen, terwijl ze de gesprekstarieven niet hoeven aan te passen, omdat er toch geen alternatief is voor GSM (denken ze). Ze menen dat er gouden tijden aanbreken, geen subsidie meer voor telefoons betekent toch al snel 150 euro per jaar per klant pure extra winst (gezien de miljoenen klanten gaat het om erg veel geld)

Voor T-mobile is het dus erg waardevol om Orange te kopen (niet perse vanwege de klanten of de waarde van het netwerk, maar omdat de concurrentie minder wordt).
En wat is het voordeel voor ABN? Orange heeft nog nooit winst gemaakt, en zal dat ook niet gaan doen als ze de opzet van het bedrijf niet sterk gaan veranderen. Orange wordt alleen winstgevend als ABN er een prijsvechter van maakt, zoals Greenfield dat met Telfort had gedaan.
Maar dan is de winst nog steeds veel minder dan de winst die T-mobile kan maken door monopolisatie van de markt.
In dat geval wordt het dus uitstel van executie. Orange wordt tijdelijk een prijsvechter, groeit sterk en wordt winstgevend, waarna ABN Orange alsnog aan T-mobile of Vodafone verkoopt voor een hele grote winst. Op geen andere manier is voor ABN een dure aankoop van Orange rendabel.
Greenfield Capital partners had het relatief makkelijk omdat de Opta en NMA moeilijk deed (KPN wilde toen al, maar mocht niet, daarom moesten ze O2 voor 60 miljoen aan hun neus voorbij zien gaan, en later Telfort voor 2 MILJARD kopen)

Monopolisatie levert geld op omdat je elke prijs voor je product kunt vragen, consumenten hebben geen keus.
Ik verwacht dan ook dat T-mobile eieren voor zijn geld zal kiezen en zijn bod zal verhogen (want anders moeten ze het later van ABN voor veel meer kopen), koste wat het kost zal T-mobile Orange in handen krijgen. En de consument zal de prijs gaan betalen, want hoge aankoop kosten moeten ergens door worden terugverdient.

Aangezien ik geen vertrouwens heb in de Opta of de NMA om de overname te blokkeren (ze hebben immers KPN ook Telfort laten kopen) , is de enige hoop voor de consumenten en werknemers de ondernemings raad van Orange.
T-mobile gaat het namelijk helemaal niet om het netwerk of de werknemers, en zal het liefst heel Orange opheffen en de huidige klanten naar T-mobile netwerk overzetten.
Als de ondernemings raad hart heeft voor haar werknemers, dan laten ze een overname door een andere GSM aanbieder gewoon niet toe (vanwege het banenverlies)

› reageer

Zo is het Telfort was leuk tot deze werd overgenomen door KPN.
Maar wat kan je meer doen als consument dan weglopen bij Telfort als ze de prijzen verhogen ( schrappen derde minuut gratis bellen bijv.)?
Het zou mooi zijn als UPC Orange zou kopen bijv. samen met de Rabobank.
Dan schieten de tarieven waarschijnlijk niet omhoog.
Bij Vodafone moet je nu al 40 euro per jaar opwaarderen om te kunnen blijven bellen, dat was in het begin 11.35 euro.

› reageer

Van www.planet.nl/pmm/


Orange sluit nog snel contract met Ericsson

Gepubliceerd op vrijdag 29 juni 2007

T-Mobile, ABN Amro of andere koper krijgt contract in de maag gesplitst.
Orange Nederland maakt bekend dat ze per 1 juli 2007 voor de periode van vijf jaar het beheer en het onderhoud van haar mobiele telefonienetwerk uitbesteedt aan Ericsson.

En dat terwijl drie weken geleden bekend werd dat France Telecom van zins is om Orange Nederland te verkopen aan T-Mobile. "Maar er is nog geen besluit tot verkoop...Er is nog niets verkocht... Er is nog geen sprake van verkoop", zo benadrukt de woordvoerster van Orange Nederland krachtig.

Het is geen geheim dat Orange Nederland bij het opgaan in T-Mobile veel banen zal verliezen en liever wordt overgenomen door een partij die het bedrijf in stand wil en kan houden.

ABN Amro Capital bracht ook een bod uit op Orange Nederland.
De woordvoerster van ABN Amro Capital in Londen bevestigt dat. De voorkeur van Orange-moeder Frrance Telecom gaat uit naar het bod van Deutsche Telekom met T-Mobile. Loopt het spaak dan komt ABN Amro alsnog in beeld.

De keuze voor Ericsson is eveneens opvallend daar het gsm-net van Orange is aangelegd door Alcatel. T-Mobile Nederland heeft een net van voornamelijk Nokia-apparatuur.

Recent nog tekende Ericsson met Vodafone voor een tweede ronde van uitbesteding van het netwerk. Vodafone heeft wel een netwerk van Ericsson. Telfort besteedde eerder haar net uit bij Ericsson, maar aan die samenwerking is een einde gekomen daar KPN Telfort heeft overgenomen.

Onderdeel van het managed services contract is de overgang van circa 190 banen op het gebied van netwerkbeheer en -onderhoud van Orange Nederland naar Ericsson.

› reageer

ABNAMRO gaat orange echt niet kopen om over een jaartje of wat weer door te verkopen voor een paar miljoen winst. De telefoniemarkt gaat veranderen en dat is ook precies de reden waarom rabobank met rabomobiel is gestart. Bedenkt je maar eens wat er gaat gebeuren in transactieland als je kunt gaan betalen met je mobieltje bij de kassa. En wie is altijd de baas over de geldstromen? Juist de banken. En wie gaat deze geldstromen technisch gezien verzorgen? Juist, de telecomproviders. Als de banken niet instappen dan laten ze de telecomproviders een schakel worden in het betalingsverkeer tussen bedrijven en consumenten. En een schakel in het betalingsverkeer kost nu eenmaal altijd geld (of levert geld op voor de schakel, tis maar hoe je het bekijkt ). Dus het is niet zo gek dat banken in de mobiele telefonie stappen, er gaan in de toekomst immers behoorlijke kapitalen aan betalingsverkeer getransporteerd worden via de netwerken.

› reageer

Een goed punt. Had over betalen met mobiel nog niet nagedacht.
Maar staat dat nu nog niet veel te erg in de kinderschoenen om zo'n grote investering voor te doen? Het is nog helemaal de vraag of betalen met mobiel uberhaupt aanslaat. Ideal werkt goed, maar er zijn genoeg pogingen helemaal geflopt (betalen via MSN met SNS bank bijvoorbeeld)

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.