overname orange rond

Dit bericht kan je beter plaatsen in de reeds bestaande thread.

Topic closed.

› reageer

Deutsche Telekom heeft Orange Nederland overgenomen. Het was al bekend dat het Duitse bedrijf belangstelling had, maar de overname is nu definitief.
Voor de overname betaalt Deutsche Telekom 1,33 miljard euro. De Europese Unie is akkoord met de overname. Deutsche Telekom is op de Nederlandse markt actief met de merknaam T-Mobile. Het bedrijf heeft in ons land 2,6 miljoen mobiele bellers. De afgelopen jaren was al bekend dat het de ambitie had om nummer 2 op de Nederlandse markt te worden. Met de overname is dat doel een stuk dichterbij.

Zakelijk
De mobiele diensten van Orange worden geïntegreerd binnen de activiteiten van T-Mobile. Daardoor zal op termijn de naam Orange verdwijnen voor mobiel bellen. Wel zal de naam Orange voor enkele zakelijke diensten blijven bestaan onder de noemer Orange Business Services, aldus een woordvoerder tegenover Tweakers.net.

Het is nog de vraag wat er gaat gebeuren met de breedbanddiensten van Orange, die eerder onder de naam Wanadoo op de Nederlandse markt werden aangeboden. Er zijn ongeveer 554.000 internetklanten die hun breedbandabonnement bij Orange afnemen. Eerder zei Algemeen Directeur Niek Jan van Damme van T-Mobile Nederland tegenover Telecom Update dat het nog onduidelijk is wat het bedrijf met deze breedbandklanten wil doen. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit bedrijfsonderdeel in de etalage gaat.

Nummer 2
De beide bedrijven gecombineerd hebben rond de 4,6 miljoen mobiele klanten. Dat is goed voor een marktaandeel van 27 procent, gebaseerd op het aantal SIM-kaarten. Daarvan heeft T-Mobile er 15 procent en Orange rond de 12 procent. Als gekeken wordt naar het aantal klanten van het nieuwe bedrijf, dan wordt T-Mobile groter dan Vodafone. Vodafone was tot nog toe de nummer 2 op de Nederlandse markt.

Als gekeken wordt naar omzet blijft Vodafone de nummer 2, blijkt uit cijfers van Telecompaper. De twee bedrijven samen vertegenwoordigden een omzet van 410 miljoen euro gedurende het tweede kwartaal. Vodafone heeft meer omzet omdat het meer klanten met een abonnement heeft. T-Mobile heeft een groter aantal klanten die prepaid bellen, en die genereren gemiddeld gesproken minder omzet.

T-Mobile heeft 2,6 miljoen mobiele klanten in ons land en behaalde vorig jaar een omzet van 1,1 miljard euro. Met de overname denkt Deutsche Telekom rond de 1 miljard euro te besparen gedurende de komende zes jaar, onder meer op marketing en netwerkkosten. De definitieve overeenkomst zal op 1 oktober worden gesloten.


bron http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=880292/sc=650c08

› reageer

Dit bericht kan je beter plaatsen in de reeds bestaande thread.

Topic closed.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Dit onderwerp is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.