Shop-in-Shop Samsung bij The Phonehouse

En vooral...goedkoper!

› reageer

Opening van de eerste Nederlandse Mobile Fashion Store van The Phone House

Op woensdag 4 juli werd de eerste Nederlandse Mobile Fashion Store van de the Phone House geopend. In deze Store komen mode, lifestyle en mobiele telefonie samen. Een samenwerking tussen The Phone House en Samsung moet er voor zorgen dat de consumenten, met hun verschillende lifestyles, een pluriform aanbod van mobiele telefoons krijgen.

De opening van de winkel werd gepresenteerd door Maik de Boer, omdat hij, als fashiongoeroe, staat voor metamorfose, fashion en trendy.

Tijdens de presentatie werd aan Bert van Dam, Managing Director van The Phone House Nederland en Paul Wilkens, Sales & Marketing Director Telecommunications Division van Samsung Electronics Benelux gevraagd waarom The Phone House en Samsung met elkaar in zee zijn gegaan (interessant detail is dat het idee tussen deze twee is ontstaan tijdens de miljonair fair vorig jaar, waarbij zij toevallig naast elkaar stonden met een stand).

Voor beide partijen wordt de nadruk op fashion, design en trends gelegd. Hun ideeën passen bij elkaar. Hierdoor zijn The Phone House en Samsung op het shop-in-shop concept gekomen; in The Phone House Store is een apart winkelgedeelte van Samsung waarmee Samsung zijn nieuwste toestellen en bijbehorende lifestyle-producten presenteert.

Door het shop-in-shop concept streeft The Phone House er naar een marktpositionering te creëren door de consument een goede en brede service te bieden.

Wat voor Samsung ook een belangrijke reden is om samen te werken met The Phone House, is de gunstige ligging van The Phone House. De winkel ligt op de hoek van de Amsterdamse P.C.Hoofdstraat.

Ook het interieur werd gepresenteerd bij de opening. The Phone House Store is opgedeeld in verschillende segmenten; Fashion, Business, Music & Entertainment.

Voor elk segment zijn er verschillende mobiele telefoons (van verschillende merken) geselecteerd voor de consument. Dit vergemakkelijkt het maken van een keuze voor de klant.


Het kopen van een mobiele telefoon wordt leuker en makkelijker gemaakt voor de consument, maar tegelijkertijd ook moeilijker; hoe kan de consument ooit nog een keuze maken tussen een zodanig pluriform aanbod van mobiele telefoons?

05-07-2007 bron: autoconnect

› reageer

En vooral...goedkoper!

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.