Garmin presenteert zijn eerste smartphone

TomTom kan niet achterblijven.
Ik vermoedde vorig jaar al dat zo een overstap logisch zou zijn.

› reageer

Door Pieter Molenaar, donderdag 31 januari 2008 12:20, views: 5.146

Navigatiesysteemmaker Garmin heeft zijn eerste smartphone aangekondigd. De met een touchscreen uitgeruste 'Nüvifone' moet met ingebouwde gps-navigatie vooral de autogebruiker aanspreken.

Garmin, bekend van zijn Nüvi-navigatieproducten, maakt met de Nüvifone zijn entree in de smartphone-markt. De Nüvifone beschikt over hsdpa, wifi en bluetooth, en heeft een 3,5"-touchscreen dat bij het opstarten drie iconen toont waarmee de meeste functies te benaderen zijn: Call, Search en View Map. Zodra de Nüvifone in zijn houder in de auto wordt geplaatst, wordt het navigatiemenu automatisch getoond en wordt handsfree bellen geactiveerd. Een telefoongesprek hoeft daar niet voor onderbroken te worden. Kaarten van Noord-Amerika en Oost- en West-Europa worden meegeleverd.

Naast het opzoeken van straten en steden kan met de Nüvifone via de ingebouwde Google Local-functionaliteit gezocht worden naar bijvoorbeeld monumenten, hotels of restaurants in de buurt. In noodgevallen kan de gebruiker de 'Where am I?'-functie gebruiken om exacte coördinaten en het adres van de huidige lokatie, en de dichstbijzijnde ziekenhuizen, politiestations en benzinepompen te tonen. Verder wordt automatisch de lokatie van de auto opgeslagen zodra de Nüvifone uit de houder wordt gehaald. Met de ingebouwde camera gemaakte foto's kunnen van een zogeheten 'geotag' worden voorzien, en foto's van 'geotag'-lokaties kunnen via Google's Panoramio worden gedeeld. Ook e-mail, tekst-, en instant-messaging behoren tot de mogelijkheden. De Garmin Nüvifone komt in het derde kwartaal van 2008 op de markt.
Garmin nuvifone opnieuw Garmin nuvifone opnieuw Garmin nuvifone opnieuw


Bron: http://tweakers.net

› reageer

TomTom kan niet achterblijven.
Ik vermoedde vorig jaar al dat zo een overstap logisch zou zijn.

› reageer

Iets te zeggen? Reageer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om te in te loggen of te registreren.