Skype introduceert zijn eerste mobiele telefoon

Skype heeft al eerder een WiFi-telefoon uitgebracht. Via FON is bellen dan geheel gratis mits je zelf een FONera (FON-router) aanschaft en aanzet.

› reageer

Skype heeft maandag in samenwerking met de Britse telco 3 zijn allereerste mobiele telefoon op de markt gebracht. Skypers kunnen hiermee gratis naar andere Skype-abonnees bellen en sms'en.

De telefoon is ontwikkeld door de eBay-dochter en 3 en in samenwerking met Qualcomm zo aangepast dat deze met standaardfuncties zoals een adresboek en messaging overweg kan. De zogenoemde 3 Skypephone moet nog dit jaar op de markt verschijnen in Groot-Brittannië, Oostenrijk, Australië, Denemarken, Hong Kong, Italië en Zweden, zo heeft Skype maandag bekendgemaakt.

'Skype is nu echt mobiel', aldus directeur Michael van Swaaij. 'Met deze nieuwe handset kun je gesprekken voeren met andere Skype-gebruikers terwijl je onderweg bent. Skype begon met het aanbieden van gratis bellen van pc naar pc en nu doen we hetzelfde met mobiele gesprekken met 3'.

De 3 Skypephone is voorzien van een 2megapixel-camera, een mp3-speler en een kleurenschermpje van 176x220 pixels. Via een geheugenslot kan er een microsd-kaartje van 1GB worden gebruikt. In Groot-Brittannië gaat de telefoon vijftig pond kosten in combinatie met een 3-abonnement.

http://www.youtube.com/watch?v=qhJdnSxVAAI

www.tweakers.net

› reageer

fantastisch nieuws!

De eerste grote voip aanbieder over een mobiel data netwerk.

Eerste stap in een ECHTE concurrentie slag met betrekking tot de mobiele spraak tarieven. Niets geen "interconnectie kosten" prachtig.

Elk initiatief om de tarieven omlaag te krijgen is goed nieuws.

Dit is de juiste richting, in tegenstelling tot Apple en de iphone die als enig doel hebben zo veel mogelijk de tarieven te verhogen (in de US krijgt apple 18 dolar per maand per iphone klant van AT&T!! en in de Eu gaan geruchten dat de telecom aanbieders 30-40 % van de mobiele OMZET aan apple moeten afstaan, dus de toestelsubsidie gaat niet naar de klant maar naar apple)

› reageer

Bluetooth 1.1 :') Het klinkt haast als een grap

› reageer

Skype heeft al eerder een WiFi-telefoon uitgebracht. Via FON is bellen dan geheel gratis mits je zelf een FONera (FON-router) aanschaft en aanzet.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.